• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi ailem sağolsun, "El" oldular resmen...

SouvveniR

❤+❤ = ❤❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
11.481
8.058
448
İstanbul
Kızlar az çok beni konularımla biliyorsunuzdur.

Artık o kadar çok yoruldum, sinirlerim o kadar çok harab oldu ki, buraya konu açarak en azından biraz hafiflerim, sorunlarımı paylaşmış olurum diye umut ediyorum.
Nasıl bir hayat çilesidir bu anlamıyorum ki, her gün ayrı bir sorun, her gün ayrı bir sorumluluk.
Evlenmeme çok az kaldı, dişlerimi sıka sıka, dişlerim dökülecek artık...

Annem psikolojik sorunları olan bir kadın. Yaklaşık 10-13 yıldır bununla boğuşuyoruz.
Annem ve ben İstanbul'da yalnız yaşıyoruz, babam ise yurtdışında.
Biz burada ne yeriz, ne içeriz, ne yaparız pek oralı değil. Yani anlattığına göre onunda maddi sorunları var.
O yüzden bize çok maddi anlamda destek olamıyor. Annem ve babam hala evliler, ama uzaktan ne kadar evli oldukları tartışılır.

Nişanlım hayatıma ilk girdiği zamanlarda babam köpürdü. Her aile babası gibi onaylamadı.
Fakat babam ile her zaman arkadaş gibi konuşabilmeyi, dertleşe bilmeyi bilmişimdir ve babamda o esnekliği zaman zaman göstermiştir.
Dolayısı ile zamanla bu duruma alıştı. İlk başlarda ön yargı ile yaklaşırken sonraları biraz daha ılımlı olmaya başladı.
Nitekim bir izne geldiği vakit, nişanlım ile tanışmıştı ve gerçekten kendime uygun birini seçtiğimi o da anladı.

Geçirdiğim şu son 4 yılda yaşadıklarım artık katlanılmaz bir hal aldı.
Ailem için elimden gelen herşeyi yapmaya çalıştım ve hala da yapmaktayım.
Kendisi yurtdışından döndüğümüz ilk 2 sene çalışmadı, iş bulamadı. Ben aileyi geçindirdim.
Daha sonrasında da yurtdışına geri dönmeye karar verdi ve onun için 7 bin TL kredi aldım ve ödedim.
Babam ise bu alınan krediye bir kuruş yardımda bulunmadı. Halbu ki krediyi alırken "kızım ben sana her ay taksit ücretini göndereceğim" demişti.
Ama hiç bir zaman evdeki hesap çarşıya uymaz ya, gerekçesi buydu. Hesabı tutmamıştı, zorlandığı için bana para gönderemedi.
3 Ayda bir 250 USD gönderirse, amenna...

Tabii bizde burada aç bilaç gezecek değiliz. Allah'a şükür ki kendi evimizde oturuyorduk.
Bir de kirada otursaydık halimiz nice olurdu hiç düşünemiyorum bile.
Babamın yokluğundaki zaman zarfında evi ben geçindirdim. Ek bir gelirimiz olmadığı için, benim maaşımı hem anneme, hem kendime, hem evin erzaklarına hem de gerekli giderlere yetirmeye çalışıyorduk. Çok şükür kimseye muhtaç olmadan kendi yağımızla kavrulduk. Fakat bu süreç içerisinde ben nişanlım ile tanıştım. Zaman geçtikçe de düşüncelerim ciddi yönlere doğru kaymaya başladı. İşte tamda sıkıntıların en büyüğü o zamanlarda başladı.

Annemin herhangi bir ek geliri yok, emekli değil birşey değil.S
Tamam kirası olmayacak ben evlenirsem, fakat babam yurtdışında olduğu için, ona kim bakacak?o
Babam para gönderse desem, hadi her ay düzenli 250 USD gönderdi diyelim, bu para ile kim geçinir?
Bir doğal gaz parası yeri geldi mi bu paranın yarısı kadar yakabiliyor. ,
Hani nerede kaldı bunun pazar alışverişi, diğer ev giderleri? İşin içinden çıkamayıp çıldıracak gibi oldum.
Ne yapsam ne etsem kar etmiyor, ağlamaktan içim dışıma çıkmıştı.
Sonunda dedim ben evlenme konusunu bir kenara atayım, önceliklerim daha önemli.
O zamanlar sevgilim olan nişanlımdan ayrılmaya karar verdim. İtirazlar etti, içinden çıkılmaz bir durum olmadığını birlikte halledeceğimizi söyledi.
Oturdu en az benim kadar kafa patlattı ve çözüm buldu.

