Kendime Arkadaş Nasıl Bulabilirim?

Aleenn

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2024
301
78
25
Merhabalar, direkt konuya giriyorum. Bir devlet hastanesinde çalışıyorum. Sağlıkçıyım. Üniversite biter bitmez atandım. Atandığım ilk yıllar biraz ben asosyal davrandım. Yani bulunduğum yere alışmakta zorlanıyordum. Bir Ege insanı olarak Güney Doğuya göreve gittim ve çok değişik çok farklı geldi ilk etapta. Fırsat buldukça memleketime gittim geldim falan. Ama şimdi bakıyorum senelerdir buradayım ve hiç arkadaşım yok. Yani şöyle söyleyeyim hastanede bulunduğum serviste yaşıtlarım vardı. Ama hem tarz olarak çok uyuşmuyorduk hem de iş yeri ilişkisini kankalığa taşıyınca hep saçmalıklar oluyordu o yüzden çok yakın ilişkiler kurmadım. Başta arkadaş olmayınca sonradan olamadı zaten. Sonra çok da yeni atama olmayınca yeni simalar gelmedi. Farklı servislerden de insanlarla öyle arkadaşlık teması kuramadım. Birkaç defa gezilere katıldım ama çok sıkıcı geçti tek başıma. Yani insanlar arkadaş grubuyla katılıyor eğleniyor ben sap gibi kaldım. İletişim kurmaya çalıştım oradan insanlarla ama beş dakika diyalog oluyor diyelim sonra insanlar yeniden kendi arkadaş grubuna yönelip sohbet konuları açıyordu ben araya giremiyordum. Fitnessa gidiyorum mesela ama pek kadın üye yok. Zaten muhit sebebiyle genelde üniversite öğrencileri geliyor benden çok küçükler yani. Bir türlü oradan da yeni insanlarla tanışamadım. Bir ara bir kursa katıldım. Orada bile yaşı çok büyük hanımlar ve beyler vardı yine olmadı. Yani artık gerçekten en azından bir yakın arkadaşım olsun gezelim eğlenelim falan istiyorum. Ne erkek arkadaşım var ne bir tane normal arkadaşım var. Lisede üniversitede falan asla böyle değildi çok sosyal çevresi olan biriydim. Ama şimdi gerçekten çok sıkılıyorum. Ben yeni insanlarla nasıl tanışabilirim nasıl arkadaş edinebilirim?

Mizah yeteneğinizi geliştirin, mizah yönü güçlü insanlar her yerde çok kolay sosyalleştirler. Tabii zorlama mizahlar kullanarak değil, skeçler izleyip komedi hikayeleri, youtube de komedi programları/diyalogları izleyebilirsiniz. Bunun dışında çekingen olmayın, insanlarla kaynaşmaya çalışın.

Öyle katılıp durduğunuz yerde arkadaş size gelmez. Turlarda çok güzel arkadaşlıklar edindim. Nasıl mı, insanlarla konuşarak. Yani birinin gelip de benle diyalog kurmasını beklemedim. Her meslek grubundan çok renkli arkadaşlarım oldu. Sanırım bu biraz da iletişim becerisine bağlı.

B um bl e diye bir uygulamada Bff opsiyonu, yani arkadaş arama özelliği var. Ben hiç denemedim fakat belki denemekte fayda olabilir. Sanırım daha modern kafada bir arkadaş aradığın için işine yarayabilir diye düşünüyorum.

Onun dışında birçok şey denemişsin zaten. O nedenle seni kutluyorum. Moralini bozma. Burada kendi sosyal becerilerini övecek seni de gömecek olan üyeler olacaktır, onların da keyfini bozmasına izin verme.

