kedinizle seyahat

pukaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
402
2
arkadaşlar ben balıkesirdeyim atamam van a çıktı hiç kedisiyle uçağa binen var mı?
nolur biraz bilgi verin kutusuyla yanınızdamı bırakıolar yoksa bagaja mı koyuyolar kedimle uçağa binebilmem için ne yapmam gerekir yardımcı olun nolur götüremezsem kızım burada kalacak başkasına vermek istemiorum
onu çok seviyorum

Uçakla yolculuk
En temiz yolculuk türü. Ancak belli başlı kuralları var.

1. Kedinizle uçak kabininde yolculuk edecekseniz, mutlaka onun için de rezervasyon yaptırmalısınız. Vet hekiminizin vereceği sağlık belgesi, ve aşı karnesini yanınızdan ayırmayın. Kedinizi 45x35x23 cm ölçülerindeki kutularla taşıyabilirsiniz ve kutuyla birlikte tartıldığında ağırlığı 6 kg. yi geçmemelidir. Taşıyacak bir kafesiniz yoksa bazı havayolu şirketleri bunu sağlıyor. Bu standardlara uymayan hayvanların kabinde taşınmasına izin verilmiyor.

2. Kafesi kiralayacaksanız, bulaşıcı hastalık riskini göze almalısınız. Kafesiniz yoksa, bunu yolculuktan 2-3 hafta önce alın ve kedinizin buna alışmasını sağlayın. Alacağınız kafesin her tarafı açık olan bir kafes olmamasına ve kedinizin ayakta durabileceği kadar yüksek olmasına dikkat edin.

3. Eğer kediniz sizinle birlikte kabin içersinde yolculuk edecekse check-in yapmadan önce biraz dolaştırmanızda fayda var. Yolculuk sırasında yemek vermeyin. Kabin içinde kafes dışına çıkmasına izin verilirse ona biraz su verebilirsiniz. Yanınıza kağıt havlu ve diğer temizleme malzemesi almayı unutmayın.

4. Kedinizin yolculuk yapacağı uçağın kargo bölümü, kabin içi gibi basınç ve ısı kontrollüdür. Otobüstekinden çok daha rahat bir ortamdır.

Alıntıdır.

Kaynak: Kediyle Tatil ve Seyahat | Evcil Kütüphane

canım ben köpeğimle uçuyorum van-ankara arası...taşıma sepetiyle kabinde kucağımda gidip geliyo...ama bilet alırken 3-4 gün önceden belirtmen gerekiyo ve kilosunu falan soruyolar işte 6 kiloyu geçmemeli bu arada geçerse bagajda gidiyo aşıları tam olması lazım bide kilosu başına para ödüyosun ben en son 38 tl ödedim 6 kilo benim oğlan tam sınırda:) bide kafes ölçüleri uygun olmalı onlara sor bide ...hadi aldım kedimi geldim diyemiyosun malesef aynı uçakta 2 hayvandan fazla taşınmıyo bildiğim ondan önceden bildir ben 4 gün uğraştığımı bilirim saat kurup kalkardım...Allah kolaylık versin ama van güzel yer gelişmiş yani hayırlı olsun bu arada :) bişey olursa sor canım ben baya deneyimliyim artık :)

ben de pisimle yapıyorum uçak yolculuklarımı..
arkadaşların belirttiği gibi,kabinde sizin yanınızda ama taşıma çantasında duruyor..
kendiniz için bilet alırken,kedinizin de yanınızda olacağını belirtiyorsunuz ve genellikle sorun çıkmıyor bu konuda..
iyi yolculuklar..

ya benimki ni zor bela vete götürürken bile çok bağırıo uçağa bindiğimizde napcam hç bilmiorum inene kadar bağırır :KK43:

canım ben köpeğimle uçuyorum van-ankara arası...taşıma sepetiyle kabinde kucağımda gidip geliyo...ama bilet alırken 3-4 gün önceden belirtmen gerekiyo ve kilosunu falan soruyolar işte 6 kiloyu geçmemeli bu arada geçerse bagajda gidiyo aşıları tam olması lazım bide kilosu başına para ödüyosun ben en son 38 tl ödedim 6 kilo benim oğlan tam sınırda:) bide kafes ölçüleri uygun olmalı onlara sor bide ...hadi aldım kedimi geldim diyemiyosun malesef aynı uçakta 2 hayvandan fazla taşınmıyo bildiğim ondan önceden bildir ben 4 gün uğraştığımı bilirim saat kurup kalkardım...Allah kolaylık versin ama van güzel yer gelişmiş yani hayırlı olsun bu arada :) bişey olursa sor canım ben baya deneyimliyim artık :)

canım teşekkür ederim a.s.

