Kendi Soyadınızı Kullanacak mısınız?

KuRabiYe

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2009
9.187
1
0
K.K.T.C.
Merhaba kızlar. size bir soru nikahtan sonra çift soyadı kullanmayı düşünüyor musunuz?
Nişanlınız nasıl bir tepki verdi ya da verebilir?
Açıkçası ben istiyorum. Hadi bakalım gelsin cevaplar ve yorumlar...

Son düzenleme:
ben evliyim iki soyadı çok garip geliyo bana...

bende olan bi soyisin çocuğumda olmıycak..ilginç bi fikir..

aklıma bile gelmemeişti..

Merhaba kızlar. size bir soru nikahtan sonra çift soyadı kullanmayı düşünüyor musunuz?
Açıkçası ben istiyorum. Hadi bakalım gelsin cevaplar ve yorumlar...

canım ya bende istiyorum acıkcası ilk soyadımda kalsın oyle de yapıcam sanırım. ama daha once bir arkadasım bazı sıkıntıları olabiliyor bunun hukuki anlamda demisti ama ayrıntısınıda bilmiyorum, cocuklarınla ve esinle farklı soyada sahip gibi oluyor nedir artık bilmiyorum. belkide cok yaygın bir durum olmadıgı için sorun cıkıyor olabilir ama bu iki soyad olayı yaygınlaştıkca o sorunlardda kalkar yada cozum bulunur herhalde

Canım bizim soyismimiz ailede sadece babamda, amcamın eşi yengemde ve bende kaldı Yani soyu devam ettircek erkek maalesef yok. Allah babama ve yengeme uzun ömür versin ama. Babamın büyük isteğiydi soyismimizi kaybetmemek. Hem ben de istiyordum, hemde babacığımı kıramadım. Ve nikah tarihi alırken form doldurdum kendi soyismimi kullanmak istiyorum diye. ve inşallah kullanıcam.

ablam zorunluluktan kullanamadı. çünkü 2 ismi var zeten. bi de eşinin ismi de çok uzun. kullansaydı brezilyalılar gibi olcaktı:roflol:

benim etrafımdada var çift soyadı taşıyanlar. yeni nesil tabi. hukuki olarak bi sorun olcağını sanmıyorum ama araştırmak lazım. sadece bi dilekçe vermen yeterli oluomuş nikah işlemlerinde

bi dilekçe yetiyor yani dime. niaşnlın bi tepki verdimi acaba?

alışkanlıklardan vazgeçmek biraz zor ama ben iki soyisim istemiyorum yaa kalabalık yapar.
malisif kadınlar eşlerine soyisimlerini verebilir diye bir yasa çıkna kadar nişanlımınkiyle idare edicem :):):)

ben babacımdan bana kalan belki de en kıymetli şey soyadım senağlama
ama aşkım izin vermiyo taşımama, olmaz öyle şey saçmalama diyo, bağnaz şeyklava:
napalım mecbur onun soyadıyla devam edeceğim ben ama çok isterdim babacımdan bana kalan tek şeyle devam etmeyi..

canım aslında bende isterim ama ben soyadımı beğenmiyorum o yüzden değiştirebilirim sözlüm aslında karışmıyo ama bakalım

estel ne alakası var sevip sevmemekle?? ben sevmiyor muyum yani nişanlı mı? bu kadar sabit düşünmeyin?

evet canım tarih aldığın gün belirtiyorsun, bi form veriyolar doldurup imzalıyosun.

şimdi ben bunu nişanlıma teklif edince çok büyük bi tepki alırsam kızmam yada sürdürmem ısrarla ama 24 yaşıma kadar ailem çevrem okulum herkes böyle tanıdı beni herşeyden önce babamdan bana kalan tek şey
çok isterim taşımayı

10 yıldır birlikte olduğum insanı fazlasıyla seviyorum ama bunun onunla bi alakası yokki :sm_confused:

estel ne alakası var sevip sevmemekle?? ben sevmiyor muyum yani nişanlı mı? bu kadar sabit düşünmeyin?

.

sabit düşünmek derken ne kasdettiğinizi tam olarak anlamadım ama demek istediğimi daha net anlatayım..

evlenip bir evde yaşıyosunuz..

o kadaaar çok alışkanlığınızdan vazgeçiyosunuzki..

uyanıruyanmaz annenizin yüzünü görmeye onun hazırladığı kahvaltıyı yapmaya alışığız falan feş..

yani soyisimden vazgeçmekmek zor gelinceye kadar çok şey var insan soyadını ne kadar kullanıyoki resmi işlemler dışında...

hayatın kendisinden sonra gerisi teferruat bence..

izin oloayına gelince böyle bi kararım olsa kimseden izin almazdım..

benim etrafımdada var çift soyadı taşıyanlar. yeni nesil tabi. hukuki olarak bi sorun olcağını sanmıyorum ama araştırmak lazım. sadece bi dilekçe vermen yeterli oluomuş nikah işlemlerinde

nikah işlemleri sırasında degil canım, sanırım daha sonradan sorun olabiliyormus hukuki işlemlerde malum burası turkiye atıyorum bi kamu dairesine işin dustu ve ordaki amcanın bu iki soyad kullanma olayından hebri yok tutturuyor senin ve esinin soyadı farklı diye, anlat anlatabilirsen gibi sorunlar yani

yani kızıcağınıuzı biliyorum ama yukardaki gibi geçerli bi bahane yoksa veya soyisime aşırı bi hayranlık bana güçgösterisi geliyo..

tamamen benim fikrim katılmak zorunda değilsiniz tabi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…