Kendi evimde misafirim..

hayatincoptenekesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
628
2
Merhaba hanımlar;
Yardımınıza ihtiyacım var.
Eşimle tanısalı 7 yıl oldu. Tanıştıktan altı ay sonra ailemle tanışmak istedi bende aileme durumu anlattım. Benim eşim doğu kökenli, bende Karadenizliyim. Bu yüzden ailem kesinlikle ilişkimizi kabul etmedi. Biz direttik ve 4 yıl sonra ikna edebildik ailemi. Bu 4 yılda ben aynı evde babamla bile konuşmadım. Beni evlatlıktan reddettiler falan.
Nişanlandıktan sonra eşim annesinin kendinden başka çocuğu olmadığı babasının da vefat ettiği için beraber yasamak istediğini söyledi. Çaresiz kaldım. Ama; “hayatım ev ev üstüne olmaz derler, ben kendi annemle bile iki gün üst üste anlaşamıyorken seninkiyle nasıl anlaşacağım dedim. Ama sende mecbursun sana kadını çöpe at diyemem ki mecburuz sanırım” deyip kabul ettim.
Velhasıl kelam evlendik. Benim kaygananın birde sürpriz yumurtası çıktı basıma, eşimin yeğeni. Ergen çocuk, o da bizimle kalıyor. Basta bir şey diyemedim. Eşimi üzmek istemedim. Ama daha evlendikten bir buçuk ay sonra nedeninin sonradan kayganam olduğunu öğrendiğim bı nedenden çok büyük bir kavga ettik ve eşim beni evinden kovdu. Onun için bütün hayatını ailesini bırakıp onun pesinden 1000 km gitmiş insanı evinden kovdu. Çektim gittim. Neyse bir şekilde barıştık.
Su an yedi aylık evliyim ne evimde doğru düzgün oturabiliyorum, ne istediğim bir tv programını izleyebiliyorum, ne de kişisel bir alanım var. Kısacası kendi evimde misafirim.
Kayganam yaslı falan değil bu gidişle beni gömer. Yeğeni ergen yanında doğru dürüst oturamıyorum bile bir garip halleri var üstüne üstlük yalancının önde gideni, bir ayak üstünde kırk yalan söyler hiç birinin kuyruğu birbirine değmez.
Yine de eşim mecbur diye ağzımı açmamaya çalışıyordum ki, bu kadının dört çocuğu daha olduğunu öğrenene kadar, meğerse hanımefendi eski eşinden olduğu için onları çocuktan saymıyormuş. Zaten diğer gelinler de hanımefendiyi kabul etmiyorlarmış.
Kızlar ne olur bana yardım edin ne yapmam lazım?
Hem yeğenden kurtulmak hem de birazcık olsun kayganamın evimden uzaklaşmasını ıstıyorum.
Yoksa cidden evliliğim bitecek, antidepresanlarla duruyorum artık ayakta.
Üstüne üstlük bir de gece yatıya gelen misafirleri var birgün wc’den çıkınca tanımadık bir adam karşıma çıkacak diye ödüm kopuyor.
Fikir verin bana lütfen, ne yapmalıyım?

Yapmanız gereken tek şey ; eşinizle bir an önce konuşup ayrı bir eve çıkmayı istediğinizi hemde ısrarlı bir şekilde dile getirin.Bu şekilde devam ederse evliliğinizi bitireceğinizi söyleyin.(Gözünü korkutun en azından. )Barışmadan önce keşke şart koşsaydınız.

aYY çok kötü bir durum yaa Allahım sen kımsenın basına verme çok zor ergen bır çocukla hadı kaynanan neysede burda eşinin el atması lazım ablacım yoksa hıc bı sekılde yollayamazsın esınede sasırdım 7 yıl çıkmışınız aşıksınız yani

evet bende kesinlikle katılıyorum şart koşmalıydınız..
eğer eşiniz kabul etmesse , ya hayatınızın sonuna kadar böyle yaşıycaksınız yada boşanıcaksınız başka çare yok...

Yapmanız gereken tek şey ; eşinizle bir an önce konuşup ayrı bir eve çıkmayı istediğinizi hemde ısrarlı bir şekilde dile getirin.Bu şekilde devam ederse evliliğinizi bitireceğinizi söyleyin.(Gözünü korkutun en azından. )Barışmadan önce keşke şart koşsaydınız.

ev zaten benım. normalde annesı mısafır nıye evımı bırakıp baska yere tasınayım. İşin ilginci artık eşimde birçok şeyin farkında ama o da çaresiz. bir yol bulamıyoruz. düşünsenize kendı evınızde salonunuzun seklını bıle degıstıremıyorsunuz, kitaplarınıza kadar tum esyalarınız yatak odanıza tıkılmış vazıyette:KK14::KK14:

aYY çok kötü bir durum yaa Allahım sen kımsenın basına verme çok zor ergen bır çocukla hadı kaynanan neysede burda eşinin el atması lazım ablacım yoksa hıc bı sekılde yollayamazsın esınede sasırdım 7 yıl çıkmışınız aşıksınız yani

evet bende kesinlikle katılıyorum şart koşmalıydınız..
eğer eşiniz kabul etmesse , ya hayatınızın sonuna kadar böyle yaşıycaksınız yada boşanıcaksınız başka çare yok...

