Kendi iş yerimi açmak istiyorum ama fikir?

Bizim burda bi aile evin arka bahçesine küçük bir kafe açtı okula yakın yer olduğu icin yemek yapmaya başladılar ve belediye ile anlaşıp oraya da yemek gönderiyorlar günlük belirli işçilerin yemeğini onlar yapıyor yani dört beş senedir açık olduğuna göre kafe demek ki iş yapıyorlar böyle okul yakını küçük bi dükkan alıp bu işi yapabilirsiniz

Yemekte dediğim zor şeyler değil tost sandviç falan öğrencilerin yiyeceği şeyler işte ama yıllardır kapatmadıklarıja göre demek ki iş yapıyorlar

İş kurmak istiyorsunuz ama ne iş kuracağınızı bilmiyorsanız muhtemelen batarsınız. Yani insanın en azından “cafe mi açsam bar mı açsam” gibi belirli bir skalası olur. Siz kasap da olabilirim diyorsunuz, bijuteri de satabilirim diyorsunuz gibi duruyor burdan bakıldığında. Neye yeteneğiniz var,neyi gerçekten yapabilirsiniz ona göre iş kurmanız gerekir.

El becerin varsa protez tırnak eğitimi al küçük bir yer aç getirisi çok iyi hem de büyük paralar harcamazsın 100-200k maksimum
Tam bunu yazicaktim ben de.Protez tırnak,microblading,ipek kirpik,manikür pedikürle başlarsınız.Kazandikca farklı şeyler eklersiniz.Cogu üye heves kırıcı şeyler yazmış.Ben aynı fikirde değilim.Kadinlar bu uygulamalara ne yapıp edip para buluyolar.

Hangi alanı düşünüyorsaniz önce o işte biraz çalışın. 2-3 ay bile olsa. Protez tırnak öğrendikten sonra mesela girin bir yere 1-2 ay çalışın. Ortamı görmek bilmek önemli.
Daha küçük başlamak isterseniz pazarda tezgah açarak da başlayabilirsiniz. Daha az para batmış olur hem. Zamanla buyutursunuz. Hem elinizdeki malları internete de koyarsınız. Ama hemen şirket açmayın. Eşimle kısa sureli açmıştık hala vergisi geliyor. Tek bir ürün sattık üstelik. Sahis şirketi açmak için muhasebeye para vermek yerine kosgebten ücretsiz eğitim alıp kendiniz açabilirsiniz. Muhasebeye aylık defter tutması için ücret ödersiniz. Açılış için ayrıca vermeniz gerekmez. Yani sermayem var diye büyük başlamayın. Bildiğiniz iş olsa büyük başlayın derdim ama önce biraz daha minimal davranın.

Bence bi iş yeri açarsınız. Oraya harcadığınız para gözden çıkarılmış bi miktar olmalı. Yani batarsanizda sizi çok etkilenmemeli. Benim arkadaşım Cafe açtı. Resmen adını duyurup tutturana kadar tüm giderlerini hep cebinden ödedi. Tüm birikimizini oraya yatırıyorsaniz kesinlikle a b planınız olmalı. Fikir olarakta. Bu ara organizasyon süsleme işlerinde deli para dönüyor. Esnaf işi çevre işi

Önce kurs araştırın staj yapıp iş için yönlendiren kurs olsun.İyice pratik yapıp sonra kendinize güzellik salonu açın.

Şimdi esnaflık ama nasıl bir esnaflık? Manav,market,kasap, börek salonu vs. bunlar gibi mi?
750k zor kazanılan bir para her ne kadar çok bir şey almasa da.
Bence lise yanında yada caddede bir 25-30 metrekare dükkan bulup çiğ kofteci bayiliği sen bayilik alın. Maksimum 70 -100 bin arası tutar. Dükkan o bu şu 150 bin olur. Esnaflık öğrenirsiniz. Bir kaç ay içeriye verdiğiniz paraya çalışırsınız sonra elinizde ne kaliyor ne kadar getiriyor bakarsınız.
Esnaflık bence analiz/ihtiyaç meselesi insan giyiminden,süsünden püsünden kıssa da yemek içmekten geri kalamıyor. Başlangıç için düşük risk grubunda bu örnek

