- 11 Haziran 2018
- 17.081
- 96.831
- 30
- Konu Sahibi suryanisarabi
Nickin çok güzel. Konuya da yorumlara da bakmadım.Kenan Doğulunun da sesini beğenmiyorum hiç..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şarkı cidden çok hoşuma gidiyor benim. Neden beğenmiyorsun ki?Nickin çok güzel. Konuya da yorumlara da bakmadım.Kenan Doğulunun da sesini beğenmiyorum hiç..
Adam sizin hayatınızda sevgilimi arkadaş mı belli değil? Bırakın flörtü bir insanın sevgilisine nişanlısına eşine bile sorma haddi olmayan bekaret sorusunu size sorabiliyor, siz haddini bildirmiyorsunuz, siz hayatınızdayken adam sizi zerre kale almadan, iki tane kadını hayatına almış, ev arkadaşınızla bile flört etmiş ki kız beklentiye girmiş son hayatına aldığı kadınla evlilik yolunda yürüyor, ama sizde farkındasınız bir yandan da arkadaş ayağı yapıp sizle görüşüyor flört ediyor, hiç hazetmediğim bir tabirdir ama adam kadınları evlenilecek kızlar eğlenilecek kızlar diye ikiye ayırmış, y ile evlilik yolunda yürüyüp el altından sizlede gönlünü hoş edip, egosunu besliyor çünkü; aradığında hazır kıta bekliyorsunuz, adamın sizi kale almadan, hayatına başkalarını alması onunla evlilik yolunda yürümesi umrunuzda değil, beni arkadaşı gibi görüyor demeyin, adam gerizekalı değilse sizin davranışlarınızın ve ikişkinizin arkadaşça olmadığının ikinizde farkındasınız. Hal böyleyken, hayatınızda özel bir sıfatı olmayan bir adama sizin en özeliniz hakkında sorgulama ve atıp tutma hakkı vererek, bir yandan başka kadınlarla sevgili olurken bir yandan sizle görüşmesine, hatta işine geldiği gibi sizin yaşam alanınıza girmesine müsade ederek siz kendinize ne yaptığınızı düşünüyorsunuz? Adam sizin duygularınızın farkına varmış, arsızca dibini sıyırıyor, bir yandan da hayatına bakıyor, siz bir umut adam sevgilisini bırakır benimle olur mu diye bekliyorsunuz. Kimsenin kendinizi ve duygularınız kullanmasına izin vermeyin, zira o adam sizi evlenilecek biri gibi bile görmüyor ki açıkça da söylemiş, ben başka güller koklamış olabilirim ama el değmemiş gonca arıyorum diye. Bence arkadaşı bile olsa bekar bir kızın evine girip çıkıp kalan bir adamın evlenilecek kadınla ilgili böyle abuk subuk yorumlar yapıyorsa hayatınızdan çıkarmanız gerekirdi; zira sizin arkanızdan da çok iyi konuştuğunu düşünmüyorum.Tam olarak nerde böyle bir şey yapmışım?
Ya bilmiyorum hiç. Dinlerken ruhum daralıyor adamın hareketli hit parçaları bile hoşuma gitmiyor. Ne bileyim böyle bana çok sıradan geliyor. 1 dk dan fazla sesi baş ağrısı yapıyor bende.Şarkı cidden çok hoşuma gidiyor benim. Neden beğenmiyorsun ki?
Canı isteyince yazacak ki bu 1 ay olur 2 ay olur 5 ay olur. Siz de onu bekleyeceksiniz kurulu saat gibi.Beyfendi lutfederse arayacak . Karar verecek bir durumda değilsiniz bence. Seven ve değer veren erkek böyle davranmaz ayrıca. Sizinle ilgili farklı düşünceleri olsa sevgililerini anlatmaz. Tepkinizi ölçüyor olsa bu kadar uzun sürmez. Yol verin gitsin. Yemek, çay vb. niye hizmet ediyorsunuz bu adama ayrıca. Arkadaş olsanız anlarim ama aslında o da değilsiniz. Size beraber oldun mu, öpüştün mu diye soracak hakkı neden veriyorsunuz. Lütfen kendi değerinizi hatırlayin ve önünüze bakın. Sizi arkadaşı olarak görüyorsa arkadaş gibi davranacak, farklı görüyorsa ona göre davranacak, her yoldan gidiyor mübarek. Aranızda bişey geçse bir anlık hataydı, seni kardeşim olarak görüyorum derse de şaşırmayın lütfenBen aslında bi şey beklemiyorum ama 1-2 ay sonra tekrar yazacak adım gibi eminim. Hatta belki 1-2 aya da kalmaz. Ne yapacağıma karar veremiyorum.
