kendime vakit yok:((

Elbet dediğiniz gibi olanı vardır ama yaşları yakın 2 çocukla 3 seneyi aşkındır yaşıyorum.
İnanın ikiz olsa bin kat iyi.
Çünkü süreçleri aynı, aynı emekle ikisi büyür ama iki yaşları ayrı çocukla öyle değil.

Bir kere küçüklüğünde ikisi de bebek oluyor, kıyafeti yemeği vs hepsi ayrı ayrı hazırlanıyor, aynı odada bırakmanız mümkün değil güç eşitsizliğinden dolayı.
Küçük büyüyüp fark kapandığında bu sefer her şeyden kavga çıkıyor, aynı üründen iki tane ediniyorsunuz yine onunki yine onunki die evin içinde kendini zıt yönlerde yerden yere atıp cıyaklayan iki velet oluyorlar😂

Ben çok zorluk yaşadım, bugünüme şükürler olsun Allah kimselere o günleri vermesin, düşününce hala şarıl şarıl ağlarım.
Ama benim bu durumum büyük oğlumun zaten başlı başına aşırı aşırı sorunlu olmasından da kaynaklanıyor olabilir.
Araları 14 ay, küçük doğduğunda büyük yürümüyordu, konuşmuyordu daha

Dolayısıyla iki bebek, 1 çocuk ve 1 bebek ve şuanda da 2 küçük çocuk tecrübesibe sahibim.
En en en beter süreç iki bebek diyebilirim.
nasıl ustesinden geldiniz. piliniz bitmedimi nasıl oldu ya ..annelerin eziyeti çok...sonucu değer insalah

7 yaşında ki çocuk sizin hayatınıza büyük bir köstek olmamalı sanki. Bırakın derslerini kendi dinlesin gün içinde, siz ödevlerine göz atarsınız.

Evet zor biliyorum, ama tek olmadığınızı her annenin benzer süreçlerden geçtiğini, çocuk en az 4 yaşa girene kadar bireysel zamandan çok fedakarlık yapmak gerektiğini kabul edip , sürekli ama beeen diye kendinizle savaş içinde olmazsanız bir nebze daha kolay olur sanki.

Ben çok üşengeç bir insanım kendimi bildiğim için sallamaya hiç alıştırmadım ilk 4 ay falan çok gaz sancısı çektik vallahi alıştırmak mı kötü alıştırmamak mı bilemedim çünkü şuan 19 aylık dişler yüzünden gece kalkıyor ve geri dalamıyor sabahlıyoruz döne döne yatakta. Beşiği de sallanmıyor zaten. Allah yardım etsin tüm annelere ben ikinciyi düşünmüyorum benim kapasitem bir çocuk alıyormuş anladım. Büyüdükçe uslanması lazımken deliriyor benimki şöyle amaçsızca uzanıp sessizliği dinlemek istiyorum
sallamak mecburiydi susmuyordu tek susturabildugim şey sallamakti..hatta şuan park besige gecemiyorum saklanmaz diye ...bebek besiginde hala

Sakın olun derin bir nefes alın...
Bu günler geçecek. Gerçekten büyüyecekler ve bitecek. Kızım bire gidiyor online ders, ödev derken canım çıkıyor. İkizler var iki yaşında ama birini annem alıyor arada.

Anlıyorum sizi. Yorgun ve yorucu ama hepimiz böyleyiz. İkizler gece ağlardı, kendime kizardim salak gibi niye çocuk yaptım, çok yorucu gelirdi. Ama geçiyor. İlk bir sene daha yorucu geçiyor. Anneniz yada kv yada bekar kızkardeş görümce varsa gelsin. Biraz yardım etsin. En azından biraz uyuyun. Bebek iki üç aya ek gidaya geçince emmesi azalır, rahat edersiniz.

Allah yardımcınız olsun....
kimse yok var ama yok ...istemiyorum...herkesin gözü görüyor halimi ..yardım etmek isteyen her halli ederdi...bu konuda öneri istemiyorum..
bende şimdi kendime kızıyorum neden yaptimki iki ciyi diye...ama olmadı büyük kardeş istedi ağladı durdu :( vicdan yaptım. tam rahatlamıştım hayalini kurduğum zamanlara erişmistim büyük 7 yaşına gelince .. sonra yeniden hamile kalınca hayat bitti sanki

İlk başlar zor ama geçiyor dediğim gibi. Zamanla ufaklığin uykusu, yemeği düzenlene girecek, kendi başına haraket edecek. Size çay içecek zman kalacak. Hepimiz benzer süreçler yaşıyor. Yanlız değilsiniz, hepimiz aynıyız.

