***Kedinizi Bebeğinizle Tanıştırmak***

M e g

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
72.780
118.855
698
Kedinizi Bebeğinizle Tanıştırmak
Kedinizin evin yeni üyesini kabullenmesini ve onu sevmesini sağlayın!


Şüphesiz ki hamile kalmak ve ailenize yeni katılacak üyeniz için hazırlanmaktan daha heyecan verici bir şey yoktur. Fakat evinizde bir kedi besliyorsanız, bu heyecana biraz da kedinizi bebeğinize nasıl alıştıracağınızın tedirginliği de eklenebilir. ''Kedi bebeği kıskanır mı?'', ''İsteyerek ya da kazayla bebeğe zarar veriri mi?'' gibi sorular doğal olarak aklınıza takılacaktır. İyi haber ise, bebeklerle kedilerin beraber yaşayabileceğidir. Bazı kediler, bebeklerden hiç rahatsız olmayabilirler, hatta bebekler onların ilgisini bile çekmeyebilir, bazı kediler ise bebekleri kıskanabilirler.

Kedinizi hazırlamak
Kedinizi bebek gelmeden önce duruma hazırlamaya başlamak akıllıca olacaktır.

İlk olarak, eğer kedinizin parazit ilaçları ve diğer aşılarının zamanı geçtiyse, bebek gelmeden önce kedinizin aşılarını tamamlamanız oldukça önemlidir. Kedinizin aşıları tam olsa bile veterinere götürüp, onu bir sağlık kontrolünden geçirmenizde fayda var.

Bebeğiniz gelmeden önce kedinizin tırnaklarını mutlaka kesin.

Eğer mümkünse bir bebek ağlaması sesi kaydedin ve evde ara sıra bu sesi açın ki kediniz böyle bir sesin varlığına alışsın.

Birçok ebeveyn bebek doğmadan önce yavaş yavaş bebeğin odası ve evdeki değişiklikleri hazırlamaya başlar. Kedinizi bu konuda dışlamayın. İzin verin, o da bebek eşyalarını tanısın ve onlara alışsın. Bebek pudrasının veya bebekler için üretilen temizlik mendillerinin kokusuna önceden alışması da sizin için iyi olacaktır. Ama dikkat edin, kediniz tabii ki bebek eşyalarını koklayıp, etrafında gezinecek ama onların üstüne çıkıp uyumasına izin vermeyin. Çünkü, bebek geldikten sonra bu tip hareketler yapmasına zaten izin veremeyeceksiniz, kedinizin kafasını karıştırmaya gerek yok.

Bebeğinizi hastaneden eve getirmeden önce, bebeğinizin hastane odasındayken yattığı battaniyeyi eve gönderin. Kediniz bunu koklasın ve bebeğinizin kokusuna alışsın. Kediniz bu battaniyeyi kokladıkça onu sevin ve ona güzel sözler söyleyin.

Eve geliş
Bebeğiniz eve geldikten sonra, kedinizin günlük rutinini değiştirmeyin. Unutmayın, kediler alışkanlıklarına düşkün canlılardır. Bebeğiniz yanınızdayken de kedinizle konuşun. Kedinizin, bebeğinizle iyi ilişkileri olmasını sağlayın.

Kedinizin bebeğe alışmasına yardım edin ama bu tanışmayı aceleye getirmeyin. Kediler meraklı canlılardır o nedenle bebeğiniz kucağınızdayken yanınıza gelip onu koklamak isteyebilir. Kedinizin, sadece siz etraftayken, bebeğinize yaklaşmasına izin verin.

Günlük rutininiz
Gün içinde, sadece kedinizle ilgilenmek için bir zaman dilimi ayırın, böylece kendisinin hala hayatınızda dahil olduğunu bilmesini sağlayın. Bu zamanı onu tarayarak, onunla oynayarak, beraber yürüyüşe çıkarak ya da sizinle en çok ne yapmayı seviyorsa onu yaparak değerlendirin.

Bebeğiniz hareketlenince
Bebeğinizin hareketlenmesi biraz zaman alır ama sizin ileriyi düşünmenizde fayda var. Kedinizin su, mama ve tuvalet kaplarını bebeğinizin ulaşamayacağı bir yere koyun. Ayrıca kedinize, ihtiyacı olduğu zaman kaçabileceği bir alan yaratın. Kedinizin tırmanıp, bebeğinizin ulaşamayacağı bir yer ya da kedinizin geçip bebeğinizin geçemeyeceği bir oda gibi…

Bebeğiniz uyurken kedinizin bebeğin yanına giremeyeceğinden emin olun. Eğer kediniz tüm bunlara rağmen hala bebeğinize alışmakta zorluk çekiyorsa, veterinerinize danışmanız akıllıca olacaktır.



Durum ne olursa olsun, bir şekilde bunun üstesinden geleceğinize inanın, unutmayın ki, hayvan sevgisi aşılanarak büyütülen çocuklar, gelecekteki hayatlarında çok daha mutlu bireyler olacaklardır.


minikpati sitesinden alıntıdır..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…