• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kendi başına uyumaya nasıl alıştıracam.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
çok geç kalınmış 3-4 AY arası uyku eğitimine başlanmalı uzmanlar böyle söylüyor ben 5-6 gündür uyku vakti geldiğinde yatağına koyuyorum ve uyumasını bekliyorum biraz ağlıyor ağlayınca sırtını sıvazlayıp bi kaç güzel şey mırıldanıyorum ve en geç 15 dakika içide uyuyor bu ayın sonunda da beşiğini odasına taşıyacağıö inşallah sizin işiniz biraz zor ama imkansız değil biraz uğraşla olabilecek bişey allah kolaylık versin

uzmanı biz dinleyeceğiz zaten bebeklerimiz de bizi dinleyecekler erken başlanırsa çok kolay maksat geç kalmamakta bu eğitimler için yoksa ilerde yine biz uğraşırız hem de kat be kat fazlasıyla:)

benim oğlum da 4 yaşında 1 ay öncesine kadar benimle uyuyordu. burada bazı arkadaşlarımız sözlerin dikkate aldım ve uyguladım oğlum 1 aydır kendi başına uyuyor aman ne rahatmış tavsiyeleri dikkate almanızı öneririm arkadaşlar

Tamam anlıyorum canım ama dinlemiyolar işte......Ben daha 1 senedir rahatım...

Ne uyguladın canım?Bizi dinlemiyolar işte bak sen 4 sene beklemişsin bende 4 sene sonunda rahat ettim.Napalım...

benim oğlum henüz küçük sekiz aylık ama bu zamana kadar istikrarlı bir şekilde o uyur uyumaz ben yatağına koydum o uyandı ağladı ben tekrar uyuttum o yine uyandı işe başlamadan önce sorun değildi pes etmiyordum ama şimdi geceleri o kadar uğraşamıyorum bi iki defa denedim ertesi gün sersem gibi dolaştım benim oğlum geceleri sık sık emmek istiyor ve ağladığında bulamazsa kıyameti koparıyor ne yapcam bilemiyorum daha sonraları sıkıntı yaşamayayım diye alıştırmya çalıştım ama olmadı yinede pes etmiş sayılmam belki emmeyi bnıraktıktan sonra düzene girer diye düşünüyorum yani umarım öle olur :)

aynı dert bendede var.4 yaşında ve yanımdan ayrılmaz yatağına koysan 4-5 kere kalkar kesin.ben küçüklüğünden beri alıştırmaya çalışıyorum ama çocuklar uzmanların dediği gibi olmuyor işte kitaplarda yazanlarla tutmuyo.elimden geleni yapmaya çalışıyorum.sallamaktanda yeni kurtulduk çok şükür.

ben kızımı 1 yaşına gelince odasını da yatağını da ayırdım. şu anda o kendi yatağında biz kendi yatağımızdayız

Her çocuk farklı oluyor,uzmanın dediği gibi uygulanılmıyor.
Şuan 26 aylık oğlum .
Doğduğunda demiştimki, kendi kendine uyumaya alıştıracağım.Nerden demişim?
Daha kırklı bebek iken tıpıklama ve sallama istiyordu.
Ne kadar uğraştıysam olmadı,yatağında dahi yatmadı.
Uyurken yakın zamana kadar ayakta sallayıp uyuyordu.Bir süredir yanıma yatıp,kaşımla oynayarak uyuyor.Ve hala emiyor ama emerek uyumuyor,uykusu arasına uyanarak emiyor.
Maalesef alıştıramadım ,umarım emmeyi bıraktığında kendisi uyuyabilir.

Arkadaşlar takmayın bu kadar ya.Benim kızım 6 yaşında ve hala çoğunlukla beraber yatıyoruz.:1hug:Hiç de şikayetçi değilim.Onu koklaya koklaya uyumak çok güzel.Nasıl olsa ilerde istesek de bizimle yatmayacak hatta kendilerini öptürmeyecekler bile.Bu günlerin tadını çıkarın bence.Dokuz ay karnında taşıyosun.Öyle birkaç ayda hemen ayırabilir mi o kuzucuğu yanından insan.:CüvCüv:

Arkadaşlar benim minik kızım şu an 10 aylık ve 6 aylık olduğundan beri kendi odasında uyuyor. Önceleri ayrı odada yatırmaya kıyamıyordum artık o da ben de alıştık. Daha bebeğim olmadığında çocuğu ayağında sallayan anne görüntüsü bana hep itici gelirdi. Hamileyken asla sallamaya alıştırmayacağım demiştim. Ama ağladığında hem biz hem o an evde olanlar gayri ihtiyarı beşiği sallıyorduk. Alışmasın diye beşiğin bacaklarını sabitledim. Yatağa bıraktığımda ağlıyordu kucağıma alıp yada oyuncak verip bi şekilde dikkatini dağıtıp sustuktan sonra tekrar yatağa koyuyordum. Yatakta ağlatma taraftarı değilim. Mutlaka sıcaklığınızı hissetmeli. Bir de en baştan yanınızda yatmaya alıştırmamalı. Ben ezerimkorkusuyla hiç almadım. Keyif için aldıklarım hariç tabi. Uzun uykular başlayıncaya kadar aynı odada ama kendi yatağında yatırırsanız tek başına uyumaya alışacaktır.

benim de sorunum aynı üstelik aynı yatakta yatmak da yetmiyor sarılarak uyumamız gerekiyor.bırakırsam en derin uykusundayken bile kalkıp ağlamaya başlıyor.yatağını boşuna almışız.küçükken alıştırın deniliyor ama benim denemelerim sonuçsuz kaldı.ne yaptıysam alıştıramadım.bu gidişle babayı beşiğe göndereceğiz:) çünkü diğer oğlum da aynı, bensiz uyuyamıyor.

Arkadaşlar benim minik kızım şu an 10 aylık ve 6 aylık olduğundan beri kendi odasında uyuyor. Önceleri ayrı odada yatırmaya kıyamıyordum artık o da ben de alıştık. Daha bebeğim olmadığında çocuğu ayağında sallayan anne görüntüsü bana hep itici gelirdi. Hamileyken asla sallamaya alıştırmayacağım demiştim. Ama ağladığında hem biz hem o an evde olanlar gayri ihtiyarı beşiği sallıyorduk. Alışmasın diye beşiğin bacaklarını sabitledim. Yatağa bıraktığımda ağlıyordu kucağıma alıp yada oyuncak verip bi şekilde dikkatini dağıtıp sustuktan sonra tekrar yatağa koyuyordum. Yatakta ağlatma taraftarı değilim. Mutlaka sıcaklığınızı hissetmeli. Bir de en baştan yanınızda yatmaya alıştırmamalı. Ben ezerimkorkusuyla hiç almadım. Keyif için aldıklarım hariç tabi. Uzun uykular başlayıncaya kadar aynı odada ama kendi yatağında yatırırsanız tek başına uyumaya alışacaktır.

tchduru sizi tebrik etmeden duramadım gerçekten çocuk yetiştirirken en önemli unsurlardan biri olan kararlılık ve tutarlılığı siz uygulamaya başlamışsınız.böyle güzel örnekler çoğaldıkca umarım bunu başarmak isteyen ebeveynlerinde cesareti artıcaktır.
biz çocuğumuza ne verirsek onu alır!en içten sevgilerimle...

Back