Kekler - Pastalar Keklerim neden böyle oluyor? (resimli)

dontt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
323
2
46
Ankara
Resimde gördüğünüz gibi kekim ne zaman tepside yapsam üstü normal altı sanki yokmuş gibi oluyor, yarısı kabarıyor yarısı incecik oluyor, her seferinde altı yapışıyor :( Uyguladığım tarifi yazıyorum: yuvarlak büyük boy tepsiyi margarinle yağlayıp unladım 4 yumurtayı 2 su bardağı şeker ile çırptım (şekerler eriyene kadar) sonrasında 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvıyağ ekledim çırptım. 2.5 bardak un ekledim eleyerek, 2 pkt vanilin ve 1 pkt k.tozu da ekledim. 1 kaşık da kakao. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirdim. Fırın turbo değil mini, Kumtel markası. Sebebi nedir acaba bilgili biri yardımcı olabilir mi lütfen :(

Son düzenleme:
Resimde gördüğünüz gibi kekim ne zaman tepside yapsam üstü normal altı sanki yokmuş gibi oluyor, yarısı kabarıyor yarısı incecik oluyor, her seferinde altı yapışıyor :( Uyguladığım tarifi yazıyorum: yuvarlak büyük boy tepsiyi margarinle yağlayıp unladım 4 yumurtayı 2 su bardağı şeker ile çırptım (şekerler eriyene kadar) sonrasında 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvıyağ ekledim çırptım. 2.5 bardak un ekledim eleyerek, 2 pkt vanilin ve 1 pkt k.tozu da ekledim. 1 kaşık da kakao. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirdim. Fırın turbo değil mini, Kumtel markası. Sebebi nedir acaba bilgili biri yardımcı olabilir mi lütfen :(

Tarif normal bir kek tarifi aslinda. Birde tepsiyi margarin yada tereyağı ile yaglamak yapismayı onluyormus. Tek tarafli kabarmasinada kabartma tozunun iyi karismamasina bagliyorlar. Bende zamanında bayagi araştırma yapmıştım. :)

Tarif normal bir kek tarifi aslinda. Birde tepsiyi margarin yada tereyağı ile yaglamak yapismayı onluyormus. Tek tarafli kabarmasinada kabartma tozunun iyi karismamasina bagliyorlar. Bende zamanında bayagi araştırma yapmıştım. :)

Fırında problem var sanırım:( Kek kalıbında hiç böyle bir problem yaşamıyorum ama, gayet güzel oluyor yapışma falanda hiç olmuyor..

Fırında problem var sanırım:( Kek kalıbında hiç böyle bir problem yaşamıyorum ama, gayet güzel oluyor yapışma falanda hiç olmuyor..
O da olabilir. Isi ayarini dusuk yapıp son 10 dakikasinda yukseltebilirsin belki işe yarar.

Canım ben vanilyayı bir paket kabartma tozunu iki paket koyuyorum ben.Yumurtayı 3 tane kullanıyorum şekeri de 1.5 bardak.Benim fırınım da kumtel önce altı sonra üstünü açıyorum ve ilk yirmi dakika fırının ağzını hiç açmıyorum.

Canım ben vanilyayı bir paket kabartma tozunu iki paket koyuyorum ben.Yumurtayı 3 tane kullanıyorum şekeri de 1.5 bardak.Benim fırınım da kumtel önce altı sonra üstünü açıyorum ve ilk yirmi dakika fırının ağzını hiç açmıyorum.

Bende anlamadım ıslak keki de büyük tepsimde yapıyorum ama hiç öyle bişey yaşamıyorum gayet güzel oluyor.. Benim kullandıgım tarif aslında kek kalıbında kek için, kek kalıbına tam gelen bu tepsiye az gelmiş olabilir öyle düşünüyorum. Birde pek kıvamlı olmamıştı hamuru ondan da olabilir, deniycem en kısa zamanda sizin tarifinizi de :3:

Canım kuru malzemelerin hepsini birlikte elemen gerekiyor kabartma tozu kakao, un ve vanilya ayrıca tüm malzemelerin oda ısısında olması gerekliymiş. Uzman birinden dinledim. Hatta yumurtaları bir gün önceden buzdolabından çıkarmak iyi olurmuş. Diğer bir püf nokta da kabartma tozları açılınca özelliklerini kaybediyor. Paket yeni ve son kullanma tarihi geçmemiş olsun kolay gelsin :)

öncelikle fırının turbo olmamasında kaynaklıyor.turbo olmadığı için sıcaklık fazla geliyordur fırının kapağını 20 dkkan sonra hafif aralıyarak(1 parmak kadar) pişirebilrisn tepsinin dibini yağla kenarlarını yağlama kabarırken tepsiye yapışmasını sağlarsın birde hamuru döktükten sonra kekin eşit yayılması için tepsiyi tezgaya bir iki kere vur.