Kenan Doğulu yu hiç sevmeyenler kulübü +1Şarkı cidden çok hoşuma gidiyor benim. Neden beğenmiyorsun ki?
Bekaretle ilgili soru konusuna katılıyorum, o esnada ve sonrasında konu her açıldığında gereken cevabı verdim zaten.Adam sizin hayatınızda sevgilimi arkadaş mı belli değil? Bırakın flörtü bir insanın sevgilisine nişanlısına eşine bile sorma haddi olmayan bekaret sorusunu size sorabiliyor, siz haddini bildirmiyorsunuz, siz hayatınızdayken adam sizi zerre kale almadan, iki tane kadını hayatına almış, ev arkadaşınızla bile flört etmiş ki kız beklentiye girmiş son hayatına aldığı kadınla evlilik yolunda yürüyor, ama sizde farkındasınız bir yandan da arkadaş ayağı yapıp sizle görüşüyor flört ediyor, hiç hazetmediğim bir tabirdir ama adam kadınları evlenilecek kızlar eğlenilecek kızlar diye ikiye ayırmış, y ile evlilik yolunda yürüyüp el altından sizlede gönlünü hoş edip, egosunu besliyor çünkü; aradığında hazır kıta bekliyorsunuz, adamın sizi kale almadan, hayatına başkalarını alması onunla evlilik yolunda yürümesi umrunuzda değil, beni arkadaşı gibi görüyor demeyin, adam gerizekalı değilse sizin davranışlarınızın ve ikişkinizin arkadaşça olmadığının ikinizde farkındasınız. Hal böyleyken, hayatınızda özel bir sıfatı olmayan bir adama sizin en özeliniz hakkında sorgulama ve atıp tutma hakkı vererek, bir yandan başka kadınlarla sevgili olurken bir yandan sizle görüşmesine, hatta işine geldiği gibi sizin yaşam alanınıza girmesine müsade ederek siz kendinize ne yaptığınızı düşünüyorsunuz? Adam sizin duygularınızın farkına varmış, arsızca dibini sıyırıyor, bir yandan da hayatına bakıyor, siz bir umut adam sevgilisini bırakır benimle olur mu diye bekliyorsunuz. Kimsenin kendinizi ve duygularınız kullanmasına izin vermeyin, zira o adam sizi evlenilecek biri gibi bile görmüyor ki açıkça da söylemiş, ben başka güller koklamış olabilirim ama el değmemiş gonca arıyorum diye. Bence arkadaşı bile olsa bekar bir kızın evine girip çıkıp kalan bir adamın evlenilecek kadınla ilgili böyle abuk subuk yorumlar yapan adamı hayatınızdan çıkarmanız gerekirdi; zira sizin arkanızdan da çok iyi konuştuğunu düşünmüyorum.
Bence seni asker arkadasi olarak görüyorMerhaba. Profilimde gözüküyor mu bilmiyorum ama 22 yaşında, üniversite öğrencisiyim.
Çok ciddi ilişkim olmadığından olayların akışını/sebebini çözemedim ve akıl almak istedim. Biraz uzun ve detaylı anlatacağım. Şimdiden çok teşekkür ederim akıl verecek herkese.
29 Kasım’da biriyle tanıştım. Bir süre sonra çok etkilendiğimi fark ettim. Kendisi 27 yaşında, dış görüntüsünün aksine oldukça muhafazakar biri. Sanırım yaşından dolayı aklında evlilik de var. Aslına bakarsanız ciddi ilişkim olmadı ama oldukça flörtöz biriyim de fakat etkilendikten sonra herkesten uzaklaştım ve kendi kendime dedim ki “ben bu çocuğu bekleyeceğim”
Yaklaşık 7-8 aydır da bekliyorum fakat asla hareketlerinden anlam çıkaramıyorum. Başa alacak olursak
Bizim yeni tanıştığımız esnalarda konuştuğu bir kadın vardı M diyeyim ona. Bana bir süre M’den bahsetti. Hatta ben anlat dediğimde anlatmayı bıraktı, dinlemek istemiyorum dediğimde ısrarla anlattı.
M ile araları kadının çok ‘paragöz’ olması sebebiyle açıldı. Zaten ne hissediyorsun diye sorduğumda da ‘Günaydınlaşıyoruz, o benimle ilgileniyor, ben onunla. Hoşuma gidiyor’ dedi.
