Onkoloji - Kanser ve Türevleri Kemoterapi ye başladık yardım lütfen

Zor, epey zor bir süreç. Bu aşamayı guzellestirecek olan sevginiz ve sabrınız olacak. Bizim 7 senelik bir serüvenimiz oldu annemle.

Anneniz kaç yaşında, evresi nedir, şuan kanser nerede, ca demissiniz, başka organa yayılmış mı? Kaç kür alacak?

Başınız sağolsun Allah ım sizlere yaşatmasın inşallah kemoterapi ve sonrası basıl atlatacağız neler iyi gelir belere dikkat etmeliyiz döküntü olmasın diye hastalığını bile söyleyemedik midende yara var dedik onunaldı dedik çünkü psikolojikmen hazır değil olacak gibi de değil
Her şeyden önce asla umudunuzu kaybetmeyin, 45 gün oldu babam vefat edeli, son halinde bile ağzındaki solunum hortumundan umut bekledim, inşaallah iyileşir annenizi kaçıncı evre acaba

Yakın zamanda ailemden bir bayanda aldı saçlar falan döküldü aynı dediğiniz rahatsızlıklar oldu ama bitti ve normale döndü sakın korkmayın moral çok çok önemli ve iyi bakım önemli temizlik önemli o tedaviye gidince odasını temizler havalandırır çarşafları değiştirirdik onun wc sine biz girmezdik ve hep temiz tutardık bu onun sağlığı içindi yalnızca bizim için degil. Dinlendirin ama hayattan da kopup kendi başına kalmasın yoksa hastalığa dalıp üzülüyorlar ve eczaneden maske alın maske taksın hep. Yanında çok kalabalık bulunmasın zararlı. Hasta da olmamaya dikkat etsin hem onun şuan vücut direnci Yok hem de ilaç kullanması problem

Canım öncelikli olarak bi taraftan da psikiyatristen ilaç alın ama annenize bunu söylemeyin sakinleşmesi için iyi olur.

Organik beslenme çok önemli , hamur işi tatlı bunlardan uzak durun, roka yeşillik, köylü tavuğu köy yumurtası bunlar gerçekten iyi geliyor, annenizde iştahsızlık bulantı kusma elbet olacaktır ama o da ilk bi haftadan sonra azalıyor, maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama arı sütü propolis satılıyor arıcılarda gerçekten şifalı onlar babam imkansızdı ama 13 ay yaşadı bu şekilde beslenerek, tatlıdan uzak durun şeker en büyük düşman vücudun
Bende vardı arısütü polen bal karışımı onu. Da götüreyim iyi gelir inşallah şekerli yemiyor Allah ın hikmeti şükür çünkü kendine diyemiyoruz kanseri besler diye ekşi şeyleri tercih ediyor köy tavuğu da var zaten daha organik bizim buralar şükür ki psikolojik tedavi şart ama bir ilacı daha mide kaldırır mı bilemedim

Yakın zamanda ailemden bir bayanda aldı saçlar falan döküldü aynı dediğiniz rahatsızlıklar oldu ama bitti ve normale döndü sakın korkmayın moral çok çok önemli ve iyi bakım önemli temizlik önemli o tedaviye gidince odasını temizler havalandırır çarşafları değiştirirdik onun wc sine biz girmezdik ve hep temiz tutardık bu onun sağlığı içindi yalnızca bizim için degil. Dinlendirin ama hayattan da kopup kendi başına kalmasın yoksa hastalığa dalıp üzülüyorlar ve eczaneden maske alın maske taksın hep. Yanında çok kalabalık bulunmasın zararlı. Hasta da olmamaya dikkat etsin hem onun şuan vücut direnci Yok hem de ilaç kullanması problem
Saç dökülmesi olmaz ya da az olur dedi doktor inşallah bizde eski sağlığımıza kavuşuruz umut oluyor bu mesajlar evet kendi kabuğuna çekilmesini istemiyoruz kendi açısından da bizim açımızdan da annemizden başka kimimiz var düşünürsek çok sağolun moral oldu bana da

Saç dökülmesi olmaz ya da az olur dedi doktor inşallah bizde eski sağlığımıza kavuşuruz umut oluyor bu mesajlar evet kendi kabuğuna çekilmesini istemiyoruz kendi açısından da bizim açımızdan da annemizden başka kimimiz var düşünürsek çok sağolun moral oldu bana da
Doktor bize dedi ki bu grip gibi bi mikrop öyle düşünün dedi. Biz herşeye çok dikkat ettik ama gözümüzde büyütmedik içten içten ağlamakta onunla güldük hep. Korkmayın artk eskisi gibi değil

Zor, epey zor bir süreç. Bu aşamayı guzellestirecek olan sevginiz ve sabrınız olacak. Bizim 7 senelik bir serüvenimiz oldu annemle.