Nihayetinde annemi bir şekilde emekli edebilecektik, fakat öncesinde annemin 1 sene boyunca bir yerde çalışıyor gösterdik.
O zamanki para ile yanılmıyorsam her ay 358 TL primini dışardan ödedim. 358 x 12 = 4296 TL
Bir yıl da bu şekilde para harcadım.

Sonunda annemin emekliliği için gereken 5000 günü tamamlayabilecektik ve annem içinde 32 bin TL yi denkleştirdim.
Biraz nakit, biraz kredi derken annemin emekli olmasını sağladık. Yurdışında çalıştığı için, yurtdışı borçlanmasını ödedik.
Tabii bunun evrak koşturmacası ayrı, stresi ayrı...

Annemden gördüğüm bir tek şey, sağolsun emekliliği beklerken biriken 3 aylık parası ile (3000 TL civarıydı) bana bir çelik tencere takımı & çatal bıçak takımı aldı.
Fakat tabii ki takım o kadar değildi, takımın fiyatı 1400 TL. Geri kalanı kendisine kaldı.
Bunun haricinde herşeyimi kendim aldım, kendim ödedim.
Kısaca kendi kendime çeyizimi yaptım, Allah'a şükür kimseye boyun eğmeyecek ve "aaa bunu mu almış" dedirtmeyecek kadar
herşeyimi yapabildim. 1 günde yapmadım çeyizimi, toparlamam yıllar aldı, ama hamd olsun başardım.
Ne anneme ne de babama "benim de şuna ihtiyacım var" demedim.

Nişan dönemi geldi çattı, nişanı bilindiği gibi kız tarafı yapar.
Bu nişan sürecinde olan bütün masrafları, bohçasından nişan salonuna, nişanlıma takılacak takıya kadar kendim yaptım.
Bir kere de gocunup kimseye "neden böyle yaptınız, neden böyle oluyor" demedim.
Herşeyi en güzel şekilde halletmeye çalıştım.

Sonrasında sıra geldi evliliğe.
Yatak odası takımından, bulaşık makinama, yatak odası perdesi ve halısı dahil olmak üzere, herşeyimi kendim yapmaya çalışıyorum.
Gel gelelim yaranamıyorum!

Son günlerde annem ve babam "boşanmaya" karar verdiler. Aralarında yıllardır süren bir geçimsizlik zaten mevcut.
Ayrıca, babam annemi 2 sefer aldattı annemde ona güvenmiyor haklı olarak. Bende boşanmalarından yanayım zaten.
Fakat böyle bir zamanda olmamalı!

Kaç sefer anlattım onlara, insanlar o gün sadece gelin&damadı görmeye değil, aynı zamanda böyle açık arayacaklarını.
Ele güne karşı beni rezil edeceklerini, ben bu kadar sabır etmişken onların bari ben evlenene kadar sabır etmelerini.
İstedim, rica ettim, yeri geldi kızdım, söylendim... Ama yok. Hiç birşey kâr etmedi ve ben çok yoruldum...
Zaten kendi yaşadığım sorunlarda, ne kayınvalidem ile olan, ne nişanlım ile olan hiç birşeyi bilmediler.
Bir gün ne anneme ne babama "benimde sorunum şu, bana bir akıl verin" demedim.
Kendi kendime halletmeye çalıştım, uğraştım... Ama bunlar çok fazla gelmeye başladı omuzlarıma artık...

Annem alt tarafı bana düğünümde bir bilezik takacak ve dediği aynen şu "baban nasılsa 2 bilezik yapacakmış, bu ayırdığımıda ben kendime ayırmak istiyorum!"
Annemin düğünde giyeceği kıyafeti, ayakkabısını, kına da giyeceği kıyafeti ben aldım!
Kına yerini ben kiraladım! Parasını ben ödeyeceğim!

Annem babam bana ne yapacak bütün bunlar karşılığında, düğünümde 2 tane bilezik!
Nişanlıma bir cumhuriyet takacaklar, o cumhuriyeti de ben yaptım!

