• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kendi başına uyumaya nasıl alıştıracam.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

iyivakit

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2006
159
2
621
48
İstanbul
arkadaşlar yardım edin. kızımı kendi başına yatmaya alıştırmak istiyorum 3 yaşını bitirdi . erken mi bilmiyorum ama . şuanda beraber yatıyorum onun yatağında masal anlatıyorum sonra ya yanında yatıyorum.yada ayağımda sallıyorum.yardııım ne yapıııyım

Ben anne değilim..
Ablamın kızı var 3 yaşında,sizinkini de Allah bağışlasın inşallah!:nazar:
Ablama ve anneme yardımcı olmaya çalışıyorum,bir işim olmadığı için..
Gördüğüm kadarı ile bebekken alıştırıyorlar yatakları ayırmak için. Ablamın hiç kızıyla beraber uyuduğunu bilmem ben.:sm_confused:

Son düzenleme:
Ahh arkadasim cok gec kalmissin ya,Ben oglumu 6 aylikti kendi besigine koyyordum uyyordu ve hala kendi uykusu gelince yatagina cikip uyyor.Bende hic bilmem oglumun benimle yattigini sadece sekerlemeler haricsengözlerimebaksanab bazen tabiki sarilip mis gibi uyumak cok guzel oluyor ama surekli digil cok cabuk alisiyorlar ....Biraz sizin icin alistirma suresi zor olucaga benziyor cunki 3 yasinda bir cocuk insaallah kolay olur...odasinda kisik sesde bir cocuk melodileri olan muzik cd'si koyyun, uyku saati gelince yatagina yatirin ve orda sensiz uyumasi lagzim oldugunu ogretmeye calisin Allah yardimcini zolsun....a.s.

Son düzenleme:
ayy benim kızımda aynı banada yardım yaa hemde kızım yüzümü tumadan uyumuyor kendim yatmak istiyorum yardımmmmm

benim oğlumda 4 yaşında çok sorunlu büyüdü aldığımız beşiği zaten hiç kullanmadık hep benimle yattı ve hala yatıyor yatağı ayırdığımda gece 4 veya 5 kere uyanıp yanıma geliyor ama benimle yattığı zaman hiç uyanmıyor bende nasıl ayırcam ne yapıcam şaşırmış durumdayım üstelik ayırdığım odada ablalarıda var yalnız değil illaki benimle yatacak kafamçokkarıştı

emzirme zamanı uzun tutuldugunda genelde böyle oluyor,
ben kızımı 26 aylıkken memeden kestım ve o zamandan berı direk yanlız yatmaya basladı,
emzırırken odası ayrıydı ama emdıgı ıcın sureklı benı yanında ıstıyordu,
biz bu sekılde çozduk:)

emzirme zamanı uzun tutuldugunda genelde böyle oluyor,
ben kızımı 26 aylıkken memeden kestım ve o zamandan berı direk yanlız yatmaya basladı,
emzırırken odası ayrıydı ama emdıgı ıcın sureklı benı yanında ıstıyordu,
biz bu sekılde çozduk:)

benim oğlum zorla 6 ay emdi çok sorunluydu sürekli ağlayan bir çocuk nerde sızdıysak orda uyuduk oğlumla bana çok alıştı inanın ne yapacağımı şaşırdım artık babamızında sabrı kalmadı

bir gün anne birgün baba olmak üzere yanında yatıp uyumasını bekleyın,
kendı yatagına alısırsa zamanla kendı odasında uyuması gerektıgınınde bılıncıne varabılırız,
sabır işi herzamankı gıbı tabı....

Allah kolaylik versin arkadaslar.....

Uzmanlar bile 6 aylik olunca cocuk kendi yatmasi gerektigini ogretmelisiniz diyorlar...Benim oglumun yatagini degistirdigimde yani kendi girip,cikabilicek yataga gectigimde geceleri cikip yanimiza geliyordu,esim,veya ben goturup tekrar yatiriyorduk,egerki oyle yapmasaydik benim kuzusta hemencecik yanimizda yatmaya alisicakti...:sm_cool::dance:

kendı yatagına alısırsa zamanla kendı odasında uyuması gerektıgınınde bılıncıne varabılırız,

önerini dikkate alıcam canım çok teşekkür ederima.s.

