ben senin yerinde olsam buz dolabınıda aldıktan sonra anne artık kendime alıyorum derdim kesin ve kırmayan bir dille, gereksiz istekleri oluncada anne durumum yok borca giricem falan diye sürekli söylediğin zaman zaten annen de istemeyi bırakır, ama kırıcı olarak söyleme,emin ve kibarca söylemerhaba bayanlar..
Benim 4 senelik bi ilişkim var sevgilim yazın askere gidecek inş.sonra döndüğü zaman çok fazla beklemeden evlenmek planımız.Bisüredir sevgilim bizim için para atıyo her ay kenarda birikiyo..Benim kesinlikle buraya yazarken annemi kötülemek gibi bi niyetim yok ayrıca haddim değil zeten.Ama beni üzen şey şu...Ben uzun süredir çalışıyorum ve ev geçindiriyorum annemle beraber kalıyorum babamla görüşmüyorum maddi de manevi de desteği yok..Annem çok ev eşyası sever çok meraklıdır evi güzel olsun ister..Geçenlerde eve yeni tv aldım takside girdim dünde buzdolabı lafı etti.tv nin taksidi biraz yarılasın bide buzdolabı şart diyo.Bende anne artık benim kendimede bişeyler almam lazım dedim.Sen evleniceksin gidiceksin de ben napıcam mecbur alıncak dedi...yani annem devamlı evi yenilemek istiyo mesela ne bilim bu ufak tefek süs eşyalarıda olabilir.tv aldıktan sonrada ünitenin altı çok boş kaldı oraya da güzel süs eşyaları alırız bi süre sonra diyo.Bunun gibi şeyler.Ama benim inanın bir tek iğnem bile yok ya hiç bişey ama hiç birşeyim yok çeyiz olarak yani.Ev geçindirmekten bana fırsat hiç kalmadı.Sevgilimde tek başına nekadarını alabilir ki sonuçta.Ya hani aldğım şeylerin lafını etmek için değil ama biraz da artık kızım evlilik çağına geldi ona yeni birşeyler almak lazım diye heves olmazmı annelerde..Benim annemde hiç yok
anneye dur dee bencil birine benziyor
sen evlendiğin de annen geçimini nasıl sağlayacak?
zor bi durum tabi..anneannem den bi maaşı var ama kuş kadar sadece mutfak masrafına yetecek kadar.bilmiyorum ne yapacak.evlenmek istiyo aslında sırf geçim sıkıntısı için ama
zor bi durum tabi..
yani sürekli yeni eşya derdine düşeceğine birikim yapabilirdi..
ama seni de düşünmesi gerek.işte eşyayı öyle seviyoki kaçtane koltuk takımı deiştirdik bilmiyorum.
ama seni de düşünmesi gerek.
evleneceksin ihtiyacların olacak.
annen kaç yaşında?
neden o da çalışmıyor?
Annedir sonuçta kırmamakta lazım. Şöyle yapabilirsiniz. Zaruri esyaları kabul edin buz dolabini vs..
Fakat onun dışında söyleyin anne süs eşyası alamam kendim icinde biseyler almam gerek diye.
Atıyorum koltuk takımı yeni ve degistirmek mi istiyor izah edin ve ikna olmasını sağlayın.
Onun dışında eger gerçekten lazım seylere ihtiyacı varsa alın. Annelerin hakkı ödenmez.
Anneciğinizi kırmayın lütfen ben şimdi diyorum ki keşke evlenmeden daha çok şey alsaydım ailem için evlenince nasip olmuyor..