• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kendi başına uyumaya nasıl alıştıracam.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
benim oğlum dört yaşına girecek ama beraber uyuyoruz.anne babamla uyuma tamam mı diyor.ne yapacağım bilemiyorum.aslında yalnış yapıyorum ama kıyamıyorumda.

bende ilk zamanlar bunun sıkıntısını çok çektim ama benim oğlum ayakta sallama ile hiç alıştırmadım

direk yatağına yatırıp ona uydurma güzel hikayeler anlatarak uyuturdum..

şuan alıştı ve her akşam kitap uyumadan yatmayız,20 dk kitap okuduktan sonra iyigeceler öpücüğü alır

daha sonrasında üstünü örter arkamı dönüp ışığı kapattığım da gözlerini kapatmış olur...

bende ilk zamanlar bunun sıkıntısını çok çektim ama benim oğlum ayakta sallama ile hiç alıştırmadım

direk yatağına yatırıp ona uydurma güzel hikayeler anlatarak uyuturdum..

şuan alıştı ve her akşam kitap uyumadan yatmayız,20 dk kitap okuduktan sonra iyigeceler öpücüğü alır

daha sonrasında üstünü örter arkamı dönüp ışığı kapattığım da gözlerini kapatmış olur...

inan tebrik ederim canım seni ben ne yapsamda fayda yok konuşmakta fayda etmiyor kitap okumaya başladım ama o ne bu ne demekten asla uyumuyor zaten bebekliğinden beri uyku problemimiz var ne yapacağımı şaşırdım artık ayrılmasıda gerek 4 yaş bitti geç bile kaldım hiç bir denemem fayda etmedi kafamçokkarıştı

arkadaşlar yardım edin. kızımı kendi başına yatmaya alıştırmak istiyorum 3 yaşını bitirdi . erken mi bilmiyorum ama . şuanda beraber yatıyorum onun yatağında masal anlatıyorum sonra ya yanında yatıyorum.yada ayağımda sallıyorum.yardııım ne yapıııyım

selam canım allah kolaylık versın oncelıkle.... benım kızımda 2,5 yasında...bence bıraz bastan hata yapmışsın..ben kızımı hıc ayagımda sallamadım...bebekken emzırırken uyuyup kalıyordu...daha sonra hıc yanımda yatırmadım...kıs aylarında odaya alıyorduk kendı yatagını sen orda yat bende kendı yerıme yatıcam derdım bıraz oyalanırdı sonra da uyuyup kalırdı...bu konuda bır sıkıntı cekmedım..uykusu hep duzenlıydı zaten.. ama bırak yatagına hemen mızıldayınca alma onu..bıraz sonra uyumaya mutlaka alısacaktır...ben boyle yaptım bırıncı gun 45 dk ıkıncı gun 35 dk ucuncu gun 20 dk falan derken sımdı 5- 10 dk ıcınde uyuyor bu arada kendı odası ayrı onun orda uyuyor.. sımdı kendı soyluyor uykusunun geldıgını ve sut ıcmek ıstedıgını.....umarım yardımcı olabılmısımdır....a.s.

arkadaşlar yardım edin. kızımı kendi başına yatmaya alıştırmak istiyorum 3 yaşını bitirdi . erken mi bilmiyorum ama . şuanda beraber yatıyorum onun yatağında masal anlatıyorum sonra ya yanında yatıyorum.yada ayağımda sallıyorum.yardııım ne yapıııyım

canım öncelikle allah bagışlasın biraz geç kalmışın ama sana önerim o uyuyana kadar onun yanında kal sonra kendi yatagına geç gece uyanırsa yanına gider uyutur ama yine kendi yatagına geri dön yavaş yavaş alışacaktır

Kesinnikle pes edilmemesi gereken bir durum,anne pes ettigi zaman cocuk kendi kazandigini anliyor ve her konuda o yontemi kullanmaya baslayacaktir gercekten suan zor bir donem ama peees yookkkkk pes ederseniz birlikte yatmaya devam edersiniz....sengözlerimebaksanab

dün gece ilk defa oğlum yanlız yattı oh be dünya varmış uyuttum sonrada odada bıraktım sabaha kadar oda rahat bende bakalım bu akşam nasıl olcak ben büyüdüm artık ablamın odasında uyucam diyo inşallah alışır :sm_cool:

dün gece ilk defa oğlum yanlız yattı oh be dünya varmış uyuttum sonrada odada bıraktım sabaha kadar oda rahat bende bakalım bu akşam nasıl olcak ben büyüdüm artık ablamın odasında uyucam diyo inşallah alışır :sm_cool:

iyi,iyi mass Allah insallah arkasida gelir:teytey:

