• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kendi kendine yeme

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

banu70781

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2008
74
5
86
Ankara
benim oğluş 19 aylık. ben işe başlayana kadar kendi kendine alışması için eliyle yiyebileceği yiyecekleri eline verirdim. ama bakıcımız püreyi ağzına tıkmayı tercih etti. bu süre zarfında da kendi kendine yeme alışkanlığı konusunda hiçbir gelişme göstermedi. hafta sonları koyuyorum önüne yemeği bir iki minicik parça ısırıyor ve bırakıyor. bütün gün yemeden de bu şekilde durabiliyor. püreler yüzünden çiğnemeyi de öğrenememiş. üstelik azıları çıktı. hatta ısıramıyor bile
özetle; minicik ısırıyor, yemekleri çiğnemeden yutuyor ve elini iki kere ağzına götürüyor. sonra yemeği bırakıp aç geziyor. yaşından dolayı inat ve oyunu tercih etme eğilimi de işimi hiç kolaylaştırmıyor doğrusu

nasıl alıştırabilirim bir fikri olan var mı?

Ah canım benim yeğenimde öyleydi. şimdi 21,5 aylık ve yeni yeni kendi yiyor. Bakıcınız kendi rahatı için işin kolayına kaçmış kusura bakmayında. Şuan hala aynı bakıcınız devam ediyor mu bilemiyorum. Hep beraber masaya oturduğunuzda aynı yemeği onun tabağına biraz süslü bi şekilde koysanız ve yemeği kendi yiyip bitirdiğinde pahada küçük bi hediye teklif etseniz yada dışarıda güzel bi oyun...
şimdilik bunlar geldi aklıma kolaylıklar dilerim..

bakıcınızda bi sorun var galiba hala püremi yediriyo bebeğinize
benim 14 aylık kızım çorbasını bile kendi içmeye çalışıyo
köftesini patates kızartmasını eline veriyorum
katı yiyeceklere çoktan geçmeniz lazımdı bence. evet alışırken üstü başı batıyo ama makinalar hangi kirleri çıkarmıyo ki ???

tam 3 ay çebelleştim ezmeden versin diye ama bu süre içinde benimki yemeği yutarak yenecek diye öğrenmiş olmalı, çiğneyemiyor. çok şükür püre yemiyor artık ama çiğneyemiyor, hatta kaşığa ilgi bile göstermiyor. hafta sonları ve akşamları ben yediriyorum; ağzını açıyor "hadi oğlum sen tut kaşığı" diyorum. önce tutuyor ama bir süre sonra "anne yedirsin" diyor. bakıcıya soruyorum "sana kaşığı oğluma tuttur demiştim nasıl gidiyor" diye " tutmak istemiyor ben de ısrar etmiyorum diyor. bu hafta sonu karı koca aldık karşımıza iyice konuştuk. bizim dediklerimizin olmasını isteğimizi söyledik, kabul ediyor musun diye sorduk, kabul etti. yakında ben de evdeyim, kendi bildiğini zor okur artık. okursa bay bay diyeceğim zaten

Back