ozaman sizinkinin kapılara garezi var digerleri gibiHayır, bunları yaptığını görmedim bu güne kadar.
Bizimki erkek onlarinkide cok zor koku birakiyorlar koşelere yer isaretliyorlarİmdat. Kız annesi olmak ne zormuş...
Şu an salonda uyuyorum zaten, kendi odamda değilim. Kapıları da sadece tuvaletteyken kapatıyoruz. Yani canı istediğinde gelip yanımıza yatıyor, geldiğinde onu mutlaka severim. Gündüz de çok tuhaftır, kapı koluna atlama ya da kapıya elimizi dayadıysak onu yakalamaya çalışma gibi huylar edinmiş. Kucağımıza alsak gelmez. İp ve topla oynatsam oynamak istemiyor. Yani, eşref saatlerimizi uyduramadık bir türlü.Kızgınlık ıcın erken sadece mıyavlaması bunu belırlemesede 6aylıktannsonrakı dönemlerde gözlene bılır ama benm bıldıgım genelde onlarda erkek kedilerde erken dönem olabılır.Gün içinde enerjısını atmasını saglayın küçük oldukları için uyku düzeni pek olmaz kapayı kapattığınızda gelmek ıster gece uykusu uyumuyorsa sızı arıyordur ama benım kedım mıyavlayıp susardı uzun sürmezdi sonra düzene girdi gece uykusuna alıstı kapınızı kapattığınızda mıyavlarsa tekrar gerı donmeyın sabırlı olun bıraz tekrarlar daha sonra düzene girer sansını denıyor gece yanınızda olmak ıcın
Son söylediklerinizde haklısınız. Kedi evini ilk kez sizden duydum bu arada. Evdeki oyuncaklarının yüzüne bile doğru düzgün bakmıyor ya, oyun evini görünce ne yapar acaba? Bakarım fiyatlarına.Kedi oyun evi gibi bir ürününüz yok mu?
Uyurken odanıza o evle alsanız mesela, hayvan siz uyurken en azından ulaşılabilir kadar yakında olduğunuzdan kendi kendine oynasa?
Kızmak bana hiç ama hiç mantıklı gelmedi.
Hayvan eğitimiyle alakalı çok da bilgim olmasa da vicdanım el vermedi.
O yüksek sesi değil, hissettiğiniz kötü duyguları algılayacağından daha da çözümsüz bir yola girebilirsiniz.
Bu oyun evlerini kendiniz de yapabiliyorsunuz.Son söylediklerinizde haklısınız. Kedi evini ilk kez sizden duydum bu arada. Evdeki oyuncaklarının yüzüne bile doğru düzgün bakmıyor ya, oyun evini görünce ne yapar acaba? Bakarım fiyatlarına.
Benim kedim 8 yasinda.mutlaka hergun bi kosar evde ve bagirir.kum kabi pisse gecenin korundede bagirir. Cani sıkılir yine bagirir. Dertlenir yine bagirirİyi geceler herkese. Bu saatte konu açmamın nedeni, uyuyamamam. Uyuyamamın nedeni, kedimin durmadan miyavlaması. Bir hastalığı yok, aç veya susuz da bırakmıyoruz. Yalnız da bırakmıyoruz kendisini. Abartmıyorum, sürekli oyun ve ilgi istiyor, özellikle kapalı kapı gördüğünde durmadan miyavlıyor, gece bile yapıyor bunu. Biraz önce susmadı mesela, en sonunda bağırdım çağırdım kendisine de sesi kesildi. Ama bu kez uyuyamıyorum. Bu kedi yaklaşık 4 aydır bizimle ve son 2 aydır böyle davranıyor. Normalde hayvan dediğin insana huzur verir, ben onun durmayan sesi yüzünden geceleri veya sabahın köründe uykusuzluk problemiyle boğuşuyorum. Rica ederim aynı sorundan muzdarip arkadaşlar bana çözüm önerisi sunabilir mi? Teşekkürler şimdiden.
Çünkü kediler kapalı kapılardan nefret eder. Bizimki de öyle kapıyı kapat sabaha kadar kıyameti koparttim tüm odaların kapıları açıktır biz yatarken de dahil. O zaman hiç rahatsız etmez kendi kendine gezinir yatarNe evde, ne de kedinin kendisinde bir değişiklik var. Dediğim gibi, sadece kapılar kapalıyken adeta uzun hava çığırıyor.