Benimki de kumtel ama hiç böyle bir şey yaşamadım, keki orta rafa değil de alt rafa yerleştir belki bundan olabilir :26:

bızde kucuk fırınlar varya onlardan var kek pişiremiyoruz bizde hep bi tarafı yanıyo annem cevıre cevıre pişiriyo ama kabartmıyo fırından kaynaklı en guzelı o davul fırınlar varya onlar eskıden öyle fırınımız vardı cok guzel kabarıyordu bozulunca annem bu kucuk dhaa kullanıslı bunu alalım dedı kek harıc her sekılde kullanabılıyo.

kekin kıvamını biraz koyu yapmayı denediniz mi ? çok koyu da değil ama çok cıvıkta değil, akışkan yoğun bi hamur olduğunda iyi pişiyor ve kocaman kabarıyor , aksi halde içi pişmiyor yada kabarmıyor !

kekin kıvamını biraz koyu yapmayı denediniz mi ? çok koyu da değil ama çok cıvıkta değil, akışkan yoğun bi hamur olduğunda iyi pişiyor ve kocaman kabarıyor , aksi halde içi pişmiyor yada kabarmıyor !

bende tam bunu diyecektim, bence koyduğunuz un az gibi, biraz daha kıvamlı bir harç yapın derim

Annem genelde yumurtanın ve sütun soğuk olmamasına dikkat eder. Buzdolabından çıkartıp bekletir yani

tepsilerde kek pişirmek zor oluyor. ben yuvarlak kek kalıbında pişirmeyi tercih ediyorum. istersen tarifini tutturana kadar ortası delikli kek kalıplarında yap kekini.

bu arada benim tarifim aşağıda. bence güzel oluyor keklerim. sende bir dene bakalım. senin tarifinde fazlalıklar var gibime geldi.

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ (bir dudak payı kadar az)
1 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı fındık
250 gr kakao

fırını ısıt 10 dakika. şeker ile yumurtayı mümkün ise 30 dk çırp. sonrasında yağı ekle ve yeniden çırp. ardından süt, un ve kakaoyu ekle ve çırp. kabartma tozunu ekle çok çırpmamaya çalış. hemen damla çikolata ve biraz dövülmüş fındıkları ekle. malzemeyi kaba dök. 175 derecede 30-45 dakika arasında pişir. tam dakika veremiyorum fırına göre değişiyor. fakat ilk 20 dakika fırının kapağını açma. üzeri çatladıktan bir süre sonra kürdan ile pişip pişmediğine bakabilirsin.

umarım yardımcı olmuştur. :)

tepsilerde kek pişirmek zor oluyor. ben yuvarlak kek kalıbında pişirmeyi tercih ediyorum. istersen tarifini tutturana kadar ortası delikli kek kalıplarında yap kekini.

bu arada benim tarifim aşağıda. bence güzel oluyor keklerim. sende bir dene bakalım. senin tarifinde fazlalıklar var gibime geldi.

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ (bir dudak payı kadar az)
1 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı fındık
250 gr kakao

fırını ısıt 10 dakika. şeker ile yumurtayı mümkün ise 30 dk çırp. sonrasında yağı ekle ve yeniden çırp. ardından süt, un ve kakaoyu ekle ve çırp. kabartma tozunu ekle çok çırpmamaya çalış. hemen damla çikolata ve biraz dövülmüş fındıkları ekle. malzemeyi kaba dök. 175 derecede 30-45 dakika arasında pişir. tam dakika veremiyorum fırına göre değişiyor. fakat ilk 20 dakika fırının kapağını açma. üzeri çatladıktan bir süre sonra kürdan ile pişip pişmediğine bakabilirsin.

umarım yardımcı olmuştur. :)

Teşekkürler canım tarif için.

Back
X