Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Kelim ben artk kel

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

kahvegxoxzlxuxm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2008
470
2
0
İstanbul
kızlar saçımın ortası yani tepe kısmı iyice açıldı ne yapacağım bilmiyorum.bazen diyorum ki kestir peruk kullan sonra diğer kısımdaki gür saçlarımı görünce vaz geçiyorum.saçlarıma dokunmaya korkar hale geldim.sizce ne yapmalıyım.kelim ben artık kel ne olacak bilmiyorum...
lütfen peruk kullananlar ve saçlarında açılma olanlar birşeyler yazsın...

Hayatim peruk degilde extensions yaptirsanda güzel olur!!şutarafagitti

Hani eklettiriyorsun uzatiyorsun böyle tel tel takiyorlar kusura bakma ya türkcesini bilmiyorum..benneyaptımki

Kizlar bilen varsa yazin lüftenkaydirigubbakcemile5

canım eşimin arkadaşı da benzer bir sorunu için yılan yağı kullanmış düzenli olarak ve sonuç almış,yeni saç çıkmış hatta... denemediysen sende araştırıp deneyebilirsin..

canım naıl bir yöntem bu nerde yapıyorlar.böyle giderse iyice kel kalacağım.kız kardeşlerim o kadar çok olmadığını söylüyorlar.saten böyle bariz bir açılma var fakat tamda açılmış değil saçlarım seyrelmiş resmen ama sadece o kısım.ben bir yere gittim saçla ilgili böyle bir işlem yapıyorlarmış fakat sana olmaz dedi.tamamen saçsız kısma yapıyorlarmış.bana bu işlemi anlatırmısın canım.yoksa kastın saç ekimi mi?

canım acaba genetik bir şey mibu, mutlaka doktora git, çinko eksikliği falan da yapıyormuş saçlarda dökülme, yılan yağının çok işe yaradığını duydum, bir de sarımsak saç çıkarıyor, bunları denedin mi?

benimde 1 aydır acaip saçlarım dökülüyor. zaten o kadar azki. bende kel kalmaktan korkuyorum. postiş kullananlar varsa nerden almışlar kaça almışlar çok belli oluyormu lütfen yazsınlar. hoşçakalın

canım genetik değil.çünkü ailemde kimse kel değil.doktora gelince o kadar çok gittimki halada gitmeye devam ediyorum.sonuç ne mi?kansızlık ve hipo tiroid hastasıymışım.daha 27 yaşındayım şimdiden böyle açılma olduğu için çok üzülüyorum.bir bayan için saçları çok önemlidir.benim içinde öyle.ama duyduğum kadarıyla ekim yapılan saçlarda zamanla dökülüyormuş.

eczanelerde satılan ürünler, şampuanlar da var canım, üzüldüm şimdi ben de, çok geçmiş olsun ama moralini bozma arkadaşım, stres de saç döküyor, kendimden biliyorum.

4 yaşındaki oğlumun üstünü giydirirken saçlarımda elini gezdirdi ve ay anne saçların yok kel olmuşsun dedi.gerçekten mi oğlum çok mu dökülmüş diye sorunca.ama hayır az anne dedi.o kadar üzülerek söyledimki canım oğlum bile fark etti.veeee pekmez yersen geçer değil mi anne dedi.ben onun bir yerine birşey olunca pekmez yersen geçer diyorum.öyle alıştırdım ya oda bana öyle diyor.

ben de saçlarımı çok kafaya takıyordum, şimdi barışığım kendimle kaydirigubbakcemile3
ama mutlaa bir çözümü vardır. bence dert etme. bir de kel falan deme nolur ya fena oldum kel değilsindir eminim

ben de saçlarımı çok kafaya takıyordum, şimdi barışığım kendimle kaydirigubbakcemile3
ama mutlaa bir çözümü vardır. bence dert etme. bir de kel falan deme nolur ya fena oldum kel değilsindir eminim

sağolun kızlar ama öyle işte bariz bir şekilde saçımın ortasında açılma var.zaten bulursam çaresini kk dan hemen duyuracağım.