Bunun bir çok sebebi olabilir ama bir veterinere gitmenizi öneririm. En çok miyavlama sebepleri eğer açlık ve tuvalet sorunu yoksa ki bunlar değil sanıyorum çiftleşme dönemi ,ilgi isteği hatta stres bile olabilir. Hayvanlarında biz gibi bir şeylere canları sıkılabiliyor.Aklıma gelenler bunlar. Umarım sorunu bulursunuzİyi geceler herkese. Bu saatte konu açmamın nedeni, uyuyamamam. Uyuyamamın nedeni, kedimin durmadan miyavlaması. Bir hastalığı yok, aç veya susuz da bırakmıyoruz. Yalnız da bırakmıyoruz kendisini. Abartmıyorum, sürekli oyun ve ilgi istiyor, özellikle kapalı kapı gördüğünde durmadan miyavlıyor, gece bile yapıyor bunu. Biraz önce susmadı mesela, en sonunda bağırdım çağırdım kendisine de sesi kesildi. Ama bu kez uyuyamıyorum. Bu kedi yaklaşık 4 aydır bizimle ve son 2 aydır böyle davranıyor. Normalde hayvan dediğin insana huzur verir, ben onun durmayan sesi yüzünden geceleri veya sabahın köründe uykusuzluk problemiyle boğuşuyorum. Rica ederim aynı sorundan muzdarip arkadaşlar bana çözüm önerisi sunabilir mi? Teşekkürler şimdiden.
Evet sevmiyorlar ama ben alıştırdım gece yatak odamın kapısını kapatıyorum hadi ogluşum ben yatiyorum sende git bakim dediğim zaman kuzum kapı önünde yatıyorÇünkü kediler kapalı kapılardan nefret eder. Bizimki de öyle kapıyı kapat sabaha kadar kıyameti koparttim tüm odaların kapıları açıktır biz yatarken de dahil. O zaman hiç rahatsız etmez kendi kendine gezinir yatar
Çözümü bir kedi daha almakİyi geceler herkese. Bu saatte konu açmamın nedeni, uyuyamamam. Uyuyamamın nedeni, kedimin durmadan miyavlaması. Bir hastalığı yok, aç veya susuz da bırakmıyoruz. Yalnız da bırakmıyoruz kendisini. Abartmıyorum, sürekli oyun ve ilgi istiyor, özellikle kapalı kapı gördüğünde durmadan miyavlıyor, gece bile yapıyor bunu. Biraz önce susmadı mesela, en sonunda bağırdım çağırdım kendisine de sesi kesildi. Ama bu kez uyuyamıyorum. Bu kedi yaklaşık 4 aydır bizimle ve son 2 aydır böyle davranıyor. Normalde hayvan dediğin insana huzur verir, ben onun durmayan sesi yüzünden geceleri veya sabahın köründe uykusuzluk problemiyle boğuşuyorum. Rica ederim aynı sorundan muzdarip arkadaşlar bana çözüm önerisi sunabilir mi? Teşekkürler şimdiden.
Çok ilginç. Aşırı miyavlama dışında bir kızgınlık işareti de göremedim. Dediğim gibi, sadece kapalı kapılara tepki gösterdi dün gece.Evet sevmiyorlar ama ben alıştırdım gece yatak odamın kapısını kapatıyorum hadi ogluşum ben yatiyorum sende git bakim dediğim zaman kuzum kapı önünde yatıyor
Tabiki ben küçükken alıştırdım bazende kapi açık yatıyoruz gelir gider ama yine oda da yatmaz.
Konu sahibi kızgınlığa girmiştir kediniz kapınızı kapatmayın bakalım ne yapacak ona göre hareket edersiniz.
Geçmiş olsun evet ürkekliği ondan olabilir biraz daha gözlemleyin bakalım kızgınlık belirtisi mi kapı kapalı olunca mi yapıyor yaramaz :)Çok ilginç. Aşırı miyavlama dışında bir kızgınlık işareti de göremedim. Dediğim gibi, sadece kapalı kapılara tepki gösterdi dün gece.
Onun dışında, yemek yeriz, miyavlar. Kucağıma gelir, miyavlar. Ama uzun uzun. Yani yanına çömüp salya sümük ağlama hissi uyandırıyor bende.
Ben yokken bizimkiler eve almışlardı onu. Duyduğuma göre sokakta yaşadığı zamanlar kediye araba çarpmış, bizden önce bir kadın veterinere götürmüş onu. Ben ondan dolayı da stresli olduğunu düşünmeye başladım açıkçası. Çünkü en ufak kapı açma, veya eşya alıp yerine koyma seslerinde bile eğer kucağımdaysa, kaçıyor. Sonra yine miyavlıyor.