Kızlar Allah aşkına söyleyin, ben mi çok salağım... Vallahi bıçak kemiğime dayandı.
Sus sus sus bir yere kadar. Artık dayanamıyorum... Düğünüme bu kadar kısa bir zaman kalmamış olsa, çeker kapıyı çıkardım.
İliğim iflahım kurudu. Herşeyi geçtim, kendi aralarında olan sorunlarda dahi beni arada bırakıp, en önemli günümde bu bana yapılır mı?
Altınını geçtim, parasını pulunu geçtim, hiç mi bir anne-baba evladına değer vermez?
:14: :14: :14:

Son düzenleme:
canımmmmmmmm :16::16::16: senin o kadar güzel yüreğin var ki.... çok sabırlı birisin. Allah sana nasıl güç dirayet bahsetmiş ki bunların üstesinden gelebilmişssin.

yaşadıkların yenilir yutulur cinsten değil. el yapsa insana bu kadar koymaz doğru. ne mutlu ki çalışıp ayakların üzerinde durup herşeyini kendin yapabilmişsin.

anne ve babana gelince gerçekten boşanmaları onlar için hayırlı ama senin en mutlu gününden sonra olsaymış daha mantıklıymış. dediğin gibi millet malzeme toplamaya can atıyor zaten.

ayrıca senin yaptıgını coğu evlat bu noktaya kadar yapmazdı. anne baba olarak saymak da bir yere kadar. insan belli süre sonra kendini kullanılmış hisseder. bir bilezigin lafı mı olur (konundan en basit örnek sadece) sen yıllardır evi cekip cevir. emeklilik primini öde vs vs..

sakin olmaya çalıs diyecegim ama böyle durumda havada kalır sözlerim.umarım nişanlın senin kıymetini biliyordur hep de bilir. suana dek cok cile cekmişsin ama evliliğinden sonra umarım çok güzel gönlünce olur herşeyin.

( sanalda olsa seni karakterini çok çok beğeniyorum ben. gerçekte tanışıp arkadaşım olsan bu kadar olmazdı.seni çok sevdim :16::16:)

Allah o güzel sevgi dolu gönlüne biraz daha sabır dayanma gücü verir inşallah. yeni yaşamında da anne- babanı fazla dahil etmezsin yaşamına ki sen elinden geleni fazlasıyla yapmışsın su zamana kadar.

güzel yüreğin gibi kaderini de güzel yaşarsın inşallah :nazar::16::16:

canımmmmmmmm :16::16::16: senin o kadar güzel yüreğin var ki.... çok sabırlı birisin. Allah sana nasıl güç dirayet bahsetmiş ki bunların üstesinden gelebilmişssin.

yaşadıkların yenilir yutulur cinsten değil. el yapsa insana bu kadar koymaz doğru. ne mutlu ki çalışıp ayakların üzerinde durup herşeyini kendin yapabilmişsin.

anne ve babana gelince gerçekten boşanmaları onlar için hayırlı ama senin en mutlu gününden sonra olsaymış daha mantıklıymış. dediğin gibi millet malzeme toplamaya can atıyor zaten.

ayrıca senin yaptıgını coğu evlat bu noktaya kadar yapmazdı. anne baba olarak saymak da bir yere kadar. insan belli süre sonra kendini kullanılmış hisseder. bir bilezigin lafı mı olur (konundan en basit örnek sadece) sen yıllardır evi cekip cevir. emeklilik primini öde vs vs..

sakin olmaya çalıs diyecegim ama böyle durumda havada kalır sözlerim.umarım nişanlın senin kıymetini biliyordur hep de bilir. suana dek cok cile cekmişsin ama evliliğinden sonra umarım çok güzel gönlünce olur herşeyin.

( sanalda olsa seni karakterini çok çok beğeniyorum ben. gerçekte tanışıp arkadaşım olsan bu kadar olmazdı.seni çok sevdim :16::16:)

Allah o güzel sevgi dolu gönlüne biraz daha sabır dayanma gücü verir inşallah. yeni yaşamında da anne- babanı fazla dahil etmezsin yaşamına ki sen elinden geleni fazlasıyla yapmışsın su zamana kadar.

güzel yüreğin gibi kaderini de güzel yaşarsın inşallah :nazar::16::16:

İnşallah dediğin gibidir canım, gerçekten çok yoruldum ve şu an gırtlağım düğüm düğüm. :14: :14:
Ben yine herşeye göğüs germeye hazırım, yine gocunmuyorum yaptıklarımdan.
Allah'a şükür takdir edilen bir insanım, benim için bu daha önemli fakat, bu yapılmaz.
Bir insan evladına bu şekilde yapılmaz. Bu çok zoruma gidiyor...

