• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedili ev ve bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cikarmaz gozunu. Siz annesiniz gozkulak olacaksiniz. Hani cok yogun geciyor bu donem diyorsunuz ya,ne ile mesgulsunuz bebeginizden baska isiniz yok nasilsa. Gozunu cikarmasina engel olursunuz korkmayin. Kedilerinize ayri bir alan da olusturmussunuzdur herhalde
Evin her yeri kedilerin ayrı bir alanları yok bebek yanımda beşikte uyuyor kedilerle dördümüz aynı yataktayız. Beş dakika kapıyı kapatsam yıkıyorlar ortalığı. Bebeğim dışında başka işim yoksa yoğun olmuyor muyum? Daha önce bebek baktığınıza emin misinçz

Konu sahibine olumsuz yorum yapmaya geldim ama yine kılıçlar çekilmiş. Maşallah kedisine gözü gibi bakan vicdanlı kadınlarımız, yeni doğum yapmış ve muhtemelen eşinden yardım görmeyen, belkide depresyona girmiş bir kadına saydırmışta saydırmış. İnsan kalbi hiç canım! Birde güzel kendilerini anlatmışlar, yok ben herşeye yetişirim de yok ben şöyle dört dörtlük kadınım kedime de bakarım bebeğede. Aferim size, ama herkes dört dörtlük değil. Böyle zamanlarda kadınlar o kadar bunalıyor ki bazen kendi canına bile kıymak istiyor. Yine yazacağınızı yazın, "Hayır lütfen bırakmayın, zamanla alışırsınız" mesela?
Ayakta alkışlıyorum sizi.K.K da destek olmak budur işte. Hani bdv de yardımcı olmak.Çoğu üye köstek zaten her zaman ki gibi.

söylediklerinizde haklısınız. Konu sahibinin ilk mesajını dikkatli okursanız zaten veremediğini anlarsınız. Yardım istiyor, böyle bi durumu yaşayıp ddüzelten var mı diyor. Sokapa atmak istese çoktan atardı kimsenin ruhu duymazdı. Sahiplendirmek istese başka formlarda yapabilirdi. burada kimseye akıl sormazdı
Birini bulabilirse sahiplendirecek
Büyük kedileri de kimse almak istemez .
Alırlarsa bağ kuramayiz diye korkuyolar .
Hırçın bir tekirse hepten zor .
İnşallah sokağa dusmezler ya da barınağa bilemiyorum .
Nerden baksan üzücü bir konu .
Kocan yardım etsin diyenlere de cevap yok .
Yok yani ..

Bu arada konu sahibi arkadasim,parazitler icin kullanilan ve bir tanesi 15 gun etkili olan nano havlular var onlardan tavsiye ederim. Ozelden iletisim numarasi atabilirim alacaginiz kisi size her turlu yardimci olur onun da yeni dogmus bir bebegi var ve evde kocaman kopek besliyor. Size her turlu tavsiye verir hem de urun onerisinde bulunur kedileriniz icin. Hayvanlarin tirnaklarini da 3 gunde bir torpulerseniz cizmezler bebeginizi
Bana mesaj atın size yazacağım birazdan teşekkür ederim

Teşekkür ederim evet çözüm önerisi ararken başıma geleceği biliyordum ama üç beş elle tutulur yanıt için yine de bile bile konuyu açtım
Önerime gelirsek, bizim ev şuan hayvanat bahçesi gibi, civcivi, kedisi, kuşu. Bebek küçükken kedi işi benide zorladı maalesef ama bir şekilde geçip gitti. Şuan zor biliyorum ama bebeğiniz büyüdüğü zaman okadar sevecekki kedileri, onlarla oynarken izlemek size müthiş keyif verecek. Kolaylıklar dilerim.

ben de hamileyim benim de kedim var. hamile olduğumu öğrendiğinden beri bana yaklaşmıyor. Saldırgan değil ama bebek gelince ne yapacağı belli olmaz. Naçizane bir önerim var, siz gün içerisinde saldırgan olanla biraz vakit geçirseniz? sizi kıskanıyor. Aslında bebeğe saldırmıyor , oyun sanıyor o :/ tüyleri çok mu dökülüyor? istersen özelden bir mama tavsiye edelim cidden tüy dökümünü azaltıyor. Son olarak kedileriniz kısır mı ? bu ara ara ara kudurma dönemine giriyorlar hem de mevsim geçişi maalesef tüy dökülüyor.
Canım sevdikçe iyice sırnaşıyor doymaz ki yavrum ☹️ tüy sağlığı için macun veriyorum ama şu an bir ampül yandı evet şirret olan kısır değil. Erkeği kısırlaştırdım ama kıza cesaret edemedim açık ameliyat fikri çok korkuttu. Kızgınlığa girdiğinde kısır olanla çiftleşmeye çalışıyorlar

