• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedimi ne yapmalıyım?

2ccdudak

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2017
255
54
98
25
1 buçuk senedir bir sarman besliyorum. Sokaktan sahiplenmiştim. Bir iki kere balkondan atlayıp evden kaçmıştı ama sitede oturuyoruz. Etrafımız da müstakil evler var ve yeşillik bol o yüzden buralardan gitmemişti. Ama alışmış sokağa. Her sabah evden çıkıp gece eve gelmeye başladı. Her akşam onu yıkamak çok zor oluyor. Evden çıkarmamayı denedim bu sefer bebeğimin yatağına işedi ve odasını pisledi sırf dışarı salalım diye. En son sitenin içine bıraktık. Bu sefer de akşamları eve girmek için apartmanı başımıza yıkıyor . Almadım diye ayakkabımı pisledi. Yaklaşık bir aydır dışarda ama her akşam çöp saatinde apartmanlara girip çöpleri karıştırıyor her yere dağıtıyor. İnsanlar da haliyle şikayet etmeye başladı. Eve aldım tekrar ama yine durmadı. Şimdi gidip bir yere bırakmak zorundayım ama ona da gönlüm razı gelmiyor ne yapmalıyım?

Mama koysan dışarıya belkide eve girmeye uğraşmayacak. Tok olan kedi çöp karıştırmaz. Acıkıyor, bulamıyor ve eve gelmek istiyor… hem ev hem dışarı düzenini siz sağladınız. O da bunu normalleştirmiş. Böyle olan hayvan da ne evden vazgeçer ne de sokaktan. Ülkenin dört bir yanına da kar yağarken sokağa atmayı düşünmeniz gerçekten manidar

Mama koysan dışarıya belkide eve girmeye uğraşmayacak. Tok olan kedi çöp karıştırmaz. Acıkıyor, bulamıyor ve eve gelmek istiyor… hem ev hem dışarı düzenini siz sağladınız. O da bunu normalleştirmiş. Böyle olan hayvan da ne evden vazgeçer ne de sokaktan. Ülkenin dört bir yanına da kar yağarken sokağa atmayı düşünmeniz gerçekten manidar
Dışarda mama bırakıyoruz. Sitede 30 tane kedi var. Hiçbiri apartmana girmiyordu. Bizimki çıktığından beri bazıları da ondan gördü bizim kapıya geliyor. Sitenin girişinde yerler var kediler geneşde orda kapalı alanda. Yani üşüme ve acıkma dıurumu yok. Bizimki arsızlık yapıyor. Ne önerirsiniz peki? İnsanlarla mı kavga edelim

Öncelikle kedinin bir hatası yok. Hata sizin ona sundugunuz hayatın radikal değişimi. Kediler rutin sever. Rutini size zor gelmiş ama bu defa da o memnun değil. Kediler zaten yıkanmamali. Ha arada bir yikayabilirsiniz mecburiyetten. Ama zaten dışarı çıkan bir hayvanı eve almak da hiç doğru değil. Ya evde olur ya dışarıda. Suan yapılabilecek tek şey ya tamamen alışana kadar evde duracak süreçle baş edilerek. Ya da dışarıda kalacak tamamen ve gene o sürece katlanarak.

Öncelikle kedinin bir hatası yok. Hata sizin ona sundugunuz hayatın radikal değişimi. Kediler rutin sever. Rutini size zor gelmiş ama bu defa da o memnun değil. Kediler zaten yıkanmamali. Ha arada bir yikayabilirsiniz mecburiyetten. Ama zaten dışarı çıkan bir hayvanı eve almak da hiç doğru değil. Ya evde olur ya dışarıda. Suan yapılabilecek tek şey ya tamamen alışana kadar evde duracak süreçle baş edilerek. Ya da dışarıda kalacak tamamen ve gene o sürece katlanarak.
Eve sokmayı denedim ama kapıya gelip bağırıyor sabaha kadar. Kumlarını eve saçıyor ve bebeğimin odasını pisletiyor ve hepsini bilinçli yapıyor. Hayvandır anlamaz demeyin

Genelde kısır olmayanlar kaçıyor çiftleşmek için
Eve alıp uzun süre çiş de yapsa kaka da yapsa göndermeyeceksiniz o zaman bir süre sonra alışır
Böyle yazık olur bir içeride bir dışarıda
Şu an siteye bıraktık. Orda çok mutlu zaten ama derdi iki yerde de olmak

Eve sokmayı denedim ama kapıya gelip bağırıyor sabaha kadar. Kumlarını eve saçıyor ve bebeğimin odasını pisletiyor ve hepsini bilinçli yapıyor. Hayvandır anlamaz demeyin
Hasbinallah neden bilinçli yapsın bebeğiniz olunca kediden nefret etmişsiniz resmen. Yazık hayvan mundar olacak çok üzücü.

Hasbinallah neden bilinçli yapsın bebeğiniz olunca kediden nefret etmişsiniz resmen. Yazık hayvan mundar olacak çok üzücü.
Hayır aslın bebeğim varken beraber büyümelerini istiyordum. Hala da öyle ama o istemiyor evde durmayı. Sadece gece olunca üşümemek için eve gelmek istiyor

Kediyi bebeğinizin odasına sokmasanız olmuyor mu? Kediler kendi kendilerini yalayarak temizler ancak kendi kendini temizleyemeyecek kadar kirlendiği çok zorunlu haller dışında kediyi yıkamak doğru değil. Çünkü tüy altı deri floryasını bozar ve mantar vb deri enfeksiyonlarına açık hale gelir. Kedinin aşılarını yaptırırsanız bebeğiniz için bir tehlike oluşturmaz.

Back