Yoksa yaptıklarım gözümde değil. Anne-baba olarak beni bu dünyaya getirip büyütmüşler bir şekilde.
Bende kendi kendime birşeyleri ne kadar başarsam da, yine de annem-babamdır diyorum.
Belki ahirette bunlar mukayese bile edilemez, ama neler çektiğimi ben bilirim.
Rabbim bilsin, kul bilmezse.. Fakat bazen çekip gidesim geliyor...

Annemin hastalıkları kolay değil, ne uyur ne uyutur.
Bu gün bile uykusuz geldim işe, bu gün gibi ne günler bilirim uykusuz, şiş gözlerle işe geldiğimi.

Babam bir ara "boşanalım bitsin düğüne de gelmeyeceğim" diye tutturdu.
Beynimden kaynar sular boşaldı.
Nişanlımı babam arayıp "eğer düğün olmazsa bu iş olmaz" demişti.
Ne sözümü ne nişanımı göremediği için.
Ayrıca, biz Haziran'da evlenecektik nişanlım ile, babam o tarihlere uçak biletleri çok pahalı oluyor diye Eylül ayına atın dedi.
Ses çıkartmadık.. Şimdi bide neredeyse gelmeyecekti...
Zor ikna ettim gelmesine...
:43: :43:

Son düzenleme:
O kadar zor şeyler atlatmışsın ki çoğu insanın üstesinden gelemiyeceği şeylerin altından kalkmışsın ki başında baba yok uzakta. Bu kadar zorlukların üzerinden geldikten sonra dilerim bundan sonra evliliğinde yüzün gülerr çok mutlu bir evliliğin olurr...

Bu kadar sıkıntının altından kalkıp herkesi düşünen sen olunca insanlar ( ne kadar annen baban da olsa) alışmış artık nasılsa halleder biz kendimizi düşünelim durumuna gelmişler. Evliliğin yakın tarihtemi olucak merak ettimm , annen baban yıllarca zatn uzakta yürütmeye çalışmışlar evliliği senin içinde bir süre beklemek bu kadar mı zor geliyor onlara sürekli birbirlerini görmüyorlar sonuçta uzaklık var arada,

zor cidden çok zor. :ssz::ssz:

insan kendi evladına nasıl yapabilir anlayamıyorum ama en yakın örneğini ben öz dedemden babama ve amcamlarıma yaptıklarından biliyorum.. maalesef yapan ana baba yapıyor kendi evladına çektiriyor mutsuz ediyor.. evlatlar mafoluyor gören görmek isteyen yok. :5:

senin de imtihanın bu dünyada buymuş demek.

Her aile evladına değer verir ve söylediklerini önemser. Evlenince anlayacaksın. Bir yuva kolay kolay yıkılmaz annen çok zor durumda kalmasaydı boşanmazdı . Onun açısından da düşün. Hangi anne baba ayrılmış bir şekilde evlatlarının düğününde olmak isterler? Bu kadar takma kafana zaten çok fazla sorumluluk üstlenmişsin. Tebrikler ve mutluluklar...

O kadar zor şeyler atlatmışsın ki çoğu insanın üstesinden gelemiyeceği şeylerin altından kalkmışsın ki başında baba yok uzakta. Bu kadar zorlukların üzerinden geldikten sonra dilerim bundan sonra evliliğinde yüzün gülerr çok mutlu bir evliliğin olurr...

Bu kadar sıkıntının altından kalkıp herkesi düşünen sen olunca insanlar ( ne kadar annen baban da olsa) alışmış artık nasılsa halleder biz kendimizi düşünelim durumuna gelmişler. Evliliğin yakın tarihtemi olucak merak ettimm , annen baban yıllarca zatn uzakta yürütmeye çalışmışlar evliliği senin içinde bir süre beklemek bu kadar mı zor geliyor onlara sürekli birbirlerini görmüyorlar sonuçta uzaklık var arada,

Ben anlamadım onların ne istediğini.
Annem yıllarca başımın etini yedi "mürvetini göreyim, hayırlısı ile telli duvaklı kızım evlensin" heryerde bu şekilde konuştu.
Gün geldi evlenmeye karar verdim "benim emekliliğim ne olacak, bir emekli olabilseydim" diye başımın etini yedi.
Emekli olucam başka birşey takmayacağım kafama dedi, şimdi belki de onu yapıyor, kendi evladını bile takmıyor kafasına...

