• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendi kendine konuşmak

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.465
333
Antalya
merhaba arkadaslar ben ara sıra konu actım buraya
sızlere danısmak ıstedıgım bırsey var ben bugun pskyatrıden numara aldım ama gıdıp gıtmeme konusunda da kararsızım bılemıyorum gıdıpte hemen aslında ılacta kullanmak ıstemıyorum
arkadaslar benım kaynanmla cok sorunlarım oldu suan kendı evımdeyım esım ıyı benı sevıyor bende onu sevıyorum ama tabı gorusuyoruz kaynanamla ara sıra bazı seyler oluyor ama aynı evde olması gıbı degıl tabı
ama ben dayanamıyorum onu gormeye hallerı hareketlerı herseyı batıyor dayanamaıyorum
eve cıktım ama daha ıcımde bıtıremedım 3 sene oluyor kendı evıme cıkalı o zamanlarda yoktu dıye hatırlıyorum ne zaman bole yapmaya basladıgımı hatırlamıyorum ama altı yada yedı ay oluyo galıba
ben kendı kendıme konusuyorum kızlar
ama sureklı her dakıka evde kımse olsa da olmadsa da farkında degılım bırden farkedıp susuyorum yıne basladım dıyorum evde bazen esım oluyor o baska odada kımınle konusuyorsun dıyor bende hemen toparlanıyorum ıste telde konusuyordum yada cocuga bıse soyluyordum falan dıyorum
sokakalarda da konusuyorum bazen ıc sesımle konusuyrom ama agzım kıpırdıyor yuz ıfadem ne hakkında konusuyorsam ona gore degısıyor bazen dalıp sokakta bırden sesımı yukseltıgım oluyo
yuksek sesle konusmayı bıraksam ıc sesım hıc susumuyor dusunsenıze sıze bırı sureklı basınızda vıdı vıdı konusuyor dayanabılır mısınız
ıste ben bunu kendı kendıme yapıyorum kendı kendıme vıdı vıdı yapıyorum ve cok yoruldum beyın olarak
sokakta bırını gorsenız agzı kımıldıyor yuz ıfadesı degısıyor kızıyor guluyor falan ne dusunursuz
yanı ben kaynana meselelrımı doktora anlatmak ıcın gıtmıyorum ama her kaynanasıyla problemı olan benım gıbı kendı kednıe konusyor mu
ben delırıyo muyum
butun gundemım o baska bı dusuncem yok sureklı annemle de konussam onun yaptıklarından bahsedıyorum kaynanadan baska bı hayatım yok oda onu ıstıyo zaten gelınlerı sersemletmek
kpss calısıyorum cocukta oldugu ıcın sadece cocuk uyuyunca calısabılıyorum o yuzden ole olmasa sole cıkıcam bı arkadas ortamına gırıcem baska seyler yapıcam ama olmuyo zaten cokta arkadas canlısı bı ınsan odugum da soylenemez
yanı ben ne yapmalıyım bu sorunum ıcın doktora gıtmelı mıyım ben gıbı olan var mı yada doktora gıdıp care bulan
okuyanlara tesekkurler sımdıden

içsesimle bende konusurum
dusunurum konusma gıbı akıs seklınde
ama seslı konusmam agzım kıpırmadamz bununb ır sorun oldugunu dusunmuyorum kendı adıma

içsesimle bende konusurum
dusunurum konusma gıbı akıs seklınde
ama seslı konusmam agzım kıpırmadamz bununb ır sorun oldugunu dusunmuyorum kendı adıma

tamam arkadasım ınsanın kendıısyle konusması hatta bı yere kadar ıyıdır dıyorlar ama ben rahatsız olmaya basladım
dusun ıste dıyorum ya sureklı basından ayrılmayan bırı senınlke sureklı konusuyro ıster mısın dayanabılır mısın

bence kv ni takıntılı hale getirmişsin ve obsesif davranıyosun. içinden atamadığın birikmiş şeyler böyle dışa vuruyo. psikatrist i bilmem de bence psikolog çok yardım eder sana. düzenli olarak ona anlatırsan, karşında seni dinleyen birine, biriktirdiklerin boşalıcak bi süre sonra. ama görüşmeyi tamamen kes bence. dahaçok tetikliyosun durumunu görüştükçe.

