Hamur İşleri Kenarı Kaşar Dolgulu Pizza(Resimli)

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
45
ev pizzası kenarları dolgulu olunca o yumuşak kısım ağzınızda resmen dağılıyor.geçen hafta bazlamadan yaptık bıraz kuruyor tabı oyle bu haftada hamurdan yapalım dedik yengemle.ama gerçekten tavsiye ediyorum evde yapıldığı gibi hiçbiryerde olmuyor...

sut derın bır tencerede ılıtılır.içerisine şeker sıvı yağ tuz aldığı kadar un ve instant maya koyulup yoğurulur.uzerı ortulup yarım saat bekletilir..domatesler kabukları soyulup mınık kupler halınde dogranır,salca ,kekık ve zeytinyağı karıştırılıp sosu hazırlanır.

hamuru için:
2 su bardağı süt
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
üzeri için:
10 adet minik sosis
yarım kangal sucuk
250 gr mantar
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
sosu için:
3 domates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kekik
yarım çay bardağı zeytinyağı

hamur ıkı parcaya bolunur ıkı fırın tepsısı yağlanıp hamurlar elle inceltilir kenarlarına kaşar rendesi koyulup kapatılır.ortasına sos paylaştırılır.önce sosis,sucuk,mantarlar sıralanır uzerıne rendelenmiş kaşarlar da ilave edilip soguk fırına koyulur ve sonra 250 derece de 20 dk pişirilir..sıcak sıcak afiyetle yenilir....

Son düzenleme:
sany0247b.jpg

sany0254z.jpg

sany0264w.jpg

Pınarkımm ellerınee sağlıkk bugunmü yaptınn kızz pizzayıııııhihoyyyt
Bende 2 akşam önce rüyamda görmüştüm dedim bu sabah yapıcam sabahım köründe kalktım pizza içinn sırnaşık şeyAMA manyak oldu valla:lepi:senındekı harıka görünüyorrrdelikafadulden

ben pizzayı çok severim,tokumda ayy bir dilim alabilirmiyim yinede...kaydirigubbakcemile3
çok güzel görünüyo..ellerine sağlık...

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Bigün bende yapabilecekmiyim acaba:) bi türlü beceremiyorumda

tatlım döktürmüşsün yıne maşallahın war walla bu bugun rastladıgım 3. pizza benımde yapma we yeme zamanım geldı heralde senını de süper gözüküyor ben genelde hazır ekmek hamuru alıyorum ama bunu deneyecegim sana güvenıyorum canım ....

opuyorumnanaktancanimsin yine döktürmüssünopuyorumnanaktan
zemuszemusharika görünüyo eline koluna saglik canimzemuszemus

Pizza kokusu geldi burnuma..
Dominos cikarmisti bunu... kenarlari cok kuru ve tatsiz olmamasi adina kasarla kaplama fikri
cok akillica... elinize saglik... bi dilim aldim bile =)

Pınarkımm ellerınee sağlıkk bugunmü yaptınn kızz pizzayıııııhihoyyyt
Bende 2 akşam önce rüyamda görmüştüm dedim bu sabah yapıcam sabahım köründe kalktım pizza içinn sırnaşık şeyAMA manyak oldu valla:lepi:senındekı harıka görünüyorrrdelikafadulden

canım rüyandada görebildiğine göre sen kesin bizim kolonidensin yaww.keske ekleseydın sende emınım cok guzel olmustur kokusu geldı burnuma...:sinifsinif:eek:puyorumnanaktanoptm çok

ben pizzayı çok severim,tokumda ayy bir dilim alabilirmiyim yinede...kaydirigubbakcemile3
çok güzel görünüyo..ellerine sağlık...

hepsi senin olsn cnm bnm.öpüorm çokopuyorumnanaktan

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Bigün bende yapabilecekmiyim acaba:) bi türlü beceremiyorumda

daha güzellerini yaparsın cnm benim..

tatlım döktürmüşsün yıne maşallahın war walla bu bugun rastladıgım 3. pizza benımde yapma we yeme zamanım geldı heralde senını de süper gözüküyor ben genelde hazır ekmek hamuru alıyorum ama bunu deneyecegim sana güvenıyorum canım ....

hakikaten dünya pizza günümü acabaaaa:))hemen sende yap bacım.bende hamurda cok ıyı degılım ama yengem puf noktalarını oğretiyor mesela sütü ılıt unu içine ele fln diye sağolsun o yanımda olunca yapabiliyorum yoksa hamura talim..teşekkürler güzel yorumun için bitnm..

opuyorumnanaktancanimsin yine döktürmüssünopuyorumnanaktan
zemuszemusharika görünüyo eline koluna saglik canimzemuszemus

tatlişkom teşekkür ederm ama utandırıosn beni:kedi:eek:puyorumnanaktan

Pizza kokusu geldi burnuma..
Dominos cikarmisti bunu... kenarlari cok kuru ve tatsiz olmamasi adina kasarla kaplama fikri
cok akillica... elinize saglik... bi dilim aldim bile =)

normalde pide ya da pizzanın kenarları yenmez pek atarlar benimde içim acır günah dominostan çaldım fikri zaten laf aramızda:jeyyar::jeyyar:ama gercekten harıka oluo cnm tavsıye edıorm.guzel yorumun ıcınde teşekkürler.opuyorumnanaktana.s.

Son düzenleme:
çok guzel ya yapım canım bugun elıne sağılk

teşekkürler ediorm tatlm tavsiye ederim yapmanı.dışarıdan söylerdik hep evde yapmaya başlayınca farkettim meğer ne kötüymüş satın aldıklarımız.evinde yap içine sine sine doya doya ye cnm en iisi..opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

ya pınarcım şey :kedi:
yani bu tarifi yapıcam ama bişi anlamadım
cehalet iştee
1 senedır mutfaklardayım yınede bılmıyorum bunu
ne demek bu instant mayaa ?
toz seklınde maya gormustum markette ondanmı acaba ? :sinifsinif:

ya pınarcım şey :kedi:
yani bu tarifi yapıcam ama bişi anlamadım
cehalet iştee
1 senedır mutfaklardayım yınede bılmıyorum bunu
ne demek bu instant mayaa ?
toz seklınde maya gormustum markette ondanmı acaba ? :sinifsinif:

estafirullah cnm instant maya böyle küçük kabartma tozu gibi keselerin içinde satılıyor.içindeki şey kuru maya ya benziyor tek fark bunu maya gibi beklemeye gerek yok döker dökmez çalışmaya başlıyor.hamurun hızla kabarıyor..öpüorm cnm opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

delikafadulden çok teşekkür ederim cnm

yaa cok soru sordum ama :kedi:
bıde ılk resımde sankı hamur onceden pişirilmiş gibi duruyo kenarları falan
yumurtadan mı o yoksa once hamuru sosla falan pişiriomusun azcık sonadanmı koyuyosn kaşarıyla mantarını falan

yarın yapıcam inşllah :sm_cool: :sm_cool: :sm_cool:

ellerine sağlık canım muhteşem görünüyo....

valla şuanda çok açım bana bir dilim yetmez..

o yüzden ben tepsiyi aldım teşekkürler canım....:))

X