Kahvegözlüm'cüm, saç ekimi yaptırmayı düşündün mü? Saçının alt kısımları gürmüş madem, oradaki bazı saç tellerini alıp daha nadir olan bölgeye nakledebilirler. Saç ekim merkezleri ve belli hastaneler bu işlemi yapıyorlar, tabi önce hastanın özelliklerine bakıyorlar, gerekli incelemeleri yapıyorlar..İstersen bu konuyu araştır canım...

bilmem duydunmu dermatolog meral biçer var sık sık televziyona çıkıyor.ben onun mail aracılığıyla görüştüm.ama bayanlara saç ekimini önermediklerini söyledi.erkeklerdeki kadar etkin sonuç alınamıyormuş.fakat saç mezoterapisi önerdi.fakat klinik bize çok uzak suadiyede.ben nasıl gideyim oraya 15 günde bir helede çalışırken.burada yakında olsa öyle bir merkez hemen gideyim.

Canım doğrudur .Kadınlarda saç ekimi yapılmıyor .Yapılma oranı %2 oranında .Çünkü kadın ve erkeğin saç dökülme tipi çok farklı .Hiç tecrübem yok ama mezoterapi uygulayan yerler var .Ne kadar etkili bilemiyorum tabi .Birde durumdan çok rahatsızsan kadınlarda saç açılan yerlere protez uygulaması yapıldığını biliyorum .Gazetelerde görmüştüm .Dilersen bir araştır .Sevgiler...

evet, saç dökülme tipleri farklıdır.erkeklerde saç dökülmesi androgenetik tipte dökülmedir, testosteron hormonunun belli bir enzimle dönüştüğü molekülden kaynaklıdır. Erkeklerdeki sonuçlar gibi kadınlarda sonuç alınmadığını bilmiyordum, öğrenmiş oldum sağolun...

Aşağıdakiler alıntıdır. Dr. Eroğlu'nun bir okura yanıtının bir kısmını buraya alıntılıyorum.

"Erkeklerdeki saç dökülmesinin sebebi %90 oranında ırsidir. Bu nedenle erkekte altta yatan başka bir sebep var mı diye bakmanın fazla anlamı yoktur. Buna karşın kadınlardaki saç dökülmesi daha çetrefil ve çok sebepli olabildiği için aşağıda sayacağım tetkiklerden bazılarını yada hepsini zaman zaman yapmak gerekebilir. Kadınlarda genellikle tanı eleme usulü ile konulur. Sebebin ne olduğunu anlamaya yardımcı olan bu testler;

•Bazı hormonların seviyelerinin tespiti
•Kan demirinin ölçülmesi
•Tiroit bezinin görev yapıp yapmadığının belirlenmesi
•Tam kan sayımı
•Kronik enfeksiyonların taranması
•Gerekirse kafa derisi biyopsisi
•Ve çeşitli yöntemlerle saç telinin vasfının incelenmesidir."

Buna göre, belirli testleri yaptırman gerekir. Belki buradaki bir eksiklik/sorun halledilince, saç dökülmesi sorunun da kalkabilir belki...

Bir alıntı daha

Minoksidil:

İlk olarak yüksek tansiyon tedavisinde tablet olarak kullanılmıştır. Bu sırada birçok hastada yan etki olarak aşırı kıllanma gözlenmiştir. Yapılan daha ileri araştırmalar, minoksidil losyon olarak doğrudan saça uygulandığında saçların tekrar çıkmasına yardım ettiğini ortaya koymuştur. Bu ilaç kadınlarda erkeklere göre daha etkilidir.

aynı dertden bir bucuk aydır bende muzdarip
saclarımın okadar cok döküldüki benbeyaz görünüyor başım doktora gittim bunun tedavisi yok piyasada olan ürünler bir cogu para tuzağı dedi
ama ben sinirden ve stresden deli oluyorum her yer sac evde ve ben öyle seyrediyorum dökülmesini bir kac gündür kayısı yemeye basladım günde bes altı tane sanki faydası olacak ğibi ve bu üclü karısım var bepanten eviğenle olan onu yapacağım ama sende dene bence kayısı belki sanada faydası olur
bu gün benim kızımda su an üc yasında bilğisayarda resim yapıyordu konusmaya basladı anne bak sac yaptım hani dökülüyorya o saclardan bak benimki dökülmüyor yarım yamalak türkcesiyle ağlarmısın ğülermisin cocuk okadar etkilenmiski benim halinden resme bile döküyor uzun uzun cizgiler sac oluyormus bunlar gecmis olsun canım benimde basımda oldugundan cok sinir bozucu bir sey komsumunda sacı senin gibi bölğesel dökülmüs o stres den dedi ve simdi allaha sükür düzeldi diyor insallah seninkide öyle olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…