Ben de ilk atandigim dönem bu tür girisimlerde bulundum online olarak da bir cok kurs/etkinlik/program vs katıldım ve guzel insanlar tanıdım fakat hic biriyle yakın arkadas olmadim yine de tabii ki farkli bakis acilari kazaniyor insan.
Belki bakis açısını değiştirmek gerekir yani illa arkadasim olsun diye değil de kafa dagitma olarak bakarsaniz olaya, zamanla farkli insanlar tanıdıkça size uyan biriyle daha yakin da olabilirsiniz.
Amaç arkadas bulmak olunca ve kafanızdaki kriterler karsilanmayinca kendinizi kötü hissetmeniz kacinilmaz.
Mesela siz bir baskasi olsaniz kendinizle arkadaşlık kurar miydiniz? Yani kendinizi baskasi yerine koyarak düşünün hangi sebepten acaba yakin iliskiler kuramiyorsunuz?
Bazen bazi insanlar hayatımıza girer ve cikarlar önemli olan almamiz gerekeni alip yola devam etmek

Sadece arkadaş bulma odaklı olmayın. Canınız sıkılıyorsa el sanatlarıyla ilgili kurslara gidebilirsiniz. Orda kendiliğinden kafa dağıtmalık muhabbetler dönüyor. Günümüzde zaten herkes kendi kabuğunda kimse kimseyle yakın olmuyor. Yıllarca süren arkadaşlıklar bile uzun ömürlü değilken bazıları için, sonradan tanışılan insanlarla dost seviyesine gelmek günümüzde zor bence. Dediğim gibi arkadaş bulmaya değil kafa dağıtmaya odaklanmanız sizin için daha iyi olabilir.

B um bl e diye bir uygulamada Bff opsiyonu, yani arkadaş arama özelliği var. Ben hiç denemedim fakat belki denemekte fayda olabilir. Sanırım daha modern kafada bir arkadaş aradığın için işine yarayabilir diye düşünüyorum.

Onun dışında birçok şey denemişsin zaten. O nedenle seni kutluyorum. Moralini bozma. Burada kendi sosyal becerilerini övecek seni de gömecek olan üyeler olacaktır, onların da keyfini bozmasına izin verme.
Tam da gömmeye gelmiştim, kursağımda kaldı😒

Mizah yeteneğinizi geliştirin, mizah yönü güçlü insanlar her yerde çok kolay sosyalleştirler. Tabii zorlama mizahlar kullanarak değil, skeçler izleyip komedi hikayeleri, youtube de komedi programları/diyalogları izleyebilirsiniz. Bunun dışında çekingen olmayın, insanlarla kaynaşmaya çalışın.
Sonradan olur mu mizah duygusu?

Evet kesinlikle modern arkadaşlarım olsun istiyorum. Çünkü ben de modern bir kafadayım. Ya mesela benim en son sevgilim üniversitede oldu o da öylesine bir şeydi yani. Ama bakıyorum o zamanlarda çok beğenilen biriydim ve iletişim kurmak ya da ilişki kurmak isteyen erkekler de hep böyle yakışıklı, iyi bölümlerde okuyan efendi boş beleş olmayan tiplerdi. Ama şimdi o bile yok. Yani evlilik gibi hayallerim hiç yok ama insan arada seni seven, beğenen ve değer veren biri de olsun istiyor mesela. Oğluna gelin bulmaya çalışıp o şekilde bana musallat olan teyzelerden başka bir olayım yok. Sadece bir doktor bey o şekilde yaklaşmaya çalıştı ben de aynı hastane içinde böyle bir iletişim hoş olmaz diye karşılık vermedim.