Yazayım dedim ama ne sizi teselli edecek bir cümlem ne de kolaylaması için hayatınızı bir yöntemim var.
3 senelik hayatımın özetini yazmışsınız, wc nin lüks olduğu yaşam biçimi.

Ha bir de bana ‘e o kadar yoğunsan buraya nasıl yazıyorsun’ diyen oldu, mesela şuan bu akşam 7.ye uyanan çocuğun yanında yerde bağdaş kurmuş vaziyette 40. Kere aynı ninniyi dinletiyorum, buradayım.
Tuvaletim geldi gidemiyorum, elimi bırakmıyor falan filan...

Bilirim yani, bilirim bacım.
Umarım bebeğiniz büyüdükçe gece uykuları düzene girer, girmezse hayat zor, gelecekten söylüyorum...
senin çocuklar büyük değilmi 😳 ne ninnisi
ben seninkileri ilk okul çağinda biliyordum

ikinci sınıfa giden ve üç aylık iki tane oğlum var ...okadar ama okadar yoğun kostitmali ve stresli geciyorki günlerim...bebekten dolayı geceleride tabi...büyük çocuk okul online ders derken eli ayağa benim onun okulunj takip etmek zorundayım sonuçta , bebek desen başından beri hep ağlayan sallamadan uyumayan sallamayı bırakınca deli gibi ağlayan bı bebek ve sürekli memede durmak isteyen...bugünü de Allah tarafından halledip odaya bebeği uyutmaya çekildim saat akşam 22 den beri bı emzir sürekli salla şeklindeydim ..şuan saat 02 ye geliyor...diheride az ononce uyudu karnı açıktı doyurdum ..ya ben ne yaşıyorum ..aklimi oynaticam...sadece kitap okumak şöyle bir sorumsuzca uzanıp müzik dinlemek mısır patlatıp dizi izlemek sakin kafayla ..şuan ne bedenim.ne ruhum gitmiyor daha fazla ..bebek hala ağlıyor tam uykuya daldı diyorum hop başa donuyoruz bıraktım artık vücudum direnemiyor her iki anlamda ..ağlıyor hala....eşim desen haftanın altı yedi günü çok ağır şartlarda çalışıyor ..içerde şuan horul horul uyuyor davul calswn uyanmaz ...hayatım bitmiş mahfolmus , yuruyen cenaze gibi hissediyorum....nasıl dayanicam? üstesinden nasıl gelecem..ruhun ve bedenimi itiyorum sanki ona bile dermanım kalmadı gibi
not; yardım edecek kimsem yok .
Ben de aynı durumdayım ve çalışıyorum. Küçük iki yaşında yani tek fark bu. Yalnız değilsin. Bu yaşlarda çocuğu olan, eşi yoğun çalışan, memleketinde yaşamayan herkes seninle aynı durumda

ikinci sınıfa giden ve üç aylık iki tane oğlum var ...okadar ama okadar yoğun kostitmali ve stresli geciyorki günlerim...bebekten dolayı geceleride tabi...büyük çocuk okul online ders derken eli ayağa benim onun okulunj takip etmek zorundayım sonuçta , bebek desen başından beri hep ağlayan sallamadan uyumayan sallamayı bırakınca deli gibi ağlayan bı bebek ve sürekli memede durmak isteyen...bugünü de Allah tarafından halledip odaya bebeği uyutmaya çekildim saat akşam 22 den beri bı emzir sürekli salla şeklindeydim ..şuan saat 02 ye geliyor...diheride az ononce uyudu karnı açıktı doyurdum ..ya ben ne yaşıyorum ..aklimi oynaticam...sadece kitap okumak şöyle bir sorumsuzca uzanıp müzik dinlemek mısır patlatıp dizi izlemek sakin kafayla ..şuan ne bedenim.ne ruhum gitmiyor daha fazla ..bebek hala ağlıyor tam uykuya daldı diyorum hop başa donuyoruz bıraktım artık vücudum direnemiyor her iki anlamda ..ağlıyor hala....eşim desen haftanın altı yedi günü çok ağır şartlarda çalışıyor ..içerde şuan horul horul uyuyor davul calswn uyanmaz ...hayatım bitmiş mahfolmus , yuruyen cenaze gibi hissediyorum....nasıl dayanicam? üstesinden nasıl gelecem..ruhun ve bedenimi itiyorum sanki ona bile dermanım kalmadı gibi
not; yardım edecek kimsem yok .
Okurken yoruldum Allah yardımcın olsun bebeğinin başının altına hep yattığı yastığa beşiğide olabilir 31 besmele yaz koy canım diğer oğlunuda erken yatırmaya çalışırsan inşallah sorun çözülür canım bide bebek için gün içinde kendi kendine uyumasına alıştır bir ağlar iki ağlar üçüncüde susar ben hiç sallamadım kendi kendine uyurdu ağlardı ama sonunda uyurdu insanın içi sızlıyor ama yapıcak bişeyim yoktu tek başımaydım çünkü

