Kedim susmuyor! Artık kafayı yiyeceğim.

kakaokafa

battı fishing, yan going. ♐
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2014
1.234
1.732
133
İyi geceler herkese. Bu saatte konu açmamın nedeni, uyuyamamam. Uyuyamamın nedeni, kedimin durmadan miyavlaması. Bir hastalığı yok, aç veya susuz da bırakmıyoruz. Yalnız da bırakmıyoruz kendisini. Abartmıyorum, sürekli oyun ve ilgi istiyor, özellikle kapalı kapı gördüğünde durmadan miyavlıyor, gece bile yapıyor bunu. Biraz önce susmadı mesela, en sonunda bağırdım çağırdım kendisine de sesi kesildi. Ama bu kez uyuyamıyorum. Bu kedi yaklaşık 4 aydır bizimle ve son 2 aydır böyle davranıyor. Normalde hayvan dediğin insana huzur verir, ben onun durmayan sesi yüzünden geceleri veya sabahın köründe uykusuzluk problemiyle boğuşuyorum. Rica ederim aynı sorundan muzdarip arkadaşlar bana çözüm önerisi sunabilir mi? Teşekkürler şimdiden.

Kediniz kaç yaşında cinsiyeti nedir ? Son zamanlarda mıyavlaması dışında kedınızda bır farklılık gözlemledınız mı yada evde herhangi bir degısıklık yaptınız mı?

Benim kedim 6 yaşinda ve 6 yildır benimle gozune acmamisti henuz sahiplendigimde tecrubelerime gore yazicam, oncelikle çiftleşme doneminde benim kedim dis kapilara kadar tirmaniyordu evin diş kapisinin onunde miyavlardi uzun uzun bir miyavlama hemde. Veterinere durumu anlatin arayip yarin. Ve evin odalarinin kapilarinin kapali olmasinkedilerin hic sevmedigi bir durumdur. Ben tuveltte iken bile kapi kapali olsa dikiliyor arkasinda. Ve son olarkada asla ve asla kedinize bagirmayin cezalandirmayin. Ne yapmis olursa olsun. Bagirmak ve cezalandirmak kediyi anlik susturabilir belki ama hırçinlasmasina sebep oluyor davranis bozukluklari ortaya cikabiliyor. Bir cocuk gibi düşünun onuda. Kedi annesi olmak biraz zor olsada sabır işi. Yaşını doldirunca biraz daha agir basli olicaktir

Son zamanlarda mıyavlaması dışında kedınızda bır farklılık gözlemledınız mı yada evde herhangi bir degısıklık yaptınız mı?

Neden bagirmamali
Dovmemis ki
Tamamen merakımdan soruyorum yargilamayiniz
Kediye bagirmak kediyi anlık susturabilir ama davranis bozuklgu ( etrafa cis yapma gibi ) yolnacabiliyor ve kedi hırçinlasabiliyor. 4 aylikn bir kedi surekli miyavlarda fıldır fıldır etrafda kosarda cocuk gibi dusunun. Aglayan çocuga bagirarak susturmak kadar sacma birsey bu.

Çok teşekkür ederim uzun yazdığınız için. Kesinlikle ceza kullanmadım bu güne kadar. Ancak son zamanlarda uyku sorunundan muzdaribim, bir de kedimin sesi eklenince baş ağrısı çekiyorum maalesef... Yani, 5. ay çiftleşme dönemi için erken değil midir? Ama belki bazı kedilerde değişiklik gösterirse bilemem.

Rica ederim ne demek. 6 ayda giriyorlar ciftlesme kızginlık donemlerine ama 5 aylikkende girmis olabilir Dişi mi erkek mi ?

Son zamanlarda mıyavlaması dışında kedınızda bır farklılık gözlemledınız mı yada evde herhangi bir degısıklık yaptınız mı?
Ne evde, ne de kedinin kendisinde bir değişiklik var. Dediğim gibi, sadece kapılar kapalıyken adeta uzun hava çığırıyor.

Kediler kapalı kapılardan hoşlanmaz küçük çocuk gibi düşün onu da. Neyi sevip neyi sevmediğini çözerseniz eğer daha az sıkıntı yaşarsınız diye düşünüyorum.
Benim kedim de kapalı kapı gördüğü an tırmalayıp miyavlıyor açana kadarrr. Hele o kapı tuvaletinse ve içeride eşim varsa zıplayıp açmaya çalışıyor.

Kapıları kapatma kediler hiç sevmez kapalı kapı bide kedine boyuna uygun bi oyuncak verebilirsin Bazen kendilerini yalnız hissediyor ve etkileniyorlar o oyuncak arkadaş olabilir ona benim kedinin 2 tane el kadar boyutu olan ayıcık var onunla oynar sarılıp uyur aynı 2. Bir kedi gibi onunla ayrılmaz ikili oluyor bide evde değişiklik yaptıysan etkilenmiş olabilir bi rahatsızlık da olabilir daha önce yokmuş böyle bir huyu sonuçta veterineri bi ara sor durumunu anlat bence

kakaokafa • Ufak bilgi
Genellikle kediler ilkbahar ve sonbahar mevsiminde kızgınlık dönemine girerler. Bu kızgınlık dönemi birkaç gün ile birkaç hafta arasında değişen bir zaman diliminde geçer. Bir kedi normal olarak yaklaşık 6 aylık olduğunda ilk kızgınlık dönemine girer. Ancak bazı kedilerde bu durum daha 4 aylıkken bile gerçekleşebilir.
Kedi sahipleri için kızgınlık döneminin en rahatsız edici yönleri kedinin çıkardığı sesler ve kedinin idrarını püskürtmesidir. Dişi kediler çiftleşme için erkek kedilerin dikkatini çekmeye çalıştıklarından, kızgınlık dönemlerinde yüksek sesle ve sürekli olarak ulumaya benzer sesler çıkaracaktırlar.

Kızgınlık ıcın erken sadece mıyavlaması bunu belırlemesede 6aylıktannsonrakı dönemlerde gözlene bılır ama benm bıldıgım genelde onlarda erkek kedilerde erken dönem olabılır.Gün içinde enerjısını atmasını saglayın küçük oldukları için uyku düzeni pek olmaz kapayı kapattığınızda gelmek ıster gece uykusu uyumuyorsa sızı arıyordur ama benım kedım mıyavlayıp susardı uzun sürmezdi sonra düzene girdi gece uykusuna alıstı kapınızı kapattığınızda mıyavlarsa tekrar gerı donmeyın sabırlı olun bıraz tekrarlar daha sonra düzene girer sansını denıyor gece yanınızda olmak ıcın

İmdat. Kız annesi olmak ne zormuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…