Kenardaki param nasıl değer kazanır?

Altin dusunuyorsan parayi uzun vadede unut.
Yani altin alim 1 sene sonra bozdurim dersen zarar edersin.
O altin bi 5 sene kenarda kalmali ki kazandirsin.

Ben altinda parami baya katladim.
Ama 2013 senesinden beri aliyordum.
ozamanlar tam altin 575tl falandi.
suan sanirim 1.800civari seyrediyor.
ciddi kazandirdi bana cok sukur.
en son yarim altin almistim sanirim 2 sene once.
400tl almistim.
o da 880 civari seyrediyor.
Onda dahi kazandim bak 2 senede 2ye katladim.
Ama diyorum ya kesinlikle al unut yapman lazim yoksa kazandirmaz.

Doğru diyorsunuz iste bu borç verilen parayla altın yapacaktım 2 yıl once sonra borç verdim yapsaydım Su an 19 bin olmuştu

Çünkü allahu Teala diyor ki; ben alışverişi helal faizi haram kıldım.
paranin değerlenmesi icin farklı alternatifler var altin dolar gibi.

Konu açan arkadaş tam isabet olmuş aynı durum bizde de var arabayı sattık ve parayı nasıl değerlendiririz diye düşünüyoruz şu an için kullanmayı düşünmüyoruz parayı biraz artsın isitiyoruz faiz arasında gidip geliyorum bende
ama biraz artsında istiyoruz altın çoğu kişi gibi benimde aklıma gelen ama uzun vadeli olursa kazandırır demiş bir çok kişi mesela ne kadar uzun vadeli kullanmazsak banada bir el atın kk hatunları

Altinin düştüğü nerefe görülmüş? Bir de cogu bankada korumali oluyor hesap. Duserse etkilenmiyorsun, artarsa karini aliyorsun.
Yoksa vadesiz altin hesabi acanlar neden acsin ki?

Merhaba bu vadesiz altın hesabı nasıl biraz aydınlatırmısınız rica etsem hiç bir bilgim yok bu konuda

Merhaba bu vadesiz altın hesabı nasıl biraz aydınlatırmısınız rica etsem hiç bir bilgim yok bu konuda
Ya ben geçenlerde kuveyt turke gittim. En çok ovulen oydu ama sozlesme imzalamadan ayrildim. Cok bir artisi yok gibi geldi kucuk birikimler icin. Benim mesela 20 gramcik altinim var. Yirmi grama bir sene icinde eklenecek para yuz lira bile degilmis. Zaten bankalara guvenmiyorum. O yuz lirayi da benden sigorta parasi vs vs diye alabilirler. Hem de kuyumcuya gitmeyi, çil çil altınlarımi saymayi seviyorum. O yüzden ben tercihimi bankadan yana kullanmadim

Ya ben geçenlerde kuveyt turke falan gittim. En çok ovulen oydu ama sozlesme imzalamadan ayrildim. Cok bir artisi yok gibi geldi kucuk birikimler icin. Benim mesela 20 gram altinim var. Yirmi grama bir sene icinde eklenecek para yuz lira bile degilmis. Zaten bankalara guvenmiyorum. O yuz lirayi da bana sigorta falan birsey yapar alirlar benden.
hem ben seviyroum kuyumcuya gitmeyi,çil çil altinim olmasini. O yuzden tercihimi bankadan yana kullanmadim. Ama banka hesabi kullanan ve karli oldugunu iddia eden birileri varsa beni etiketleyip anlatmalarini isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…