• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi ailem sağolsun, "El" oldular resmen...

Okurken kendimide buldum içinde.
Yaşadığın şeyler aşılması zor ama
Ne güzel sen herşeyin üstesinden gelmişsin
Sabrının özverine, vefakarlığına hayran kaldım
Çok şey başarmışsın, çok şey aşmışssın
Ailende keşke biraz seni anlasalardı
Yanında olmaları gereken zaman
Ama eğer boşanmaları gerekiyorsada erteletme
Onların hayatı onların kararı de geç. Kimse senin ailen için seçip yada seçmiyor değil

Teşekkür ederim yorumun için.
Herkesin bir hikayesi var işte, bu da benim hikayem.
İnşallah dediğin kadar sabırlıyımdır. Elimden geldiğince sabretmeye çalışıyorum.

Aslında benimde tek dileğim beni "anlamaları"ydı. Yoksa maddi destek açısından zaten kimseden birşey istediğim yok.
Tek istediğim şey maneviyat. Ama birşey olmuyorsa olmuyor, zorlamaylada olacak birşey değil zaten.
O yüzden artık kendimi yıpratmıyorum bu konuda. Buraya konu açıp, biraz içimi dökmeminde faydası oldu.
Eskisi kadar "neden böyle oluyor, nerde yanlış yaptım" diye hırpalamıyorum kendimi.
Herşey nasip kısmet.

Dediğin gibi boşanmaları gerekiyor düşüncesindeler ve bende bunu ertelemiyorum.
Madem öyle istiyorlar, öyle olsun. Kendileri bilir.

Bazen düşünüyorum, ailemizde her ne olursa olsun sanki onu bizzat kendimiz yapmışız gibi utanıyoruz veya utanma gereği duyuyoruz.
Halbu ki ne kadar gereksiz bir duygudur bu. Ortada benim yaptığım birşey yok.
Varsın damada birşey takmasınlar, varsın kendi evladından bir takıyı sakınsınlar.
Bu benim utanacağım birşey değil, ben elimden geleni yaptım.
Artık suçluluk duymamamın, utanç duymamamın gerektiğini idrak ediyorum.

Bunun içinde sanıyorum ki en büyük teşekkürü Kadınlar Kulübü Hanımlarına borçluyum.
Yorumlarınız, desteğiniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim, herkese!
:kkk:

Konularına çok sık denk geliyorum ilk defa yorum yapıcağım.Yazını okurken şükretmen gerektiğini düşündüm.Tüm bunları başarmak herkesin harcı değil,ne mutlu sanaki aileni zahmete sokmadan bbaşarabilmişsin,bravo sana:42:

Ben nişanlandım bidefa ayrıldım,ailem bana biçok mafraf yaptı,nişanım bozuldu hala onların taksitlerini ödüyorlar.Ben çalışıyorudm bi kısmını kapatmaya çalıştım olmadı.Ücretli öğretmendim maaşım az.
Bu durumda ailem yüzüme vurmasada bu yastan sonra onların yük oldugumu düşünmek berbat bi duygu.
canıminan senin yerinde olmayı isterdim şu konuda,herşeyi kendin sayapabilcek güze sahipsin,sabra sahipsin.Senden harika bi eş,anne,ev hanımı olur.Benim annemle benzer sıkıntılar yaşamışsın.Annemde senin gibi güçlü,kendi ailesine bile minnet etmeyen bir yapıdaydı,ve şimdide bizim için mücadele ediyor,tabi babamda.
Sende bunu düşün canım,ileride ne kadar iyi bi anne olacağını,bu günlerin geçiceğini düşün.

Yalnız bi konuya aklım takıldı,bu kadar çok sıkıntı yaşadığını nişanlın görüyodur elbet.Niçin sana destek olmuyor,yada masrafa sokma kendini vs demiyor?