Valla bizimkiler bir kediye zor dayanıyor, bir de damada ve torunlara bakmaya ailecek hazır olmamız lazım.Çözümü bir kedi daha almakbenimkiler iki kardeş yüzüme bakmazlar sürekli oyun oynuyorlar birlikte.birde kediler kapalı kapıya sinir olurlar bütün kapılar açık uyumanız gerekiyor.
Çok teşekkürler. :)Geçmiş olsun evet ürkekliği ondan olabilir biraz daha gözlemleyin bakalım kızgınlık belirtisi mi kapı kapalı olunca mi yapıyor yaramaz :)
Aslinda daha küçük sayılır enazindan gece yatak odasının kapısının kapali olmasina alıştırabilirsiniz.
Bizimkinde miskin miskin yatarken birden aklına ne gelıyorsa bir anda fırlayıp koşuyor korıdora gülüştügümüz zaman evde böyle şımararak dikkat çekme çabaları oluyor hadi gel beni yakala diye bir yere saklanıyor toto açıkta kalıyor, küçük bir karınca farketse onun için pusu kuruyor, kediler bi uzaylıdır tezini doğruluyor benceŞu an salonda uyuyorum zaten, kendi odamda değilim. Kapıları da sadece tuvaletteyken kapatıyoruz. Yani canı istediğinde gelip yanımıza yatıyor, geldiğinde onu mutlaka severim. Gündüz de çok tuhaftır, kapı koluna atlama ya da kapıya elimizi dayadıysak onu yakalamaya çalışma gibi huylar edinmiş. Kucağımıza alsak gelmez. İp ve topla oynatsam oynamak istemiyor. Yani, eşref saatlerimizi uyduramadık bir türlü.
İplere dikkat edin. Bazen yutabilşyor ve bağırsaklarına takılıp sorun yaratabiliyor. Ama ipin iki ucuna top bağlayıp oyalayabilirsiniz. Benim kedimde ilk geldiğinde 6 7 aylık filandı muhtemelen. İlk zamanlar yere koyardım yatsınndiye o ise yatakta yanıma yatmayı tercih ederdi. Kapısını hiç kapalı tutmazdım ama kapıyı tamamen kapattığımda açamadığı zaman odalarda gezinmek istedipi için miyavlardı ve değişik sesler çıkarırdı. Zamanla bizim uyuma saatlerimize ayak uydurup oda bizimle aynı saatte uyumaya başladı. Gece yanıma yatar kıvrılır. Arada kalkar yer değiştirip uyurdu ama öyle miyavlamazdı. Kapıları açık tutun. Hatta gün içinde oyun oynayıp özellikle siz yatmadan önce onu oyunlarla yorup sizinle uyumasını sağlayın.Son durum: Kedinin iple işi bitti, şu an kendi köşesine çekildi. Daha fazla oyun ve hastalık ihtimallerini mutlaka düşüneceğim. Gerçi bir aya kısırlaştırma durumları da bizi bekler... Tavsiyeleriniz için teşekkürler hepinize.
Dediğim ip atlama ipi, yani bizim kullandığımız tarzda. O yüzden yutamaz. Eskisinden daha fazla oyun oynatıyorum, bu gece hiç ses çıkarmadı. Sadece sabah hobi olarak miyavladı, o da kimse kalkmadığı için kısa sürdü.İplere dikkat edin. Bazen yutabilşyor ve bağırsaklarına takılıp sorun yaratabiliyor. Ama ipin iki ucuna top bağlayıp oyalayabilirsiniz. Benim kedimde ilk geldiğinde 6 7 aylık filandı muhtemelen. İlk zamanlar yere koyardım yatsınndiye o ise yatakta yanıma yatmayı tercih ederdi. Kapısını hiç kapalı tutmazdım ama kapıyı tamamen kapattığımda açamadığı zaman odalarda gezinmek istedipi için miyavlardı ve değişik sesler çıkarırdı. Zamanla bizim uyuma saatlerimize ayak uydurup oda bizimle aynı saatte uyumaya başladı. Gece yanıma yatar kıvrılır. Arada kalkar yer değiştirip uyurdu ama öyle miyavlamazdı. Kapıları açık tutun. Hatta gün içinde oyun oynayıp özellikle siz yatmadan önce onu oyunlarla yorup sizinle uyumasını sağlayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?