kedim doğum yaptı ama...

shinem_88

Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
50
0
merhaba kızlar kedi 3gün önce doğum yaptı 5tane doğurdu ancak birisini doğum sırasında kaybettik.bugün bişey farkettim bir tane yavru annesini emmiyor diğerlerine oranla daha zayıf ve daha soğuk ayrıca bağırmaya calıştıgında sesi çıkmıyor.kendim anne sütü alıp biraz besledim ama faydası olurmu bilmyorum bu konuda başına böyle bişeygelmiş yada bi bilgisi olan varsa yardım ederseniz sevinirim.onu da kaybetmek istemiyorum :KK43:

canım merhaba, benimde iran kedim var geçen yıl doğum yapmıştı benimde kedim, çok zor bir doğum olmuştu ilk kez anne oldu kızım, yavruların göbek bağlarını dahi annem kesmişti kızım minik ağzıyla koparamadı, sizin maşallah çok yavrunuz olmuş bizim 2 yavrumuz olmuştu sorun şuki 2 yavru olmalarına rağmen anneyi paylaşamıyorlardı yavrulardan birisi süt emerken diğerini sürekli itiyor emmesine izin vermiyordu bir zaman böyle devam etti bu durum fakat yavrulardan biri oldukça gelişmiş diğeri zayıf kalınca dayanamadım el attım bende olaya, zayıf kalan yavrunun anneyi yalnız emmesini sağladım, biraz kendim süt takviyesinde bulundum, canım mutlaka aklında bulunsun eğer inek sütü verirsin mutlaka içerisine 2-3 damla su damlat aksi takdirde yavruya inek sütü çok ağır gelir, ufak yardımlarla yavrunun gelişmesine yardımcı olabilirsin canım önemli olan 1.5 aylık süreç senin için 1.5 ay geçince korkma, sağlıklı, uzun ömürlü, yavrucuklarla bol oyunlu günler sizinle olsun :nazar::KK16:

benimde kedim iran persian canım doğumu inanılmaz zor oldu bende bukadar cok yavru beklemiyordum ama maşallah baya doğurdu:) elimden geleni yapıcam bu konuda yavruya daha fazla dikkat edicem daha cok özen göstericem.deneyimlerimi benimle paylaştığın için çok teşekkür ederim canım umarım hiçbir sorun olmadan atlatırız bu dönemi...

sesinin az cikmasi helede ac bir yavru kedinin az ses cikarmasi iyiye alamet degil.. fazla kipirdatma yerlerinden, bir veteriner cagir ..yenidogan sendromu olabilir.

arkadaşlar böyle durumlarda bebeklerin emdiği devam sütlerinden alıp verirseniz yavruyu yaşatma imkanınızı daha kuvvetlendirir inek sütü çok ağır ve yağlı geleceginden yavruyu öldürebilir

Yavru anne karnınıda yeterince gelişmedigi sürece kurtarmamız mümkün degil kızlar günlerce bakmıştım ve ölmüştü

çok teşekkür ederim kızlar veteriner de ilk doğumda böyle durumların olabiliceğini söylemişti zaten gelip baktığında yaşamayabilir demişti ama ben inanmak istemedim :KK43:

$09062011086.jpg $09062011086.jpg $09062011086.jpg
işte benim güzeller güzeli kızım mayam :) biraz küçük hali :)

X