Kedişlerim... Bitmek Bilmeyen Zorluklar...

gokalpiniremi

"Do What Makes You Happy"
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2014
1.093
725
Kızlar... Bu sefer akıl almak için değil tamamen dertleşmek için geldim. Çünkü elimden başka hiçbir şey gelmiyor... Önceki konumdan biliyorsunuz demeyeceğim en baştan anlatacağım içim doldu taştı.

Üniversite okuyorum, evdeyim. İnsan madem benim özgürlük alanım neden zor durumdaki hayvanlara yardım etmiyorum diye düşünüyor en başta. Zaten bir odamız boş, onun ya da onların odası olur diye düşünüyor. Ama 4 ay boyunca sokakta hiç yavruş görmedim zaten soğuk dönem yaza doğru illaki olur diye beklemeye başladım. İllaki bir bebiş annesini kaybeder, illaki birileri hastalanır yardım bekler dedim. (Gidip satın almaya çok karşıyım, onun yerine yardıma ihtiyacı olan bir hayvan bakmak daha anlamlı.) 30 Aralık gecesi sevdiceğim beni bir hışımla uyandırdı. Bir baktım ki Facebook'tan biri ilan vermiş iki tane tontiş eğer birileri almazsa sokağa gidecekler... Daha önce de görmüştük aramıştık ama "siz öğrencisiniz yer değiştirirken atarsınız sokağa olmaz" cevabı almıştık. İnsan nasıl atar demeden kapanmıştı telefon... Deneyelim şansımızı o kadar zaman evde bakılmışlar sokakta yaşayamazlar dedik. O kadar da iyi anlaşıyorlardı ki... 10 km yol yürüdük yanlarına gittik, kuzucuklarım ilk çekindiler benden ama hiç hayır demediler atladılar kucağıma. Çantada rahatsız olmasınlar diye kucağımızda atladık taksiye öyle geldik. (Kusura bakmayın her ayrıntıyı yazıyorum, yazdıkça içim boşalıyor...) Küçücüklerdi, tüyleri dökülüyordu, koltukların altlarından çıkmıyorlardı... Alıştılar. Üstüme atlamaya başladılar, gece beraber uyumaya başladık, aynı tabaktan aynı bardaktan yeyip içtik. Gerçi hala öyle. Sevdiceğim şımartmadığı için onu pek sevmediler kaçtılar hep ondan. Okuldan geldiğimde kapıda karşıladılar... Gözümden sakındım uyku uyumadım onları izledim, canımı veririm onlar için. Çocuklarım onlar benim, hayatımın anlamları... Onlar bensiz kalmasın diye ailemin yanına gitmedim onlarla kaldım. Ama olmuyor işte. Olduramıyorum. Olduramıyoruz. Sabahlara kadar internette araştırma yapıyorum kendim yemiyorum onlara yediriyorum, şu durumlarını bir görseniz korkarsınız. Sanki sokakta aylardır aç, sürekli dayak yiyor arabalar üstünden geçiyor gibi... Bu mu yani? Gözümden sakınıyorum diye mi böyle oluyor? Büyük olan, Fıstık, ilk geldiğinde ishaldi kan geliyordu poposundan. Gençlik hastalığı kesin bu bırakacak beni diye günlerce ağladım. Lapalar ilaçlar fayda etmedi. Kafasu şişip şişip indi. Neyseki düzeltebildim biraz. Şu an daha iyi durumda. Tam normale dönüyoruz kızlarımla çok mutlu olacağız derken küçük kızım Fındık oyun oynarken dekoderi üzerine düşürdü omuriliğini çıkardı. Günlerce şırıngayla besledim kafasını hareket ettiremedi, yine beni bırakacak diye ağlamalar... Neyseki o da düzeldi. Veteriner felç asla doğru düzgün yürüyemez falan demişti ama canavar gibi şimdi. Tam ona sevinirken bugün gene Fıstık... Son noktama geldim artık kızlarım geldiğinden beni ağlamaktan öldüm. Bursum yatmadan veterinere de götüremiyorum... Kafasındaki tüyleri döküldü kanlar aktı kabuklar bağladı... Bu sabah esneye esneye uyandık beraber, okula gittim. 3 saat sonra telefon; "Fıstık hareketsiz yatıyor, ağzından burnundan kan geliyor, çişi kanlı..." eve nasıl geldiğimi bilmiyorum. Bakamadım fıstığıma. Gözleri kıpkırmızı çizgi filmlerdeki yaratıklar gibi...Kafası mosmor şişmiş... Ve ben veterinere götüremedim. Bir yandan da götüreceğim 3 gün sonra ya çok kötü şeyler söylerlerse korkusu var. Ya bu 3 gün önemliyse korkusu... Beni görünce nasıl sevindi hareketlendi kucağıma gelmek için... Kızlar biz ne zaman sağlıklı doğru düzgün bir hayat yaşamaya başlayacağız? O kadar kötüyüm ki artık... Tuvalete gittiğimde aklım onlarda kalıyor. Canın yanıyor mu dünyanın en güzel kedişi diyorum zar zor kaldırıyor patisini göz yaşlarımı siliyor... Hep okuyorum herkesin kedisi çok sağlıklı, neden biz böyleyiz? Daha ne yapabilirim? Onları çok seviyorum kızlar, ya beni erkenden bırakıp giderlerse... Ne olur bir şeyler söyleyin...