Cikarmaz gozunu. Siz annesiniz gozkulak olacaksiniz. Hani cok yogun geciyor bu donem diyorsunuz ya,ne ile mesgulsunuz bebeginizden baska isiniz yok nasilsa. Gozunu cikarmasina engel olursunuz korkmayin. Kedilerinize ayri bir alan da olusturmussunuzdur herhalde
Yahu bana bitane bebeğin gözünü çikarmış kedi göstersinler lütfen kediler zaten bebeklerden hoslanmaz yaklasınca en kötü pati atar kaçar

Evin her yeri kedilerin ayrı bir alanları yok bebek yanımda beşikte uyuyor kedilerle dördümüz aynı yataktayız. Beş dakika kapıyı kapatsam yıkıyorlar ortalığı. Bebeğim dışında başka işim yoksa yoğun olmuyor muyum? Daha önce bebek baktığınıza emin misinçz
Valla oglum 4,5 yasinda arkadasim. Evde oturup cocuk bakiyorsak birinci onceligimiz o oluyor. Siz napiyorsunuz peki? Cocugu odada birakip baska seylerle ilgileniyorsaniz yapmayin oyle. Dusebilir,daha tehlikeli seyler de yapabilirler bu donemlerde. Ayrica kedileriniz icin bazi kurallar koymaliydiniz mesela mutfaga girilmeyecek gibi gibi. Tum kedi kopek bakan arkadaslarim bu sekilde yapiyorlar. Siz belli ki henuz annelige adapte olamamissiniz ama dikkat edin cocugunuzu evde kedi olsa da olmasa da odada yalniz birakmayin bu yaslarda. Ona yemek hazirlayacaksaniz,mutfaga yaniniza alin mesela. Ya da evi supurecekseniz sizinle beraber ya kanguruya koyun ya da yuruteciyle sizi takip etmesini saglayin. Yurutec kullanabiliyorsa tabi. Ben cok tek kolumda cocuk tasirken diger kolumla supurge tutmusumdur hey gidi gunler

Benimde kedim (tekir)var çocuk olunca aynı sorunu yaşayacağımdan korkuyorum bende. Kedinizin tırnaklarını sürekli kesin. Siz yanlarında olmadığında ayrı odalarda tutun. Kısır değilse kısırlaştırmak kediyi sakinleştirir diye biliyorum bi araştırın. Zamanla kediniz de uysallaşacaktır bu şekilde idare etmek daha iyi olur. Hem çocuğunuzda hayvan sevgisiyle büyür. Kedilerin aşıları tam olduğu sürece mikrop kapmaz bebeğiniz. Bi de tüy temizleme rulosu kullanabilirsiniz. Bebeğinizin odasına veya salona kedileri almamanız da bir çözüm olabilir hijyen konusunda

Ayakta alkışlıyorum sizi.K.K da destek olmak budur işte. Hani bdv de yardımcı olmak.Çoğu üye köstek zaten her zaman ki gibi.
Yani benimde gırgır yaptığım saçma konular oluyor kendime iyi demiyorum ama burda kedi vicdanı yapıp insan taşlamak felaket mantıksız. Vicdan ve merhamet ya vardır ya yoktur. Teşekkür ederim ❤️

Önerime gelirsek, bizim ev şuan hayvanat bahçesi gibi, civcivi, kedisi, kuşu. Bebek küçükken kedi işi benide zorladı maalesef ama bir şekilde geçip gitti. Şuan zor biliyorum ama bebeğiniz büyüdüğü zaman okadar sevecekki kedileri, onlarla oynarken izlemek size müthiş keyif verecek. Kolaylıklar dilerim.
Çok teşekkür ederim. Maşallah ne güzel. Bizimkin de davranış problemi var işte en azından çocuk 4 yaşlarındayken tanışsalardı.. Şimdi bebek de anlamıyor kedi onu çiziyor nefesi kesilene kadar ağlıyor ama iki dakika sonra yine onun peşinde. Hiç başından ayrılmasam bile tuvalete gidiyorum ve çok korkuyorum

Canım sevdikçe iyice sırnaşıyor doymaz ki yavrum ☹ tüy sağlığı için macun veriyorum ama şu an bir ampül yandı evet şirret olan kısır değil. Erkeği kısırlaştırdım ama kıza cesaret edemedim açık ameliyat fikri çok korkuttu. Kızgınlığa girdiğinde kısır olanla çiftleşmeye çalışıyorlar
Dişi kediyi kısırlaştırmamışsınız bide kedi saldırgan diyorsunuz neymiş açık ameliyat olacak diye size ddiyecek hiç birşeyim yok daha fazla bu zeka beni aşar

Dikkatli okuyamıyorlar canım, dikkatli okuma özürleri var. Aynen biri çok uysal ama diğeri çocuk geldiğinden beri sürekli yatağında yatmaya çalışıyor, emzirirken üzerine oturmaya çalışıyor. İnan kıyafetlerini falan özellikle bulup askıdan aşağı atıyor aşırı kıskanç. Eşimle yatarken aramıza girer, eşimi arka ayaklarıyla ittirir falan. Sorun çıkaran da o zaten. Bunlar çözülür de saldırması çok tehlikeli. Sürekli çocuğun eline ayağına bakıyor. ne yapacağımı şaşırdım.

