Kenardaki param nasıl değer kazanır?

rrrapunzelll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
482
430
35
Birine 10 bin borç vermiştik 2 yıl önce geçen gün borcunu verdi para 2 yılda yeterince öldü:) neyse ben 5 binde ustune koyup altın yapayım diyordum ama arkadaş altın düşerse zarar edersin şuan yüksek bankaya yatır belli süre parayı bankaya bağlayınca iyi faiz veriyormuş dedi ama söylediği rakam bana uçuk geldi...Banka işlerinden hiç anlamam nasıl olur yani banka 15bin tl ye 1 yılda ne kadar faiz verir mesela az da olsa kenarda dursun diyorum nasıl değerlendireyim

Son düzenleme:
Birine 10 bin borç vermiştik 2 yıl önce geçen gün borcunu verdi para 2 yılda yeterince öldü:) neyse ben 5 binde ustune koyup altın yapayım diyordum ama arkadaş bankaya yatır belli süre parayı bankaya bağlayınca iyi faiz veriyormuş dedi ama söylediği rakam bana uçuk geldi...Banka işlerinden hiç anlamam nasıl olur yani banka 15bin tl ye 1 yılda ne kadar faiz verir mesela az da olsa kenarda dursun diyorum nasıl değerlendireyim
Helal Paraná haram katma canım altın al faize bulaşma

Faiz neden gunahki anlamıyorum. Para ölmesin değer kaybetmesin diye yapılan bisey degil mi zaten? 10 bin tl yi evde saklasam 3 yıl sonra, suan 10 bin tl ye alabilecegim seyleri alamam. Ama faizli hesaba yatirirsam param ölmez 3 yil sonraki olmasi gereken degerinde olur. Ben faizin neden gunah olduğunu hala daha anlayamadım

Valla bildiğim bir şey varsa o da şudur ki, bu ülkede altın kaybettirmiyor kolay kolay. Tabi uzun vadeli düşünüyorsan.

Birine 10 bin borç vermiştik 2 yıl önce geçen gün borcunu verdi para 2 yılda yeterince öldü:) neyse ben 5 binde ustune koyup altın yapayım diyordum ama arkadaş altın düşerse zarar edersin şuan yüksek bankaya yatır belli süre parayı bankaya bağlayınca iyi faiz veriyormuş dedi ama söylediği rakam bana uçuk geldi...Banka işlerinden hiç anlamam nasıl olur yani banka 15bin tl ye 1 yılda ne kadar faiz verir mesela az da olsa kenarda dursun diyorum nasıl değerlendireyim
Altın bir gün 1 lira düşer ikinci gün 5 lira artar. Altından uzun vade de zarar etmezsiniz.

En guzeli altın 5 yılda altindan hiç zarar etmedim düşmedi de ki 5 yılı da geçtim altinin cok fazla düşüş yaşadığını uzun zmndir görmedim uzun vadili bir yatirim ise altın en guvenilir olani

Altın hesabı olunca altın düştü mesela ozaman değer kaybetmiyormu
evet değer kaybediyor ama kısa vadede. Uzun vadede altın asla değer kaybetmiyor. Bir iki aylığına yatırım düşünüyorsanız altını tavsiye etmem ama uzun vadede çok kazandırıyor. Yıllar içinde altının artış oranına bakabilirsiniz.

X