nasıl ustesinden geldiniz. piliniz bitmedimi nasıl oldu ya ..annelerin eziyeti çok...sonucu değer insalah
Üstesinden mi geldim onlar mı benim üstümde tepindi belli değil😂
Birçok kemik eklem hastalığım var, çok şükür pandemiden beri artık o kadar ayakta ve koşturmacalı bir hayatım yok ama yine de günün inanın 18 saati falan çocuklarla uyudu uyandı yedi yemedi düştü falan diye geçiyor.

Bana verilen ve benim de önereceğim tek şey akıl sağlığınızı korumak.
Gerçekten çok zor bilirim, bu zamanlarda kendinize zaman ayırmak bir kenara tuvalete girmek lüks onu da bilirim ama en azından 30 dk uykunuzdan feragat edin, gece sabah demeyin ve sessizlikte hiçbir şey yapmadan uzanın, kahve için.
Bazen bu gece 4 olur bazen sabah 6 ama bir şekilde kendinize gün içinde o 30 dk yı sağlamanız lazım, az uyuyun onu yapın.
Duş alırken 1 şarkılık süreniz vardır ama mutlaka telefondan şarkı açım söyleyin o esnada.
Eşinizin izin günlerinde büyük çocuğu onunla gezmeye gönderin, küçükle evde en azından daha rahat kalırsınız.
Ve öyle kolik, sallanmalı bebeklere tavsiyem ev içinde bebek arabası kullanın.
Ben küçüğü bebek arabasına koyup ayağımla tekerleğinden sallar, büyüğü yanıma tezgaha oturtur ona çırpıcak bir şey verir, ben de yemek yapardım.
Ya da küçüğü kucağımda emzirirken büyüğe yemek yedirirdim, oyun oynatırdım.
Keza araba olayına geçerseniz büyük çocuğunuza ‘had ev içinde gezdir kardeşini şarkılar söyle’ diyerek onların da birbirleri ile etkileşimini sağlar, siz de 10 dk dinlenirsiniz.

Mecbursunuz artık çoklu eylem yapmaya.
Hatta öyle ki yine bebek arabası sallarken duş alırdım tek elimle.
Ay ne çekmişim be😂😂😂
Ama geçti, Allahıma bin şükür geçti gitti, sizin de geçecek.
En önemlisi akıl sağlığı, onun da tek çaresi uykudan çalarak kendinize dinlence ayırmak.

Ya sizin iki kızınız vardı diye hatırlıyorum. Mesajlarınıza baktım bazılarında iki kızınız var gibi yazmışsınız bazılarında ilki kız bebek oğlan gibi yazmışsınız şimdi de iki oğlan yazmışsınız. Dalga mı geçiyorsunuz?
şimdi farkteim bikiz bı oglan

Vallahi öyle. Tek çocuk bakmaya ne varmıs ya dedim 2.cocugum olunca 🤣 Tek cocugu olanın anlaması mümkün değil. Büyüğüm 3.5 yasinda küçüğüm 3 aylık. Ama biliyorum ki hepsi geçicek❤️ Küçüğü 1 yas yapsam baya rahatlarım insallah
Icini karartmak gibi olmasinda bebek buyudukce daha zor oluyor hersey. Kizim uc aylikken oglum 2.5 yasindaydi ve o zamanlar simdiye gore cok cok rahattim. Kizim simdi neredeyse 11 aylik ve ben hergun mutlaka bir iki kez sinir krizi gecirmenin esiginden donuyorum 🥴

Bebek için çingene salıncağı derler bizde o lazım size. Tavana asın ve uyusun. Uykusuz aç iştajsız bir kızım var. 6 aylıkken aldım. Ne rahat ettim o salıncakla. Gündüzleri ayağımda sallardım bıraktığım an uyanırdı. Ya da salladığım halde 10 dk da kalkardı. 24 aylık oluncaya kadar da kullandık. Mutlaka alın.