Teşekkür ederim canım yorumun için.
Hamd olsun, gerçekten halime şükretmiyor değilim.
Allah'a şükürler olsun ki çevrem tarafından takdir görüp, sevilen bir insanım.
Annemin ve babamın akrabaları, arkadaşlarım hep beni bu konuda saymışlar, sevmişlerdir.
Bir çoğu senin sarf ettiğin cümleleri söylemiştir ve işin garibi "kelin ilacı olsa başına sürer" hesabı, ailevi sorunları olan bir çok tanıdığım gelir bana danışır.
Elimden geldiğince de yardımcı olmaya çalışıyorum bende. Ama görünen köy kılavuz istemez, kendi aileme akıl sır erdiremiyorum işte...

Haklısın, farklı bir durumda olsaydım belki o zamanda "ben aileme yeterince destek olamıyorum" diye bir konu açardım.
İnsanoğlu olduğumuzdan mıdır nedir, yakınacak hep birşeyler buluyoruz işte.
Allah bu günlerimi aratmasın zaten, fakat benim yaşadığım en büyük sıkıntı onlara yapmış olduğum yardımlar veya kendi ayaklarımın üzerinde durup, kendi işimi kendimin de görüyor olduğu değil. Sadece onlardan "anne-babalık" görevlerini manevi anlamda yapmalarını istedim o kadar. Yoksa yaptıklarımın hiç birinde gözüm yok, keşke onlar da manevi anlamda yanımda olabilseler, fakat birşeyleri "keşke"lerle anlatmak bile manasız geliyor artık... Hayırlısı Allah'tan...

Nişanlıma gelince... Evet görüyor ve elinden geldiğince bana yardımcı olmaya çalışıyor.
Annemin emekli olacağı zamanlarda, kendisi aynı zamanda muhasebeci olduğu için, hesap anlamında bana çok yardım etti.
Parayı nasıl nereye kullanırsam daha çabuk annemi emekli yaparım, kredimi en kolay nasıl kapatırım gibi konularda çok destekti.
Yeri geldi, para göndermişliği bile olmuştur, geri ödedim gerçi. Ama insanın bir sıkışık anı oluyor ve o anı kimse bilsin istemiyorsun.
Fakat para olmadan da olunmuyor işte, çok gereksiz birşey olmasına rağmen, en çok ihtiyaç duyulan şey malesefki...

Çeyiz konusuna gelince.
Ben herşeyimi kendim almak istedim, hiç birine karışmadı nişanlım. Bir de bir evin bir kızı olma gibi durumum var.
Kompleksli bir insan olmadım hiç bir zaman, fakat çeyiz benim için özel birşey. Her genç kız için öyle...
O yüzden elimden geldiğince en iyisini yapmak istedim, en güzeli olsun istedim.

Nişanlım her zaman kendini bu konuda sıkmana gerek yok dedi, Allah razı olsun beni hiç bir zaman birşeye zorunlu kılmadı.
Fakat duyumsadığım bazı şeyler oldu, onun ailesine yaklaştıkça gördüğüm şeyler.
Biraz fazla mana bulmasını, bazende gereksiz yere laf çarpıtmasını çok sever annesi.
Bende yapı itibari ile alıngan denilemez ama, bu gibi laflardan çabuk etkilenen bir insanım, o yüzden bunları yaşamamak için
kendim istedim bir kıza düşen neyse onları yapmayı. Kimsenin bana laf söyleyecek yanı olmasın isterim her zaman.
El neticede, kendi ailem işte ortada, neler görüyorum, bir de elden neler görmem - işitmem ki?

Netice itibariyle nişanlım benden "madem böyle istiyorsun o zaman yapabildiğini yap, sana tek bir laf söyleyecek kimsenin yüzü olmasın" demişti.
Kayınvalidem ve kayınpederim "neden yapmadın" demezler, fakat yeri geldiği zaman lafı çok güzel yerleştirmesini bilirler.
Başkalarına yaptıklarından şahit olmuşluğum var. O yüzden nişanlım sadece benim onun ailesine karşı olan duruşumun değişmemesi,
tam tersine "kulp" takamamaları için uğraştı hep.