Anneniz kaç yaşında, evresi nedir, şuan kanser nerede, ca demissiniz, başka organa yayılmış mı? Kaç kür alacak?
Merhaba annem 47 yaşında evre olayına tam çözemedik görünürde evre bir ama doktor ameliyat sonrası evre 3 dedi muhtemel üçüncü Evren’in başı çünkü hiçbir yere sıçrama yok bütün organlar temiz sadece lenflerden alınmış birkaçtane kemoterapi 6 kür denildi ama iki kürden sonrA radyoterapi alabilir dedi ihtimal olarak ama bakacak neye bakıcak onu da bilmiyoruz

Ya herşeyden çabuk tiksiniyor burnuna kokuyor falan yoksa alıyoruz yapıyoruz paça falanda içirdik ama zorla yoksa çok çok faydalı da gelde anlat bazen zorla yediriyoruz
Kemoterapi ilacini aldiginda yemege zorlamayin cunku biz anlamiyoruz ama gercekten tiksiniyorlar

Doktor bize dedi ki bu grip gibi bi mikrop öyle düşünün dedi. Biz herşeye çok dikkat ettik ama gözümüzde büyütmedik içten içten ağlamakta onunla güldük hep. Korkmayın artk eskisi gibi değil
Aynen ya bizde evde odamızda ahlayıp yanında gülüyorduk kendi bilmediği için hiç yansıtmadık hep dikkatini başka yöne çektik hastalığına gelince de tedavi edilebilir olması önemli dedik şükredelim dedik

Kemoterapi ilacini aldiginda yemege zorlamayin cunku biz anlamiyoruz ama gercekten tiksiniyorlar
Evet ama vicdanımız süslüyor zaten mide olmadığı İçin az besleniyor bu kez daha da eriyecek halsizleşecek diye korkuyoruz zorla taze sıkılmış meyve suları içiriyoruz

Bende vardı arısütü polen bal karışımı onu. Da götüreyim iyi gelir inşallah şekerli yemiyor Allah ın hikmeti şükür çünkü kendine diyemiyoruz kanseri besler diye ekşi şeyleri tercih ediyor köy tavuğu da var zaten daha organik bizim buralar şükür ki psikolojik tedavi şart ama bir ilacı daha mide kaldırır mı bilemedim
canım ne ilaçları kaldırıyo mide emin ol günlük 15 tane hapı vardı babamın bunu doktoruna danışın öyle isteyin. Kemoterapi yı kaldıran bedenin kaldıramayacağı ilaç yoktur , aktardan zerdaçal ne de alın o da iyi gelir, Rabbim YARDIMCINIZ olsun :KK43: zor bi süreç annenize moral verin benim babama dengesiz doktor direk yüzüne kansersin demişti ilk zamanlar hayatları kararmış gibi oluyorlar ama zamanla onlarda alışıyor,

Bu hastalık beyne sıcramadığı sürece iyileşme şansız çok yüksek, metastaz yaparsa eğer o zaman zorlaşıyor tedavi, biz her aşamayı yaşadık, ilk basta doktor bile inanmıyordu 4. Evre kanser olan babama ilk zamanlar çok iyiye gidiyordu zamanla yayıldı sonra beyne sıçradı , en sonunda da yatağa düştğ yürüyemedi , hayaller görmeye başladı gece gelip beni yürütüyorlar diye son 1 ayda oldu ne olduysa :KK43: bRabbim herkese şifa versin.

Evet ama vicdanımız süslüyor zaten mide olmadığı İçin az besleniyor bu kez daha da eriyecek halsizleşecek diye korkuyoruz zorla taze sıkılmış meyve suları içiriyoruz
Simdi annen yeni ameliyat olmus her seyi yiyemez hatta bazen annem tıkanıyor sırtına vuruyoruz sivazliyoruz oyle geciyor ama merak etme annem simdi benimle ayni yemekleri yiyor o yaptiklari mide bir sure sonra genisliyor eski haline donuyor yiyip icmesi. Baslarda doktor bize yemekle birlikte su icme demisti yemeklerden yarim saat once icmesini tavsiye etmisti

canım ne ilaçları kaldırıyo mide emin ol günlük 15 tane hapı vardı babamın bunu doktoruna danışın öyle isteyin. Kemoterapi yı kaldıran bedenin kaldıramayacağı ilaç yoktur , aktardan zerdaçal ne de alın o da iyi gelir, Rabbim YARDIMCINIZ olsun :KK43: zor bi süreç annenize moral verin benim babama dengesiz doktor direk yüzüne kansersin demişti ilk zamanlar hayatları kararmış gibi oluyorlar ama zamanla onlarda alışıyor,

