Tarif normal bir kek tarifi aslinda. Birde tepsiyi margarin yada tereyağı ile yaglamak yapismayı onluyormus. Tek tarafli kabarmasinada kabartma tozunun iyi karismamasina bagliyorlar. Bende zamanında bayagi araştırma yapmıştım. :)Resimde gördüğünüz gibi kekim ne zaman tepside yapsam üstü normal altı sanki yokmuş gibi oluyor, yarısı kabarıyor yarısı incecik oluyor, her seferinde altı yapışıyorUyguladığım tarifi yazıyorum: yuvarlak büyük boy tepsiyi margarinle yağlayıp unladım 4 yumurtayı 2 su bardağı şeker ile çırptım (şekerler eriyene kadar) sonrasında 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvıyağ ekledim çırptım. 2.5 bardak un ekledim eleyerek, 2 pkt vanilin ve 1 pkt k.tozu da ekledim. 1 kaşık da kakao. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirdim. Fırın turbo değil mini, Kumtel markası. Sebebi nedir acaba bilgili biri yardımcı olabilir mi lütfen
Tarif normal bir kek tarifi aslinda. Birde tepsiyi margarin yada tereyağı ile yaglamak yapismayı onluyormus. Tek tarafli kabarmasinada kabartma tozunun iyi karismamasina bagliyorlar. Bende zamanında bayagi araştırma yapmıştım. :)
O da olabilir. Isi ayarini dusuk yapıp son 10 dakikasinda yukseltebilirsin belki işe yarar.Fırında problem var sanırımKek kalıbında hiç böyle bir problem yaşamıyorum ama, gayet güzel oluyor yapışma falanda hiç olmuyor..
Canım ben vanilyayı bir paket kabartma tozunu iki paket koyuyorum ben.Yumurtayı 3 tane kullanıyorum şekeri de 1.5 bardak.Benim fırınım da kumtel önce altı sonra üstünü açıyorum ve ilk yirmi dakika fırının ağzını hiç açmıyorum.
Resimde gördüğünüz gibi kekim ne zaman tepside yapsam üstü normal altı sanki yokmuş gibi oluyor, yarısı kabarıyor yarısı incecik oluyor, her seferinde altı yapışıyorUyguladığım tarifi yazıyorum: yuvarlak büyük boy tepsiyi margarinle yağlayıp unladım 4 yumurtayı 2 su bardağı şeker ile çırptım (şekerler eriyene kadar) sonrasında 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvıyağ ekledim çırptım. 2.5 bardak un ekledim eleyerek, 2 pkt vanilin ve 1 pkt k.tozu da ekledim. 1 kaşık da kakao. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirdim. Fırın turbo değil mini, Kumtel markası. Sebebi nedir acaba bilgili biri yardımcı olabilir mi lütfen
kekin kıvamını biraz koyu yapmayı denediniz mi ? çok koyu da değil ama çok cıvıkta değil, akışkan yoğun bi hamur olduğunda iyi pişiyor ve kocaman kabarıyor , aksi halde içi pişmiyor yada kabarmıyor !
Resimde gördüğünüz gibi kekim ne zaman tepside yapsam üstü normal altı sanki yokmuş gibi oluyor, yarısı kabarıyor yarısı incecik oluyor, her seferinde altı yapışıyorUyguladığım tarifi yazıyorum: yuvarlak büyük boy tepsiyi margarinle yağlayıp unladım 4 yumurtayı 2 su bardağı şeker ile çırptım (şekerler eriyene kadar) sonrasında 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvıyağ ekledim çırptım. 2.5 bardak un ekledim eleyerek, 2 pkt vanilin ve 1 pkt k.tozu da ekledim. 1 kaşık da kakao. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirdim. Fırın turbo değil mini, Kumtel markası. Sebebi nedir acaba bilgili biri yardımcı olabilir mi lütfen
tepsilerde kek pişirmek zor oluyor. ben yuvarlak kek kalıbında pişirmeyi tercih ediyorum. istersen tarifini tutturana kadar ortası delikli kek kalıplarında yap kekini.
bu arada benim tarifim aşağıda. bence güzel oluyor keklerim. sende bir dene bakalım. senin tarifinde fazlalıklar var gibime geldi.
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ (bir dudak payı kadar az)
1 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı fındık
250 gr kakao
fırını ısıt 10 dakika. şeker ile yumurtayı mümkün ise 30 dk çırp. sonrasında yağı ekle ve yeniden çırp. ardından süt, un ve kakaoyu ekle ve çırp. kabartma tozunu ekle çok çırpmamaya çalış. hemen damla çikolata ve biraz dövülmüş fındıkları ekle. malzemeyi kaba dök. 175 derecede 30-45 dakika arasında pişir. tam dakika veremiyorum fırına göre değişiyor. fakat ilk 20 dakika fırının kapağını açma. üzeri çatladıktan bir süre sonra kürdan ile pişip pişmediğine bakabilirsin.
umarım yardımcı olmuştur. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?