- 20 Mart 2008
- 141.574
- 213.085
- 1.423
- 60
Ne alaka?bu bustler heykeller belki asiri dincileri rahatsiz ediyor cunku islamiyette heyvel siluetlerdir rahatsiz eden bu Ataturk icin degil bir peygamberin resmi cizildiginde de ayni kin oluyor insanlarda Yani dinime saygi goster hesabi ama bazilari karsiya saygili olmuyor is zivanadan cikiyor...
Dini kisilik degil kimseninNe alaka?
Dini kişilikler dışında birisinin heykelinin yapılması dininize saygısızlık mı?
Canim bu benim senin fikrin degil hukum bu soyle ornek vereyimNe alaka?
Dini kişilikler dışında birisinin heykelinin yapılması dininize saygısızlık mı?
İyi de siz inanırsınız ve heykel yapmazsınız, evinize almazsınız, gidip heykele bakmazsınız.Canim bu benim senin fikrin degil hukum bu soyle ornek vereyim
MAİDE SURESİ..90 AYET..Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.
İster hürmet edilmek için, ister hakaret edilmek için olsun, ister büyük olsun, ister küçük olsun, ister insan ister hayvan resmi olsun, canlı resmi ve heykel yapmak haramdır, büyük günahtır. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Canlı resmi yapana, kıyamette "Yaptığın resme can ver" diye azap olunur.) [Müslim]
Iste muslumana gore bunu tartisamazsin bu kesin hukumdur.Ama inanmayan insana eywallah.bu olaylar aslinda gecmiste yapilan ve yapilmaya calisan din dusmanliklariyla olay patlak verdi iste .Siz bize nele
Ülkenin resmen .oku çıktı. Ülkemizin kurucusu olan Atatürk'ü bu kadar ezen başka bir ülke de yoktur orası ayrı. 15 temmuzun nesi önemli ki ? Neyin devrimi oldu ? Kendi beslediği örgütle karşı karşıya kalınca mı ortalık şehit doldu ?
Bu hatıra parası saçmalığı da neyin nesi ?
İşte ülkenin gündemi bunlar vs.
İşte sorsan acınacak haldeler herşeyi kendileri yaptılar sonra pat aa fetö vatan haini.El ele kol kola olduğu adamlar ülkenin içine edince olan vatandaşa oldu..
Masum binlerce insan göz altına alındı.
Askeri hastaneler kapandı ne acı değilmi,hangi ülkenin askeri hastanesi kapanabilirki..
Bir tek bizde olur maalesef..
İşte sorsan acınacak haldeler herşeyi kendileri yaptılar sonra pat aa fetö vatan haini.
Senelerdir solcu yazarlar örgütün ne .ok olduğunu anlatmaya çalıştı ama şimdi kendileri ağlamaya başladı yok efendim 15 temmuz şehidi.
Bir de şehit kelimesinin bu kadar düşük seviyeye inmesini anlamıyorum hiç.
Kime göre şehit ?
He canm aynen oyle ben zaten bisey demiyrm ki olay bu yapilanlar yanlis islam hosgorudur.Senin peygamberin yapmamis o ayrimi Allah yapmamis kulun ne haddineİyi de siz inanırsınız ve heykel yapmazsınız, evinize almazsınız, gidip heykele bakmazsınız.
Ama kalkıp Atatürk'ün (veya hadi kişilik bazından çıkarayım, Barış Manço diyeyim), Barış Manço'nun heykelinin yapılmasına kin ve öfke duyamazsınız çünkü bu size saygısızlık değil, sizinle aynı fikri paylaşmayan insanların tercihi.
Sizin dediğiniz (heykel günah, dinime saygı göster) "benim dinim heykeli yasaklıyor, o yüzden sen de heykel yapamazsın"a varıyor.
Bu kadar dusuk seviye dedigin insanlar ellerinde bayragiyla oldu Uslubun cok cirkin.İşte sorsan acınacak haldeler herşeyi kendileri yaptılar sonra pat aa fetö vatan haini.
