Kedim

Yazık yaw konuda hepinize üzüldüm
Ne diyeceğimi bilemedim

İnşallah herkese güzel olacak bir çözüm bulunur
Çiş için burda bir arkadaş vanishin bir spreyini paylaşmıştı
Silince onunla yapmıyormuş diye

theblackswan theblackswan başka çözümler de paylaşmıştı sanki diye hatırlıyorum
Sağa sola çiş yapan kediler için
Çiş kaka kokusu da lekesi de çözülür de; hayvanın bunu yapmasına neden olan etmenler ortadan kaldırılmalı. Mesela bu ilk olduğunda derhal nedeni bulunmalı, üzerinden zaman geçmemeli ki, kedi bunu alışkanlığa çevirmesin, genelde erkek kediler kısırlaştırınca bu davranışını birkaç hafta içinde hormonlar dengelenince terk eder, bu arada daha önce püskürtme yaptığı yerleri ilk önce enzimatik temizleyicilerle iyice temizlemeliyiz ki hayvan kokuyu alıp tekrar aynı yeri işaretlemesin; kısır olmasına rağmen yapıyorsa sağlık problemleri olabilir, genelde idrar yolu enfeksiyonu olan bir kedide yine idrar kaçırma görülür, bu da antibiyotik tedavisiyle geçer. Yine yaptığı yerler enzimatikle temizlenmeli ki, yine kokuyu alıp yapma ihtimali kalmasın.

Kediler zaman zaman tepki için de çiş ve kaka yaparlar. Psikolojisi bozuk veya bunu alışkanlık hâline getirmiş bir kediyse daha da zor. Bazen kedileri çok sevsek de zorlamamak gerekiyor, sokakta yapamaz eve alışan kedi, lakin diğer kedinize de yazık, biri stresten çiş kaka yapıyor agresyon gösteriyor, diğeri bir deri bir kemik kalmış; bu kediyi tek kedi olabileceği bir eve sahiplendirme yapın. Veterinere götürün kısır değilse kısırlaştırın; sağlık problemi varsa hâlledin, o sırada evi kırklayın ki, tuvalet alışkanlığı oturmadan yuvaya gitse bile geri döner muhtemelen.

Koltuklarda halılarda kullandığım en çok memnun kaldığım temizleyiciler şunlardı, Simple Solution’dan çok daha iyi şu Vanish, Carpex de tavsiye ederim; ama ben en çok bunlardan memnun kaldım:
D7DE2B89-2021-4EAD-8466-297D1D3EC862.webp
IMG_9255.webp

Merhaba,
Ben ve eşim hayvan seviyoruz. Bundan iki yıl önce yaşama motivasyonumuz kalmamışken hasta sokak hayvanlarını alıp tedavi edip tekrar sokağa salmaya karar verdik. O zamandan beri de çok sınırlı aile bütçemizle sokaktaki canlarımızı beslemeye ve tedavi etmeye başladık. Kedilerden biri sokakta yaşayamayacak kadar narin olduğu için eve aldık. 2 yıldır bakıyoruz dünya tatlısı bir kedi. Çok ürkek, çok savunmasız. Bundan bir yıl önce de yavru bir Bombay kör olmak üzereydi. Yine eve aldık 10 gün tedavi ettik. Çoğunlukla iyileşti. Sokağa salmaya gelince yapamadım. Yani minicikti ve bıraktığımda resmen ağladı. Binanın köşesine sinip saatlerce orada durdu. Kıyamadım geri aldım. Ama o kedimizle evdeki kedimiz asla anlaşamadı. Bombay küçük olmasına rağmen evdeki narin kedimizi hep dövdü. Kedimiz streslendi. Bir deri bir kemik kaldı. Bu yüzden onları odaya kapatıp dönüşümlü olarak eve salıyoruz. Ama Bombay odaya kapatıldığında evi başımıza yıkıyor. Zaten çok saldırgan. Çıkınca da her yerimizi ısırıp tırmalıyor. Sonra bu kedimiz her yere çiş ve kaka yapıyor. Evimiz tam anlamıyla leş gibi kokuyor. Evi temizlemekten yoruldum. Misafir gelince yerin dibine giriyorum utançtan. Yeni bebeğim de oldu. Bebeği de ayrı odada tutuyoruz ama 3 aylık oldu. Bu büyüyecek. Emeklemeye başlayacak ama hijyen büyük sorun. Sonra Bombay bebeğime de saldırır. Ne yapacağımı şaşırdım. Çok seviyorum kedimi. Ben büyüttüm onu. Ama artık çok yoruldum. Gece mesela bebeğe mama yapmak için odadan çıkınca ödüm kopuyor. Bir yerlerden çıkıp hemen saldırıyor. Ayaklarımı ısırıyor. Başka birine veremem çünkü çok çok hayvansever olması lazım yoksa kedime kötü davranırlar. Sokağa salmalı mıyım? Sitenin bahçesine salsam yapabilir mi? Çare ariyorum
cok uzuldum :( sokaga salmayin ama lutfen sahiplendirme sitelerine hesaplarina yazin lutfen :(