Babam ile ikisinin arasındaki ilişkiye gelince.
Annem yapı itibari ile bencildir zaten, fakat son zamanlarda iyice bu feci hal aldı.
Babam birazda buna katlanamadı sanıyorum, ama bu onu haklı çıkartmaz, ne olursa olsun önce boşan sonra ne yapacaksan yap.
Bu boşanma çok uzun zamandır gündemde annem diyor ki "ben senin evlenmeni bekledim" e diyorum bekle o zaman.
Evlenmedim daha! "Yok daha sabredemeyeceğim" diyor... Ne kadar zormuş onlar için sabır etmek...

Babam ise, ben bunca yıl sesimi çıkartmadım türkiyede ikinizde ayrı telden çalıyorsunuz yeter artık, diyor.
Ne yaptıysak, ne soy adına leke getirmişiz, ne de ayıplanacak birşey yapmışız. bir de üstüne üstlük kendi başıma evleniyorum.

Bir ara boşanmayacağız biz, annem babamın yanına gidecek diye bir karar aldılar.
Bu karar yaklaşık 4 ay sürdü ve sonuç ortada. Maksatları bana mı dar etmek dünyayı anlamadım ki?

Nişanlım ister istemez bütün mevzuları biliyor. Ben eşinden birşeyleri saklayabilecek yapıda bir insan değilim.
Ağzımdan çıkan ile kalbimden geçen her zaman bir oldu, sanırım en büyük hatam bu noktada belkide.
O da destek olmaya çalışıyor kendince ama ne kadar olmasa kendi ailesi değil, nasıl bir evreden geçtiğimi çokta anlamıyor.
Zaten o yüzden beni kayınvalideme karşı çok seferler korumuş, kollamıştır. Sanıyorum evlendiğimizde de bu, bu şekilde devam edecek.
Aksi halde kendisi de biliyor, lafımı sakınmam... Zaten lafımı sakındıkça herşey bu hale geldi ya... :50:

zor cidden çok zor. :ssz::ssz:

insan kendi evladına nasıl yapabilir anlayamıyorum ama en yakın örneğini ben öz dedemden babama ve amcamlarıma yaptıklarından biliyorum.. maalesef yapan ana baba yapıyor kendi evladına çektiriyor mutsuz ediyor.. evlatlar mafoluyor gören görmek isteyen yok. :5:

senin de imtihanın bu dünyada buymuş demek.

Belkide dediğin gibi benim imtihanım buymuş.
İyiyken iyiyiz, fakat bir ihtiyacım olmaya görsün, benden kötüsü yok...
En basiti bir bilezik mevzusu işte... Ne diyeyim, Allah'a havale ediyorum artık...
:14: :14:

Her aile evladına değer verir ve söylediklerini önemser. Evlenince anlayacaksın. Bir yuva kolay kolay yıkılmaz annen çok zor durumda kalmasaydı boşanmazdı . Onun açısından da düşün. Hangi anne baba ayrılmış bir şekilde evlatlarının düğününde olmak isterler? Bu kadar takma kafana zaten çok fazla sorumluluk üstlenmişsin. Tebrikler ve mutluluklar...

Sorumluluk durumunun üstüne geçtim ben.
Ayrıca konuda da belirttim, ben ayrılmamaları taraftarı zaten değilim.
İte kaka bir evlilik yürümez zaten, fakat böyle bir günde olmaması gerekir.
Yarın öbürgün babam uçağa binecek gidecek, annem kendi evine geçecek, olanları ben karşı taraflar her gün yüzleşeceğim...
Annem ve babam bu konuda hiç bir şekilde etkilenmeyecekler, ama o gün yaşananlar her gün benim kulağıma gelecek.
Her gün ailemin ne yaptığı, nasıl davrandığı, ne kadar acayip olduğu anlatılacak.
Çünkü nişanlımın ailesi bu gibi değerlere düşkün ve bunun lafını yapabilecek kapasitede insanlar.

İnsanları değiştiremiyoruz malesef ki.
Dünyaya gelirken anne-babalarımızı seçemediğimiz gibi, aradan yıllar geçince de onların değişmesini beklemenin ne kadar beyhude olduğunun farkındayım.
Evlenince elbetteki birşeyleri daha iyi anlayacağımdır bu muhakkak, fakat her kadının "evlenince anlarsın" gibi bir cümle kurması nedense bir alışkanlık haline gelmiş sanıyorum ki.