Yazayım dedim ama ne sizi teselli edecek bir cümlem ne de kolaylaması için hayatınızı bir yöntemim var.
3 senelik hayatımın özetini yazmışsınız, wc nin lüks olduğu yaşam biçimi.

Ha bir de bana ‘e o kadar yoğunsan buraya nasıl yazıyorsun’ diyen oldu, mesela şuan bu akşam 7.ye uyanan çocuğun yanında yerde bağdaş kurmuş vaziyette 40. Kere aynı ninniyi dinletiyorum, buradayım.
Tuvaletim geldi gidemiyorum, elimi bırakmıyor falan filan...

Bilirim yani, bilirim bacım.
Umarım bebeğiniz büyüdükçe gece uykuları düzene girer, girmezse hayat zor, gelecekten söylüyorum...
😓😓😓

Çocuklara bakması için eşinizin izin gününü beklemeyin. Hatta izin gününde dinlensin, çocuklara bakmasın. Onun dışında günde yarım saat bile ilgilense size çok iyi gelir

Üstesinden mi geldim onlar mı benim üstümde tepindi belli değil😂
Birçok kemik eklem hastalığım var, çok şükür pandemiden beri artık o kadar ayakta ve koşturmacalı bir hayatım yok ama yine de günün inanın 18 saati falan çocuklarla uyudu uyandı yedi yemedi düştü falan diye geçiyor.

Bana verilen ve benim de önereceğim tek şey akıl sağlığınızı korumak.
Gerçekten çok zor bilirim, bu zamanlarda kendinize zaman ayırmak bir kenara tuvalete girmek lüks onu da bilirim ama en azından 30 dk uykunuzdan feragat edin, gece sabah demeyin ve sessizlikte hiçbir şey yapmadan uzanın, kahve için.
Bazen bu gece 4 olur bazen sabah 6 ama bir şekilde kendinize gün içinde o 30 dk yı sağlamanız lazım, az uyuyun onu yapın.
Duş alırken 1 şarkılık süreniz vardır ama mutlaka telefondan şarkı açım söyleyin o esnada.
Eşinizin izin günlerinde büyük çocuğu onunla gezmeye gönderin, küçükle evde en azından daha rahat kalırsınız.
Ve öyle kolik, sallanmalı bebeklere tavsiyem ev içinde bebek arabası kullanın.
Ben küçüğü bebek arabasına koyup ayağımla tekerleğinden sallar, büyüğü yanıma tezgaha oturtur ona çırpıcak bir şey verir, ben de yemek yapardım.
Ya da küçüğü kucağımda emzirirken büyüğe yemek yedirirdim, oyun oynatırdım.
Keza araba olayına geçerseniz büyük çocuğunuza ‘had ev içinde gezdir kardeşini şarkılar söyle’ diyerek onların da birbirleri ile etkileşimini sağlar, siz de 10 dk dinlenirsiniz.

Mecbursunuz artık çoklu eylem yapmaya.
Hatta öyle ki yine bebek arabası sallarken duş alırdım tek elimle.
Ay ne çekmişim be😂😂😂
Ama geçti, Allahıma bin şükür geçti gitti, sizin de geçecek.
En önemlisi akıl sağlığı, onun da tek çaresi uykudan çalarak kendinize dinlence ayırmak.
Göğüs kafesim sıkıştı bişey oldu bu ne ya😭

Bebek için çingene salıncağı derler bizde o lazım size. Tavana asın ve uyusun. Uykusuz aç iştajsız bir kızım var. 6 aylıkken aldım. Ne rahat ettim o salıncakla. Gündüzleri ayağımda sallardım bıraktığım an uyanırdı. Ya da salladığım halde 10 dk da kalkardı. 24 aylık oluncaya kadar da kullandık. Mutlaka alın.
gerçekten mi ya bi örnek resim atarmisin acaba

Back