Kendime teşhis koydum

bonitta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2014
70
25
Merhabalar, son birkaç yıldır vücudumda olan bazı değişimler gözlüyorum. Çok fazla tüy sorunum oldu. Resmen şuan boynumdan aşağısını düşününce ağda yaptırmadığım yer yok artık. Sırt, kol göbek, göğüs arası-ucu dahil! O kadar sinir bozucu bir durum ki. E aldırırsan öyle olur tabi diye düşünecek olursanız; gerçekten çok belirgin ve fazlalardı bikini giyilecek şekilde bile değillerdi hatta lisedeyken beden dersinde tshirt giydiğimde ensemin hafif aşağısı gözüktüğünde arkadaşlarım şaka yollu takılırlardı. Ben de böyle kıl,tüy, sivilce konusunda takıntılıyım. Bu şekilde bikini giyeceğime denize girmeyip otelde oturduğum günler oldu yalan değil. Yazları özellikle zehir oluyor bana. Çünkü ağda yaptırdıktan sonra bile 5 gün içinde yeniden çıkıyorlar, delireceğim artık. Bir de ben göğüslerimde gözle görülür küçülme fark ettim iki üç sene öncesine nazaran Gidip hormon testi yaptırdım geçen kış devlet hastanesinde. Hiçbir problem çıkmadı güya. Ama ben hormonal bir şeyler olduğuna inanıyorum. Zaten devlet hastanesi test sonuçlarını çok da güvenilir bulmuyorum daha önce küçükken devamlı bitkinlik şikayetimle gitmiştim kan verdim yine bir problem yok demişlerdi. 2 gün sonra özel bir hastaneye gittim demir eksikliği ve kansızlık çıkmıştı. Tabi o zamanlar sağlık sigortamız vardı şimdi babam emekli oldu ve sosyal sigortalar kurumu dışında bir güvencem yok + öğrenciyim.
Ya sonuç olarak kendime bu teşhisi ısrarla kabul ettirmiş durumdayım ben. Çok mantıklı geliyor. Sizce ne yapmalıyım? Zamanında az sivilce ilacı kullanmadım. roaccutane gibi ağır ilaçlar olmasa da çok fazla sayıda ilaç kullandım ve bunların hormonal dengeyi bozabileceğini düşünmekteyim saçmalıyor olabilirim ama kendime bir neden bulmaya, akabininde çözümünü ona göre aramaya çalışıyorum. Aranızda bu tip bir problem yaşayan, ya da çözüm önerisi olan, veya nedeni hakkında bir fikri olan var mı? Artık kurtulmak istiyorum gına geldi

Evet genelde hormonal oluyor. Adetinin 2. Gunu yapilan testleri yaptirdin mi? Bence kadin dogumcuya git muayene ol ve hormon testi yaptir. Cikar muhakkak varsa bir sey. Tuylenme testesteron hormonuyla alakali olabiliyor.

Evet 2. gün olan testi yaptırdım hiçbir şey çıkmadı güya, gittiğim doktor da yaşlı ve bağnaz bir adamdı çok uyuz davrandı zaten.

Anlattığın kadarıyla aşırı bir tüylenme sorunun var normal değil gibi bu durum, bence de tek bir doktora güvenme başka bir doktora da görün. Lazer epilasyon da kesin çözüm değil ayrıca tekrar çıkma olasılığı mevcut.

Mümkün değil şuan, o kadar fazla bölgeye lazer nasıl yetiştireyim
Bu durumda sakın lazer yaptırma, sadece paradan ve zamandan olursun. O biten kılların başka yerlerinde çıkar. Önce iyice araştır sorunun kaynağını. Estetisyenim ama asla lazer yaptırmam. Hatta lazer yapılan yerde de durmam. Önce doktora görün canım

Tüylerin kalınlık ve sıklığı o kadar çok arttı ki normal bir bölgeden bile rahatsız oluyorum lazerle kurtulmaya kalksam yıllarımı alır... Öte yandan hormonal bir şey de çıkmadı. Kendi kendime östrojen hormonunu arttıracak şeylere baktım fakat bilinçsiz tüketimi kanseri tetikliyormuş diye kullanmadım da bir şey. Böyle boş boş günler geçiyor yaz yaklaşıyor

Sorun bence killara cozum bulmaktan ote,senin kendinde hormonal bir bozukluk oldugunu dusunmen degil mi,lazer yaptirsan bile sadece gorunurdeki sorunun hallolmus olur belki..goguslerim kuculdü diyosun,buda killardan kaynakli degil heralde.guvendigin bir hastaneye git,kadin dogum olabilir o yapsin gereken testleri.bozukluk cikmazsa da agdaya devam yada daha kalici cozumler bakarsin agda gibi.

Bende senin gibiyim aşırı tüylenme var bide tüylerim kalın ve siyah beyaz tenliyim çok rahatsız ediyo özel bi hastanede lazer epilasyon yaptırıcam iyice araştırdım gidenler memnun

Bir endokrin uzmanına görünün.Devlete gidecekseniz önce içhastalıklarından sevk edileceksiniz.

Pko olabilir. iyi bir doktora git.. azicik paraya kiy bir sey olmaz..

Paraya kıyamıyor değilim, parayı bulamıyor olabilirim Böyle ssk ile anlaşmalı özel hastane araştırıp gidebilirim

Evet bu yüzden lazere yanaşmıyorum. Esas sorunun hormonal olduğunu düşünüyorum.

Bir de bir sorum daha var regl olmak üzereyim ikinci günüm pazar gününe denk geldi diyelim, üçüncü gün gitsem olur mu ki acaba?

Alttaki yatan neden bulunmadığı takdirde lazer de yaptırsanız tekrar çıkabilir.Endokrin uzmanına gidip adetinizin 2. günü tekrar hormon baktırın.

Olur olur adetin ucuncu gunu gelin diyor doktorlarda zaten

pkos yada hirsustismus olabilirsin adetın 2. ya da 3. gunu kanda fsh lh serbet testesteron 17 OH-progesteron dheaSO4 testlerını yaptırmalısın bunlar ıcın sıradan kadın dogumcuya yada dahılıyecıye gıtme sabah en az 12 saatlık aclıkla endokrinolojıye basvur. gecmıs olsun once hormon tedavısı ol sonra epılasyon

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…