Yine de yorumun için teşekkür ederim.
Eğer ben bir anne olsaydım (Allah inşallah nasib eder), kan kussam kızılcık şerbeti içtim der, kızımın en önemli gününü kendime mâl etmezdim!
Ama işte, çocuk sahibi olmak kolay (Allah her isteyene versin inşallah) ama anne-baba olmak kolay değil.
Bunu bilir bunu söylerim. Eğer bir sorumluluk alıyorsan bunu layıkıyla yapman gerekir.

İyi gün - kötü gün mukayesesinde değilim.
Zaten ben onlardan bir "çöp" dahi istemedim. Onda da değilim.
Ama maneviyat bir gitti mi, kimse yerine birşeyleri bir daha koyamıyor.
İsterse milyarların olsun... Giden gittikten sonra kıymeti yok...

Kusura bakma niyetim kimseyi eleştirip kırmak değil, ama bende hassas bir dönemdeyim.
Tekrardan teşekkürler.

Zor şeyler yaşamışsın, yaşıyorsunda. Haklısın sonuna kadar... malesef bazı aileler üstüne düşen görevi tam yapamıyorlar. Annenin psikolojik rahatsızlığına ver canım, kendinden başkasını düşünemez olmuş..
İnşallah yeni hayatında aradığın huzuru, mutluluğu bulursun canım. Ben öyle inanıyorumki, bu sabrın, bu yardımseverliğin karşılığını, yeni hayatında fazlasıyla mukafatlandırılacaksındır...

Zor şeyler yaşamışsın, yaşıyorsunda. Haklısın sonuna kadar... malesef bazı aileler üstüne düşen görevi tam yapamıyorlar. Annenin psikolojik rahatsızlığına ver canım, kendinden başkasını düşünemez olmuş..
İnşallah yeni hayatında aradığın huzuru, mutluluğu bulursun canım. Ben öyle inanıyorumki, bu sabrın, bu yardımseverliğin karşılığını, yeni hayatında fazlasıyla mukafatlandırılacaksındır...

Amin inşallah, Allah yardımcım olsun tek dileğim bu.
Hayırlısı ile şu günleri atlatayım...
Huzur ve dinginlik istiyorum artık, tartışmasız günler istiyorum.
Uykuya hasret kaldım, uyku düzenim olmadığı içinde ne neşem yerinde, ne de sağlıklı düşünebiliyorum...

Normalde, hiç kimseye yansıtmadan bu sorunlarımı yıllardır yaşıyorum.
Ama uykusuz halde olunca, bu kadar şey üst üste gelince, yüzüme ister istemez yansıyor artık...
Kaldıramıyorum sanırım... :14:

herkes evlenmeden önce zor dönemlerden geçiyor ama sizinki çok daha zor olmuş
belki de anne ve babanız geçinemedikleri için birbirlerinin canını acıtmak için düğüne de gelmem boşanalım diyorlardır
babanı da anneni de al karşına ciddi ciddi konuş
böyle yapacaksanız düğünüme gelmeyecekseniz ben de düğün filan yapmam çeker giderim vs de
belki o zaman dank eder kafalarına

bi de nişanlın ne kadar canın ciğerin de olsa ona ailen ve yaşadıkların hakkında fazla bi şey anlatma
mecbur kalacaksan yüzeysel anlat gün gelir yüzüne vurur

inşalllah evlenince mutlu olursun

herkes evlenmeden önce zor dönemlerden geçiyor ama sizinki çok daha zor olmuş
belki de anne ve babanız geçinemedikleri için birbirlerinin canını acıtmak için düğüne de gelmem boşanalım diyorlardır
babanı da anneni de al karşına ciddi ciddi konuş
böyle yapacaksanız düğünüme gelmeyecekseniz ben de düğün filan yapmam çeker giderim vs de
belki o zaman dank eder kafalarına

bi de nişanlın ne kadar canın ciğerin de olsa ona ailen ve yaşadıkların hakkında fazla bi şey anlatma
mecbur kalacaksan yüzeysel anlat gün gelir yüzüne vurur

inşalllah evlenince mutlu olursun

Sağolasın canım, inşallah evlenince mutlu olurum.

