kendi elleirmle ördüğüm hırkamm:))))

Cok hos olmusss beceriklisin valla ben hic anlamam bu islerden ama anneme gostericem a.s

canım ellerıne saglık, şeker bir model olmuş:) bende bu buyuk hırkalardan ormek ıstıyorum

harika bir sey bu ya bayildim gercekten

güle güle giyin canim, ellerine saglikk

amanda amannnnnnn kaydirigubbakcemile2
bizim güccük hirka da örürmüsde
giyermisde gösterirmis kaydirigubbakcemile3

:roflol:

eferim giz güzel olmus inanki
ellerine gollarina saglik
anacugununda ellerine gollarina saglk :1rolleyes:

amanda amannnnnnn kaydirigubbakcemile2
bizim güccük hirka da örürmüsde
giyermisde gösterirmis kaydirigubbakcemile3

:roflol:

eferim giz güzel olmus inanki
ellerine gollarina saglik
anacugununda ellerine gollarina saglk :1rolleyes:

eee neyaparsın arada sırada hamaratlığım tutuyo beni. bi yemekler bi örgüler yapıomki sorma. geçen kayınvalidem geldi üşendim hazır tavuk göğsü yaptım. diyoki çok güzel olmuş ben böyle tutturamıyorum:roflol: tabi ben çaktırmadım hazır olduğunu:roflol:

teşekkür ederim canım ayrıcaŞeniz

canım çok güzel olmuş.
ellerine sağlık .
bende 30hafta evvel senin gibi fiziğim vardı :))

ayyy canım benim hamilesin değilmi? olsun bence şuan senin fiziğinde güzeldir çok severim hamileleri çok şirin oluyolar. Allah kucağına almayıda nasip etsin, :Saruboceq: fizik önemli değil bebeğin sağlıklı olsun annesine babasına hayırlı evlat olsun, fizik düzelir.
a.s.a.s.a.s.

masallah, güle güle giy sirtinda eskisin. pek bir yakismis.

çok güzel olmuş güle güle kullan normalde elde örülmüş şeyleri herkesin üstüne yakıştıramam sanki tam oturmuyomuş gibi gelir ama bu çok orjinal bişi ellerine sağlık

Nasıl yani, gördüğüm gibi ördüm mü??
Ne diyorsun kızzz..
Allah'ım ben neden yapamıyorum?
Yani elimden gelir ama bir türlü tamamlayam..Sıkılırım hemen..
Annem bir şeye başlamak istediğim zaman boşuna başlama sonra bana bitirteceksin der..

Vay be yavrum ne marifetler varmış sende bayıldım, harika olmuş..çok şık..
Çok biğendim beaa...
Ve çok değişik..bak çok heves ettim şimdi..dur ben bi öreyim bende göstertecem..
Ellerine , gözlerine emeğine sağlık..çok güzel olmuş..

Nasıl yani, gördüğüm gibi ördüm mü??
Ne diyorsun kızzz..
Allah'ım ben neden yapamıyorum?
Yani elimden gelir ama bir türlü tamamlayam..Sıkılırım hemen..
Annem bir şeye başlamak istediğim zaman boşuna başlama sonra bana bitirteceksin der..

Vay be yavrum ne marifetler varmış sende bayıldım, harika olmuş..çok şık..
Çok biğendim beaa...
Ve çok değişik..bak çok heves ettim şimdi..dur ben bi öreyim bende göstertecem..
Ellerine , gözlerine emeğine sağlık..çok güzel olmuş..

çok basit örülüşü var ve çabuk ilerliyo. yoksa bende örgüyü falan sevmem. sadece kol ayarlamasında annem biraz yardım etti okadar gerisi bana aittir. ortadan başlıyosun büyüte büyüte gidiyosun. örgüden anlayan biri kolun nasıl olduğunu söyler sana şimdi burdan anlatması zor olur. arttırmalarını kafama göre yaptım sayısı falan yok. yani marullu olmasın yeter.
tamam şekerim sende ör koy buraya.Şeniz

walla bende heveslendim bak şimdi sen bu modeli nerde görmüştün arkadaşım hatırlarsan yazar mısın belki orada yapılışı anlatılmıştır....

cok güzel olmuş değişik bir model kol kesimi nasıl merak ettim

kol kesimini anlatmaya çalışayım inşallah başarılı olurum.
şimdi yuvarlak örüp devam ederken kol boşluğu yapmak istediğimiz yere öre öre gelip geri dönüyoz. nekadar kol boşluğu yapmak istiosan okadar örüp geri dönüyosun. yani yuvarlağın yarısını örmüş oluyoruz. yani şöyle kol yapacak olduğun yer koca bi delik oluyo. düşünki kolsuz süeter gibi oluyo. sonra tığla birlikte o boşluğun etrafını dönerek yine döne döne uzatıp kol boyuna ölçüp kesiyoruz.

çok karışık oldu ama inşallah anlamışsındırCADIARZU

walla bende heveslendim bak şimdi sen bu modeli nerde görmüştün arkadaşım hatırlarsan yazar mısın belki orada yapılışı anlatılmıştır....

yapılışı anlatılmıyodu cnm yaaa ya iplik sitesinde gördüm yada hırka modellerinin olduğu bi blogta. bilgisayarımda kayıtlı. hatta annemle bilgisayardan çıkarttık örneğini yakınlaştırarak. örneği bu hırkadan aldık.
0ca1876ad44f7f3ca7ct9.jpg

91268865791c6332c4ma1.jpg

bu renk çok hoş bi renk ama ben dayanamdım evde hangi yün varsa hemen başlamak istedim.

sağol canım ya... örgü örmeyi çok sewiyorum ama öyle bakarak modeli çıkartabilecek kadar yetenekli değilim maalesef birisi gösterse kesin yapardım
nese belki bilen biri vardır çevremde...

netten buldum yapılışını yazıyım hemen. örgü bilen birine gösterdinmi kesin anlar. hatta sen bu bukadar kolaymıydı diceksin.

örülüşü:

1-10 zincir çekilir ve yuvarlak bir halka yapılır.
2-24 trabzan(DOLGU) yapılır
3-iki zincir cekılerek 12 adet boşluk yapılır
4-Her boşluğun üzeri yıne boşluk yapılar fakat bir boşluktan sonra batılan direklere 4 kez batılır.Burada artırmalar yapılmış olur.
5-Tüm sıra dolgu trabzan olacaktır.
6-Yine iki zincirli boşluklar yapılır
7-Örnek bu şekilde resimdeki gibi devam eder.Artırmalar direklerin yanından yapılır.
Her sırada arttırmalar yaparak bedeninize göre büyültebilirsiniz. Tığ tutmayı bilen herkes örebilir.

En zorlandığınız kol kısmında.kolunuzun genişliği kadar boşluk bırakılır ve bir sonraki sırada bırakılan boşluk kadar zincir çekilerek kol bölümünde delik oluşmuş olur,yine döne döne ornek devam edilir,kol kısmında bırakılan boşlukta yine döne döne aynı ornekle örulur.Kolun volanlı olmasını istersenız artırmalarak yapabilirsiniz.

(alıntı)

X