Kedimiz Neden Böyle Davranıyor ?

Öyle de olabilir elbette , ama dört yavrusu da bizimleyken de böyle yapıyordu ne yazık ki.
Yani ben de hiç vermek istemiyordum inanın , ama annem beş kedinin bakımıyla ilgilenemeyeceğimizi düşündü. Haklıydı da aslında , onun için çok zor oluyordu. Ben her ne kadar yardımcı olmak istesem de her zaman evde olamıyorum..:KK50: İki tane arkadaşım talip olunca , sahiplendirdik biz de. Onlar emin ellerde , içim rahat , zaten sürekli görüşüyoruz ama benim kızım yavrularını özlüyor galiba. Diğer yavrular bizimle kalacak ama.
Arkadaşınızın kedisi için çok üzüldüm gerçekten , içim sızladı. Annelik her canlı için annelik demek ki.
Veteriner bize iki aylıktan sonra anne de istemez zaten , hatta vermezseniz evden kaçabilir demişti bir de.
Bu sizce doğru mu ? İleride kedilerimiz arasında sorunlar çıkar mı ?
Şu an yavrular üç aylık ve gayet mutlular , hatta kızım emziriyor yavrularını hala.[/QUOTE]

Sevgili queenofenight

Kızın iyi bir anne öncelikle yavrularını hala emziriyor.
Anne kedinin yavruyu istememe hali sütten kesme dönemindedir
yavrular memeye gittikçe onları uzaklaştıracaktır,bunu pati atarak,tırmalayarak,ısırarak ya da yavrulardan uzak yüksek yerlerde yatarak yapacaktır
ki memelerinde sütü azalmış ve yavruların dişleri artık canını acıttığı için.
Yavruları başka bir yere sahiplendirmezseniz evden uzaklaşabilir demiş arkadaş ama ben buna katılmıyorum.Sadece sütten kesme dönemi onları yaşama hazırlamak ve kendi avlanma güdülerini geliştirmeleri için onları eğitme dönemine gidecektir güdüsel olarak.
Kardeşlerin arasında sorun çıkma gibi bir korkunuz olmasın
zira evimde torunları ile yaşayan 2 anne kedim var :)

Size müteşekkirim , gerçekten çok ilgilisiniz , beni çok bilgilendirdiniz.
Ben de size inanıyorum , bir sorun yaşayacaklarını sanmıyorum aslında. Ama yine de sütten kestikten sonra gözlemlememde fayda olur herhalde.
Dilerim bizim kedilerimizin de sizinkiler gibi huzurlu bir yaşamı olur.
Size ve tatlı kedilerinize sevgiler. :KK71:

Rica ederim
Ne zaman sorun yaşarsanız seve seve yardımcı olamaya çalışırım güzel dostlarınıza.
Artık sizin öpücükleri sabah iletirim kendilerine uyanmaları tehdidi var şu an malum biz biraz kalabalığız :)

Öyle de olabilir elbette , ama dört yavrusu da bizimleyken de böyle yapıyordu ne yazık ki.
Yani ben de hiç vermek istemiyordum inanın , ama annem beş kedinin bakımıyla ilgilenemeyeceğimizi düşündü. Haklıydı da aslında , onun için çok zor oluyordu. Ben her ne kadar yardımcı olmak istesem de her zaman evde olamıyorum..:KK50: İki tane arkadaşım talip olunca , sahiplendirdik biz de. Onlar emin ellerde , içim rahat , zaten sürekli görüşüyoruz ama benim kızım yavrularını özlüyor galiba. Diğer yavrular bizimle kalacak ama.
Arkadaşınızın kedisi için çok üzüldüm gerçekten , içim sızladı. Annelik her canlı için annelik demek ki.
Veteriner bize iki aylıktan sonra anne de istemez zaten , hatta vermezseniz evden kaçabilir demişti bir de.
Şu an yavrular üç aylık ve gayet mutlular , hatta kızım emziriyor yavrularını hala.
Üzülmeyin sahiplendirmişsiniz sokağa atmadınızki güvendiğiniz kişilere vermişsiniz.Onlar yeni yuvalarına alışmışlardır bile.

