- 14 Eylül 2019
- 176
- 459
- Konu Sahibi rrrapunzelll
Maşallah Allah daha cok versin inşallahAynen 5bin 600 tl ye bilezik aldım ocak ayında şuan 7800 lira oldu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Maşallah Allah daha cok versin inşallahAynen 5bin 600 tl ye bilezik aldım ocak ayında şuan 7800 lira oldu
Çok tşk ederim amin cümlemize versin canımMaşallah Allah daha cok versin inşallah
Doğru diyorsunuz iste bu borç verilen parayla altın yapacaktım 2 yıl once sonra borç verdim yapsaydım Su an 19 bin olmuştuAltin dusunuyorsan parayi uzun vadede unut.
Yani altin alim 1 sene sonra bozdurim dersen zarar edersin.
O altin bi 5 sene kenarda kalmali ki kazandirsin.
Ben altinda parami baya katladim.
Ama 2013 senesinden beri aliyordum.
ozamanlar tam altin 575tl falandi.
suan sanirim 1.800civari seyrediyor.
ciddi kazandirdi bana cok sukur.
en son yarim altin almistim sanirim 2 sene once.
400tl almistim.
o da 880 civari seyrediyor.
Onda dahi kazandim bak 2 senede 2ye katladim.
Ama diyorum ya kesinlikle al unut yapman lazim yoksa kazandirmaz.
Çünkü allahu Teala diyor ki; ben alışverişi helal faizi haram kıldım.Faiz neden gunahki anlamıyorum. Para ölmesin değer kaybetmesin diye yapılan bisey degil mi zaten? 10 bin tl yi evde saklasam 3 yıl sonra, suan 10 bin tl ye alabilecegim seyleri alamam. Ama faizli hesaba yatirirsam param ölmez 3 yil sonraki olmasi gereken degerinde olur. Ben faizin neden gunah olduğunu hala daha anlayamadım
Ben de neden haram oldugunu sorguluyorum zatenÇünkü allahu Teala diyor ki; ben alışverişi helal faizi haram kıldım.
paranin değerlenmesi icin farklı alternatifler var altin dolar gibi.
Altinin düştüğü nerefe görülmüş? Bir de cogu bankada korumali oluyor hesap. Duserse etkilenmiyorsun, artarsa karini aliyorsun.Altın hesabı olunca altın düştü mesela ozaman değer kaybetmiyormu
Altinin düştüğü nerefe görülmüş? Bir de cogu bankada korumali oluyor hesap. Duserse etkilenmiyorsun, artarsa karini aliyorsun.
Yoksa vadesiz altin hesabi acanlar neden acsin ki?
Ya ben geçenlerde kuveyt turke gittim. En çok ovulen oydu ama sozlesme imzalamadan ayrildim. Cok bir artisi yok gibi geldi kucuk birikimler icin. Benim mesela 20 gramcik altinim var. Yirmi grama bir sene icinde eklenecek para yuz lira bile degilmis. Zaten bankalara guvenmiyorum. O yuz lirayi da benden sigorta parasi vs vs diye alabilirler. Hem de kuyumcuya gitmeyi, çil çil altınlarımi saymayi seviyorum. O yüzden ben tercihimi bankadan yana kullanmadimMerhaba bu vadesiz altın hesabı nasıl biraz aydınlatırmısınız rica etsem hiç bir bilgim yok bu konuda
Ya ben geçenlerde kuveyt turke falan gittim. En çok ovulen oydu ama sozlesme imzalamadan ayrildim. Cok bir artisi yok gibi geldi kucuk birikimler icin. Benim mesela 20 gram altinim var. Yirmi grama bir sene icinde eklenecek para yuz lira bile degilmis. Zaten bankalara guvenmiyorum. O yuz lirayi da bana sigorta falan birsey yapar alirlar benden.Merhaba bu vadesiz altın hesabı nasıl biraz aydınlatırmısınız rica etsem hiç bir bilgim yok bu konuda