Ben 1 senedir sürekli kemik iliği ödemi yaşıyorum. 2 kere yaşadım 2sinde de geriledi ödem ama 1 senedir doğru düzgün yürüyemiyorum. Yürümeye başlıyorum tekrarlıyor. Ayak bileği ekleminde de sıkıntı var. Kafayı yemek üzereyim artık psikolojim çok bozuldu. Benzer durumları yaşayanlar var mı arkadaşlar ben napıcam bıktım artık
Selamlar bende kemik iligi ödemi yaşadım. Tüm yaşadıklarımı size anlatmak istiyorum. Topuk dikeni, kireçlenme ve kemik iliği ödemine giden sağlık sorunlarından nasıl kurtulduğunu anlatmak istiyorum. Öncelikle topuk diken olunca kalsiyum birikmesi olduğundan ben kalsiyumu kestim ama hiç önermiyorum. Tabloyu kötuleştiriyor,kemikler kuvvetsizleşiyorve kireçlenme başlıyor ki bu daha tehlikeli bir durumdur. Topuk dikeni, kireçlenme ve kemik iligi odemi zaten kemiğin belli bir yaştan sonra kuvvetsizlesmesi sonucu oluşturan rahatsizliklardir. İlk gittiğim doktorun verdiği ilaclar sulidin krem, dolares ve mide koruyucu bu ilaçlar fayda etmedi.
1 ay sonra başka doktorlara gittim oda ayak altında şişe çevir dedi ve sulidin thermo kortizon igne, mazejik duo 100 mg verdi .Bu ilaçlarda fayda etmedi .Bu arada ballı vicks tedavisi uyguladım önceden sıcak suda bekletin ballı vicks ile 3 gece bağladım bu epey ağrımı hafiflettiği çünkü vicks ve sıcak su damarları genişletti için kanlanmayi arttırıyor,bu nedende ağrılarında hafifleme oldu. Limon kesip koydum buda rahatlatıcı, domates kesip koydum buda rahatlattı, aleo vera kesip koydum buda iyi geldi, pul biber limon sıkıp ayağıma sardım buda kanlanmayi arttırıyor ama acı veriyor cildi tahriş etme tehlikesi var onermiyorum. En son doktor doktor dolastiktan sonra en son bir doktorbu topuk dikeni agrisi olamaz diyerek mr çektirdi ve en sonunda kemik iligi odemi teşhisi konuldu. Doktorlar kemik iligi odemi konusunda çok tecrübeli değil o yüzden iyi bir doktora gitmek gerekiyor. Kemik iligi odeminde ayak üzerine başlamak istirahat çok önemlidir. Diğer tedaviler ESWT ki bana iyi geldi. O oradaki kanamayı arttırarak iyileşme sağlıyor 5 günde bir 5 seans ESWT aldim ve günde 3 kere 10-15 dk buz tedavisi ayak kızarmadan buz tutmalıyız buda kan akışını hızlandırıyor eğer kızarırsa tam tersi kan akışını yavaşlatıyor. Coraspin kan sulandirici onuda kullandım. Kolajen içeren ilaclar kemiği kuvvetlendirir d vitamini ve kalsiyum kemik güçlenmesi için gereklidir. Ben colamerim ve nemolix c kullandım. Sıcak suya ayağımı koyup ayaklarımı keseledim buda kan akimini hızlandırıyor. Yatmadan önce yaparsanız rahat bir uyku uyursunuz . Kemik iligi odemi varken ağrı kesici kullanmayın bu odemi arttiriyormus bana doktorum öyle söyledi ben kullanmadım. Fırsatınız varsa guneslenin d vitamini almanız sağlanır.
Kemir ışığının evreside önemlidir. İlk evrelerinde 3-4 haftada duzelirsiniz ama ileri evrelerdeyseniz ciddiye alın kemik nekrozu yani kemik ölümüne neden olur. Ameliyat olmanız gerekir.
İleri aşama kemik iligi odemi varsa vakit kaybetmeden hiperbarik oksijen tedavisi almalısınız tabi başka rahatsızlığınız yoksa oda akciğer sönmesine neden olabiliyor.
Bu tedavilerin hiçbiri fayda etmediyse son çare kemikte delik açılarak odemin boşaltılması operasyonu yapılması gerekiyor.
Kemik nekrozu başladıysa maalesef ameliyatla kemik ölümü olan bölge alınıyor.
Topuk dikeninde ise diğer tedaviler Eswt dır bu işe yaramazsa radyo terapi tedavisi ,robotik lazer tedavisidir.
Bu tedavilerin tek bir amacı vardır buda agri olan bolgede kan akışını hızlandırarak yani kanlanma sağlayarak iyileşme surecini hizlandirmaktir.eger kanlanma yoksa vücut ısısı düşer ve nabiz düşer bunlarda önemlidir. Ağrı olan bölgeyi eger iltihap yoksa sıcak tutmanız fayda vardır.
Umarım size faydası olmuştur. Bu benim uyguladığımız tedavi araştırma ve kendi düşüncelerimin toplamıdır. Umarım faydası olmuştur.