şart koymama da vicdanım el vermedı ama o dönem...
şimdi eşimde farkında durumun ama o da ne yapacağını bilmiyor. Köye gitsene biraz özlemişsindir diyor ama benım kayganada hıc tepkı yok. yedı aydır bı gun ble yalnız kalamadım evlılıgımden hıcbırsey anlamadıgım gıbı eşime karşı da soğudum. Üstüne üstlük gecen gun olmamıs seylerı olmus gıbı gosterıp benı eşime şikayet ettiğini kulaklarımla duydum. çaresizim yani.

Arkadaşım Allah yardım etsin sana inşallah. Az da olsa bende kaynanamla birlikte oturdum ve senin durumunu çok iyi anlıyorum gerçekten çok zor kaynanayla oturmak. yazmamışsın ama çocuğun falan yok heralde zaten olsada durumun daha zor olurdu heralde.

Kayınvalideniz sizin evinizde misafirse eğer; uygun bir dille, kırmadan evinize müdahale ettirmeyeceksiniz.Bakın taviz vererek daha çok sorun yaşarsınız.Sonuçta orası sizin eviniz ve o da bir misafiriniz,bunu hissettirin bence.

kaynanam değil kayganam mı diyorsunuz siz?
anlattıkların zor şeyler.. gerçekten şu aşamadan sonra ne yapılabilir yazmak lazım ama..sanırım en başta hata etmişsiniz..ailenize hak vermeliymişsiniz:KK43:
çünkü eşiniz doğru bir seçim olmamaış.siz ailenizi silip atmışsınız ama o ailesi için sizi evden atabilmiş çok yazık yani.
ya ayrılık ya da ayrı oturacağız diye şart koşacaksınız başka yolu yok ki..ama siz eşinizden emin değilsiniz çünkü ailem diyebilir:KK43:
her ne olacaksa sizin yapacağınız tek şey bu olur çünkü öbür türlü sağlığınızdan olursunuz.:KK43:

Arkadaşım Allah yardım etsin sana inşallah. Az da olsa bende kaynanamla birlikte oturdum ve senin durumunu çok iyi anlıyorum gerçekten çok zor kaynanayla oturmak. yazmamışsın ama çocuğun falan yok heralde zaten olsada durumun daha zor olurdu heralde.

cocugum yok daha yenı evlıyım zaten ama bıkac yıl ıstemıyorum hele bu durumlar ne olacak bakayım.
Boşanmak çok kolay gıdıp dılekce verdiğimde tek celsede hallediliyor ama cocuk benı tum hayatım boyunca esıme baglar.
Ki zaten benım sorunum onunla degıl annesıyle.

kaynanam değil kayganam mı diyorsunuz siz?
anlattıkların zor şeyler.. gerçekten şu aşamadan sonra ne yapılabilir yazmak lazım ama..sanırım en başta hata etmişsiniz..ailenize hak vermeliymişsiniz:KK43:
çünkü eşiniz doğru bir seçim olmamaış.siz ailenizi silip atmışsınız ama o ailesi için sizi evden atabilmiş çok yazık yani.
ya ayrılık ya da ayrı oturacağız diye şart koşacaksınız başka yolu yok ki..ama siz eşinizden emin değilsiniz çünkü ailem diyebilir:KK43:
her ne olacaksa sizin yapacağınız tek şey bu olur çünkü öbür türlü sağlığınızdan olursunuz.:KK43:

kaynana kelimesini oldum olası sevmem itici gelir bana, ama kadına anne demek de içimden gelmiyor. Şu dizi sayesinde sanırım kaygana dilime dolandı bugunlerde :KK9:
Ailem eşimi tanıdıktan sonra aslında cok dogru bır secım yaptıgımı zaten onayladılar. Hatta su an onu benden fazla arıyorlar :KK53:
bende eşimin mecburıyetı dıye kabul ettım ama durum farklıymıs. benım anlayamadıgım ınsan kendı canından parca olan cocuklarını nasıl yok sayar nasıl bır ınsadır bu???