Ortam fazla gerilmiş ama ben 22 yılda 400 kedi bakmış biri olarak tecrübemi paylaşayım belki faydası olur;

1- kedilerinizi hayır sözcüğüne alıştırın, bebeğe yaklaştığı zaman sesinizi hafif yükselterek hayır deyin, beraberinde el çırpabilir yada tek ayağınızı hafifçe yere vurabilirsiniz
2- Özellikle bebek uyurken kedinizi ona alıştırın, kucağınıza oturtun bir bebeği, bir kediyi sevin, üzerine bebeğin kokusu geçsin
3- Bebeğinizin giysilerine özellikle paça ve kol kısımlarına hafifçe nane yağı damlatabilirsiniz kediler kokusunu sevmez, leke de yapmaz
4- Sabah kalktığınızda kedilerinizi tarayın ve elinizi ıslatıp fazla tüylerini alın vücutlarından
5- Eşinizden yardım isteyin en azından süpürme konusunda, kendi sağlığınıza da dikkat edin halsizlikten bahsetmişsiniz en azından bir doktora danışıp takviye alın
6- Bebeğiniz yerde oynarken kediniz yaklaşma eğilimi gösterdiğinde yere bebeğin yanına yatın üçünüz oynayın , siz aralarında olun bu yöntemin çok faydasını gördüm

Evimde iki bebek büyüdü , aşırı kedili bir ortamda başımıza kötü bir iş gelmedi, biraz sabır ve sakinlik gerek bunun için. Verme taraftarı asla olamam, öyle bir şeyi hayal bile edemem, sizinde etmeyeceğinizi umuyorum, inanın çok acı çekersiniz. Belli ki yükünüz ağır gelmiş bebek, kediler, ev, yemek sürekli dikkat yormuş sizi ama mantıklı düşünün, onları verimce mutsuz olacaksınız. Biraz sakin olun, mantıklı davranın, sorunun kaynağına bakın

Edit: hayvanı kısırlaştırmamışsınız, hırçınlığı gayet normal, bir an evvel yaptırın

Son düzenleme:
Hayvanları çok severim ama evlat söz konusu ise elbette bir çözüm yolu aranmalı. Saldırı var , alerjide olabilirdi. Evlattan vazgeçer misin bu zavallılardan geçiyorsun diyenlere anlam veremedim. Bebeğin gözü de çizilebilir zarar görebilir bunu ömür boyuda taşıyabilir. Saldırgan bir kedi ile ve tek başına herseye koşan bir kadınla zor yani.
Üye çözüm istemiş, saldırgan kedimi uydallaştırabilir miyim ya da verirsem hırçınlaşır bana alışık napardınız diye amma üstüne gelinmiş
Konu sahibi bence aileden güvendiğin kedininde alışık olduğu en azından gördüğü birine verebilirsiniz mesela annenize hem kopmamış olursunuz kedinizden . Zamanla belki düzelir bebeğe alışır evinize geri alırsınız.

Valla oglum 4,5 yasinda arkadasim. Evde oturup cocuk bakiyorsak birinci onceligimiz o oluyor. Siz napiyorsunuz peki? Cocugu odada birakip baska seylerle ilgileniyorsaniz yapmayin oyle. Dusebilir,daha tehlikeli seyler de yapabilirler bu donemlerde. Ayrica kedileriniz icin bazi kurallar koymaliydiniz mesela mutfaga girilmeyecek gibi gibi. Tum kedi kopek bakan arkadaslarim bu sekilde yapiyorlar. Siz belli ki henuz annelige adapte olamamissiniz ama dikkat edin cocugunuzu evde kedi olsa da olmasa da odada yalniz birakmayin bu yaslarda. Ona yemek hazirlayacaksaniz,mutfaga yaniniza alin mesela. Ya da evi supurecekseniz sizinle beraber ya kanguruya koyun ya da yuruteciyle sizi takip etmesini saglayin. Yurutec kullanabiliyorsa tabi. Ben cok tek kolumda cocuk tasirken diger kolumla supurge tutmusumdur hey gidi gunler
Canım her yerde beraberiz zaten. Mama hazırlarken vs mutfakta bebek arabasında. Süpürge sesinden korkuyor ve açamıyorum. Temizlik yapacaksam birinin onunla başka bir odada ilgilenmesi lazım. Kedimi de bekarken alıp el bebek gül bebek baktığım için çok şımardı. Sakin olan kediyi sahiplendiğimde yetişkindi ama. Bu yaştan sonra da eğitim falan almıyorlar zaten biliyorsun. Tırmalama olayında ilkinde yanındaydım çok hızlı oldu engelleyemedim. İkincisinde emzirirken aşağıdan gelip sarkan koluna atladı