Merhabalar, direkt konuya giriyorum. Bir devlet hastanesinde çalışıyorum. Sağlıkçıyım. Üniversite biter bitmez atandım. Atandığım ilk yıllar biraz ben asosyal davrandım. Yani bulunduğum yere alışmakta zorlanıyordum. Bir Ege insanı olarak Güney Doğuya göreve gittim ve çok değişik çok farklı geldi ilk etapta. Fırsat buldukça memleketime gittim geldim falan. Ama şimdi bakıyorum senelerdir buradayım ve hiç arkadaşım yok. Yani şöyle söyleyeyim hastanede bulunduğum serviste yaşıtlarım vardı. Ama hem tarz olarak çok uyuşmuyorduk hem de iş yeri ilişkisini kankalığa taşıyınca hep saçmalıklar oluyordu o yüzden çok yakın ilişkiler kurmadım. Başta arkadaş olmayınca sonradan olamadı zaten. Sonra çok da yeni atama olmayınca yeni simalar gelmedi. Farklı servislerden de insanlarla öyle arkadaşlık teması kuramadım. Birkaç defa gezilere katıldım ama çok sıkıcı geçti tek başıma. Yani insanlar arkadaş grubuyla katılıyor eğleniyor ben sap gibi kaldım. İletişim kurmaya çalıştım oradan insanlarla ama beş dakika diyalog oluyor diyelim sonra insanlar yeniden kendi arkadaş grubuna yönelip sohbet konuları açıyordu ben araya giremiyordum. Fitnessa gidiyorum mesela ama pek kadın üye yok. Zaten muhit sebebiyle genelde üniversite öğrencileri geliyor benden çok küçükler yani. Bir türlü oradan da yeni insanlarla tanışamadım. Bir ara bir kursa katıldım. Orada bile yaşı çok büyük hanımlar ve beyler vardı yine olmadı. Yani artık gerçekten en azından bir yakın arkadaşım olsun gezelim eğlenelim falan istiyorum. Ne erkek arkadaşım var ne bir tane normal arkadaşım var. Lisede üniversitede falan asla böyle değildi çok sosyal çevresi olan biriydim. Ama şimdi gerçekten çok sıkılıyorum. Ben yeni insanlarla nasıl tanışabilirim nasıl arkadaş edinebilirim?
Ömürlük bir arkadaşı sen bulamazsın birbirinizi zaten bulursunuz illaki birbirinizle uyumlu olmak zorunda değilsiniz ki biriniz sakin olur diğeriniz daha atılgan daha hareketli olur ben 12 senemi okulda geçirdim 1 tane ilk okuldan arkadaşım var . 3 sene istanbulada okudum 1 sene kayseride 3 sene istanbulada okumama rağmen asla kendime göre birini bulamadım 1 sene kayseride okudum öyle bir arkadaşım var ki ben okumayı bıraktım ama onunla konuşmayı asla bırakmadım 2 tane arkadaşım var biriyle dertlerimi paylaşıyorum çok iyi bir dinleyici biriyle ise kafamı dağıtıyorum 2 side en iyi dostum. Bence sende bulacaksın ama konuşman gerekiyor çekingen olmaya devam edersen çok zor. Biriyle ortak bir noktanız illaki olur o zaman ilerletirsin zaten fark etmeden çok yakın arkadaş oluyorsunuz.

Üye olsun da sonra böbrek mafyasına denk gelsin demi.

Bu biraz senle alakalı, sonradan geliştirilebilir mi bilmiyorum…
Eşim de arkadaşının eşiyle tanıştırdı yarım saat felan konuşabildik sarmadı yani sarmak zorunda da değil, enerji de önemli biraz…

Meslek grubu olarak çok sosyal olman gerekiyordu aksine…

Bu biraz senle alakalı, sonradan geliştirilebilir mi bilmiyorum…
Eşim de arkadaşının eşiyle tanıştırdı yarım saat felan konuşabildik sarmadı yani sarmak zorunda da değil, enerji de önemli biraz…

Meslek grubu olarak çok sosyal olman gerekiyordu aksine…
Bana da öyle geliyor

Siz güney doğu Ege farkını çok yanlış algilamissiniz bu algiyla arkadas bulmaniz pek kolay değil. Bende yaşadım GDA veya doğu ama sizin bahsettiğiniz gibi spor salonlari erkek ağırlıklı kadinlar yok vs değil. Batı doğu farklı bir kültür yok genç insanlarda herkesle gayet arkadaş olunuyor

X