Kendi iş yerimi açmak istiyorum ama fikir?

Polypoo

Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2023
131
116
18
28
Hanımlar merhaba.. ben bugüne kadar hep özel sektörde çalıştım ve pek güzel anılarım yok, artık şans mı bilmem hep mobbing ve stres ile geçti iş hayatım çok soğudum. En son ayrıldığımdan beri de çalışmadım bir daha araya evlilik vs. girdi şuanda da gündemimde boşanmak var kendi ayaklarım üstünde durmak istiyorum artık. Kendi biriktirdiklerim, elimdeki altın vs. derken 700-750k civarı param var bu parayla esnaflık yapmaya kalkmak istiyorum büyük risk ama değerlendireceğim. Sizce ne açılabilir bir kadının rahat yürütebileceği türden fikirleriniz var mı? bende parlak fikirler pek yok maalesef mantıklı bir şey olursa araştırıp girişmek istiyorum gerçekten,

Kendi bildiğiniz bir konuda iş yapın daha önce nerede çalıştıysanız o tarz

Özel sektörde surunmektense kendi mesleğiniz için çabalayin birdaha genç kalmayacaksınız.

Esnaflık aşırı sıkıntılı bir iş. O paraya altın alıp asgari ücretle çalışsan daha kardasın.
Hani babadan kalma bir dükkan olsa bildiğin bir sektör olsa tabi ki dene derim. Ama hiç bilmediğin bir iş için elindeki son birikimini vermek çok riskli

Çok aceleniz yoksa belediyenin meslek edinme kursları varya, içinize sinen ve sevdiğiniz şeyi bulup oradan başlayıp instagram YouTube sayfaları açmakla başlayın, sonra da küçük atölye, butik satış yeri vs. yapabilirsiniz. Çarçur etmeyin çok, zaman şu an kötü

Mesleğiniz ne farklı hobileriniz var mı eliniz neye yatkın bunları yazsaydınız daha net şeyler yazabilirdik

Elimdekiler dursun kenarda türlü türlü işe girer rahat olmaya bakarım beğenmeye bağlı iş değişikliği yaparım kimse birşey de diyemez (özgür bir bireysem) tabi. Bu zamanda bu fiyatlarla piyasayla is yeri açıp işletmek çok zor nerdeyse imkansız heleki bi çok insan kepenk indirirken hem size yazık olur hep birikimimizi.

Çevrenizin ihtiyaçlarına göre bir yer açmak her zaman en getirisi olan yöntem ama o işi de iyi yapmak lazım yani hiç bilmediğiniz bir alansa çok zorlanabilirsiniz. Bence atıyorum bir şey satmaya mı karar verdiniz önce dükkana vs ye masraf yapmadan küçük küçük alıp online deneyebilirsiniz. Baktınız yürüdü devamını getirirsiniz ama işler iyi gitmezse büyük bir zarara da girmemiş olursunuz

online deneyebilirsiniz
Online bence çok zor internet üzerinden satış yapmak için bile bir kitlenin olması gerekiyor ve o kitleyi toplamak çook çok zoorr.... Artık herkes online'dan yapsa bile bilindik kitlesi olan ve yüksek sitelerden alışveriş yapar oldu

iş kurmak istiyorum acaba ne kursam düşüncesiyle yola çıkılmasını çok yanlış buluyorum. Kendinizi en iyi siz tanırsınız. Yetkinliğiniz nedir, hangi alanlarda başarılısınız, hangi işe ilginiz var bunları en iyi siz bilirsiniz. Hiçbir bilgi vermemişsiniz bu şekilde iş kurarsanız batmama ihtimaliniz yok maalesef

Mesleğiniz ne farklı hobileriniz var mı eliniz neye yatkın bunları yazsaydınız daha net şeyler yazabilirdik
Elimin yatkın oldugu pek bir şey yok. mesleğimi de açık etmek istemiyorum cok ifşa oldum buralarda diğer konum vs. genel geçer bi mesleğim var diyelim

İş kurmak istiyorum acaba ne kursam diye başlayan pek çok tanıdığım, hepsi tek seferde turnayı gözünden vurmamış olsa da gayet yollarını bulup işlerini büyüttüler

Bence bu kararsizlıkla bir planıniz olmadan çıkmayin yola. Elinizdeki avucunuzdakinden olup 5 kuruşsuz sevmediğiniz işe dönmek var ucunda zira.
Mesela ben bir iş kuracak olsam,artizan ekmek,nitelikli kahve,tatli ,butik pasta uzerine bir iş kurardım yıllardır konuştuğum, çevremdekilerin bildigi hatta desteklediği bir konu bu. En son cocuklarimin doğum günü pastasıni yaptim ikram ettiklerim hazır sanmısti hatta kim yaptı bizde yaptıralım demişlerdi. Bir iki teklif bile geldi ama vaktim yok diyerek geri cevirdim. Ama siz yaparsaniz tarif verebilir,destek olabilirim demiştim. Yeteneğime güveniyorum ama bu piyasa şartlarinda erteledim ben iş kurma konusunu.
Şimdi yeteneğim ve ilgim bu yöndeyken severek bu işi yapabilecekken ben kalkipta giysi,takı vs satamam,bunun uzerine bir plan yapamam.
Sizinde sevdiginiz,yapabileceğiniz bir alan bulup o konuda araştırma yaparak gerekirse egitim alip o alanda çalışarak(baska birinin yanında belki bir süre) ilerlemeniz gerekir. Tamamen size bagli yani bu durum,öneri ile yürümez.

Hayal ettiğiniz çok sevdiğiniz çok da iyi yapacağınıza emin olduğunuz bir iş olsa gözünüzü karartın yatırın birikiminizi derdim. Ama böyle körlemesine iş kurmak için insanın tek birikimini riske atması özellikle şu dönemde deli işi. Dövize faize bir şeye koyun faiziyle kıt kanaat geçinmeye çalışın ve o sırada da yukarıda bir arkadaşın dediği gibi bir alanda mesleki eğitim alın öyle girin iş kurmaya. Benim evim arabam sizinki kadar da nakit birikimim var ben korkarım nakit birikimi bir işe gömmeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…