Bir dönem ev arkadaşlarımdan birine yakın davranır gibi oldu. ‘Bak kız onunla flört ettiğini düşünüyor’ dediğimde aşırı alaycı bir kahkahayla ‘Davul bile dengi dengine, bir ona bak bir bana’ dedi.
Bu arada tanışmamızdan bu yana ben 5 defa aradıysam o 50 defa aradı. Yemek yapmamı istedi, çay içmeye geldi vs.
Kafamı karıştıran belli başlı diyaloglardan bahsedeceğim şimdi. Bu arkadaş kadında bekarete çok önem veriyor. Yine bi kahve sohbetimizde bana ‘Daha önce biriyle birlikte oldun mu?’ diye sordu. Cevap vermek istemediğimi söyledim ve dedi ki ‘Kızım niye çekiniyorsun sen benim kız kardeşim gibisin’
Bu 1
Başka bir sohbetimizde çok tecrübesiz olduğumu düşünmesin diye daha önce bir erkek arkadaşımın olduğunu söyledim. Bunu duyduktan sonra üst üste sorular sordu. ‘Özledin mi?’ ‘Çok mu aşıktın’ ‘Birlikte oldunuz mu?’ ‘Öpüştünüz mü?’ gibi.
Bu 2
Bu diyaloğun olduğu gün evlilikle ilgili de uzunca konuştuk. Mesela bir sorusuna ‘Düğün aileleri mutlu etmek için yapılan organizasyondan ötesi değil’ dedim. ‘Peki tektaş ister misin?’ diye sordu. Mesela M için ‘Ciddi bi şey olmaz, iyi günde kötü günde kavramı yok ‘ demişti. Benimle ilgili, benim olmadığım bir ortamda şişe çevirmece oynanırken ‘Çok fedakar ve özverili’ demiş. (çok başlarda bu)
Bir ara bana ‘fikirlerine saygı duymuyorum’ gibi bir şaka yaptı kendince. Sonrasında ben ‘tamam arama o zaman beni’ dedim ve biz 20 gün konuşmadık. O dönem pandemi başladı ve ben memleketime dönecektim. Onda kitaplarım vardı, zaten yazmaya bahane de arıyordum kitaplarımı istedim. Biz konuşmayı kesmeden düğünde beğendiği ve tanışmak istediği bir kadından bahsediyordu o da Y olsun. Onunla tanışmış ve geldiğinde ciddi ilişkim var diyip anlattı ama o gün bi tuhaftı gerçekten. Çok durgundu, çok hüzünlüydü. Ya da ben özlediğiö için bana öyle geldi. Bi arkadaşıyla gelmişti, acıktık dediler bir iki şey hazırladım. Hoşuna gitmiş olacak ki evlenmek istediği kadının özelliklerini sayıp beni kast ederek ‘Oğlum hepsi var Merve’de siz evlensenize’ dedi. Biz arkadaşıyla muhabbeti uzatınca konuyu kapatmaya çalıştı. O gün 2 bardağımı aldı, üzerinde ananas olan. Sonradan öğrendim ki Y ananas çok seviyor. Bu arada ilişkilerle ilgili konuşulurken hep derdi ki ‘iyi tanımam lazım, en az 6 ay. Öyle sevgili olurum.’
O günden sonra memleketime gittim ve neredeyse 1 hafta saatlerce telefonda konuştuk. Konuşmalardan birinde dedim ki ‘Zeki insandan çok hoşlanırım. Zeka aşırı etkiler beni’ dedi ki ‘O zaman benden neden hoşlanmadın?’ Ben de itiraf etmek varken aptal gibi laf soktum, ‘Sen zeki öisin ki’ benzeri. Bu esnada da sevgilisi var bu arada ve arayan taraf yine o.
