Poposunu kaldırma gibi bir şey olmadı. Zaten kızgınlık dönemine girmediğini düşünüyorum. İlgi istediğine, ya da strese girdiğine eminim. Ama kızgınlık dönemine girip girmediği daha sonra anlaşılır.4 aydır sizinleyse en az 5,5-6 aylıktır. Kızgınlık dönemine girmiş olabilir.
İlk kızgınlıkta fark oluyor mu bilmiyorum ama bizimki sokaktaki kediler gibi miyavlayıp bağırmamıştı. Çok hafif inleyip poposunu havaya dikiyordu.
Yani sizinki de bağırmak dışında başka belirti göstermese de kızgınlık dönemine girmiş olabilir bence. Veterineriyle bir görüşün.
Ayrıca lütfen bağırmayın hayvana. Anlıyorum sabretmek bazen zor oluyor ama bağırmanız uzun vadede hiçbir işe yaramayacak zaten. Hayvana eziyet etmeyin bu şekilde. Belli ki bir derdi var. Bunu sizin çözmeniz lazım, onun elinden bir şey gelmez.
Mesleğinize saygı duyarım, önerilerinizi dikkate de alırım. Lâkin üslubunuz, sanki hayvana sadist yaklaşımlarda bulunmuşum gibi oldukça agresif geldi bana. İsteyerek mi sesimi yükselttiğimi düşündünüz, hele de gecenin 3-4'ünde? Sizin kadar profesyonel değilim ve kedi benim isteğim dışında eve alındı, lâkin bakımın büyük çoğunluğunu ben karşılıyorum. Bütçemi elimden geldiğince zorluyorum, ben "kedinin maması eksik, şu markayı alalım, biraz da siz oynayın" demesem inanın hiç kimse onu sevmek dışında elini taşın altına sokmaz. Dışarıya bırakılmasını ise hiç istemiyorum ve kedinin ben evden gittikten sonra bakılacağını hiç düşünmüyorum. Yaklaşık 9 aydır kedi bakıyorum, benim isteğim dışında eve alınan kedilere çoğunlukla ilgi gösteren benim. Yemeği olsun, oyuncakları olsun, veterinere götürülmesi olsun fark etmiyor. Ama maalesef bunu tek başıma üstleniyorum ve takdir edersiniz ki bu pandemi sürecinde işsizlik hepimizi hem ekonomik ve psikolojik yönlerden bizi olumsuz etkiliyor, buna kedi bakımı da dahil. Bu yüzden artık "neden kediye bağırdın, ne biçim insansın" gibi şeyler yazmadan önce bu son yazdığımı lütfen okuyun. İyi geceler.İlk önce profesyonel kedi bakıcısıyım sen değilsen fena kapışacağız söyleyim.
Kediye bağırmak nedir bunu bi açıklar mısın?
2.si kediyle yeterli vakit geçirmiyorsan kedini oyunla yormuyorsan evi kedine göre düzenleyip zenginleştirmiyorsan kedinin ne yapmasını bekliyorsun?
Bakamayacaksan alma
Uykusuzluk problemse kedinle daha fazla oyun oyna yok ben bunları yapıyorum diyorsan kedine chek up yaptır yaptırıyor musun senede 1 kere chek up?
Herşeyi yaptın garip bebek susmuyorsa 2.bir kedi al.
Ne olursa olsun bağıramazsın. İnsanlığın lüzumu yok
Bir küçük polar battaniyemiz vardı, onu da annem çocuğu olan bir aileye vermiş.Cok iyi anliyorum kisirlasmadan once beni de delirtirdi oglumuz. Hic uyutmazdi. Degisik bi onerim olacak. Bizim kedimizin sicak tutsun diye koydugumuz bi polari vardi , ona bi kediymis gibi biseyler yapiyordu☺ bi polar verin sakinlesir belki deneyin
Bir küçük polar battaniyemiz vardı, onu da annem çocuğu olan bir aileye vermiş.Evde başka sıcak tutan bir şey bulursam onu koyarım mecburen. ☺
Teşekkür ederim, deneyeceğim bunu. :)eski çalar saatlerden bir tane bulup onu bir havluya sarıp yattığı yere bırakın.
