Onkoloji - Kanser ve Türevleri Kemoterapi sürecinde beslenme

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.665
6.061
Merhabalar,
Annem meme ca, kemoterapiye başladı. Bu süreçte mide bulantısı oluyor malesef özellikle ilk 5 gün.
Aramızda belki kemoterapi alan arkadaşlarımız varsa nasıl beslendiniz neler yapabiliriz bu sureçte..

Merhaba, babam da aynı anneniz gibi ilk bir hafta çok mide bulantısı yaşıyordu. O dönem açıkçası midesi neyi kabul ediyorsa onu yesin. Öyle bir şey ki benim babamın mesela su içmekten midesi bulanıyordu. Nar ve greyfurt kesinlikle yasaktı. Şekerli tatlı şeyler zaten yok. Bunlar dışında midesi neyi kabul ediyorsa yesin. Bir hafta sonrasında normale dönüyorlar zaten. Dengeli olarak her besinden yemeli. Biz özel bir diyet uygulamadık 5,5 yıldır devam ediyoruz.

Merhaba, babam da aynı anneniz gibi ilk bir hafta çok mide bulantısı yaşıyordu. O dönem açıkçası midesi neyi kabul ediyorsa onu yesin. Öyle bir şey ki benim babamın mesela su içmekten midesi bulanıyordu. Nar ve greyfurt kesinlikle yasaktı. Şekerli tatlı şeyler zaten yok. Bunlar dışında midesi neyi kabul ediyorsa yesin. Bir hafta sonrasında normale dönüyorlar zaten. Dengeli olarak her besinden yemeli. Biz özel bir diyet uygulamadık 5,5 yıldır devam ediyoruz.
Allah şifa versin, sizin babanızın yardımcısı olsun inşallah..
evet ilk hafta yemek istemiyor ama yemezse güçten düşerse, bağışıklığı düşerse diye çok korkuyorum zorluyorum ben de 😕
Şekerli şeyler de yasak evet biliyorum ama acaba marmelat da yasak mıdır ..

Organik şeyler tüketmesi için Ankarada organik ürünlerin satıldığı yerleri biliyor musunuz? Yeni geldim ankaraya hiçbir yer bilmiyorum

Allah şifa versin, sizin babanızın yardımcısı olsun inşallah..
evet ilk hafta yemek istemiyor ama yemezse güçten düşerse, bağışıklığı düşerse diye çok korkuyorum zorluyorum ben de 😕
Şekerli şeyler de yasak evet biliyorum ama acaba marmelat da yasak mıdır ..
Maalesef o hafta güçten düşüyor insan çünkü ilaçların yan etkisi çok fazla ve her şeyden mideleri bulandığı için yemek istemiyorlar. Sadece yeşil elma yiyebildiği zamanlar olmuştu babamın. Ama sonraki hafta geçiyordu tamamen normal besleniyordu. Korkmayın yani olmadı en son doktorunuz beslenme için minik şişelerde sıvı besin takviyeleri oluyor onlardan verir. Yememe sebepli ileri düzey sorun yaşamazsınız çok fazla seçenek var. Marmelat da şekersiz yapsanız bile meyvenin kendi şekeri yoğun olacağı için çok önermem, yiyecekse de az miktarda yesin. Nar, greyfurt asla olmamalı. Bu iki meyve ilacın etkisini kesiyor kesinlikle yasaktır.

X