Belli olmuyor bazen anne kedi yavrularıyla yıllarca sorunsuz büyüyor bazende arada anlaşmazlıklar oluyor.Ama anlaşmazlıkl olması çok düşük bir ihtimal.Annemin bir kedisi var yavruları olmuştu iki tane onlar şuan büyüdüler ve anne kedi tekrar yavruladı.Anne kedinin ilk yavruları yani büyük kardeşler yeni yavrularla koyun koyuna yatıyorlar onlara sahip çıkıyorlar anne kedide yeni yavruları olmasın rağmen hala ilk yavrularıyla arası iyi.Büyük olan ilk yavrular erkekti mesela ama kardeşlerine sahip çıkıyolar.Yavrular yuvadan uzaklaşınca abileri onları ensesinden tutup yuvaya geri getiriyordu.

Hatta evde aynı anda iki anne kedi olduğu zamanlarda oluyor birbirlerinin yavrularını bile emziriyorlar ortaklaşa.Aynı evin içinde olacakları için sorun çıkmaz.

Merak etmeyin sizin kediciklerde mutlu mesut büyürler annelerinin yanında

Son düzenleme:
Üzülmeyin sahiplendirmişsiniz sokağa atmadınızki güvendiğiniz kişilere vermişsiniz.Onlar yeni yuvalarına alışmışlardır bile.

Belli olmuyor bazen anne kedi yavrularıyla yıllarca sorunsuz büyüyor bazende arada anlaşmazlıklar oluyor.Ama anlaşmazlıkl olması çok düşük bir ihtimal.Annemin bir kedisi var yavruları olmuştu iki tane onlar şuan büyüdüler ve anne kedi tekrar yavruladı.Anne kedinin ilk yavruları yani büyük kardeşler yeni yavrularla koyun koyuna yatıyorlar onlara sahip çıkıyorlar anne kedide yeni yavruları olmasın rağmen hala ilk yavrularıyla arası iyi.Büyük olan ilk yavrular erkekti mesela ama kardeşlerine sahip çıkıyolar.Yavrular yuvadan uzaklaşınca abileri onları ensesinden tutup yuvaya geri getiriyordu.

Hatta evde aynı anda iki anne kedi olduğu zamanlarda oluyor birbirlerinin yavrularını bile emziriyorlar ortaklaşa.Aynı evin içinde olacakları için sorun çıkmaz.

Merak etmeyin sizin kediciklerde mutlu mesut büyürler annelerinin yanında

Çok teşekkür ederim , gerçekten içimi rahatlattınız.
İnanamıyorum , ne kadar sevgi dolu , huzur verici bir tablo , hayran kaldım.
Ben hep büyük kardeşlerin kıskanıp zarar vereceğini düşünürdüm böyle durumlarda açıkçası. Canlarım benim , nasıl şefkat dolularmış.:KK16:
Benim de tek dileğim mutlu mutlu yaşamaları evimizde , artık pek bir endişem kalmadı.
Size de tatlı kedilere de sevgiler.

Şu an yavrular üç aylık ve gayet mutlular , hatta kızım emziriyor yavrularını hala.

Kedinin cinsi nedir cnm, tabi sende haklısın hepsiyle bir olmaz heleki evin içinde zor 2 aylıktan sonra atarmı bilemiyorum cnm ama yavruyu birine verip geri getirdinmi istemez ama bence bunalımda cnm umarım iyileşir.. Sende belli etme bari üzüldüğünü nasıl desem hep pozitif olmaya çalış ona karşı atla zıpla yani ben olsam öyle yapardım bir müddet dikkatini dağıtmakla uğraşırdım..

Kedimizi biz veterinerden aldık , cinsini bilmiyorum ama az bulunan bir cins değil yani ,annesi ev kedisiymiş , aşı karnesinde de kırma yazıyor. Görüntüsü sokaktaki kediler gibi çok tatlı.
Çok teşekkür ederim cevabınız için , bence de depresyonda ama son günlerde iyiye gittiğini gözlemliyorum.
Oyuncağı yıkadım , bugün yalnızca bir defa öyle miyavladı. Düzeliyor sanırım , umarım iyileşir.
Haklısınız , ben de vakit buldukça oynuyorum güzel kızımla , seviyorum , konuşuyorum , yalnız bırakmamaya çalışıyorum. Sonuçta benim ruh halimden de etkilenir , dediğiniz gibi.
Zaten minişleri de yalnız bırakmıyor. Bir tanesi kuyruğuyla oynuyor annesinin şu anda , çok tatlı.

Son düzenleme:
X