canım teşekkür ederim a.s.

rica ederima.s. sersemleten damlalar var veterinere sorarsan mutlaka bi tane önerir ben ilk uçuşta korkmuştum bağarır diye suyuna karıştırmıştık binmeden uyumuştu hep 2 gün sersem oldu ama :) bi danış veterinere ...ben sonraları kullanmadım damlayı ya alıştı yada uçakta uyumayı seviyo benim oğlan :dance:

rica ederima.s. sersemleten damlalar var veterinere sorarsan mutlaka bi tane önerir ben ilk uçuşta korkmuştum bağarır diye suyuna karıştırmıştık binmeden uyumuştu hep 2 gün sersem oldu ama :) bi danış veterinere ...ben sonraları kullanmadım damlayı ya alıştı yada uçakta uyumayı seviyo benim oğlan :dance:

hmm olabilir evet başka türlü uçaktan atarlar walla kaydirigubbakcemile3 bi konuşayım ben vetle ya bide bşey daha soracağım balıkesrden uçak kalkmıo izmre gitmem gerekio frmalar almayablir kızımı aklıma bişey gelio ama emin olamıorum benim ev eşyalarını naklyecler getircek onlara versem acaba bişey olurmu havasız kalırmı ne biliyim yada sersemletip öylemi versem çünkü otobüs firmaları kabul etmio hayvanları

hmm olabilir evet başka türlü uçaktan atarlar walla kaydirigubbakcemile3 bi konuşayım ben vetle ya bide bşey daha soracağım balıkesrden uçak kalkmıo izmre gitmem gerekio frmalar almayablir kızımı aklıma bişey gelio ama emin olamıorum benim ev eşyalarını naklyecler getircek onlara versem acaba bişey olurmu havasız kalırmı ne biliyim yada sersemletip öylemi versem çünkü otobüs firmaları kabul etmio hayvanları

otobüs bagajında götürüyolar canım sorumluluk almak istemedikleri için kabul etmiyoruz diyolar eşim bi kere katil olucaktı az kalsın otobüste müdürlerine kadar aradı,mahkemeye vericem sizi dedi sonra paşa paşa kabul ettiler diret biraz kaydirigubbakcemile5biçok firma yapmıyo ama BUZLU firması tam bir sinir! sakın nakliyeyle yollama canım aman ha!!!!!! ölür yolda kesin Allah korusun eşyalar bile kırık dökük geldi arkadaşların okadar sardıkları halde aman diyim ...hayırlısıyla yerleş inşallah zor bakalım bende ev taşıcam bu sene batıya tayin olcaz nasipse biz gidiyoz sen geliyon böyle biz tayincilerin işi naparsın offf:nazar:

otobüs bagajında götürüyolar canım sorumluluk almak istemedikleri için kabul etmiyoruz diyolar eşim bi kere katil olucaktı az kalsın otobüste müdürlerine kadar aradı,mahkemeye vericem sizi dedi sonra paşa paşa kabul ettiler diret biraz kaydirigubbakcemile5biçok firma yapmıyo ama BUZLU firması tam bir sinir! sakın nakliyeyle yollama canım aman ha!!!!!! ölür yolda kesin Allah korusun eşyalar bile kırık dökük geldi arkadaşların okadar sardıkları halde aman diyim ...hayırlısıyla yerleş inşallah zor bakalım bende ev taşıcam bu sene batıya tayin olcaz nasipse biz gidiyoz sen geliyon böyle biz tayincilerin işi naparsın offf:nazar:

öyle walla :) sanada allah yardım etsn canım taşınmayıda hç sevmem bi uçtan öte uca taşıncaz:) olsun ya şikayet etmiorum tatil gözüyle bakıorum gttiğim yerlere canım firmalar almıo çok denedik bakcaz bi çaresine

X