Mesleğinize saygı duyarım, önerilerinizi dikkate de alırım. Lâkin üslubunuz, sanki hayvana sadist yaklaşımlarda bulunmuşum gibi oldukça agresif geldi bana. İsteyerek mi sesimi yükselttiğimi düşündünüz, hele de gecenin 3-4'ünde? Sizin kadar profesyonel değilim ve kedi benim isteğim dışında eve alındı, lâkin bakımın büyük çoğunluğunu ben karşılıyorum. Bütçemi elimden geldiğince zorluyorum, ben "kedinin maması eksik, şu markayı alalım, biraz da siz oynayın" demesem inanın hiç kimse onu sevmek dışında elini taşın altına sokmaz. Dışarıya bırakılmasını ise hiç istemiyorum ve kedinin ben evden gittikten sonra bakılacağını hiç düşünmüyorum. Yaklaşık 9 aydır kedi bakıyorum, benim isteğim dışında eve alınan kedilere çoğunlukla ilgi gösteren benim. Yemeği olsun, oyuncakları olsun, veterinere götürülmesi olsun fark etmiyor. Ama maalesef bunu tek başıma üstleniyorum ve takdir edersiniz ki bu pandemi sürecinde işsizlik hepimizi hem ekonomik ve psikolojik yönlerden bizi olumsuz etkiliyor, buna kedi bakımı da dahil. Bu yüzden artık "neden kediye bağırdın, ne biçim insansın" gibi şeyler yazmadan önce bu son yazdığımı lütfen okuyun. İyi geceler.
Hatırlıyorum da, ilk kedi beslemeye başladığımızda önceki kedi, gece gece biz yataktayken kafamıza vurup kaçtığı için ağlama krizine girmiştim. O zaman bilmiyordum bütün kedilerin gececi olduğunu.Hayatımda ilk kez bu işin profesyonel bir hizmet olduğunu az önce hayretler içinde okudum.
Siz içinizden geldiği gibi davranın... Belirli mevsimlerde bu üreme mevsim olarak algılanmasın genelde diyelim kediler doğası gereği geceleri avlanır. Uyku saatlerinin uyuşmama sebebi de budur. Avlarını gece yaparlar doğal olarak ta insanlar ile uyku saatleri dönem dönem örtüşmez.
kediler bağırmayı ve sinirli hareketleri de şiddet olarak algılıyor, onlar pek çok şeyi anlıyor, ses tonumuzdan, duruşumuzdan.Neden bagirmamali
Dovmemis ki
Tamamen merakımdan soruyorum yargilamayiniz
naçizane tavsiyen kediyi kısırlaştırmalısınız. Çiftleşmediği sürece sürekli kızgınlığa girecek hem sizi uyutmayacak hem de zamanla yumurtalıklar büyür kistler oluşur.İmdat. Kız annesi olmak ne zormuş...
O zaman size sorayım artık. İnternette çok farklı bilgilere rastladım. Kimi "kediyi kızgınlık zamanında kısırlaştırmayın" diyor, kimi de bir şey olmayacağını söylüyor. Arada kaldım, ne yapmalıyım? Bir de, bir dişi kediyi kısırlaştırmanın erkek kediyi kısırlaştırmaktan daha pahalı olduğunu söylüyorlar, bu doğru mu?naçizane tavsiyen kediyi kısırlaştırmalısınız. Çiftleşmediği sürece sürekli kızgınlığa girecek hem sizi uyutmayacak hem de zamanla yumurtalıklar büyür kistler oluşur.
Aslında ideal olarak veterinerler kediyi kızgınlık döneminde kısırlaştırmayı önermiyor. Geçtikten sonra kısırlaştırmak daha sağlıklı. Bunun sebebi kızgınlık döneminde dokular daha hassas oluyor, kanama fazla oluyor ve komplikasyon riski daha fazla, kedinin ameliyat sonrası ağrısı da daha çok olur. Yine de kızgınlık döneminde kısırlaştırma yapan veterinerler de var. Eğer veterinerinize güveniyorsanız bu riskleri de göz önüne alarak yaptırabilirsiniz ama en iyisi geçmesini beklemek. Evet dişi kedilerin kısırlaştırma fiyatları daha yüksek çünkü daha zor bir ameliyat. Geçmiş olsun.O zaman size sorayım artık. İnternette çok farklı bilgilere rastladım. Kimi "kediyi kızgınlık zamanında kısırlaştırmayın" diyor, kimi de bir şey olmayacağını söylüyor. Arada kaldım, ne yapmalıyım? Bir de, bir dişi kediyi kısırlaştırmanın erkek kediyi kısırlaştırmaktan daha pahalı olduğunu söylüyorlar, bu doğru mu?
