Ortam fazla gerilmiş ama ben 22 yılda 400 kedi bakmış biri olarak tecrübemi paylaşayım belki faydası olur;
1- kedilerinizi hayır sözcüğüne alıştırın, bebeğe yaklaştığı zaman sesinizi hafif yükselterek hayır deyin, beraberinde el çırpabilir yada tek ayağınızı hafifçe yere vurabilirsiniz
2- Özellikle bebek uyurken kedinizi ona alıştırın, kucağınıza oturtun bir bebeği, bir kediyi sevin, üzerine bebeğin kokusu geçsin
3- Bebeğinizin giysilerine özellikle paça ve kol kısımlarına hafifçe nane yağı damlatabilirsiniz kediler kokusunu sevmez, leke de yapmaz
4- Sabah kalktığınızda kedilerinizi tarayın ve elinizi ıslatıp fazla tüylerini alın vücutlarından
5- Eşinizden yardım isteyin en azından süpürme konusunda, kendi sağlığınıza da dikkat edin halsizlikten bahsetmişsiniz en azından bir doktora danışıp takviye alın
6- Bebeğiniz yerde oynarken kediniz yaklaşma eğilimi gösterdiğinde yere bebeğin yanına yatın üçünüz oynayın , siz aralarında olun bu yöntemin çok faydasını gördüm
Evimde iki bebek büyüdü , aşırı kedili bir ortamda başımıza kötü bir iş gelmedi, biraz sabır ve sakinlik gerek bunun için. Verme taraftarı asla olamam, öyle bir şeyi hayal bile edemem, sizinde etmeyeceğinizi umuyorum, inanın çok acı çekersiniz. Belli ki yükünüz ağır gelmiş bebek, kediler, ev, yemek sürekli dikkat yormuş sizi ama mantıklı düşünün, onları verimce mutsuz olacaksınız. Biraz sakin olun, mantıklı davranın, sorunun kaynağına bakın
Edit: hayvanı kısırlaştırmamışsınız, hırçınlığı gayet normal, bir an evvel yaptırın