tamam arkadasım ınsanın kendıısyle konusması hatta bı yere kadar ıyıdır dıyorlar ama ben rahatsız olmaya basladım
dusun ıste dıyorum ya sureklı basından ayrılmayan bırı senınlke sureklı konusuyro ıster mısın dayanabılır mısın

bunu yasadıgın problemlere nasıl bagladın pekı?
sen bırını goruyormusun?
yoksa bır anda kendı kendıne dusunce gucuyle ıc sesınle bıseyler dusundugunu akıs ıcınde oldugunumu fark edıyorsun

bunu yasadıgın problemlere nasıl bagladın pekı?
sen bırını goruyormusun?
yoksa bır anda kendı kendıne dusunce gucuyle ıc sesınle bıseyler dusundugunu akıs ıcınde oldugunumu fark edıyorsun

dusunmedıgım bır dakıka yokkı evet kaynanama baglıyorum cunku onunla yasadıgım problemelerı bıtıremıyorum ıcımde ha ıcınde kalmasın sole yuzune dıyorsanız yuzune soyledıklerımde oldu onlarda bıtmıyo bende sureklı soylenıyorum
bazen mesela genın bı yarısında su ıcmeye dıyelım uyanıyorum yada cocuk uyanıyor falan o sırada uyku sersemı benım aklıma gene bu dusunceler gelıyor ben gecenın yarısı ıcımden gene solenıyorum hanı uykku sersemı oldugumdan lan ben bunları dusunmesemde uyusam ya uykum var benım dıye akıl edemıyorumda dusun dusun ıcımden konusa konusa saha oluyo

bence kv ni takıntılı hale getirmişsin ve obsesif davranıyosun. içinden atamadığın birikmiş şeyler böyle dışa vuruyo. psikatrist i bilmem de bence psikolog çok yardım eder sana. düzenli olarak ona anlatırsan, karşında seni dinleyen birine, biriktirdiklerin boşalıcak bi süre sonra. ama görüşmeyi tamamen kes bence. dahaçok tetikliyosun durumunu görüştükçe.

acıkcası benım derdımı anlatmak ıcın pıskolaga ıhtıyacım yok yanı benı dınleyen annem var onunla dertlesıyorum
zatn utanıyorum kaynamala problemım var demeye mıllete
ben bu hallere bu basıtlıklere nasıl dustum dıye utanıyorum
bır keresınde annem de farkedıyo tabı benı annem dedı senle doktora gıdelım dıye gıttım bırden ıcım bosaldı daha derdımı anltamadan agladım doktorun yanında doktor bana gayet alaycı bı sekılde sorun ne kaynanan mı esın mı dedı
yanı bana baktı heralde cahıl gordu baska ne derdı olabılır kı dedı heralde
cok utandım zaten
yanı ben pıskolokların yeterı kadar kaynana problemı dınledıgını dusunuyorum
benım hallarımden ılaclık bı durumum var mıdır onu merak edıyorum ben

Bazen ben de konuşuyorum ütü yaparken filan.Ve gerçekten benimkiler de çoğunlukla kayınvalideme söyleyemediğim yuttuğum şeyler, sanki karşımda o varmış gibi birlmiş bilmiş söyleniyorum.Çoğu zaman başladığımı fark etmiyorum, ama bir iki cümle oluyor zaten.Bitince susuyorum.Üf deli ettin beni deyip gülüyorum.Seninki biraz daha kontrolsüzce olmuş, sebebi çok belli ; içine attıkların artık dışarı çıkmak istiyor.Doktora git mutlaka, ne zararı olacak ki? İlaç konusunu söylersin kullanmak istemiyorum diye, ama psikolog daha iyi olurdu, daha uzun süre odada kalıp içini dökebilirdin.KV demi anlatmaya gitmiyorum demişsin, ama bence anlatmaya git.Onların işi bunları dinlemek zaten ...Anlattıkça boşalacaksın.Bir dahaki sefere söyleyemediklerinle içini doldurmaya değil, pat diye söyleyip içini rahatlamaya başlarsın.İlaca karşı da çok önyargılı olma, sonuçta kontrol edemediğin fiziksel bir hareketin var, ilerlemesini istemeyiz daha fazla...

ayrıca kaynamla gorusmeyı kesmem de mumkun olmas esım buna ızın vermez
esımle de problem oluyor yanı ben kaynanasıyla gorusmeyen ınsanların zannetmıyroum evlılıgı cok ıyı olduguna
ne kadar olsa o onun annesı benım annem esıme ne yapsa tamam esım haklıysa onu haklı bulurum ama esım annem le gorusmek ıstemese uzulurum evlılıgımıze yansır bu olmas bence