Bende bunu haklı gördüm. Yoksa ben yatak odası almıyorum, bulaşık makinası almıyorum, sadece çeyizimi getiririm deseydim, kimse hayır diyemezdi.

Birde dışardan bakınca şöyle bir tablo çıkıyor ortaya "kız yıllardır saygın bir firmada çalışıyor, annesi emekli olmuş, babası yurt dışında çalışıyor, iyi para vardır bunlarda"...
Bu görüş kendi akrabalarımda bile var, inanmazsınız... Kol kırılır yen içinde kalır hesabı, kimseye birşey anlatmadığım için, herkes dışardan farklı görüyor işte.
Bir noktada bu görüntü iyi birşey, diğer yönden de dışı seni içi beni yakar hesabı.
Evlenene kadar dişimi sıkıyorum ben de, inşallah eşimden yana yüzüm gülecek, Allah bize geçim versin.

merhaba canim,

bunlardan nisanlinin haberi var mi? hikayenin basini okurken dusundum babasi kesin yurt disinda gununu gun ediyordur diye...
canim eskidenmis o yurt disina calismaya gidip para gondermeler vs. zamane erkekleri eskisi gibi degiller gozleri acildi ve kari kiz olayina dustuler diyebilirim.
Erkek ne zaman rahat eder iste o zaman baska kadinlar cazip gelmeye, aldatmaya baslar. Dun bi topikte gorup onaylamistim bu yorumu: erkegin 2 kasigi olsa birini sen kiracaksin diye…

Sukretki imkanin varmis ve herseyini kendin yapmissin. Ya olmasaydi? Ayrica anneni emekli yapmakla cok iyi etmissin yoksa hayatin boyunca sen maddi olarak yardim etmek zorunda kalacaktin annene….ve belli bir yasa gelince insanlar cocuklasip inatlasiyorlar…diretmeyi birakman gerek belkide…ne halleri varsa gorsunler demek gerekiyor belkide…

Allah yardimcin olsun, insaAllah fazla kafa yormadan atlatirsin bu sureci.

Annemin ve babamın akrabaları, arkadaşlarım hep beni bu konuda saymışlar, sevmişlerdir.
Bir çoğu senin sarf ettiğin cümleleri söylemiştir ve işin garibi "kelin ilacı olsa başına sürer" hesabı, ailevi sorunları olan bir çok tanıdığım gelir bana danışır.
Elimden geldiğince de yardımcı olmaya çalışıyorum bende. Ama görünen köy kılavuz istemez, kendi aileme akıl sır erdiremiyorum işte...

Haklısın, farklı bir durumda olsaydım belki o zamanda "ben aileme yeterince destek olamıyorum" diye bir konu açardım.
Allah bu günlerimi aratmasın zaten, fakat benim yaşadığım en büyük sıkıntı onlara yapmış olduğum yardımlar veya kendi ayaklarımın üzerinde durup, kendi işimi kendimin de görüyor olduğu değil. Sadece onlardan "anne-babalık" görevlerini manevi anlamda yapmalarını istedim o kadar. Yoksa yaptıklarımın hiç birinde gözüm yok, keşke onlar da manevi anlamda yanımda olabilseler, fakat birşeyleri "keşke"lerle anlatmak bile manasız geliyor artık... Hayırlısı Allah'tan...

Nişanlıma gelince... Evet görüyor ve elinden geldiğince bana yardımcı olmaya çalışıyor.
Annemin emekli olacağı zamanlarda, kendisi aynı zamanda muhasebeci olduğu için, hesap anlamında bana çok yardım etti.
Parayı nasıl nereye kullanırsam daha çabuk annemi emekli yaparım, kredimi en kolay nasıl kapatırım gibi konularda çok destekti.
Yeri geldi, para göndermişliği bile olmuştur, geri ödedim gerçi. Ama insanın bir sıkışık anı oluyor ve o anı kimse bilsin istemiyorsun.
Fakat para olmadan da olunmuyor işte, çok gereksiz birşey olmasına rağmen, en çok ihtiyaç duyulan şey malesefki...

