Kendimi bildim bileli saçlarım kökten dökülürdü. Tek dökülmeyen dönem hamilelik dönemimdi, o da vitaminler, demir takviyeleri falan onların sayesinde durmuştu..
doğumdan sonra dökülme tam gaz tabi. Bazen kan tahlilleri yaptırırdım, öyle astronomik düşük değildi değerlerim kısa zamanda demirle vitaminle yola girebilecek düzeydeydi..sonra mide kanaması geçirdim, asla demir, çinko takviyesi alamıyorum artık ağız yoluyla, çünkü ülserim hala aktif sağolsun
Sonra farkettim ki ben hayatım boyunca diyet yapmışım..diyet yapmayınca homini gırtlak yiyorum çünkü.. sonra eski halime dönmek için tekrar diyet..
böyle olunca vücutta ne demir kalır ne çinko e saçlarımda tutam tutam dökülür tabi..
Geçen eylülde saçlarım röfleden yanıp koparak dökülmeye başlayınca bunalıma giriyordum nerdeyse, zaten köklerden de dökülüyordu..bıraktım diyeti sağlıklı beslenmeye başladım, kilo alırsam da alayım dedim yeter ki şu saçlarımı kurtarayım. Sırtımda, omuzlarımda, yerlerde saç görmekten illallah demiştim çünkü.
Başladım hergün yumurta yemeye, hergün kızımla birlikte süt içiyoruz artık, ceviz yiyoruz, brokoli, tahin pekmez, zeytinyağı boca edilmiş biber salçası ekmek bandırıp(ki bu en fenası ama en yararlısı)
Kilo aldım mı evet aldım. 4 kilo fazlam var ..ama bu aralar saçlarım dökülmüyor ne olursa olsun razıyım yeter ki o kabusa bir daha geri dönmeyim.
Elbet sıkıntı stres saç dökülmesinin bir numaralı müsebbibi ama en azından sağlıklı beslenerek bunu en aza indirgeyebiliriz. Beslenme çok önemliymiş geç de olsa anladım. Eğer tıbbi bir rahatsızlığınız yoksa ilaç kullanmayın gıdalarınıza dikkat edin. Ben 2 haftadır günde 2 mg solgar biotin kullanıyorum o da belki ekstra uzama sağlar mı acaba diye. Dökülmem yok ama saçlarım çok yavaş uzar.. ah bir de kopmasalar yanık yererden.. yağ ve bitkisel bakımlar yapıyorum..şimdilik iyi gidiyor bakalım ne kadar süre böyle devam edecek..