canim videolari izlemissin sana bir iki tuyo vereyim, kendi kesfettigim seyler, ozellikle metal siyirici degil de plastik kredi karti kullanmani tavsiye ederim. kullanmadigin ya da eski bir plastik kartini bu is icin gorevlendir =) cunku metal siyiricisi paleti ciziyor. siyiriciyi inek deseni yapan kizin yaptigi gibi dik degil, 45 derece egik tutarak siyir ve damgayi diske basarken soldan saga dogru hafifce yuvarlayarak butun deseni al. tirnagina sanki bir silindirin uzerine basiyormus gibi yuvarlayarak soldan saga ya da sagdan sola dogru bas. videodaki gibi zikzaklar cizmeye gerek yok =) ama lap diye tepeden bastirirsan silik cikabilir... ayni sey diskten ojeyi alirken de gecerli, yine dimdik basma, deseni almayabilir... bir de iyi bir tirnak cilasi edinip desenin kuruduguna emin olduktan sonra desene bastirmadan, suruklemeden kalin bir tabaka halinde sur. ben cabuk kuruyan cilalardan tavsiye ederim, flor mar ya da sally hansen'de bulabilirsin =) ben sally hansen kullaniyorum, 30 saniyede kuruyor. cok memnunum. bir de tirnak cevresine desen gelmesin diye endiselenme, onlari asetona batirilmis bir pamuklu cubukla temizleyebilirsin, siliciye gerek yok. ha bir de mesela deseni basmadan once alta surdugun ojeye bir kat cila surersen, desende bir yanlislik yaptiginda asetonlu pamukla cok elin hafif bir sekilde silersen alttaki oje bozulmuyor, ama tabi bu surekli yapilmamali, sadece acil durumlar icin =D ilk yaptigimda sinirimden aglayacaktim olmuyo bu diye, ama iki-uc seferde kolayini aldim =) bu arada yine inek deseni yapan kizin yaptigi gibi damgayi asetona asla surmuyoruz, deseni almaz... sert bir yuzeyin uzerine (plastik kart gibi) damgayi basiyoruz, damgada kalan oje hemen oraya cikiyor... aseton degen damganin deseni almama riski var... ben en iyisi ilk firsatta videoya cekeyim =)
ha bir de canim tirnak uzatmanin sirlarina yavas yavas vakif oluyorum =) torpuledikce kirilmiyor ve ayrilmiyorlar, torpuyu tirnagimin alt kismina da diklemesine suruyorum, kabalassin diye... =) bazen kardesimin gitar caldigi icin kullandigi tirnak sertlestiricisini de suruyorum =)