kendimden şüpheleniyorum,,kafam çok karışık,çok üzgünüm:(

caglaerva

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2011
49
0
36
Ağrı
merhabalar ,
kendimi tam bir çıkmazın içinde hissediyorum ,,şimdiye kadar bir sürü ilişkim oldu ,,en uzunu şimdi ki çıkyığım erkek arkadaşımla 2 yıl,,diğer ilişkilerimi olmayacağını anladığım an bitirdim,genelde karektere önem veriyorum ve karekterde problem hissettiğim an hiç üzülmeden bırakıyorum ,pişman da değilim ,şimdiye kadar insanları tipinden dolayı yargılamadan cıktım,,tipini begenip çıktığım 1 tanedir onun da karekterini begenmedim,,şimdiki çıktığım arkadaşım benim karekterime ve kişiliğime çok uygun ,yalnız tipini ilk gördüğümde begenmemiştim ,,karekteri beni kendisine çekti,,hiç kusur bulamıyordum yani ,,dört dörtlük bir insan gibi,benim aslında yeneceğimi düşündüğüm buyk bir takıntım var ve bu kişi sürekli beni çocukluğuma götürüyor,çocukluğumdaki problemlerle yüzleşiyorum ,babam bizi tüm kardeşlerimi sakın sarışın ya da kızıl bir insanla evlenme diye tenbih ederdi,,çocuklarınız kızıl ve çilli olur,benim yüzümde çiller var ve sevgilim de kızıl,artı babam beni hep ders çalışırken hep çirkinsin hem de dersten anlamıyorsun diye sürekli aşağılardı,,hatta ben öğretmen olduktan sonra bizim kızımın çilli kimse begenmez falan annemle aralarında konuşup kaygılandıklarına da şahit oldum ve ben cok yıkıldım,,küçüklüğümden beri çillerimden dolayı hep olumsuz tepkiler alıyordum ,düşünsenize ailen bile bizim kızımızı begenmez o şeklinde yorum yapıyor,,hoşşş şimdiye kadar çıktıklarımı da ben istemedim ama neyse,şuan ki çıktığım arkadaşım gercekten çook iyi bir insan tipe gelince ben olmasam başka birini çok rahat bulup evlenebilecek bir insan,,cok da güvenilir,,benim için ben olmadan aile danışmanına gidip bu durumu da paylaşmış,,o yener demiş ama tabi ben konuşmadım,,ben hala yenemiyorum,,çocuğum benim cektiğim zorlukları cekmesin istiyorum,hem kızıl hem çilli de olabilir,,ben bu tür insanları kesinlikle yargılamıyorum yanlış anlaşılmasın ama hayatı insanların yorumları zorlaştırıyor ,,haydi evlendim oldu diyelim,,ben cocuğumu destekleyeyim derken ya beni yanlış anlarsa ya benim onu sevmediğimi düşünürse,yaaaaaaaaaa,,delirmek üzereyim babama çıktığım bir var dedim kızıl dedim,,aslında tepkilerini merak ettim,kardeşim havuç kafa yiğenlerimiz mi olacak yani diye tepki verdii,,babam sen bilirsin ama bil dediii kızıl olur,çilli olur,,ben bu şekilde önyargıyla bakılan çocuğu nasıl buyutecem,,bazen diyorum keşke kumral ya da esmer olsaydı sevgilim,,tam istediğim gibii,bazen onunla evlenip cocuk yapmamayı bile düşünüyorum,,bunları anlattığımda sevgilime saçma geliyor..tartışıyoruz(

Merhaba.
Ailene ben katılmıyorum. çilleri nin olması ayrıca seni çirkin yaptığını da düşünmüyorum. rabbim herkesi özene bözene yaratmıştır. eğer sevdiğin kişi seni gerçekten sevıyor ve ilerde evlenebilceğim kişi dye düşünüyorsan kesinlikle kızılmış esmermiş buğday tenliymiş bakmamalısın. önmli olan kişiliği görüntüsü değil. önemli olan seni üzmemesi. görüntüye önem verme canım bunu çocuğun olduğunda daha iyi anlarsın. ayrıca çocuğun da kızıl çilli olacak illa dye birşey yok. olursa da olur hiç boşuna üzüp yıpratma kendini. ailenin dediğini takma sen. inşallah zeki ve güzel bir çocuğunuz olur :) Allah hayırlısını versin canım

Ailene diyecek laf bulamıyorum. Kuzguna yavrusu şahin görünür derler ama bu deyiş sizin eve uğramamış anlaşılan.
Benim çocuğumda çilli olsa keşke. Ben insana sevimlilik kattığını düşünmüşümdür hep çillerin..