Yine bir konuşmada şöyle biri olsa evlenir misin başlıklı 8-10 soru sordu. Sonra bir defa aradım ve o aramada Y yanındayken dedim ki ‘2 aylık kız için beni mi harcıyorsun?’ orda bi güldü fakat ben Y’nin yanında olduğunu sonradan idrak ettim ve çok utandım. ‘Kız yanlış anlayacak şimdi, çok özür dilerim. Bir daha rahatsız etmem’ dedim. ‘Yok beee saçmalama’ dedi. Ondan 10 gün sonra kendisi aradı yine 10 Mayıs’ta. Biz 10 Mayıs-22 Temmuz arası hiç konuşmadık. 22 Temmuz’da son konuşmamız esnasında(10 Mayıs) attığım bir mesaja cevap verdi ve tekrar konuşmaya başladık. Yüz yüze görüştük hatta bu kez. O gün bir arkadaşım yanımdaydı, bana geldi. O uyumaya gitti, sonra baş başa sohbet ederken yeğenini örnek verip ‘Ona baktıkça içim eriyor, o kadar saf ve temiz ki. Öyle birini bulamıyorum herkes çok tuhaf herkes bi şeyleri yaşamış’ gibi bir şeyler söyledi. Sanırım bekaret ve iyi niyet konusuna gönderme yaptı. Bu arada kitap almay geldiğinde, sonraki süreçte Y’yi bıcır bıcır anlatan çocuk bu görüşmede sorduğumda dedi ki ‘Özel hayatımdan bahsetmiyorum’. 7-8 Ağustos gibi konuştuk sonra. 18 Ağustos’ta Y ile ailelerini tanıştıracaklarını söyledi. Aslında ‘Ne gerek var gidip direkt isteyelim dedim, öyle olmuyormuş’ da dedi ama sanki bi hevessiz gibiydi de. Asla anlayamadım. O da son konuşmamızdı işte. Şimdi napmam gerek? Yazmalı mıyım? Bekleyeyim mi? Ne yapmaya çalışıyor? Bu konudaki bilumum yorumunuza açığım. Çok sağ olun şimdiden.
Merak ettiyseniz üniversite hayatım gayet sosyal geçti ama hiçbir erkek arkadaşıma kadınların yatak odasını soracak haddi vermedim, zaten adam olan kaliteli bir insanda bırakın normal arkadaşını sevgilisine bile eski sevgilinle ne yaptın, öptü mü , yattın mı türevi sorular sormaz? Kaldı ki benim evleneceğim kız bakire olacak, sevgilisi olmayacak ben mazbutum diye takılan bir insanda bekar bir kızın öğrenci evine gidip zaman geçirmez, bekar normal bir kız arkadaşına o kadar özel sorular sormaz, zira öyle adamlar, bu davranışın yanlış olduğunu düşünür, bizimde vardı öğrenci grubumzda öyle arkadaşlar, adam bırakın gelip bize kendine yemek yaptırmayı, zaman geçirmeyi akşam belli saatten sonra okulla ilgili soru sormak için bile bir aramayı mesajı görür yanlış anlar diye telefonla bile iletişime geçmezdi ama zor zamanımızda da ilk o koşar, elinden geldiğince yardımcı olurdu.Bekaretle ilgili soru konusuna katılıyorum, o esnada ve sonrasında konu her açıldığında gereken cevabı verdim zaten.
Yaşam alanıma girmesine müsaade ettim çünkü çok uzun bir süre hayatında kimse yoktu kaldı ki zaten olay bir çok şeyi göz ardı edip onu yaşam alanımda istemem değil mi? Yani tam olarak anlaşılmayı beklemiyordum ama bunca şey yazdıracak kadar etkilenmişim. Hislerim hiç geçmedi mi?
Asla evimde kalmadı kaldı ki ev arkadaşlarımla yaşarken ayıp olur diye yalnız bile gelmedi. Bilmiyorum üniversite hayatınız nasıl geçti ama zaten evime arkadaşlarım girip çıkabilsin diye yurtta kalmıyorum. Gerçekten hislerimin farkındaysa ve ona rağmen görüşmeye devam ettiyse bırakın evime girip çıkmasını dışarıda dahi 1 saniye geçirmiş olmak istemem zaten. Diyaloglarımıza şahit olan pek çok arkadaşım benim çok ketum olduğumu hiçbi şey belli etmediğimi söyledi. Ben de aynısını düşünüyorum çünkü arkadaş da burda anlattığımdan çok daha fazlası ve gerçekten vicdanlı biri. Arkamdan konuşmadığına eminin çünkü konuşsa duyardım mutlaka. Ayartma meselesine gelince daha bana ‘Ben birinden Gerçekten hoşlandığımda söyleyemem, bana güçsüzlükmüş gibi gelir’ dedi, ben de ‘Hayır ben de söyleyemem’ demiştim. Y ile tanışmaları bu şekilde gerçekleşiyor ve Y varken bana anlattıkları kafamı karıştırıyor. Ben sürekli acaba tepkilerim mi ölçülüyor diye düşünüyorum. Ondan böyle bi konu açtım zaten. Gerçekten üslubunuz çok sert. Yine de teşekkür ederim.