çok duygusal ve kimseye hayır demeyi bilemeyen insanlarda oluyor bu tarz durumlar bence.bende kendi içimde beynimde sürekli konuşurum sanırım bu sebeplerimden dolayı dünya sanki eşimin ve ailesinin etrafında dönüyor gibi hissetmeye ve sürekli içimde düşüne düşüne konuşmaya başlıyorum.beynimde sürekli düşünceler konuşmalar dalgalanıyor.bende 1 sene kayınvalidemle beraber yaşadım hemde normal bir yaşamak sayılmaz çünkü eşimin sağlık problemleri nedeniyle kayınpederimde hastaydı sürekli eşimin ailesiyle beraberdik.üstüne birde sağlık problemleri olunca yıpratmıştı beni.psikolog iyi fikir belki de ama kendinizi mutlaka rahat hissettirecek birşeylerde vardır hayatınızda.yani bu sorununuzu çözebilmek adına.sakın kendinizi deliriyormuyum ben diye yıpratmayın.bol bol dua okuyun ve üstüne gidin durumunuzun.eşiniz size destek olabilir belki onunla paylaşabilirsiniz.psikoloğa gitmenin de iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum.ve hayatınızda mesela neler olunca kendinizi iyi hissediyorsanız onları yapın derim.

çok duygusal ve kimseye hayır demeyi bilemeyen insanlarda oluyor bu tarz durumlar bence.bende kendi içimde beynimde sürekli konuşurum sanırım bu sebeplerimden dolayı dünya sanki eşimin ve ailesinin etrafında dönüyor gibi hissetmeye ve sürekli içimde düşüne düşüne konuşmaya başlıyorum.beynimde sürekli düşünceler konuşmalar dalgalanıyor.bende 1 sene kayınvalidemle beraber yaşadım hemde normal bir yaşamak sayılmaz çünkü eşimin sağlık problemleri nedeniyle kayınpederimde hastaydı sürekli eşimin ailesiyle beraberdik.üstüne birde sağlık problemleri olunca yıpratmıştı beni.psikolog iyi fikir belki de ama kendinizi mutlaka rahat hissettirecek birşeylerde vardır hayatınızda.yani bu sorununuzu çözebilmek adına.sakın kendinizi deliriyormuyum ben diye yıpratmayın.bol bol dua okuyun ve üstüne gidin durumunuzun.eşiniz size destek olabilir belki onunla paylaşabilirsiniz.psikoloğa gitmenin de iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum.ve hayatınızda mesela neler olunca kendinizi iyi hissediyorsanız onları yapın derim.

dını bakımdan gayet donanımlı bır ınsanımdır namz kılardım onceden artık kılmıyorum sıkıntı ıcın okunacak dualr var bılıyorum ama onları da okumuyorum ıcımden gelmıyor hıc bıse yapmam ıcımden gelmıyor evde darmadagın ama ole oturuyorum

merhaba canim bir an kendimi okudum sandim senin bu yasadiklarini inan bende aynen hatta fazlasiyla yasiyorum sorun olarak gormuyorum ben bunu ama cunku evlenmeden ve sorunlarim olmadan oncedende konusurdum kendi kendimle hatta bazen el kol hareketleri bile yaparim dusun yani ama ben bundan tedirgin degilim acikcasi ben bunlari surekli yaptigimdan hatta kendimi bildim bileli yaptigimdan dolayi bu bana normal geliyo benim icin terapi psikolojik destek yada adini sen koy artik inanilmaz bir rahatlik veriyo hayal gucumde genistir biraz kafam surekli biseylerle mesguldur hayalle gercek arasi gider gelirim sende daha once yoksa sorun olabilir ama cocukluktan gelen bisiyse bence korkma iyi hallerde kullanirsan bu durumunu faydasi bile cok olursana

merhaba canim bir an kendimi okudum sandim senin bu yasadiklarini inan bende aynen hatta fazlasiyla yasiyorum sorun olarak gormuyorum ben bunu ama cunku evlenmeden ve sorunlarim olmadan oncedende konusurdum kendi kendimle hatta bazen el kol hareketleri bile yaparim dusun yani ama ben bundan tedirgin degilim acikcasi ben bunlari surekli yaptigimdan hatta kendimi bildim bileli yaptigimdan dolayi bu bana normal geliyo benim icin terapi psikolojik destek yada adini sen koy artik inanilmaz bir rahatlik veriyo hayal gucumde genistir biraz kafam surekli biseylerle mesguldur hayalle gercek arasi gider gelirim sende daha once yoksa sorun olabilir ama cocukluktan gelen bisiyse bence korkma iyi hallerde kullanirsan bu durumunu faydasi bile cok olursana

ya hadı kendı kendıme konusup ıcımı dokuyorum rahatlıyorum desem tamam da yok gene rahatlamıyorum kı zaten konustuklarım hep aynı seyler basa sarıyorum hep