Bu hastalık beyne sıcramadığı sürece iyileşme şansız çok yüksek, metastaz yaparsa eğer o zaman zorlaşıyor tedavi, biz her aşamayı yaşadık, ilk basta doktor bile inanmıyordu 4. Evre kanser olan babama ilk zamanlar çok iyiye gidiyordu zamanla yayıldı sonra beyne sıçradı , en sonunda da yatağa düştğ yürüyemedi , hayaller görmeye başladı gece gelip beni yürütüyorlar diye son 1 ayda oldu ne olduysa :KK43: bRabbim herkese şifa versin.
Allah sabir versin canim babaniz ilk olarak ne zaman yakalanmisti hastaliga

Oy oyyyy Allahım günahlarına kefaret etsin çektiği acıları günahları dökülmüş ömrümüz belli ama o ömrü nasıl neyle geçireceğimiz belli değil size de bir daha göstermesin rabbim inşallah doktorlar konusunda şükür şanslıydık hiçbirisi söylemedi ve söylemeyin bilmesin bizde söylemeyiz falan dediler Allah onlardan razı olsun merhametli insanlardı

Geçmiş olsun,elektiriklenme olacak hep o nedenle musluk,buzdolabı gibi metal şeyleri bir bezle kullansın. Evde yardımcısı olacak biri varsa o açsın kapasın canı çok acır.
Kusma artarak devam edecek,o nedenle bir plastik kova içine poşet geçirip hep dibine bulundurun peçetede.çok hızlı ve aniden kusma oluyor ve miktar fazla.
İshal yada kabız oluyorlar bunun için çok beklemeyip 2.günde devam ederse hemen hastaneye gidin.(bunun için kullanılan ilaç fayda etmeyip devam ediyorsa)
Yemek kokuları en büyük sorun,sevdiği şeyleri az az sık sık yedirin zorlamayın.
Canı mantı isterdi annemin gecenin bir yarısı yapar hazırladım çok kötü kokuyor der yiyemezdi.
Mutlaka wc,kaldığı oda çok temiz tutulmalı havalandırılmalı.
Biz kış ayını propolis kullanarak çok rahat atlatmıştık.
Çok zor bir süreç ve uzun,o nedenle insanların sizi yormasına izin vermeyin.
Benim ömrümün yarısını o gereksiz insanlar yedi ve artık hiçbirini görmek istemiyorum.
Bol bol resim ve video çekilin,bunun çoğunu ondan gizli yapın çünkü çok üzülüyorlar.
Ancak sonradan size kalan tek teselli onun sesinin kulaklarınızı neşelendiren sesi oluyor.
Bol bol güzel anılarbiriktirin,moral verin.
Biz evde kahkaha terapisi yapardık,kahkaha atan bebeklerin insaların videolarını açar bizde gülmeye başlardık.
Acı ve kaygıları onların gülen yüzlerini bir çiçek gibi solduruyor çünkü.
Anlatılacak tavsiye edilecek okadar çok şey varki,aklıma bunlar geldi şuan.

Simdi annen yeni ameliyat olmus her seyi yiyemez hatta bazen annem tıkanıyor sırtına vuruyoruz sivazliyoruz oyle geciyor ama merak etme annem simdi benimle ayni yemekleri yiyor o yaptiklari mide bir sure sonra genisliyor eski haline donuyor yiyip icmesi. Baslarda doktor bize yemekle birlikte su icme demisti yemeklerden yarim saat once icmesini tavsiye etmisti
Yaaa demek aynı evreler inşallah bizde o günleri görürürüz evet su içmiyor henüz küçük olunca mide suyla değilde yemekle doldurayım diyor Allah ım geçmiş eylesin size de bize de bütün hastalara da inşallah

Hasta olmaması gerekiyor (bence maske takması en mantıklısı),mide bulantısı-kusma babamdada olmuştu sanırım zamanla alışıyorlar,bol su içmeli,kemik suyu, ev yapımı meyve suları iyi geliyor diye biliyorum.

X