- 18 Ağustos 2014
- 1.093
- 725
-
- Konu Sahibi gokalpiniremi
seni çok iyi anlıyorum benimde bi kedm var üç aydır geldiğinde mantarı vardı baya uğraştık çok zayıftı falan çabuk toparladı bizimkisii ama anlamadm durduk yere mi döküldü tüyler mamadan kaynaklanabilir ben ankaradayım burda üni lerin vet. bölümleri bakıyo ücretsiz öyle bi imkan
Hangi ildesin durumu kotu acilen mudahale edılmesı lazım paran yok dıye uzulme bır yolu vardır elbet facebookta bır suru hayvan severlerın grupları var ordan bırı bıle yardımcı olur
Seni çok iyi anlıyorum canım. Hayatım boyunca sokakta beslediğim hayvanın haddi hesabı yok. Her neyse, ben de bu yaz biricik oğlumu Paşamı (köpeğimi) kaybettim13 saatin içinde ellerimden kayıp gitti oğlum. Neyse aradan bir hafta geçmeden yeğenini aldım da öyle teselli olabildim. Galiba sakınan göze çöp batıyor canım be. Üstüne çok düşünce mi oluyor, ya da olacağı var bize mi denk geliyor bilemiyorum. Tek bildiğim şey elinden gelen her şeyi yaptıysan, o yavrucuklar da mutluysa ve seni seviyorsa (ki öyle) sen görevini yerine getirmişsin demektir. Ömürlerine, ne kadar yaşayacaklarına biz karar veremiyoruz ne yazık ki. Dilerim iyileşirler bi an önce. Allah sana bağışlasın kuzularını. Elinden geldiğince iyi bak, sev, koru ama ötesine karışamayacağını unutma. Sen de belli ömrü olan bir varlıksın. Geçmiş olsun canım
Nerede yaşıyorsun ünilerin veterinerlik fakülteleri çok uygun fiyata bakıyor hatta ücretsiz bakan bile var.
Birden durup dururken mi morarmış şişmiş kafası gözleri kanlanmış fln? Onu bikaç saat içinde böyle bi duruma sokacak hastalık varda benmi bilmiyorum.
Antalya'da yaşıyorum. Bizim üniversitenin veterinerliği mi yok acaba? Araştıracağım umarım vardır. Çünkü gittiğimiz veteriner hiç güven vermiyor. Hep yanlış bilgi...
Ben veterinerlere neredeyse hiç güvenmiyorum artık. Onlara para gelsin de lazım ya da değil bütün tedavileri yaparlar. Dertleri para. Yavruların ağzı var dili yok, diyemiyor ki derdim şu diye. En iyisi fakülteler. Onların ticari kaygıları yok en azından diğerleri gibi. Dilerim en kıza zamanda iyileşirler.Antalya'da yaşıyorum. Bizim üniversitenin veterinerliği mi yok acaba? Araştıracağım umarım vardır. Çünkü gittiğimiz veteriner hiç güven vermiyor. Hep yanlış bilgi...
Kafasındaki tüyler iki günde dökülür hemen geri çıkardı. Veteriner normal olduğunu söyledi. Kafasının şişmesine de bir şeye alerjisi var büyük ihtimalle bir böcek deliğine burnunu sokuyor ondan oluyor demişti. Mamasında kumunda hiç değişiklik yapmadık çünkü. Kafası mantar ya da egzama gibi oldu. Ama o kadar kısa zamanda şişik yerlerin morarması gözlerin kan içinde kalması bilmiyorum inanın ki. Dilini ısırmıştı hep geldiğimde, inanamadım kızım olduğuna o kadar farklı gözüküyor ki...
Sürekli tüyleri dökülürdü zaten kafa bölümünde. Veteriner mevsimsel ve alerjik olduğunu söylemişti. Bu seferki bildiğiniz egzama ya da mantar gibi bir şey oldu bilmiyorum. Ücretsiz hekimleri duydum ama Antalya'da hiç denk gelmedim. Çok zor gerçekten... Umarım biz de düzeliriz...
yani para yok diye hayvanı evde perişan etmeyin, sevabına bi veteriner bakar ya da ücreti sonra ödersiniz. birinden de borç alamaz mısınız? hayvanın haline içim acıdı yahu bişeyler yapın. bu arada sizi üzmek istemem ama birazda bu yüzden öğrencilere evcil hayvan sahiplendirmesi yaparken sıcak bakılmıyor. niyet iyi olsa bile şartlar... her halükarda sokaktan iyi tabi de... geçmiş olsun