Çiş kaka kokusu da lekesi de çözülür de; hayvanın bunu yapmasına neden olan etmenler ortadan kaldırılmalı. Mesela bu ilk olduğunda derhal nedeni bulunmalı, üzerinden zaman geçmemeli ki, kedi bunu alışkanlığa çevirmesin, genelde erkek kediler kısırlaştırınca bu davranışını birkaç hafta içinde hormonlar dengelenince terk eder, bu arada daha önce püskürtme yaptığı yerleri ilk önce enzimatik temizleyicilerle iyice temizlemeliyiz ki hayvan kokuyu alıp tekrar aynı yeri işaretlemesin; kısır olmasına rağmen yapıyorsa sağlık problemleri olabilir, genelde idrar yolu enfeksiyonu olan bir kedide yine idrar kaçırma görülür, bu da antibiyotik tedavisiyle geçer. Yine yaptığı yerler enzimatikle temizlenmeli ki, yine kokuyu alıp yapma ihtimali kalmasın.

Kediler zaman zaman tepki için de çiş ve kaka yaparlar. Psikolojisi bozuk veya bunu alışkanlık hâline getirmiş bir kediyse daha da zor. Bazen kedileri çok sevsek de zorlamamak gerekiyor, sokakta yapamaz eve alışan kedi, lakin diğer kedinize de yazık, biri stresten çiş kaka yapıyor agresyon gösteriyor, diğeri bir deri bir kemik kalmış; bu kediyi tek kedi olabileceği bir eve sahiplendirme yapın. Veterinere götürün kısır değilse kısırlaştırın; sağlık problemi varsa hâlledin, o sırada evi kırklayın ki, tuvalet alışkanlığı oturmadan yuvaya gitse bile geri döner muhtemelen.

Koltuklarda halılarda kullandığım en çok memnun kaldığım temizleyiciler şunlardı, Simple Solution’dan çok daha iyi şu Vanish, Carpex de tavsiye ederim; ama ben en çok bunlardan memnun kaldım:Eki Görüntüle 3578319 Eki Görüntüle 3578321
Çok çok teşekkür ederim. Benim için çok faydalı bir yorum oldu. Aynen yapacağım bunları

Kısırlaştırmadığinız için bunları yaşıyorsunuz.
Lütfen acilen kısırlaştırın. Agrasifligi, her yere çiş yapmasının en büyük nedeni bu.

Hem kendiniz, hem de kedinize eziyet etmişsiniz.
Kisirlastirinca çiş sorunu azalacak, hormonlar yavaş yavaş dengeye girecek ve asabiyeti azalacak.

Henüz çok genç, bir odada enerjisini atamıyor. Üstelik kısır değil, hormonlar tavan.

Lütfen sokağa salmayı düşünmeyin, kendini korumayı bilmiyor. Bebekken almışsınız. Bir kaç güne ölür gider...

Evde beslenen her kediyi kısırlaştırmaliyiz...bütün hırçınlığı bundan... kısırlaştırmadiginiz sürece bu sorun devam eder...eve alışmış can sokakta yapamaz ayrıca bunuda göz önünde bulundurun
Ben ilk kedimi sokaktan sahiplenmis tüm kisirlastirmadim kıyamadım 1 yil sonra evden kaçtı günlerce aradık ilan verdik bulamadık...bidaha almam diyordum öyle bir travma....
Şimdiki kizimida sokaktan bebekken sahiplendim ama 9 aylık olunca kısırlaştırdim...8 yıldır bizimle evin prensesi...bu süreçte kapımda birsuru can besledim halada besliyorum içlerinde duygusal bağ kurduklarımiz da var ama eve almaya cesaretim yok alışırlarsa sokakta yaşayamazlar o yüzden almıyorum kapıda iyiler...hem masraflı hemde enerji isteyen bir durum kaldıramam iki kediyi...veterineri maması vitaminleri ...evdeki eşyalara verdiği hasar...he canı sağolsun feda olsun çocuğuma o ayrı ..
Size tavsiyem kisirlastirin

Back
X