canım benim kızımda 3 yaşını bitirdi bende bu sorunu yaşadım.biz aynı yatakta deilde aynı odada kalıyoduk.ablasıda var diyodum kızım ablanla beraber yat artık diye hayır benim yatağım burası diyodu.
en sonunda geçen ay alıştırdım.dedim kızıma artık senin yatağın artık burası baştan kabullenmedi
ben yatırıyodum gece yine bizim odaya geliyodu bide yatağı yok (yatağını kaldırdım) diye yanımıza yatıyodu.o geldi ben götürdüm.o geldi ben götürdüm en sonunda alıştı artık gel desemde gelmiyo.benim yatağım burası diyo.
allah kolaylık versin canım biraz zahmetli oluyo ama sonun rahmet var.inş sende rahata kavuşursun.

ben kızımı geçen yazda tek başına yatırmıştım ama uyuyana kadar ben yada babası yanındaydık yada onu salladık bu yaz içinde sorun olmaz tek başına yatar rahatım o konuda:kahve:

konuyu açan arkadaşım nerdesin konuyu açıp birdaha girmemişsin bak ben çözüm buldum arkadaşların sayesinde sanada faydası gelecek sanırım

canim ben 2 cocuk annesiyim ikisinin cok uyku düzeni cok iyi bence sen cok gec kalmissin cünkü bir bebegi 6 ayliktan itibaren kendi odasinda yatirman lazimdi biraz isin zor diyebilirim neden bu kadar bekledin ama biraz disini sIk derim alistir bana sorarsan ilk bi kac gün onu gündüzleri cok yormaya calis aksam gözünü acicak hali kalmasin böylelikle bir gün iki gün derken alismaya baslar kolay gelsin ha bide kesinlikle taviz verme gerekirse uyuyana kadar yaninda bekle:teselli:

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim ama ben sorunumu pek anlatamamışım anlaşılan.Benim kızım bizimle yatmıyo.kendi odasında kendi yatağında yatıyor hatta çok nadir bizimle yatmak ister ama akşam uyuyana kadar benim onun yanında yatmamı istiyor. gecede ara ara uyanıp beni yanına çağırıyor.Ama doğrusu sizlerin yazdıklarını görünce ben kendi adıma sevindim doğrusu hiç fena sayılmazmış halim :)

sevgili iyivakit ha sen onun yanında ,ha o senin yanında farketmez sonuçta çocuk tek başına yatmıyor.çocuğumuz doğduğu andan itibaren tekbaşına kendi yatağında yatmalı evet bebeklik döneminde zorlu bi süreç emdirme olunca özellikle ama tek başına uyumasının faydaları vardır ki= bu da tek başına uyuyabilme becerisinin onun bireysel, bağımsız, kendine güvenli yetişmesi için zemin oluşturmasıdır. Hayata tek başına uyumayı başarmış olarak başlamış bebekler, (uykuya ek olarak tek başına bir sürü şeyi yapmasına fırsat verilmiş-yemek yemek, giyinmek, çevreyi özgür bir şekilde keşfetmek, vb.) ileride kendinden daha emin, daha cesaretli dolayısıyla merak duygusu daha gelişmiş, böylece başarılı ve kendine yetebilen çocuklar ve bireyler olurlar. Denklem basittir: Çocuk uyurken kendi kendine yetebilirse, büyüyünce de kendine yeten bir çocuk ve sonrasında bir birey olur.Bence herkes böyle bir çocuğu olsun ister.
sevgilerimle!

''Çocuk uyurken kendi kendine yetebilirse, büyüyünce de kendine yeten bir çocuk ve sonrasında bir birey olur.''
bunun bir genelleme olmadığını umarım.Evet kendine yetebilen bir cocuk olması elbette iyi ama kendi kendine uyuyabilen kendi kendine yetebilen demek değildir kanımca.

sevgili iyivakit elbette bu bir gennellemedir.ayrıca benim görüşüm değildir.bu konuda araştırma yapan kişilerin görüşüdür.tabiii bende katılıyorum.
istisnalar kaideyi bozmaz ama biz çocuklardan bahsediyoruz ve kişilik gelişiminde yalnız yatabilme becerisi özgüven kazanma açısından çok önemli bir faktördür.soru işretlerin varsa yanıtlayabilirim!
sevgilerimle!

Son düzenleme:
Benim kızım 4 yaşında yatmaya başladı kendi başına neler çektim ya bu yaşa kadar çok zor birşey...Kavga döğüş artık zorla ceza vererek yatırmaya başlattım ve artık 10 dedimmide yatağa giriyo girmek zorunda..Yapmazsa ben de onun dediklerini yapmıyorum.O zaman anlıyo.......

Back