Malesef annem ve babam karşıma alıp bu şekilde konuşsam dahi beni anlayacak kapasitede değiller artık.
Öncelik kendilerinin, yine kendileri bilir, bu noktadan sonra pek birşey yapmayı düşünmüyorum.
Ama hareketlerinin nelere sebebiyet verebileceğini söylüyorum/söyledim.
Gerisi onlara kalmış, en kötü ihtimal evladını kaybedecekler.

Bu arada ben tek evladım, benim doğumumdan sonra annem 2 çocuk kaybetmiş.
Sözde çok değerliyim, çünkü kaybettiklerinin acısı çok ikisinde de.
Ama sözde işte...:14:

Benimde korkum tam da dediğin, gün gelip bütün bunların yüzüme vurulması.
İsteyeceğim en son şey, fakat onunda bilmesini gerektiren durumlar oluyor.
Ne yapacağımı şaşırıyorum, kimden destek alacağımı şaşırıyorum.

Ama bu günleri asla unutmayacağım kesin...
:19:

Sorunlarim bitmiyor, Allah benim yardimcim olsun...
Evde bile huzurum tadim kalmadi artik. Insan kendi evine bu kadar mi yabanci olur.
Yillardir ugrasip didindim butun bunlarin mukafati bu sekilde mi olacakti...
:14::14:

canım boşver artık, bak evlenmene çok az kalmış. sen anneni emekli de etmişsin,bundan sonra bir şey işstemezler çok zor durumda kalmadıkça umarım. sen yine sinirlendiğinde anne babadır,haklarıdır de geç,düşünüp de kendiniyıpratma canım.
allah senininsanlara gösterdiğin sabrı sana dagöstertsin inşallah..her şeygönlünce olsun caanımm

canım boşver artık, bak evlenmene çok az kalmış. sen anneni emekli de etmişsin,bundan sonra bir şey işstemezler çok zor durumda kalmadıkça umarım. sen yine sinirlendiğinde anne babadır,haklarıdır de geç,düşünüp de kendiniyıpratma canım.
allah senininsanlara gösterdiğin sabrı sana dagöstertsin inşallah..her şeygönlünce olsun caanımm

Amin canim insallah... Bende Allah'tan bunu diliyorum..
Iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim...

canım öncelikle hayırlı kandiller..Rabbim inşallah dualarını kabul eder,çabalarını taktir..:16:

çok sıkıntı çekmişsin, bir an sen misin diye durup baktım..:26: az kaldı ama..bu zamana kadr sabretmişsin bundan sonra
biraz daha sabır..insan ailesini kendi seçemiyor maalesef:26::50: keşke olmasa diyorsun ama oluyor..yaptıkları düşüncesizce
gerçekten..en çok da baban gibi geldi bana..iki kadını burada bırakması vs...anladığım kadarıyla tek kardeşsin hiç mi düşünmüyorlar
acaba yarın bir gün bize bir şey olsa kim bakar diye..:4: sen elinden gelenin fevkaledesini yapmışsın zaten..eşinin taraf bu anlattıklarının
ne kadarnı biliyor bilmiyorum ama arada geçimsizlik olduğunu biliyorlarsa hani normal bir durum gibi görmezler mi acaba? onların zamanlaması
yanlış evet ama eğer direteceklerse de senin bir yandan kendini parçalaman, hele ki şu günlerde ...:43:

inşallah akılları bu gece edilen dualarla bir an önce başlarına gelir de evlatlarını üzdüklerinin farkına geç olmadan varırlar...sen
çok iyi şeylere layıksın canımm:16::16: elbet bir gün karşılığını da göreceksin ve inşallah kendi evlatların yüzünü güldürür:emir_bebek::emir_bebek::16:

canım öncelikle hayırlı kandiller..Rabbim inşallah dualarını kabul eder,çabalarını taktir..:16:

çok sıkıntı çekmişsin, bir an sen misin diye durup baktım..:26: az kaldı ama..bu zamana kadr sabretmişsin bundan sonra
biraz daha sabır..insan ailesini kendi seçemiyor maalesef:26::50: keşke olmasa diyorsun ama oluyor..yaptıkları düşüncesizce
gerçekten..en çok da baban gibi geldi bana..iki kadını burada bırakması vs...anladığım kadarıyla tek kardeşsin hiç mi düşünmüyorlar
acaba yarın bir gün bize bir şey olsa kim bakar diye..:4: sen elinden gelenin fevkaledesini yapmışsın zaten..eşinin taraf bu anlattıklarının
ne kadarnı biliyor bilmiyorum ama arada geçimsizlik olduğunu biliyorlarsa hani normal bir durum gibi görmezler mi acaba? onların zamanlaması
yanlış evet ama eğer direteceklerse de senin bir yandan kendini parçalaman, hele ki şu günlerde ...:43:

inşallah akılları bu gece edilen dualarla bir an önce başlarına gelir de evlatlarını üzdüklerinin farkına geç olmadan varırlar...sen
çok iyi şeylere layıksın canımm:16::16: elbet bir gün karşılığını da göreceksin ve inşallah kendi evlatların yüzünü güldürür:emir_bebek::emir_bebek::16:

Hayırlı kandiller canım.

Amin canım inşallah, güzel yorumların için teşekkür ederim.
Her evlat, iyi olsun kötü olsun fark etmez, bence her insan iyileri hak ediyor.
Ben sabır gösterdim, dişimi sıktım, fakat artık bardak almıyor.
O kadar yoruldum ki kendi başıma uğraşmaktan, kendi göbeğimi kendim keser hale geldim.
İnsan gün geliyor, hele ki evlilik evresinde, bir baba ağırlığı istiyor yanında, bir anne şevkatine ihtiyaç duyuyor.

Bir de işin diğer yüzü var. Benim öz annem-babam bu şekilde yapıyor.
Kendi kanlarından canlarından olanım. El ne yapmaz?
Bunları düşününce de içim daralıyor.

Dediğin gibi, şu mubarek akşamda inşallah Allah dualarımı kabul eder.
İnşallah evliliğimde mutluluğu bulurum ve göremediğim desteği eşimden görürüm.
Allah herkese hayırlı evlatlar nasib etsin, inşallah benim de evlatlarım hayırlı insanlar olurlar.
Nasip, kaderde böylesi varmış.. Ben elimden geleni yapıyorum, bundan sonrasını Allah bilsin.
Herşeyi ve herkesi Allah'a havale ettim. Ben sadece evlendikten sonra ne yapacaklar çok merak ediyorum.
Şu anda sabır ediyorum ama evlendikten sonra pek fazla görüşeceğimi sanmıyorum.

Hala annemdir, babamdır. Yine insan yeri geldimi kıyamıyor. :14: :14:

Okurken kendimide buldum içinde.
Yaşadığın şeyler aşılması zor ama
Ne güzel sen herşeyin üstesinden gelmişsin
Sabrının özverine, vefakarlığına hayran kaldım
Çok şey başarmışsın, çok şey aşmışssın
Ailende keşke biraz seni anlasalardı
Yanında olmaları gereken zaman
Ama eğer boşanmaları gerekiyorsada erteletme
Onların hayatı onların kararı de geç. Kimse senin ailen için seçip yada seçmiyor değil

Konularına çok sık denk geliyorum ilk defa yorum yapıcağım.Yazını okurken şükretmen gerektiğini düşündüm.Tüm bunları başarmak herkesin harcı değil,ne mutlu sanaki aileni zahmete sokmadan bbaşarabilmişsin,bravo sana:42:

Ben nişanlandım bidefa ayrıldım,ailem bana biçok mafraf yaptı,nişanım bozuldu hala onların taksitlerini ödüyorlar.Ben çalışıyorudm bi kısmını kapatmaya çalıştım olmadı.Ücretli öğretmendim maaşım az.
Bu durumda ailem yüzüme vurmasada bu yastan sonra onların yük oldugumu düşünmek berbat bi duygu.
canıminan senin yerinde olmayı isterdim şu konuda,herşeyi kendin sayapabilcek güze sahipsin,sabra sahipsin.Senden harika bi eş,anne,ev hanımı olur.Benim annemle benzer sıkıntılar yaşamışsın.Annemde senin gibi güçlü,kendi ailesine bile minnet etmeyen bir yapıdaydı,ve şimdide bizim için mücadele ediyor,tabi babamda.
Sende bunu düşün canım,ileride ne kadar iyi bi anne olacağını,bu günlerin geçiceğini düşün.

Yalnız bi konuya aklım takıldı,bu kadar çok sıkıntı yaşadığını nişanlın görüyodur elbet.Niçin sana destek olmuyor,yada masrafa sokma kendini vs demiyor?

Back