☝ben varim ifinim. KIzim 3 yasinda, ve dogdugunda 3 kedim vardi.
1. Saglikli (bekarliktan beri benimle, sağ)
2..bir gozu kor ve daima iltahap akintili ( tedavi edilip sahiplendirildi)
3. 3 bacakli ve sistit kedi. Yani surekli herysre her an fark etmesden kan isiyor.(öldu)
Hepsi telkir.
Kedileri tras ettim, tirnaklarini kestim, butunnn bakimlari bana ayit, yemegimi de yaptim evimide piril piril tuttum. Esimin benim kizimin kollarinda tirnak izleri hala vardir.

Suan hala 1. Kedim var; ve kizim sizinki kadarken bir kedi daha sahiplendik sokaktan. Gecen sene de yolda annesiz minicik yavru kediyi oldurmeye calisirlarken kurtardim aldim. 1 sene ye yakin bizimle yasadi, sonra FIB oldu ve oldu.

2 gun once 2gundur aglayam bir yavru kedi bulduk eve getirdik. Annesini bulmasaydik, oda bizimle olacakti.

Yani mevcut olan 2 kedim 1 cocugum var, ben sadece avantajini gordum kizim acisindan. Yani mumkun. Evet kizim kolikti. Kanguruya bagli is guc yemek yapiyordum.

Birini bulabilirse sahiplendirecek
Büyük kedileri de kimse almak istemez .
Alırlarsa bağ kuramayiz diye korkuyolar .
Hırçın bir tekirse hepten zor .
İnşallah sokağa dusmezler ya da barınağa bilemiyorum .
Nerden baksan üzücü bir konu .
Kocan yardım etsin diyenlere de cevap yok .
Yok yani ..
Canım sen iyi takip ediyorsun madem bu kadar işsizsin sana zahmet gereksiz yorum yapanları da böyle aklında tut. Bu ara aklında yeterince yer var gibi görünüyor bana sonra hatırlatırsın olur mu. Mantıklı olanları okuduktan sonra seninle ve diğerleriyle oturup çayımı alıp kocamı çekiştiririm

Canım her yerde beraberiz zaten. Mama hazırlarken vs mutfakta bebek arabasında. Süpürge sesinden korkuyor ve açamıyorum. Temizlik yapacaksam birinin onunla başka bir odada ilgilenmesi lazım. Kedimi de bekarken alıp el bebek gül bebek baktığım için çok şımardı. Sakin olan kediyi sahiplendiğimde yetişkindi ama. Bu yaştan sonra da eğitim falan almıyorlar zaten biliyorsun. Tırmalama olayında ilkinde yanındaydım çok hızlı oldu engelleyemedim. İkincisinde emzirirken aşağıdan gelip sarkan koluna atladı
Size ozelden attim bahsettigim kisinin bilgilerini. Kendisinden tavsiye alabilirsiniz. Ayrica ic ve dis parazitler icin de urun satiyorlar ben sokak hayvanlari icin aliyorum nano havlu. Gozlerini kaybetmek uzere olan kac kediyi kurtardim o urun sayesinde. Siz de bir gorusun mutlaka derim. İsinize yarar

Hayvanları çok severim ama evlat söz konusu ise elbette bir çözüm yolu aranmalı. Saldırı var , alerjide olabilirdi. Evlattan vazgeçer misin bu zavallılardan geçiyorsun diyenlere anlam veremedim. Bebeğin gözü de çizilebilir zarar görebilir bunu ömür boyuda taşıyabilir. Saldırgan bir kedi ile ve tek başına herseye koşan bir kadınla zor yani.
Üye çözüm istemiş, saldırgan kedimi uydallaştırabilir miyim ya da verirsem hırçınlaşır bana alışık napardınız diye amma üstüne gelinmiş
Konu sahibi bence aileden güvendiğin kedininde alışık olduğu en azından gördüğü birine verebilirsiniz mesela annenize hem kopmamış olursunuz kedinizden . Zamanla belki düzelir bebeğe alışır evinize geri alırsınız.
Çok teşekkür ederim. Kedi heykeli yapıp tapınmak isteyenlere ya da bir ayin ritüeli olarak evladını kedisine kurban etmek isteyenlere de saygı duymaya çalışıyorum. ülke renklerle güzel sonuçta ama yapamıyorum. Yakınlarda annem var sadece bir sene bakması için yalvardım ama hep şehir dışına çıktığından gönlü yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back