Senelerdir solcu yazarlar örgütün ne .ok olduğunu anlatmaya çalıştı ama şimdi kendileri ağlamaya başladı yok efendim 15 temmuz şehidi.
Bir de şehit kelimesinin bu kadar düşük seviyeye inmesini anlamıyorum hiç.
Kime göre şehit ?
Okudum cnm. Örneği de gördüm. Hani tepki verenler olacaktır ya ona ithafen yazdım kalıcı olmaz diye. Zaten yazıdan da anlaşılıyor :))Canm haberi okudun mu?
Zaten sinirli sayidaki paraya hatira parasi seklinde basiliyormus ornekte attm
Ah kuzum benimm,bu mesajını okuyunca kiblerler dedim ,affetmemiş kiblemişler seniCanim bu benim senin fikrin degil hukum bu soyle ornek vereyim
MAİDE SURESİ..90 AYET..Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.
İster hürmet edilmek için, ister hakaret edilmek için olsun, ister büyük olsun, ister küçük olsun, ister insan ister hayvan resmi olsun, canlı resmi ve heykel yapmak haramdır, büyük günahtır. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Canlı resmi yapana, kıyamette "Yaptığın resme can ver" diye azap olunur.) [Müslim]
Iste muslumana gore bunu tartisamazsin bu kesin hukumdur.Ama inanmayan insana eywallah.bu olaylar aslinda gecmiste yapilan ve yapilmaya calisan din dusmanliklariyla olay patlak verdi iste .Siz bize nele
valla deynepcigim bence haklı bir uzaklastırma olmus devamlı din uzerinden atıp tutmak ustune ustluk ordan burdan hadis bulup tartısamazsın kesin hukumdur demek kimsenin de haddi degil..bide su baslık canımı cok sıktı insan herseyden once ulkesinin kurtarıcısına saygı duymalı kimse kusura bakmasın yol yaptı diye ovunenler ulkesini kurtaran insana karsı bu muameleyi yapıyorAh kuzum benimm,bu mesajını okuyunca kiblerler dedim ,affetmemiş kiblemişler senihavalar güzel bol bol temizlik yap ta gel dur arkandan su dökeyim de çabuk gel
Başlık bence de alakasız ama arkadaş kimseyle de polemiğe girmemiş,yumuşak üslupla yazmış.valla deynepcigim bence haklı bir uzaklastırma olmus devamlı din uzerinden atıp tutmak ustune ustluk ordan burdan hadis bulup tartısamazsın kesin hukumdur demek kimsenin de haddi degil..bide su baslık canımı cok sıktı insan herseyden once ulkesinin kurtarıcısına saygı duymalı kimse kusura bakmasın yol yaptı diye ovunenler ulkesini kurtaran insana karsı bu muameleyi yapıyor
bu haberi paylasmak da benim icin altan alta kotu bir yorum niteliginde daha oncede icki icenlere zıkkımlanıyorlar cumlesinin gectigi bir kose yazarının yazısını paylasmıs fikrini baska kisilerin haberleri yazıları uzerinden belli ediyor neticede..ben sevmiyorum diyen insana hakaret vari bir tavır gormedigim surece birsey demem acıkcası en azından dogru duzgun bu konuyu bile tartısabilirim karsımdakiyle boyle de olmalı ama bu gazetenin haberleri hep boyle genel olarak bu uslubun her iki tarafda da olmaması taraftarıyımBaşlık bence de alakasız ama arkadaş kimseyle de polemiğe girmemiş,yumuşak üslupla yazmış.
Konu sahibinin Atatürk'e karşı kötü bir yorumu olmamış ki.
Mesela bu konuda mıydı ,diğer konuda mı tam bilmiyorum ,Kemalist olmadığını ,eleştirdiğini yazmı bir üye ,kimse de rahatsız olmamış.Normalde mesela ben yazmış olsam (yazmam)bir sürü alıntı olurdu,hatta hakarete varan yorumlar olurdu.
Amin inşallahŞu dinciler neden korkuyor böyle Kemalistlerden..
Ancak çamur atarsınız böyle,o çamurlarda boğulmanız dileğimle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?