Kedideki pireler nasıl temizlenir?

bombshell

Merhaba,ben yaşayan ölü
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2013
2.856
2.811
Merhaba arkadaşlar,bugün eve gelirken sokakta yavru bir kedi gördüm.Bayağı küçük ama yaşını tahmin edemiyorum.Çok tatlı ve sıcakkanlı bir şey.Hemen alıştı kucağa falan .Ama bir sorun var .Kedide pireler falan var. E annem haliyle olmaz dedi.İlaç lazım dedi. Ben de terasa küçük bir yuva yaptım ona .Sık sık kontrol ediyorum.Yiyeceğini falan verdim ama .Orada kalmayacak haliyle.Babamın para almasını bekliyorum.
Pazartesi falan alacak peki sonra?Pireler için nasıl bir ilaç almam gerek? Sonrası için ne yapmalıyım?
İleride aşılarını da yaptırırız tabiki .Ama şuan mümkün gözükmüyor.Bir de tuvalet işini nasıl halledebilirim ?.
Şimdiden teşekkürler..

Pire için ense damlası uygulanması lazım.
Tuvalet için,leğenimsi bir plastik kaba kum konmalı.Petshoplarda çeşitli kumlar var..
VET'e götürdüğünüzde iç parazit için hap ya da iğne şeklinde bir uygulama yapacaktır..

Şuan veterinere götüremiyoruz maalesef.Peki eczaneden ilaç olarak falan ne alabilirim ,bilginiz var mı?

Kaç aylık olduğu önemli tabi bu uygulama için.. Bazı eczanelerde pire tozu satılıyor.. Ancak az miktarda uygulanmalı.Masajla dağıtılmalı tüylere.
Sonra yattığı yer dezenfekte edilmeli.

Maalesef eczaneden alınabilecek birsey yok.Umarım veterinerden ense damlası alıp uygulamamıssınızdır.Çünkü daha kaç aylık olduğunu bilmiyorsunuz.Ense damlası belirli aydan küçük kediler için öldürücüdür.Birde sakın yıkamayın.

Yok veterinere götürmedik,şuan götüremeyiz de maddi olarak.
Ama kedicik de rahatsız pirelerden .Allah aşkına kimse bilmiyor mu ya hangi ilaç -toz artık neyse.

Bende yazmıştım yukarıda belediye veterinerine götürün o zaman.Nasıl yetişkinler ile bebeklerin ilaçları aynı değilse yavru kedilerle erişkinlerin aynı değildir.Eğer pire tozu pire tasması gibi manasız şeyleri sırf ucuz olduğu için alırsanız hayvanı öldürürsünüz.

Konuyu açalı bayağı olmuş ama kedicik gitti arkadaşlar.Çok seviyordum keratayı.Simsiyahtı gözleri de yeşildi.
Önce kapının önünde falan yer yaptık ama baktık olmuyor,gönlümüz el vermiyor,babamın tanıdığı bir yaşlı çift varmış .Onlara verdik.
Kediciği çok özlüyorum ama en azından şimdi temiz ve mutlu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…