dını bakımdan gayet donanımlı bır ınsanımdır namz kılardım onceden artık kılmıyorum sıkıntı ıcın okunacak dualr var bılıyorum ama onları da okumuyorum ıcımden gelmıyor hıc bıse yapmam ıcımden gelmıyor evde darmadagın ama ole oturuyorum

sizi çok bunaltmışlar çok üstünüze gelmişler.ooff ya anlamıyorum ben insanları.şu hayat zaten ne kadar ki ne gerek var birbirini yıpratıp üzmeye.onların oğulları ana kuzusu ama bizde ana kuzusuyuz.ama allahtan anlatabileceğiniz anneniz var.bende annemle paylaşırım çoğu derdimi ve o da beni çok rahatlatır.annemde beni psikoloğa götürmeği tavsiye etmişi ama ben anne biraz daha sabredeyim kendim aşmaya çalışayım demiştim.hala aşamadım ama evime dönünce biraz daha rahatladım.sizin de anneniz var ne güzel onunla gidin psikoloğa öyle utanmayın bu derdimden dolayı doktora kaynanamı mı anlatacağım diye.ağlayın konuşun anlatın ve inanın iyi gelecek size doktorda bir farklı bakış açısı gösterecektir.ilaç verse bile iyi gelecektir emin olun.kötü gelirse doktora söyler bırakırsınız.kayınvalideyle de tabi görüşmemek olmuyor ama biraz daha mesafeli durursunuz.kendinizi üzmemeye çalışın.evde dağınık kalsın boşver bugün yapamazsan yarın yaparsın..çok iyi anlıyorum sizi.

bilemiyorum ozaman sadecekaynanani dusunme sen de ozaman ne biliyim illaki baska problemlerinde vardir muhakkak o problemi dusunuerek halletmis gibi hayal edersen inan cokkkkk etkili oluyo bir an gercekten cozmus gibi hissediyosun benim basimdan boyle bir durum gecti buyuk bir problemim vardi maddi anlamda ben inanirmisin her sabah halletmis gibi klakardim problemi hergece halletcem der uyuya kalirdim veinanmiycaksin ama benim odurumum bi kac ay icinde cozuldu hemde ben bile bisiy yapmadan bi konu vardi burda okumustum adini hatirlamiyorum bir seyi olacak gibi kendini inandirirsan olur demislerdi ben bunu bir kac kere yasadim yemin ederim pozitif baktigim icinmi hayalimde hep olumlu canlandirdigim icinmi bilemedim ama gercekten oluyor iana bana sorundan cok sorunu halletmis hayaliyle yasa inan bana ise yariyo zamani ne kadar surer bilemiyorum ama sonucu cok basarili oluyo ben hem madden hem manevi acidan defalarca yasadim bunu

bilemiyorum ozaman sadecekaynanani dusunme sen de ozaman ne biliyim illaki baska problemlerinde vardir muhakkak o problemi dusunuerek halletmis gibi hayal edersen inan cokkkkk etkili oluyo bir an gercekten cozmus gibi hissediyosun benim basimdan boyle bir durum gecti buyuk bir problemim vardi maddi anlamda ben inanirmisin her sabah halletmis gibi klakardim problemi hergece halletcem der uyuya kalirdim veinanmiycaksin ama benim odurumum bi kac ay icinde cozuldu hemde ben bile bisiy yapmadan bi konu vardi burda okumustum adini hatirlamiyorum bir seyi olacak gibi kendini inandirirsan olur demislerdi ben bunu bir kac kere yasadim yemin ederim pozitif baktigim icinmi hayalimde hep olumlu canlandirdigim icinmi bilemedim ama gercekten oluyor iana bana sorundan cok sorunu halletmis hayaliyle yasa inan bana ise yariyo zamani ne kadar surer bilemiyorum ama sonucu cok basarili oluyo ben hem madden hem manevi acidan defalarca yasadim bunu

belkı de suan baska bır derdım de kpss
hem kazanırsam baska yerı esımde gıderız dıyor o zaman catlasın da patlasın arkamızdan bunun hayalıyle yasıyorum

belkı de suan baska bır derdım de kpss
hem kazanırsam baska yerı esımde gıderız dıyor o zaman catlasın da patlasın arkamızdan bunun hayalıyle yasıyorum

İNŞALLAH KAZANIRSINIZ.AMA BUNA İNANIN VE ÇALIŞIN BAKIN BAŞARACAKSINIZ.eğer başka bir şehir olmasa bile zaten size çalışmak çok iyi gelecek iş hayatınızda evdeki problemlerinizden uzak kalarak dahada rahatlayacaksınız.