Çeyiz konusuna gelince.
Ben herşeyimi kendim almak istedim, hiç birine karışmadı nişanlım. Bir de bir evin bir kızı olma gibi durumum var.
Kompleksli bir insan olmadım hiç bir zaman, fakat çeyiz benim için özel birşey. Her genç kız için öyle...

Nişanlım her zaman kendini bu konuda sıkmana gerek yok dedi, Allah razı olsun beni hiç bir zaman birşeye zorunlu kılmadı.
Biraz fazla mana bulmasını, bazende gereksiz yere laf çarpıtmasını çok sever annesi.
Bende yapı itibari ile alıngan denilemez ama, bu gibi laflardan çabuk etkilenen bir insanım, o yüzden bunları yaşamamak için
kendim istedim bir kıza düşen neyse onları yapmayı. Kimsenin bana laf söyleyecek yanı olmasın isterim her zaman.
El neticede, kendi ailem işte ortada, neler görüyorum, bir de elden neler görmem - işitmem ki?

Netice itibariyle nişanlım benden "madem böyle istiyorsun o zaman yapabildiğini yap, sana tek bir laf söyleyecek kimsenin yüzü olmasın" demişti.
Kayınvalidem ve kayınpederim "neden yapmadın" demezler, fakat yeri geldiği zaman lafı çok güzel yerleştirmesini bilirler.
Başkalarına yaptıklarından şahit olmuşluğum var. O yüzden nişanlım sadece benim onun ailesine karşı olan duruşumun değişmemesi,

Bende bunu haklı gördüm. Yoksa ben yatak odası almıyorum, bulaşık makinası almıyorum, sadece çeyizimi getiririm deseydim, kimse hayır diyemezdi.

Birde dışardan bakınca şöyle bir tablo çıkıyor ortaya "kız yıllardır saygın bir firmada çalışıyor, annesi emekli olmuş, babası yurt dışında çalışıyor, iyi para vardır bunlarda"...
Bu görüş kendi akrabalarımda bile var, inanmazsınız... Kol kırılır yen içinde kalır hesabı, kimseye birşey anlatmadığım için, herkes dışardan farklı görüyor işte.
Bir noktada bu görüntü iyi birşey, diğer yönden de dışı seni içi beni yakar hesabı.
Evlenene kadar dişimi sıkıyorum ben de, inşallah eşimden yana yüzüm gülecek, Allah bize geçim versin.

sOUVVENİR,Kendini ifade edişin,düşünce tarzın gerçekten muhteşem:46::46:
sende muhteşemsin:46::46:

Canım seni çok çok çok iyi anladım,yani çeyiz konusunda,çokta iyi yapıyosun bu konuda.
Allah sana sağlık versin inşallah herşeyin üstesinden gelen harika bir aile kuracaksın,bilmiyorum bunu yazdıklarından anlayabiliyorum.

Senden ricam bu güzel günlerinin olabildiğince tadını çıkarman,annen baban kendi dertlerini düşmüş belli,ama senin güçlü ve herşeyi halleden yapının onlarda farkındaki sana güvenip bence el atmıyorlar,yada düşünemiyorlar,nihayetinde anne baba..

Böyle şeylere canını sıkma,dua edicem sana,inş annen ile baban düğünün bitene kadar boşanmazlar canım.
Sen içini,gönlünü hep ferah tut.İyi şeyler hakediyosun.

