- Konu Sahibi xuxzgxuxnkxixz
-
Cnm bnm birincisi neden hergün hamur işi yapıyorsun obez mi olmaya çalışıyorsun çook mrk ettim benneyaptımki :1no2:
Kek kalıbını biraz fazla yağla cnm bnmkinden çıkmadığı olmaz kolay kolay.Çıkmadığı zmn da ters çevirip üstüne ıslak bez koyarım.Yine çıkmazsa bi yerden yapışmış derim ve ortada kalan yeri ufak ufak kenarlardan ayırırım.Çevirdin mi tmmdır. a.s.
öncelikle sorunumu yanıtladığın için teşekkürler.hamur işlerini sadece ben yemiyorum eve misafir sıkça geliyor.obez olmayı kimse istemez..yeni evlenenler benim çevremde gördüklerim öyle mutfağa sıs sık girip hamur işi ve daha önce yapmadığı yemekleri yapmaya çalışır..
Kalıbı fazla yağlarsanız eşit kabarmaz, kenar kısımları kabarmaz ortalar kabarır.
Margarinle yağlarsanız kolayca çıkar, çünkü margarin kek ve kalıp soğuduktan sonra donar ve kekiniz kolayca çıkar. Kalıpta çok önemli tabi, ben 3,5 yly ye kalıp almıştım çok zor çıkıyor, şimdi mehtabın 12 ytl ye aldım yağlamasam bile kolayca çıkıyor. Kaliteli malzeme her zaman iyi sonuçlar veriyor. Silikn kalıp aldım birde 30 ytl ye ama almaz olsaydım, çok berbat bişey. Yeni alacaklar kesinlikle silikon kalıp almayın.
bende aynen 30 ytl ye silikon kek kalıbı aldım yeni çıkanlardan ilk denemede çıkmadı dedim heralde tam soğumamıştı o yüzden çıkmadı.şimdi senin yazını okuyunca pişman oldum aldığıma bi işe yaramıcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?