seni çok iyi anlıyorum benimde bi kedm var üç aydır geldiğinde mantarı vardı baya uğraştık çok zayıftı falan çabuk toparladı bizimkisii ama anlamadm durduk yere mi döküldü tüyler mamadan kaynaklanabilir ben ankaradayım burda üni lerin vet. bölümleri bakıyo ücretsiz öyle bi imkan

Hangi ildesin durumu kotu acilen mudahale edılmesı lazım paran yok dıye uzulme bır yolu vardır elbet facebookta bır suru hayvan severlerın grupları var ordan bırı bıle yardımcı olur

Seni çok iyi anlıyorum canım. Hayatım boyunca sokakta beslediğim hayvanın haddi hesabı yok. Her neyse, ben de bu yaz biricik oğlumu Paşamı (köpeğimi) kaybettim 13 saatin içinde ellerimden kayıp gitti oğlum. Neyse aradan bir hafta geçmeden yeğenini aldım da öyle teselli olabildim. Galiba sakınan göze çöp batıyor canım be. Üstüne çok düşünce mi oluyor, ya da olacağı var bize mi denk geliyor bilemiyorum. Tek bildiğim şey elinden gelen her şeyi yaptıysan, o yavrucuklar da mutluysa ve seni seviyorsa (ki öyle) sen görevini yerine getirmişsin demektir. Ömürlerine, ne kadar yaşayacaklarına biz karar veremiyoruz ne yazık ki. Dilerim iyileşirler bi an önce. Allah sana bağışlasın kuzularını. Elinden geldiğince iyi bak, sev, koru ama ötesine karışamayacağını unutma. Sen de belli ömrü olan bir varlıksın. Geçmiş olsun canım

Nerede yaşıyorsun ünilerin veterinerlik fakülteleri çok uygun fiyata bakıyor hatta ücretsiz bakan bile var.

Birden durup dururken mi morarmış şişmiş kafası gözleri kanlanmış fln? Onu bikaç saat içinde böyle bi duruma sokacak hastalık varda benmi bilmiyorum.

Sürekli tüyleri dökülürdü zaten kafa bölümünde. Veteriner mevsimsel ve alerjik olduğunu söylemişti. Bu seferki bildiğiniz egzama ya da mantar gibi bir şey oldu bilmiyorum. Ücretsiz hekimleri duydum ama Antalya'da hiç denk gelmedim. Çok zor gerçekten... Umarım biz de düzeliriz...

Hangi ildesin durumu kotu acilen mudahale edılmesı lazım paran yok dıye uzulme bır yolu vardır elbet facebookta bır suru hayvan severlerın grupları var ordan bırı bıle yardımcı olur

Yazdım oralara da, umarım bir dönüş alabilirim.

Çok üzüldüm Paşa'ya. Mutlu bir hayat geçirmesi az da olsa rahatlatıyor insanı. İyileşsin kızım hiç üstüne düşmeyeceğim diyorum ama atamıyorum o psikolojiyi. Sürekli bir şey olacak korkusu... Çok teşekkür ederim yorum için. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum... Umarım yapabilirim.

Nerede yaşıyorsun ünilerin veterinerlik fakülteleri çok uygun fiyata bakıyor hatta ücretsiz bakan bile var.