Bunlar dışında düşünmen gereken sen ve eşin...
Ben çok mutlu olacağına inanıyorum canım..
Dilerim herşey gönlünce olur,sevdim seni:16::16::16::16:

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba canim,

bunlardan nisanlinin haberi var mi? hikayenin basini okurken dusundum babasi kesin yurt disinda gununu gun ediyordur diye...
canim eskidenmis o yurt disina calismaya gidip para gondermeler vs. zamane erkekleri eskisi gibi degiller gozleri acildi ve kari kiz olayina dustuler diyebilirim.
Erkek ne zaman rahat eder iste o zaman baska kadinlar cazip gelmeye, aldatmaya baslar. Dun bi topikte gorup onaylamistim bu yorumu: erkegin 2 kasigi olsa birini sen kiracaksin diye…

Sukretki imkanin varmis ve herseyini kendin yapmissin. Ya olmasaydi? Ayrica anneni emekli yapmakla cok iyi etmissin yoksa hayatin boyunca sen maddi olarak yardim etmek zorunda kalacaktin annene….ve belli bir yasa gelince insanlar cocuklasip inatlasiyorlar…diretmeyi birakman gerek belkide…ne halleri varsa gorsunler demek gerekiyor belkide…

Allah yardimcin olsun, insaAllah fazla kafa yormadan atlatirsin bu sureci.

Allah razı olsun canım, amin inşallah...

Evet diretmeyi bırakmak gerekiyor ve ben bıraktım zaten. Diretmiyorum hiç birşeyi.

Bu noktalara kadar kendim didindim yaptım, şurada ne kaldı. Allah'ın izniyle evlendikten sonra da kendi başımızın çaresine eşimle bakarım.
Allah insanı en sevdiğine muhtaç etmesin inşallah...

Ohooo anlatacak aslında o kadar çok şey var ki. Şaşar kalırsınız. Ama bu kadarı bile yetiyor.
Bunları bari sistemimden anlatarak çıkartabildim...
Dedikleri çok doğru, aslında annemin yaptığı en büyük hata bu oldu, 2 kaşığından birini kırmak yerine, hep destek oldu.
Daha iyi olsun, daha iyi olalım diye didindi hep. Gördüğü muamele ise hak edilmeyen şeyler, ama Allah herkesin kalbini bilir.
O yüzden o kendince Allah'a havale ediyor. Yaşadıkları kolay değil annemi de anlamaya çalışıyorum.
O kadar zorluk çekti etti karşılığında bana karşı biraz olsun bu süreçte anlayışlı olmasını beklerdim ama malesef, bu bekleyiş beyhude olacak.

Bende boşveriyorum artık, ne kadar didinsemde bu saatten sonra nafile.
İnsan yaparken düşünmüyor da, böyle mevzular yaşayınca nerde hata yaptım diye bakınca, şaşıp kalıyor.
Allah kimseye yaşatmasın, şaşar beşer insanlarız işte.

Yorumun için teşekkür ederim ve iyi dileklerin için... :34:

sOUVVENİR,Kendini ifade edişin,düşünce tarzın gerçekten muhteşem:46::46:
sende muhteşemsin:46::46:

Canım seni çok çok çok iyi anladım,yani çeyiz konusunda,çokta iyi yapıyosun bu konuda.
Allah sana sağlık versin inşallah herşeyin üstesinden gelen harika bir aile kuracaksın,bilmiyorum bunu yazdıklarından anlayabiliyorum.

Senden ricam bu güzel günlerinin olabildiğince tadını çıkarman,annen baban kendi dertlerini düşmüş belli,ama senin güçlü ve herşeyi halleden yapının onlarda farkındaki sana güvenip bence el atmıyorlar,yada düşünemiyorlar,nihayetinde anne baba..

Böyle şeylere canını sıkma,dua edicem sana,inş annen ile baban düğünün bitene kadar boşanmazlar canım.
Sen içini,gönlünü hep ferah tut.İyi şeyler hakediyosun.