Ayrıca sizi eşinize şikayet etmesi hoş değil,mesela ' anne x (eşiniz ) artık bana çok soğuk,neden böyle yapıyor anlamıyorum' derseniz belki hatasını anlar.:26:

maddi durumları nasıl?kaynananla yegenıne ayrı ev tutsun kıyamıyorsa onlara.ayrıca eşin nasıl razı oluyor evde ergen bi erkek çocugun olmasına.

allah yardımcın olsun arkadaşım ama benimde takıldığım yer kaynanadan çok evde ergen bi yeğenin olması
nekadar yeğende olsa ergen bir erkek ve sende yeni gelinsin gençsin , eşinin öncelikle buna razı olmaması gerekir
hadi anneyi geçtimde yeğene bakma mecburiyeti nerden geliyor ??

ayrıca 7 yıl tanışmanıza rağmen nişanlandıktan sonra eşiniz anne durumunu açmış size yani sanki biraz metazori yapmış gibi size çünkü siz ozamana kadar ailenize resti çekmişsiniz onun için neler yapmışsınız , onunki köprüyü geçince olmuş gibi
ve bu sürede yeğenden hiç bahsedilmemiş sanırım ( yanlış anladıysam düzeltin lütfen)

bu durumda ben çok fazla birşy yapabileceğinizi sanmıyorum açıkçası, tartışmada eşinizin sizi evden göndermesi bunun için çok yeterli bi kanıt , o zaman bunu yapabilen annesi mevzu bahs olunca daha ileri şeylerde yapabilir

umarım anne ve yeğen arada bir köye yada başka biyere giderlerde sizde nefes alırsınız

zaten hangi akla hizmet bereber oturmayı kabul ederler hiç anlamam

baştan bi güzel tavrınızı koyacaktınız

üzgünüm ama 1,5 aylıkken eşin seni kovuyorsa daha çok üzülürsün sen

evde kaynana ergen çocuk yatılı misafirler yol geçen hanı mı orası

eşinle konuş bir an evvel ayırın evinizi

Hadi sana başka cocugunun oldugunu soylemedı kayınvalıden eşinde mi söylemedi kardeşlerini çok üzüldüm haline ama sen sakın acıma kendine dik dur ayakda oldugunu gorsunler . Ve eşini al karşına konuş ama cok cıddı bır konusma olsun bu konusma :KK47:

Kaynanan yaşlı veya bakıma muhtaç değilmiş.Yeğen de olduğuna göre,yalnız kalmayacak demektir.
Yeğenden konu açıp,belki ikisinin ayrı eve çıkması konusunda ikna edebilirsin.

Siz ayrı ev açıp kaynananı mı yanınıza aldınız,yoksa evlenip onun yanına mı yerleştiniz ?

7 yıldır tanıdığınız eşinizle 4 yıl sonra evleniyorsunuz..
Hadi 4 yılı geçtim geriye kalan 3 yılda nişanlı olmuş oluyorsunuz size hayatını ayrıntılarıyla anlatmalıydı.

Hem başka çocukları olduğunu hemde yeğenini sonradan öğrenmeniz çok büyük haksızlık.

Geçmiş gitmiş ama daha yedi aylık evliyken ''evinden'' ( evden dememişsiniz evinden demişsiniz dikkatimi çekti) kovması başka büyük haksızlık..

Bu kovmadan !! sonra barışma evresinde şartlarınızı tekrar konuşmanız gerekiyordu..Affetmenin bile şartları vardır.

Şimdi mecburen kabul ettiğiniz durumda sabır etmeniz gerekiyor..
En azından bir kaç yıl bu duruma ses çıkarmamanız gerekiyor, çünkü bu şartı vardı eşiniz..
Normal şartlarda böyle bir yorum yapabilirdim, bu şartta yani size birçok şeyi söylememesi, saklaması onun elindeki bu hakkı almış..Çekmek zorunda değisliniz.

En azından aynı mahallede bir ev tutmalı onlara.

Bu arada olanların farkında madem eşiniz annesini-annesiyle olan sıkıntıları mümkün olduğunca dile getirmeyin.
..............

Merak ettiğim bir konu var, k.validenizle frekanslarınızın tutmamasında sizinde payınız var mı, yoksa baştan sona problemli bir insan mıydı ?

zor bi durum eşin bu olay için seni evden kovabildiyse çok kararlı demektir yalnız anne olsa neyse bi de yeğenden bahsediyosun işin cidden zor eşinle başka sorunların yoksa mutluysan bu sorunu güzellikle çözmeye çalış ayrı ev istediğini söyle baktın anlamıyor bi süre annenlerde kalırsın hem kafan dinlenir hemde eşine ders olur belki

siz bence bu kaynanani yegen dedigin cocugun anasina yollayin basindan atmis cocugu ay sinir oluyorum bu cins kaynanalara allahim ya kim kime yüklene bilirse hesabi kendi kizlari olsa kilina zarar getirtmezler ama gelinede dünyayi zindan ederler iyi olan kaynanalar elbetteki vardir hic duymadim ama onlara sözüm yok ha bu sekilde cektiren kaynanalar herseyi anlayip anlamamis ayaklarina yatanlar duygu sömürüsüyle gelinin hayatini maffeden kaynanalara ölüm!!!!!!!!!!!!!! :KK47:

X