- 3 Şubat 2013
- 572
- 198
- 323
- Konu Sahibi Ejderha Dovmeli Kiz
-
iyide nasıl olucak .sabahları 3 bardak kefir sonrasını nasıl yapıyosunuz
4 saat boyunca bir şey yemiyorum. sonra öğle yemeği ve akşam yemeği. yemeklerde özel bir şey yapmıyorum sadece ekmek çok az tüketiyorum, hamurişi yok
o zaman şöyle yapıyoruz
sabah kahvaltı yerine 3 bardak kefir içiyoruz
ara yok
öğlen sebze yada et yemeklerinden makul biktarda ekmekte az olucak
ara yok
akşam yine et yada sebze yemeği
peki öğlen ve akşam yemeklerin yanında yoğurt ve salata yemelimiyiz.ve ayrıca günde bi kez de olsa meyve tüketmelimiyiz
istersen meyvelerle ara yapabilirsin. ben kalori üzerinden gidiyorum. yani vücuduma ve vermek istediğim kiloya göre günlük kalori miktarını ayarlayıp ona göre yemeye çalışıyorum.
anladım ben de bi denemek istiyorum.inşallah başarılı olurum
inşallah. yararı olmasa bile en azından zararı da olmaz. kefir çok sağlıklı çünkü. ve bağırsak sorunun varsa birebir.
bir de kefirin evde mayalanmış olması gerekiyor
bende gastrit ve reflü var acaba sorun olurmu
kefir için hazmı kolaylaştırdığını çok kez duymuştum ama zayıflattığını bilmiyordum faydası olanların bizi bilgilendirmesini rica ediyorum
inşallah. yararı olmasa bile en azından zararı da olmaz. kefir çok sağlıklı çünkü. ve bağırsak sorunun varsa birebir.
bir de kefirin evde mayalanmış olması gerekiyor
sen nasıl mayalıyosun anlatabilirmisin
Tabi :) bende yaklaşık iki buçuk tahta kaşığı kadar kefir mayası var. Bunları bir litrelik bir cam kavanoza koyuyorum. Üzerine 3 veya 3.5 su bardağı süt koyuyorum. Ağzını sıkıca kapatıp bir dolaba koyuyorum yalnız buzdolabı değil. Oda sıcaklığında ve karanlık olması gerekiyor. 24 saat sonra pilastik bir süzgeçten geçiriyorum (metal değmemeli). Süzgeçte mayalar kalıyor. Hazır su veya kaynatılıp soğutulmuş çeşme suyuyla mayaları güzelce yıkıyorum ve tekrar kavanoza koyup süt ekleyerek mayalıyorum. Süzgeçten geçen sıvı yani kefir herhangi bir kaba konulabilir, buzdolabında baya saklanabiliyormuş. Ben ertesi sabah içiyorum zaten.
Kefir mayasının miktarına göre süt miktarı/mayalanma süresi değişiyor
peki yoğurttaki gibi üzerini bişeylerle kapatıyomusun.yoksa kavanozun ağzını kapatıp odada karanlık bi yeremi koyuyosun
Kefirin direkt zayıflamaya etkisi yoktur..
Sadece yüksek protein içeriğinden dolayı tok tutar ve sindirim sisteminizi düzenler o kadar..
Yani nasıl yumurta tok tutuyorsa onun gibi..Kahvaltı yerine 1-2 bardak kefir mantıklı..
Ama hem kefir, hem normal ölçüde yemek yerseniz kilo alırsınız..Kaş yapayım derken göz çıkarmayın..
1 kilo daha vermişim. Yediklerime pek dikkat edemedim, kefiri de düzgünce içemiyorum bu aralar.
Daha da verdiniz mi kilo?
Everybody lies.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?