Bunlar dışında düşünmen gereken sen ve eşin...
Ben çok mutlu olacağına inanıyorum canım..
Dilerim herşey gönlünce olur,sevdim seni:16::16::16::16:

Çok teşekkür ederim canım iyi dileklerin için, desteğin için, iyi görüşlerin için.
Bir laf vardır "karşındaki senin aynandır, sen nasılsan o da öyledir" bu lafı çok severim ben.
Seninde kalbin güzel ki, beni anlayabiliyorsun bu konularda. Allah razı olsun, dualarınızı eksik etmeyin zaten.
Sanırım şu anda en çok ihtiyaç duyduğum şey dua ve hayırlısını dilemek...

Benimde dileğim annem ve babamın düğünden önce boşanmamaları fakat zaman gösterecek bakalım.
Hele bir yurtdışından gelsin babam, o zaman ne olacak çok merak ediyorum doğrusu.
İnşallah düğünümde bir vukuat çıkmaz, en büyük korkularımdan bir tanesi bu...

Çok haklısın, bundan sonra eşim ve benim mutluluğumuzu düşünmemiz gerekiyor.
Yıllardır bunun için uğraşıyoruz, ama nasip işte, bu uğraş sürecinde yaşamadığımız şey kalmadı.
Allah her zaman beterinden saklasın, daha kimbilir neler görüp yaşayacağız.
Kaldıramayacağımız dert, yük vermesin inşallah...

İnşallah, Allah hepimizin gönlüne göre versin canım...
Çok teşekkür ederim tekrardan :16:

Çok teşekkür ederim canım iyi dileklerin için, desteğin için, iyi görüşlerin için.
Bir laf vardır "karşındaki senin aynandır, sen nasılsan o da öyledir" bu lafı çok severim ben.
Seninde kalbin güzel ki, beni anlayabiliyorsun bu konularda. Allah razı olsun, dualarınızı eksik etmeyin zaten.
Sanırım şu anda en çok ihtiyaç duyduğum şey dua ve hayırlısını dilemek...

Benimde dileğim annem ve babamın düğünden önce boşanmamaları fakat zaman gösterecek bakalım.
Hele bir yurtdışından gelsin babam, o zaman ne olacak çok merak ediyorum doğrusu.
İnşallah düğünümde bir vukuat çıkmaz, en büyük korkularımdan bir tanesi bu...

Çok haklısın, bundan sonra eşim ve benim mutluluğumuzu düşünmemiz gerekiyor.
Yıllardır bunun için uğraşıyoruz, ama nasip işte, bu uğraş sürecinde yaşamadığımız şey kalmadı.
Allah her zaman beterinden saklasın, daha kimbilir neler görüp yaşayacağız.
Kaldıramayacağımız dert, yük vermesin inşallah...

İnşallah, Allah hepimizin gönlüne göre versin canım...
Çok teşekkür ederim tekrardan :16:

Amin canım,hepimizin inşallah,emin ol dua edicem.Sen hep gönlünü ferah tut:54::54:
Bende çook teşekkür ederim:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi bravo. Bu dünyada da ve öbür dünyada da karşılığını görürsünüz inşallah.:46:

bende doğru düzgün katkı görmeden evlendim..
iyi tarafı kimsenin başına kakacağı bir emegi olmuyo üstünüzde..
çocugunuda kendi elleriyle evlendirip zora sokmayan anne babalara hayranım gercekten en büyük görevlerden biri bence evladını yuva sahibi etmek....

Çeyiz konusuna gelince.

souvvenir güçlülüğüne,duygularını açıklayış biçimine hayran kaldım..çok zor şeyler yaşamış ve halen yaşamaktasın,umarım son zorluklarındır..evliliğinde sonsuz mutluluklar diliyorum sana..Allah bu zamana kadar çektiklerinin mükafatıyla nasiplendirsin seni,her iki dünyada da..herşey gönlüne göre,istediğin gibi olsun,sağlık ve huzur diliyorum yeni yuvanda.....

bende doğru düzgün katkı görmeden evlendim..
iyi tarafı kimsenin başına kakacağı bir emegi olmuyo üstünüzde..
çocugunuda kendi elleriyle evlendirip zora sokmayan anne babalara hayranım gercekten en büyük görevlerden biri bence evladını yuva sahibi etmek....