Antalya'da yaşıyorum. Bizim üniversitenin veterinerliği mi yok acaba? Araştıracağım umarım vardır. Çünkü gittiğimiz veteriner hiç güven vermiyor. Hep yanlış bilgi...

yani para yok diye hayvanı evde perişan etmeyin, sevabına bi veteriner bakar ya da ücreti sonra ödersiniz. birinden de borç alamaz mısınız? hayvanın haline içim acıdı yahu bişeyler yapın. bu arada sizi üzmek istemem ama birazda bu yüzden öğrencilere evcil hayvan sahiplendirmesi yaparken sıcak bakılmıyor. niyet iyi olsa bile şartlar... her halükarda sokaktan iyi tabi de... geçmiş olsun

Birden durup dururken mi morarmış şişmiş kafası gözleri kanlanmış fln? Onu bikaç saat içinde böyle bi duruma sokacak hastalık varda benmi bilmiyorum.

Kafasındaki tüyler iki günde dökülür hemen geri çıkardı. Veteriner normal olduğunu söyledi. Kafasının şişmesine de bir şeye alerjisi var büyük ihtimalle bir böcek deliğine burnunu sokuyor ondan oluyor demişti. Mamasında kumunda hiç değişiklik yapmadık çünkü. Kafası mantar ya da egzama gibi oldu. Ama o kadar kısa zamanda şişik yerlerin morarması gözlerin kan içinde kalması bilmiyorum inanın ki. Dilini ısırmıştı hep geldiğimde, inanamadım kızım olduğuna o kadar farklı gözüküyor ki...

Antalya'da yaşıyorum. Bizim üniversitenin veterinerliği mi yok acaba? Araştıracağım umarım vardır. Çünkü gittiğimiz veteriner hiç güven vermiyor. Hep yanlış bilgi...

Netten baktım Burdur da yazıyor ama bilmiyorum bence araştır her veterinere güvenme. Birde facebookta hayvan severler diye bir sayfa var onlardan yardım isteyebilirsin

Ben veterinerlere neredeyse hiç güvenmiyorum artık. Onlara para gelsin de lazım ya da değil bütün tedavileri yaparlar. Dertleri para. Yavruların ağzı var dili yok, diyemiyor ki derdim şu diye. En iyisi fakülteler. Onların ticari kaygıları yok en azından diğerleri gibi. Dilerim en kıza zamanda iyileşirler.

Ya bunu ben sorarken inanın korkarak cekinerek soruyorum ama evinizde yasayan baska biri varmı ev arkadasınız fln? Dayak yemiş olabilirmi direkt aklıma bunlar geldi cok gördüm dayaktan sakat kalan ölen hayvanlar malesef
Mantar egzema her hayvanda olabilir benim kediminde tüylerinin yarısı yok suan mantardan, ölümcül değil önemsiz. Ama çişinin kanlı olması kafasının şişip morarması, dilini ısırması, gözlerinin kanlanması korkuttu beni.

Buarada facebookta hayvan severler sayfası var ben sokakta ayagı kırık bi kediyi tedavi ettirememiştim onlar karsılamıslardı.
Bi yaz istersen.
İnstagram'da kesmeseker hesabınada ulaş

http://antalya.bel.tr/content.asp?MAINMENUID=2&MENUID=64&KID=77&LISTMN=17
http://denizaslim.blogcu.com/alo-153-bedava-veteriner-antalya-hayvanlari-koruma-153/9286125

ara bilgi al istersen

Çok teşekkür ederim... Sürekli gidiyoruz veterinerlere ama tam ay sonuna denk geldi.... Kredi kartını ayarlamaya çalışacağım. Yarın ilk işim bu... Umarım son hastalığımız olur bu.

O kediyi sevgilinizin hırpalamadığından emin misiniz?bir kedi durduk yere öyle olmaz 5 yaşımdan beri kedilerde büyüdüm ve şu sn evimde kedim var.anlatırken birinin kafasına decoder mi bişey düştü yazmışsınız. Sanırım o kediler hırpalanıyor. Düşünüyorum neden olabilir kanlı ishal desek gözler nasıl kan çanağı? Yok bu işte var bir iş?

Baska bır veterinere götürsen ?
Eski veterinerimize kalsa uyutucaktı 2 sene önce.Hala yasıyor şükürler olsun benim yavrum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…