Çok teşekkür ederim. Bekleyeceğiz o zaman...Aslında ideal olarak veterinerler kediyi kızgınlık döneminde kısırlaştırmayı önermiyor. Geçtikten sonra kısırlaştırmak daha sağlıklı. Bunun sebebi kızgınlık döneminde dokular daha hassas oluyor, kanama fazla oluyor ve komplikasyon riski daha fazla, kedinin ameliyat sonrası ağrısı da daha çok olur. Yine de kızgınlık döneminde kısırlaştırma yapan veterinerler de var. Eğer veterinerinize güveniyorsanız bu riskleri de göz önüne alarak yaptırabilirsiniz ama en iyisi geçmesini beklemek. Evet dişi kedilerin kısırlaştırma fiyatları daha yüksek çünkü daha zor bir ameliyat. Geçmiş olsun.
Yattığınız odanın kapısı kapalı mı acaba bazen gece de olsa evde gezmek istiyorlar bizim minnoş sürekli oda değiştiriyorNe evde, ne de kedinin kendisinde bir değişiklik var. Dediğim gibi, sadece kapılar kapalıyken adeta uzun hava çığırıyor.
Amaa çok tatlılar her gün annemlere kedi sevmeye gidiyoruzBizimkinde miskin miskin yatarken birden aklına ne gelıyorsa bir anda fırlayıp koşuyor korıdora gülüştügümüz zaman evde böyle şımararak dikkat çekme çabaları oluyor hadi gel beni yakala diye bir yere saklanıyor toto açıkta kalıyor, küçük bir karınca farketse onun için pusu kuruyor, kediler bi uzaylıdır tezini doğruluyor bence
Hem Evin pozitif enerjisi hemde 3.bireyiAmaa çok tatlılar her gün annemlere kedi sevmeye gidiyoruzeşime dedim böyle olmucak biz de sahiplenelim çok minnoşlar çokkk
Hanımefendi hayvan o. Bağırmak nedir?Çocuklara bağırıyor musunuz siz? Bebekten ne farkı var? Kapalı kapılara genelde bütün kediler aynı tepkiyi gösterir bu çok normal bir durum. Kapıyı açınca sorun çözülür.İyi geceler herkese. Bu saatte konu açmamın nedeni, uyuyamamam. Uyuyamamın nedeni, kedimin durmadan miyavlaması. Bir hastalığı yok, aç veya susuz da bırakmıyoruz. Yalnız da bırakmıyoruz kendisini. Abartmıyorum, sürekli oyun ve ilgi istiyor, özellikle kapalı kapı gördüğünde durmadan miyavlıyor, gece bile yapıyor bunu. Biraz önce susmadı mesela, en sonunda bağırdım çağırdım kendisine de sesi kesildi. Ama bu kez uyuyamıyorum. Bu kedi yaklaşık 4 aydır bizimle ve son 2 aydır böyle davranıyor. Normalde hayvan dediğin insana huzur verir, ben onun durmayan sesi yüzünden geceleri veya sabahın köründe uykusuzluk problemiyle boğuşuyorum. Rica ederim aynı sorundan muzdarip arkadaşlar bana çözüm önerisi sunabilir mi? Teşekkürler şimdiden.
Bu aralar oyuna daha fazla yüklendik, kapı meselesi de çözüldü sayılır. Son birkaç gündür eskisi kadar tepki vermiyor.Hanımefendi hayvan o. Bağırmak nedir?Çocuklara bağırıyor musunuz siz? Bebekten ne farkı var? Kapalı kapılara genelde bütün kediler aynı tepkiyi gösterir bu çok normal bir durum. Kapıyı açınca sorun çözülür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?