Evet, bende aynı şekilde öyle ailelere hayranlık duyuyorum.
Fakat bir elin beş parmağı bile bir değil işte. O yüzden böyle durumlarda yapacak pek birşey kalmıyor.
Sadece sabır etmek düşüyor bizlere.

İnşallah Allah kendi evlatlarıma en iyi şekilde destek olmayı nasib eder.
İnsan birşeyler yaşayıp tecrübe edince, aksi hareket etmek daha kolay oluyor.
Bu gibi hallerin sonuçları belli, o yüzden demekki böyle yapmamak gerekiyor.
Bunu öğrenmekte birşeydir diyorum kendimce.

Ailemde belki kötü olmamı istemez elbet, fakat idrak edemiyorlar.
Hareketlerinin ve davranışlarının, bana destek olmayışlarının nelere sebebiyet verdiğinin farkında değiller belki de.
İnşallah onlarda anlar, sadece maneviyattayım ben,
maddiyat gelip geçici birşey, bugün var yarın yok... O bir şekilde halledilir.
Fakat maneviyat kaybedilince, ne yaparsan yap geri gelmiyor.

Hakkımızda hayırlısı inşallah...

souvvenir güçlülüğüne,duygularını açıklayış biçimine hayran kaldım..çok zor şeyler yaşamış ve halen yaşamaktasın,umarım son zorluklarındır..evliliğinde sonsuz mutluluklar diliyorum sana..Allah bu zamana kadar çektiklerinin mükafatıyla nasiplendirsin seni,her iki dünyada da..herşey gönlüne göre,istediğin gibi olsun,sağlık ve huzur diliyorum yeni yuvanda.....

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim Ayaz.
Allah herkese güç kuvvet ve herşeyin başı sağlık versin inşallah.
Fakat bazen bu kadar güçlü olmak iyi birşey değil.
Herşeyi karşıdan bekleyip, ailesine sığınan insanlara hayranlıkla bakıyorum bazen.
Hayatları daha kolay oluyor. Ya da öyle görünüyor, bilemeyiz tabii ki.
Ama bende sırtımı birine yaslayıp, bir çok şeyi başkalarının halletmesini çok isterdim.
Rahat olmayı isterdim...

Fakat insan neyse o işte, karakter oturduktan sonra değişmiyor.
Bu saatten sonra istesemde rahat biri olamam diye düşünüyorum.

Amin inşallah, Allah cümlesine iki dünyada da rahatlık, ferahlık nasib etsin.
İnşallah benimde dualarım kabul olur, Rabbim işlerimde ve hayatımda kolaylık verir.

Çok sağolasın... :16:

Güçlülüğünüz karşısında aileniz güçsüz olabileceğinizi kabullenemiyor..Herşeyin üstesinden gelebilme gücüne sahipken bunca derdi sıkıntıyı tek başınıza aşabilmişken yüreğinizi sıkmayın.Ayakları üzerinde dimdik duran birisi olan siz,gücünüzü kaybetmeyin.bugünlerin mutluluğunu yaşayın.İnşallah bundan sonra mutsuzluk kapınızı hiç çalmasın..

Güçlülüğünüz karşısında aileniz güçsüz olabileceğinizi kabullenemiyor..Herşeyin üstesinden gelebilme gücüne sahipken bunca derdi sıkıntıyı tek başınıza aşabilmişken yüreğinizi sıkmayın.Ayakları üzerinde dimdik duran birisi olan siz,gücünüzü kaybetmeyin.bugünlerin mutluluğunu yaşayın.İnşallah bundan sonra mutsuzluk kapınızı hiç çalmasın..

Farklı açılardan bakıp beni cesaretlendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Amin inşallah, Allah herkese mutluluk & sağlıkk nasib etsin. :34:

Back