Bence sevgilinin gittiği danışmana sende bi git ailenin düşüncesinin yanlış olduğunun farkındasın nasılsa. Bunun farkında olman bile atlatamayacağın bişey olmadığının göstergesi zaten.. Profesyonel biriyle konuşmak iyi gelebilir..

Merhaba senin kadar olmasada bende bazı şeyler yaşadım senı anlayabılıyorum..bunları kafana takmamalısın ben anne olmadım ama anne olanlar soyleyeceklerdir nasıl görünürse görünsün kendinden çok seveceksindir evladını..hem karsında senı seven destek olaan sevdıgın ınsana sahıpsın ..belkide cocugunuz kızıl yada cıllı olmıcak genlerle alakalı örneğin sarışın anne babanın esmer çocuğu olmicak diyede birşey yok belkide böyle bir durum olucak ki hem çoğu insan kızıl saç rengi ve çilli olan kişilere baylıyor...ailenizde torunumuz çilli mi olur kızılmı olur derdı yerıne kızımız sukur okumus, damadımız ıyı bır ınsanmıs, torunumuz sağlıklı doğsun demeliler..yanı sorun sızde degıl onlarda kızıl yada cilli olmayı anormal gıbı gostermısler Allahın yarattığı kul kımseenın bırsey demeye hakkı yok..

o kadar güzel konuşuyorsunuz ki ben kendimi tutmadan ağlamak istiyorum,,keşke ailem de anlasa ,,psikolog da demiş anne olunca gecer diye,,ailenin yanlış tutumları ,,davranışları çocukların hayatını mafvediyor demiş,çıktığım kişi de sizin söylediğiniz gibi düşünüyor,kendisinin cocukluğunu anlatıyor çok sevilmiş,ben ne kızlarla cıktım,ama hiçboyle şeylerle karşılşmadım diyor, boyle ilk seninle karşılaşıyorum,ailenin görüşlerinin hatalı olduğunu bilecek kadar akıllısın diyor ikimize de zarar veriyorsun diyor ,onu cooook yıpratıyorum ,kendimi daha cok ,ama ne zaman kapatmak istesem brileri açıyor
bu tür insanlara hakkımı helal etmeseyim geliyor ama içinde ailem de var ,,inşallah hatalarını farkederler

bir tane akrabam da hiç aklımda yokken,sen babana cok kızıyorsun dedi,,bu arada babam da çilli zaten annemle esmer oldugu için evlenmiş,neden dedim,,çillerini ondan almış ya ondan dedi,,ben de ne alaka yaaaaaaaa dedim tersledim ama o gidince üzüldümm,,böyle düşüncesiz insanlar varr,,bir kelime bile insanı ne kadar cok üzüyor ,,bu insanlar benim psikolojımı bozmalarının bedelini nasıl ödeyecekler ,,aslında kendimi güzel bulurum ama insanlar birşeyleri dile getirince acaba bir terslik mi var diyorum kendi kendime ..,,benim derdimi paylaşıp yorumunu eksik bırakmayan tüm arkadaşlara samimi duygularla çok teşekkür ediyorum ,,psikoga ve evlilik danışmanına gitmeyi düşünüyoruz zaten biliyorum düşüncelerim saçma ama nasıl düzelecem bilmiyorum Allah hayırlı olanı nasip etsin diye dua etmekten başka..

Ayy inanamıyorum yaaaa! Babanın küçüklüğünden kalma bir kompleksi olabilir mı acaba? Bence Lost dizisini seyredin, çilli kızlar çok beğeniliyor aslında. Kızıl ve çilli olanlar çok nadir bulunan güzeller. Sen bir kere hemen kalk vee şöööyle alıcı gözüyle kendine bak. Eminim çok güzelsin.

