• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keki kalıbından çıkartamıyorum..yardım

bende hem tefalin hem de başka bir kalıp var..ikisinden de çok rahat çıkarıyorum..önce margarinle yağlıyorum sonrada un serpiyorum..ters çevirip soğuyunca çıkartıyorum,,eğer bir yere takıldıysa ısrar etmiyorum çıkartmak için (yoksa büyük bölümü kalıyor kalıpta) orayı bıçakla kurtarıyorum..çok nadirdir kolayca çıkmadığı

Bende silikon kalip almistim ama keki bir türlü kaliptan cikartamadim en sonunda attim simdi tekrardan teflon aldim bende altina margarin sürüyorum kolayca kaliptan cikiyor kekim

herkes hem fikir margarinle yağlayıp un serpiştirdikten sonra kolayca çıkar.tabi kekin kıvamıda önemli.çok sıcakken çıkarmaya çalışma.ılıkken çıkar.baktın çıkmıyo kalıbı hafif genişlet dışarı doğru. yapışan yerleride bıcak veya spatulayla ayır.ters çevir çıkmazsa biraz vur kalıba.ve nemli bezde işe yarar benim uyguladığım şeyler bunlar.ama pek sorun olmuyo aslında bende ters çevirince direk çıkıyo.ben kalıba margarin sürüp sonrada unluyom ve hemen çıkıyo..umarım elinin lezzeti her geçen gün dahada güselleşir.bu arada allah yuvanı hep mutlu ve huzurlu etsin.

margarini denememiştim kızlar..bundan sonra öyle yapcam birde tefalin kalıplarını almayı düşünüyorum..peki kelepçeli kalıp için ne düşünğyorsunuz

ben de öğün aralarında yemeleri için bebişlerime kek yapıyorum.şimdiye kadar (az yağ koyduğum için yapışanlar hariç) sorun çıkmadı pek.keki hazırlamaya başlamadan önce kalıbı yağlayıp, hafif unluyorum ve daha sonra buzdolabına koyuyorum.keki hazırlayana kadar bekletiyorum dolapta.o zaman yapışmıyor.bir de piştikten sonra kalıptan ayırmak için acele etmemek lazım:)

teflon kek kalıbını güzelce yağladıktan sonra bolca toz şeker serpiyorum her tarafına gelecek şekilde , piştikten sonra fırından aldığım ğibi ıslak bir bezin üzerine kalıbı bırakıyorum iiyice ılındıktan sonra kendiliğinden çıkıyor kekim şimdiye kadar hiç sorun olmadı......

margarini denememiştim kızlar..bundan sonra öyle yapcam birde tefalin kalıplarını almayı düşünüyorum..peki kelepçeli kalıp için ne düşünğyorsunuz

ya ne gerek var öle pahalı bir şeye benim teflon sıradan bir kalıbım var( onuda pazardan almıştım)cem marka.yetiyo valla. sen margarini sür bide unla bak nasıl güsel çıkıyo.ben 7 senedir evliyim valla o kalıpla idare ediyorum keklerimde gayet kabarık ve güsel.

gördüğüm kadarıyla herkesin yöntemi aynı bende margarinle yağlayıp üzerine un serpiyorum ve asla soğumadan yerinden çıkarmaya çalışma bide çıkarırken 1-2 kez düz bi zemine vur tepsinin ya da kalıbın altını a.s.

ben kalıbı margarinle yağlıyorum, piştikten sonra 10 dk kadar bekletip ters çeviriyorum, hafif sallayınca hemen düşüyor kek.
çok sıcakken çıkarmaya çalışınca inat ediyor,o zaman da bıçakla hafifçe kenarlarını kaldırıp ters çeviriyorum.

Son düzenleme:
kek kalibini margarin ile yaglayip un serpiyorum keki hazirlayincaya kadar kalibi buzdolabinda bekletiyorum ,ters cevirdikden sonra uzerine nemli bez ortuyorum bir iki dakika sonra pit diye dusuyor :)

kalıp yağlı da olsa sıcağı sıcağına kalıbı ters çevirince çıkmıor kek.az bekle soğusun öyle dene bi de.
vay be hihoyyytben de buralara püfler yazabilecek kıvama geliyorum yavaş yavaş.öğrenci olup Tüm işler başa kalınca insan herşeyin ustası oluyor.:enbuyukkk:

Şu kek kalıbını yağlasam da unlasam da bi türlü tam olarak çıkartamıyorum kızlar yaaaa

bende öyle her yolu nededim cıkmıyorrr cıkmıyorrr,,
plastik kalıp, teflon kalıp, alimünyum kalıp hepsini aldım yağladım- unladım- sekerledim soğuttum- ters cevirdim ne ettimse yok yarısını içinde kaldı. şimdi cam kalıp aldım aynı sorun onda da var :DDD artık kalıptan cıkarmadan dilimliyorum. dilimleri tek tek alıyorum en azından yarısından coğu cıkmıs oluyor :)

yorumlari okudukca kendime kizdim.ne kadar beceriksizsin diye.benim ki hemen cikar hic cikmadigi olmaz diyenleri resmen kiskandim.bugun aluminyum cicek seklinde kalubi siviyagladim unladin zor cikti.bir kismi da yapisti.

margarin yada tereyağı ile yağlayın kalıbı kızlar soğuyunca ters çevirmeniz yeterli :)

Son düzenleme:
Ben sıvıyağıyla yağlıyorum . Çıktıktan sonra üzerine ıslak bez örtüyorum . Soğumasını bekliyorum . Sıcakken parçalanıyor. Eğer çıkmıyacağını anlarsam kenarlarını bıçakla dürtüyorum :1: bi dilim kesip alıyorum . Parçalansada ben yiyorum . Geri kalanınıda elle bıçakla yavaş yavaş çıkarıyorum . Ama genel olarak çıkıyor yane :50:

Back
X