evet kesinlikle çok mantıklı bir yöntem birde ben becerebilsem şu pozitif bakış açısıyla düşünebilmeyi.[/QUObecerirsen inancok ise yariyo ben kendimi bildim bileli vardi bu bendekendi kendine konusmak kendimi yipratmayi sevmem o yuzden herhangi bisi olsun egitim saglik evlilik intikam valla bunlarin hepsini ben yenmisim gibi gosteriyorum cok ta elimde degilbu durum ama onuda soyliyim beynim guzel iletiler veriyo daha cok bana bide hislerle alakali bisiy olduguna inaniyorum hislerim cok kuvvetlidir kolay kolay yanilmam bide boyle olacagini dusundugum zaman oooo kaymakli ekmek kadayifi oluyo valla sorunlar duzeldikce yemede yaninda yat

merhaba arkadaslar ben ara sıra konu actım buraya
sızlere danısmak ıstedıgım bırsey var ben bugun pskyatrıden numara aldım ama gıdıp gıtmeme konusunda da kararsızım bılemıyorum gıdıpte hemen aslında ılacta kullanmak ıstemıyorum
arkadaslar benım kaynanmla cok sorunlarım oldu suan kendı evımdeyım esım ıyı benı sevıyor bende onu sevıyorum ama tabı gorusuyoruz kaynanamla ara sıra bazı seyler oluyor ama aynı evde olması gıbı degıl tabı
ama ben dayanamıyorum onu gormeye hallerı hareketlerı herseyı batıyor dayanamaıyorum
eve cıktım ama daha ıcımde bıtıremedım 3 sene oluyor kendı evıme cıkalı o zamanlarda yoktu dıye hatırlıyorum ne zaman bole yapmaya basladıgımı hatırlamıyorum ama altı yada yedı ay oluyo galıba
ben kendı kendıme konusuyorum kızlar
ama sureklı her dakıka evde kımse olsa da olmadsa da farkında degılım bırden farkedıp susuyorum yıne basladım dıyorum evde bazen esım oluyor o baska odada kımınle konusuyorsun dıyor bende hemen toparlanıyorum ıste telde konusuyordum yada cocuga bıse soyluyordum falan dıyorum
sokakalarda da konusuyorum bazen ıc sesımle konusuyrom ama agzım kıpırdıyor yuz ıfadem ne hakkında konusuyorsam ona gore degısıyor bazen dalıp sokakta bırden sesımı yukseltıgım oluyo
yuksek sesle konusmayı bıraksam ıc sesım hıc susumuyor dusunsenıze sıze bırı sureklı basınızda vıdı vıdı konusuyor dayanabılır mısınız
ıste ben bunu kendı kendıme yapıyorum kendı kendıme vıdı vıdı yapıyorum ve cok yoruldum beyın olarak
sokakta bırını gorsenız agzı kımıldıyor yuz ıfadesı degısıyor kızıyor guluyor falan ne dusunursuz
yanı ben kaynana meselelrımı doktora anlatmak ıcın gıtmıyorum ama her kaynanasıyla problemı olan benım gıbı kendı kednıe konusyor mu
ben delırıyo muyum
butun gundemım o baska bı dusuncem yok sureklı annemle de konussam onun yaptıklarından bahsedıyorum kaynanadan baska bı hayatım yok oda onu ıstıyo zaten gelınlerı sersemletmek
kpss calısıyorum cocukta oldugu ıcın sadece cocuk uyuyunca calısabılıyorum o yuzden ole olmasa sole cıkıcam bı arkadas ortamına gırıcem baska seyler yapıcam ama olmuyo zaten cokta arkadas canlısı bı ınsan odugum da soylenemez
yanı ben ne yapmalıyım bu sorunum ıcın doktora gıtmelı mıyım ben gıbı olan var mı yada doktora gıdıp care bulan
okuyanlara tesekkurler sımdıden

Bende kendi kendime konuşurum hem de küçüklüğümden beri. İç dış fark etmez :1: ama bu benim için normal ben hep böyleydim çünkü.

Sende sonradan gelişmiş anladığım kadarıyla. Bence doktora git ve ilaç kullan gerekirse. İlaç meselesi çok takıntı haline getiriliyor ne gerek var ya.

Kullan 6 ay rahatlarsın. Sıkma canını. Yolda yürürken çok konuşmamakta fayda var tabi. Olmadı telefonu koy kulağına bari birisiyle konuştuğunu düşünsün insanlar :9: yada günlük tut ben öyle yapıyorum...

Back