Arkadasim ben katilmiyorum bu yonteme nedenmi buseferde cocuk o sekil duzene alisicak en guzeli yatiricaksin kapiyi kapatacaksin kendi uyumasi gerektiginin farkina varicak yoksa gercekten zor...

Arkadasim ben katilmiyorum bu yonteme nedenmi buseferde cocuk o sekil duzene alisicak en guzeli yatiricaksin kapiyi kapatacaksin kendi uyumasi gerektiginin farkina varicak yoksa gercekten zor...

:1no2::1no2: şimdi bu dediğine katılıyorumda benim oğlum asla uyumaz öyle kızlarımda o şekilde yaptım kesinlikle beni hiç üzmediler fakat oğlum öyle değil kıyamet kopsa asla

bence çocuk anne ve babasına ihtiyaç duydugu anda yanlız bırakılmamalı
özelliklede üstune kapıyı kapatıp odadan cıkmak 3_4 yasındakı cocuklar ıcın pek dogru bı yontem dııl,
kendınızı kullandırmadan güzellıkle anlatmalısınız,
eger anlamamakta dırenıyosa,
bıraz fedakarlık yapıp o uyuyana kadar yanında yatabılırsınız bence

:1no2::1no2: şimdi bu dediğine katılıyorumda benim oğlum asla uyumaz öyle kızlarımda o şekilde yaptım kesinlikle beni hiç üzmediler fakat oğlum öyle değil kıyamet kopsa asla

Hayir arkadasim ya asla deme asla olmayacak dersen olmaz tabiki,evet belki aglayacak belki huysuzlasacak ama siz konusarak ona anlattikca bunu anlayacaktir eminim hatta babasiyla birlikte anlatin,oglum artik kocaman oldun kendin yatman lazim bizimli yatamazzin gibi seyler soyleyin anlayacaktir,deneyin balim:) sengözlerimebaksanab

veyada su sekilde olabilir cocugunuzun odasinda onu yatirinca ayri bir koltugada siz uzanip ona hikayeler okuyabilirsiniz uykuya dalana kadar bakin yanina digil ayri bir koltuga uzanilicak heee:))))boyleliklede olabilir.)

Son düzenleme:
bence çocuk anne ve babasına ihtiyaç duydugu anda yanlız bırakılmamalı
özelliklede üstune kapıyı kapatıp odadan cıkmak 3_4 yasındakı cocuklar ıcın pek dogru bı yontem dııl,
kendınızı kullandırmadan güzellıkle anlatmalısınız,
eger anlamamakta dırenıyosa,
bıraz fedakarlık yapıp o uyuyana kadar yanında yatabılırsınız bence

uzmanlardan daha iyi bilemezsiniz bunu arti cocuk butun gun boyu anne,baba ile geciriyor zamanini zaten birakin uyucagi zaman girsin odasina yatsin guzel cocuk melodileri koyulup cd'ye bence harik abir yontem ve cogu insanlarda bunu uyguluyor cevremde....

iste boyle dusulunuyor daha sonra cocugumu nasil kendi basina uyumaya alistircam diye konular acilir yanlis dusunceniz bana gore....

sizlere hak veriyorum her ikinizede ayrı taraflardan bakıyorsunuz olaya ikinizde doğru olduğunu düşündüğünüz şeyleri savunuyorsunuz bencede doğru fakat ben derdimi anlatamıyorum çünkü benim oğlum anlatılmaz yaşanır inanın çok değişik yapıda bir çocuk yapma denileni ısrarla yapar olmaz denileni oldurur kendi kabul etmediğini kesinlikle kabul etmez konuşmakta fayda etmiyor çok konuşuyorum ablalarıda öyle inanın zor çocuğum benim

aynı sorunu bizde kızımda yaşıyoruzkızım 3,5 yaşında 18 ay emzirdim emziriken yanımda yatmaya alıştı biz ikimiz karyolada yatıyorduk daha sonra kendi odasına yatırdık tabiki uyuduktan sonra ama gece uyanıp yine yanımıza gelmeye başladı sonra odamızda ona yatak hazırladık ilk günler yeni merak yattı sonra yine yanımda yatmaya başladı yatağına yatırıyoruz sanki saat kurmuşsun gibihergece 4 te kalkıp yanımıza geliyor eşimde uykusu bölündüğü için pes etti yani biz kızımla yatıyoruz eşim onun yerinde...

Back