Mesajı yazdıktan sonra nete de baktım, eksi sözlük var ya, oraya kizil saçlı çilli kızlar yaz bak neler göreceksin

ben oldum olası kızıl ve çilli insanlara hayranlıkla bakmışımdır.. bana güzellik olarak çok farklı geliyorlar çok güzel bence.. keşke bende öyle olsaydım. çok farklı bi güzellikleri var böyle düşünmenize çok şaşırdım sakın böyle düşünmeyin eminim çok güzelsinizdir

arkadaşlar cok teşekkür ederim yorumlarınız için ,sizin gibi pozitif insanlara bayılıyorum ,,keşke toplumun çoğunluğu sizin gibi olsa ,,ne bileyim ben de kendimden çok şükür memnunum ama küçükken cok zorluk cektim,,bunu buyuyunce anlıyorsunuz ama beyni temizlemek de kolay olmuyor,ne bileyim cocuğum yok henüz evlenmedim ama bir kişinin ona bu yüzden laf atması bile beni çok yıpratacağından kendimi suçlayacağımı düşündüğüm için cesaret edemiyorum ,esmer biriyle evlensem ya da kumral en azından ben elimden geleni yaptım derim diyorum kendi kendime ,,çok fazla derin düşünüyorum ,,ve ciddi anlamda psikoljık sorunum var sizlerle konuşmak beni bir nebze de olsa rahatlatıı, ben babamla dogru düzgün muhabbet bile kurmam beni vakti zamanında cok aşağıladı diye,,bu ailemize o kadar yerleşmiş ki benim küçük kerdeşim çilsiz ama kahverengi saçlarını bile kızıla benzetip yoluyor arada halbuki saçları siyah ,,evet galiba babamın komplexinden kaynaklanan bir durum ,,babamla iletişim de iyi değil zaten ondan uzak duruyorum,,temel güvene karşı güvensizlik durumunu yaşıyorum,,bana kuzguna yawrusu şahin gelirmiş sözü var yaa hep sahte geldi bu güne kadar küçükken o sözü de düşünürdüm hep içimden yalan derdimm,,ben evde kalacam diye bile korkmuşlardı vakti zamanında onların şahit olduğu bir isteme ve reddetme durumu olmasaydı çocuk hala bana haber gönderip evlenmek istiyorum o kızla demeseydi dewam edeceklerdi biliyorum ,,çok şükür Allah yüzümü kara cıkarmadı ...bunlar bir babaanne anneanne olacaklar torunlarına bir laf atsalar on yıl konuşmayasım gelir artık ..püüüfff,...cok teşekkürler ama benim görüşüm sanki siz anlattıkça değişiyor gibi inşallah tamamen kalkar:)

kalkar canım merak etme :))şöyle düşün baban gözlerin mavi olsaydı ve ona takmış olsaydı yine bukadar sorun edicekti yani senin kızıl yaada çilli olmanın da bu kadar normal oldugunu soylemek ıstıyorum.. ozamnda cocugun mavı gozlu olmasın dıyemı ugrasıcaktın babanın özürdiliyorum rahatsız oldugunu düşün normal birşeye anormal yaklasıyor cocugunada bısey soylerse takacakmıydın benm yuzumden mavı gozlu oldu dıye.. böyle bakınca belkı sacma oldugunu daha ıyı anlayabılırsın..bence sevdiğin insanı daha fazla üzme yoksa 5-10 yıl sonra boyle davrandıgın ıcın uzulebılırsın haksızlık yapmısım kendıme ve esıme karsı...

ben de beyaz tenli ,kızıl saclı, hafif çilli kızları cok begenırım, gözlerı de ela veya renklı olur. ender rastlanan bir güzellık bence.
erkek arkadasın da senı begenıyorsa sen nıye sorun yapıp büyütüyorsun ki. gayet hoş bir çift olursunuz bence. çocuk da nasıl olacak dıye düşünme, sağlıklı hayırlı aklı başında olsun da. saç rengiymiş göz rengıymış takılma. herkesın bir kısmetı vardır. sen yorma kendını:)

evet hepiniz haklısınız da bunu yenmek cok zor oluyor,,hiç benim durumunda olan var mı kiii,,yenen özellikle???bir sürü kişi derdimi okumuş ama çok az kişi yorum yapmış , diğerleri bana mı hak veriyor bak şimdi de buna taktım...yok ben kesin psikologluğum ,,Allah benim durumumda olanlara yardım etsin ,,ya da hakkımda hayırlısını nasip etsin en iyisi salayım kendimi bakalım sonuç ne olacak..tabi psikologa da kesin gidecem..bir de onu dinleyeyim..

Bana zaten gerek kalmamış, dostlar çok doğru şeyler söylemişler.
Sakın kendinizi bu yanlış şartlamalar ile üzmeyin. Alacağınız kısa profesyonel destek durumu daha doğru algılayıp gereksiz üzüntüler yaşamanızı engelleyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…