Ben hep satıs pazarlama yaptım dil dökme üzerine
Öncelikle şu piyasada kendi işini yapmak için atılım yapmak büyük risk, sonrasında ise; madem satış, pazarlama tecrüben var, gerekli eğitimleri ile sertifikalarını alıp, gayet de güzel emlakçılık yapabilirsin. Allah yolunu açık etsin

Çiğ köfte bayiliği alabilirsiniz hatta iki üniversite mezunu arkadaş iş bulamayınca çiğ köfte dükkanı açmış iyi de ilerlemişler galiba ki haberlere çıkmışlardı veyahut bebek giyim mağazası olabilir ama sadece bebek eşyası değil bezi maması biberon vs gibi eşyalarda olmalı bebek mağazı temel ihtiyaç gibi birde

Bu ekonomide zor çok zor. Bilemiyorum sizi de düşürmek istemiyorum ancak tek birikimim diyorsunuz çok da büyük bir para da değil bakınca. Bence araştırıp eliniz neye yatkın neye yeteneğiniz ilginiz var gerekirse bir süre başkasının yanında çalışıp işi öğrenmeye bakın derim.

Mesela benim bir arkadaşım butik açtı kendine. Butik malzemeleri için istanbuldan Alışveriş yapıyordu işi 6 ay da öğrendi ancak nereden ne alınır kaça alınır ki dükkan eşinin dükkanıydı kira vs derdi yoktu yeni yeni düzenini kurdu.

Bir başkası iç çamaşırı dükkanı açtı butik. Çok ünlü bi markanın ürünlerini de satacaktı kadın gitti pazarlıkla toptan alış yaptı açıldığı hafta ana marka indirim düzenledi. Aldığı fiyata satamadı. Biraz ticaretten anlamak lazım sanırım böyle durumlarda.

El işi ile yapılan işler bu riski azaltır diye düşünüyorum. Mesela tesettür gelin başı makyajı gelin aksesuar çiçek dükkanı gibi. Ya da workshop işi genellikle çocuklar için. Etkinlik yaptırmak vs hakkınızda hayırlısı olsun.

Elinizdeki paranın tümünü kullanmayın, batsanız da dokunmasın. 750k tl yi bankaya faize koysanız 15 20 bin aylık getirisi var şuanda. asgari ücretli bir işte çalışıp parayı da bankaya ya da altına yatırmak şu dönemde daha mantıklı. altının getirisi uzun vadede ama faiz hem garanti hem aylık.

Kendi işinizi açmak istiyorsanız meslek edinme kurslarina gidin bence, kuaförlük olabilir eğer el beceriniz varsa sertifikaları aldıktan sonra bir müddet bir kuaförün yanında calisirsiniz sonra kendi işiniZi açarsınız.

güzel bir muhitte ilkokul-ortaokul yakınlarında kırtasiye açılabilir. ilgi çekici ürünler doldurduğunuzda paraya para demezsiniz. biraz çocukları kullanmak gibi olacak ama hangimiz kullanılmadık ki
yazlarıda tatil yaparsınız mis gibi.
bu şekilde başlayıp şuan 3. şubesini açan tanıdığım var.
ama konum ve ürün yelpazesi çok önemli

Bence şuan paranızı bankaya faize yatırın aylık %32 faizle mis gibi yaşarsınız. o sırada da eğitim alın. enflasyon döneminde yapacağınız en mantıklı hareket bu olur.

Bence şuan paranızı bankaya faize yatırın aylık %32 faizle mis gibi yaşarsınız. o sırada da eğitim alın. enflasyon döneminde yapacağınız en mantıklı hareket bu olur.
Ana para erimez mi bu sekilde Suan bahsettiğim para tl de değil altında

Şu ekonomide asla dükkan açılmaz kirası vergisi mal alımı ilk bir yıl tutunmak için çaba parayı tutma derken başınız ağrır paranızı atın kenara rahat bir işte çalışın aldığınız maaşa bakın esnaflık zor tatili yok yanınızda calistiracaginiz eleman işi zor ben kesinlikle önermem ama daha düşük bütçeli işlerde yapılabilir maliyeti düşük protez tırnak demiş bir üye mantikli aslında o tarz bişey olabilir yerinizde olsam o isede kalkışmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…