Kendi iş yerimi açmak istiyorum ama fikir?

Şu dönemde hiç zamanı değil üstelik bir bilginizde yok elinizdeki paradan olursunuz

hep mobbing ve stres ile geçti iş hayatım çok soğudum.

İş kurma konusunda fikrim yok ama kendi işini kurunca da huzurlu olmama ihtimaliniz var demeye geldim.
Birebir insanlarla uğraşilan işlerde huzur olduğunu görmedim kendi adıma.
Stressiz olursunuz umarım ama beklentiyi çok yükseltmeyin.
Hayırlı olsun şimdiden.

Ben olsam Petshop açardım yada kuaför güzellik salonu tarzı bir yer.Ama profesyonellik istemeyen bir yer dersen Petshop hemde bence iyi para var .

750 bin tl ile iş kurulmaz. Bijuteri gibi bir yer açsanız desek mal almak için para lazım. Dükkanın kirası, aidatı olacak.
Cafe gibi bir yer zaten mümkün değil. Yine kira olacak. Aşcı, garson eleman lazım. Onların maaşı, sigortası.
Bir planınızda yok. Ben şu işi yapacağım deyip, istek duyacağınız, öncesinde araştırdığınız bir plan yok.
İnsanın kendi işi olması güzeldir ama bilmediğiniz işi yaparsanız batarsınız.
Babam zamanında yenilebilir enerji işine heveslendi. Ege’den bir sürü arsa aldık. Jeotermal enerji yapacaktık. Sıcak sudan elektrik üreteceğiz diye heveslendik. Meğer o iş için büyük para lazımmış. Yerin bilmem kaç metre dibine kadar sondaj yapmak lazımmış. O aldığımız arsaları zor bela elimizden çıkardık.
O yüzden evdeki hesap çarşıya uymuyor.

750k ile iş kurulur.
Enflasyonda zengin olunur asıl.
Ama bilmediğiniz işe girmeyin.
Ve ne iş yapacaksanız da 6 ay en az o iş üzerine çalışın.

Mesela kuaförlük kursuna gidin
Bitince min 6 ay bir kuaför yanında çalışın
2-3 sene zor olur kendi işiniz ama ilerisi çok güzel
Başkasının yanında çalışmaya asla benzemez.
Zamanın tasarrufu sizin elinizde olacak bir kere bundan güzel şey var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…