- 26 Temmuz 2015
- 6.661
- 9.347
- 198
- Konu Sahibi halacocuksun
-
Büyükler ama neden ki evet terasta kalıyorlar ... süt zarar li mi olur ? İlk defa duydum direk yiyorlar .... Minicik değiller resim attimLütfen kedilere kendi yediğiniz yemeklerden vermeyin. Hele ki süt, krep, ekmek falan asla. Anlıyorum niyetiniz iyi ancak ayağındaki yaradan ölmeyen hayvan bu verdikleriniz sebebiyle ölebilir. En ucuzundan mama bile daha iyi verdiğiniz şeylerden.
Kedinin annesi ve kardeşleri terasta mı hala? Kaç aylık yavrular?
Aç kedi her şeyi yer. Süt kediler için, özellikle yavrular için çok zararlı. Sindiremezler. İshal olurlar, tedavi edilmezse kanlı ishale kadar gider ve ölürler. Karbonhidratı da aynı şekilde sindiremezler. İlla verecekseniz haşlanmış tavuk eti falan verebilirsiniz evde yediklerinizden. Baharatsız yağsız tuzsuz olmalı.Büyükler ama neden ki evet terasta kalıyorlar ... süt zarar li mi olur ? İlk defa duydum direk yiyorlar .... Minicik değiller resim attim
Yoğurt olur, erişte olmaz. Ama yoğurdu genelde sevmez kediler. Bir iki kilo mama alsanız onları iki hafta en az doyurur aslında ama...Evden neler verebilirim misal yoğurt , erişte verilmezmi ..eristeyi kendim yaptım yumurta vs var içinde
Salam da vermeyin mümkünse.Salam var evde şu anda ...salam ve yoğurt vereyim mi ..birde pazar dışarı çıkacağım mama almak istersem ne alayım ..üstünde ne yazsın yavru için mi olacak mesela
Süt, ekmek bunlar zararlı mıLütfen kedilere kendi yediğiniz yemeklerden vermeyin. Hele ki süt, krep, ekmek falan asla. Anlıyorum niyetiniz iyi ancak ayağındaki yaradan ölmeyen hayvan bu verdikleriniz sebebiyle ölebilir. En ucuzundan mama bile daha iyi verdiğiniz şeylerden.
Kedinin annesi ve kardeşleri terasta mı hala? Kaç aylık yavrular?
İnşallah ya o kadar çok istiyorum ki yolunu gözlüyorum bir sağlam görsem boğazımdaki dugumlenme geçecek bu yavrularda zarar veririm diye korkuyorum evimiz çok tepe bir yerde etrafta bir yer yok doğru düzgün her yer uzakta pazar gunu veli toplantisi var o zaman dışarı çıkacağım mama alırım ama şimdi açlar sadece salam, kavurma et var ..zararı olmayacaksa koyacagimSanmıyorum bişey olmamıştır. yavrular çok küçük değil belki başka bi yere gitmiştir belki biri sahiplenmistir.
Yani zararlı olur olmaz bilmiyorum. Ben köyde besliyorum.evde ne varsa ondan veriyorum. Salam ya da kavurmaya bayılırlar. Korkmayın zararı siz vermiyorsunuz. Siz ordan cikartsaydiniz dışarda daha kötü şeylere maruz kajacaklardi. Elinizden geleni yapiyorsunuz zatenİnşallah ya o kadar çok istiyorum ki yolunu gözlüyorum bir sağlam görsem boğazımdaki dugumlenme geçecek bu yavrularda zarar veririm diye korkuyorum evimiz çok tepe bir yerde etrafta bir yer yok doğru düzgün her yer uzakta pazar gunu veli toplantisi var o zaman dışarı çıkacağım mama alırım ama şimdi açlar sadece salam, kavurma et var ..zararı olmayacaksa koyacagim
Süt, ekmek bunlar zararlı mıben evdeki yiyeceklerden veriyorum hep kedi köpeğe. 1 tanesi hariç hiç burun çeviren görmedim. Kedilerin bile yaşam şekline bağlı. Köyde mama bilmeyen hayvan önüne mama koysan yemez, sehirdekiler de balık bile yemiyor
Sütü zaten sürekli vermiyorum merak ettim sadece. O gün hangi yemek varsa ekmekle onu karıştırıp veriyorum.Süt zararlı evet ztn olay mama bilmeleri değil sonra çektiklerini bilmiyoruz ki
En azından sulandırılmış verin yada yoğurtla verin
Et suyu ile haşlanmış pirinç olabilir
Kesinlikle soğan şekerli ve tuzlu baharatlı birsey olmamalı
Biraz uğraşırım derseniz patates havuc pirinç az taze fasulye bal kabağı gibi şeyler de koyabilirsiniz
Sütü zaten sürekli vermiyorum merak ettim sadece. O gün hangi yemek varsa ekmekle onu karıştırıp veriyorum.
Demek istediğim; hasta olunca hayvanlar bişey yemiyor eğer o kadar zararlı olsaydı.mesela süt içtikten sonra ishal olsalardı bı dahakine icmezlerdi.gibisinden düşündüm. Yemek istemedikleri şeyleri belli ediyorlar hemen.
Sağolun bilgi için
Hayvan bunlar bilinçli değiller ki yiyip hasta olunca yemesin. Açsa yer, aç değilse yemez. Tek kriter bu sokak hayvanlarında.Sütü zaten sürekli vermiyorum merak ettim sadece. O gün hangi yemek varsa ekmekle onu karıştırıp veriyorum.
Demek istediğim; hasta olunca hayvanlar bişey yemiyor eğer o kadar zararlı olsaydı.mesela süt içtikten sonra ishal olsalardı bı dahakine icmezlerdi.gibisinden düşündüm. Yemek istemedikleri şeyleri belli ediyorlar hemen.
Sağolun bilgi için
Salam, şarküteri ürünleri parazit yapar.Resimdeki kedi 1 yaş değil mi , şimdilik salam versem dışarı çıkamam bugün ...aç kalmasınlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?