Kedi ve Alerji

eLmayRa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
36.900
6.947
248
Yaklaşık iki aydır kedi besliyorum -scottish-. Aşılar vs tam. Yalnız o geldiğinden beri kaşınmaya başladım. Yani tam olarak değilse bile aşağı yukarı aynı tarihe tekabül ediyor.

Önce vücut losyonu yapıyor dedim (değişik bir marka denemiştim), onu kestim ama kaşıntı hala devam ediyor. Deli gibi kaşınmıyorum ama kücük kücük sivilce gibi cıkıyor, epey de kaşındırıyor.

Doktora gidicem ama önce bir size sorayım dedim.

Eğer alerjim varsa ne yapıcam, nasıl ayrılırım ben ondan

Bahar alerjin var mıydı önceden.
Kedilere alerji genelde hapşırma, göz akıntısı , burun akıntısı şeklinde olur.
Belki kedidendir ama bir alerji testi yaptır canım bu kararı vermeden önce.

kılından tüyünden herşey olabilir hiç sevmem kedileri, köpek alaydın keşke, ver sen onu köpek al yavru

Bahar alerjin var mıydı önceden.
Kedilere alerji genelde hapşırma, göz akıntısı , burun akıntısı şeklinde olur.
Belki kedidendir ama bir alerji testi yaptır canım bu kararı vermeden önce.

yok canım öküz gibiydim onceden :) bahardan falan etkilenmem hiç.

Himmmm kaşıntıdan başka belirti yok. Test yaptırmak şart

kılından tüyünden herşey olabilir hiç sevmem kedileri, köpek alaydın keşke, ver sen onu köpek al yavru

Tüyü dökülmüyor ki yerim ben onu kadife gibi. Atamam, babami atarım onun yerine :)

baba duymasın
testle anlaşılır ama bahar alerjisi ihtimalide var önceden yoktur ama sene seneyi aratır demişler belki bünyen zayıfladı bahar senide vuruyo artık, olamaz mı, olabilerr

Bahar alerjisi olması muhtemel gibi geldi bana da. Çünkü asla sivilce çıkmazken şu son günlerde göğsümde boynumda filan sinek ısırığı büyüklüğünde kaşıntılı sivilceler çıkmaya başladı bende de. Hatta koltuk kılıflarını, yastıkları yıkamayı düşünüyordum tam şimdi belki onlardan mikrop kapıyorumdur diye .

Ben kediden korkarım, kapalı alanda hele görürsem çığlığı basarım
Bi arkadaş ben gideceksem kedisini çatıya çıkarırdı bu yüzden

Hiç bilmiyorum kaşıntı mevzusunu, o derece yaklaşamadığımdan zaten

sakın atma alerji geliştirdiysen bile bağışıklık kazanıcaksın. ama kediye alerji hapşırmayla olur genelde. bende 2 kedi var biri scottish bir british (yirim onları) ki bende alerjik astım alerjik dermatit ne ararsan var uçan kuşa alerji geliştirebilecek potansiyelim var. arada kedilerimi alıp anneme taşınıyorum bi kaç günlüğüne onda da 2 kedi var. alerji şokuna giriyorum yok girmiyorum şaka, ona bile alıştım dozajlar bende etkili olmuyo bağışıklık kazandım çünkü
sakın atma

aklıma geldi kedi dışardan pire taşımış olabilir mi? kaşınıyorum diyosun çünküm

Alerjin varsa ilaç kullanman gerekecek büyük ihtimal.Arkadaşımın british shorthair kedisi vardı alerjisi olduğu halde bi sorun yaşamadı diye biliyorum sadece çok fazla kucağında taşımazdı kucağına aldığında da üstüne yapışan tüyleri bantla temizlerdi hemen.Benim de kedi köpek tüyü dahil hemen herşeye alerjim var ama evlerine gittiğimde alerjik bir durumum olmadı hiç.Bir de şey olabilir başka bir arkadaşımın da sarman kedisi vardı mantar gibi bir enfeksiyon kaptı kediden göbeğinde filan küçük kırmızı nokta gibi kabarcıklar çıkmıştı bir sürü.İlaç kullandı geçti sonra

hayvanlar oyuncak değil!!!! öyle canımız istemediğinde oraya buraya veremeyiz!!!onların da bebekten farkı yok!bebeğini canı sıkılıp veren var mı? lütfen biraz düşünceli olalım!

kedi değil de kuş bile alsan benzer alerjiyi yapabilirdi... bir süre sonra uyum sağlayacaktır bünyen...
ilk etapta basit birşey gibi göründüğü için, aile hekimine ilaç yazdır,çok basit alerji ilaçları var,uyku dışında yan etkisi de yok,akşamları alırsın...
sorun devam ederse göğüs hastalıklarına gidip alerji testi yaptır ama o kadar kapsamlı bir alerjin olduğunu sanmıyorum...

baba duymasın
testle anlaşılır ama bahar alerjisi ihtimalide var önceden yoktur ama sene seneyi aratır demişler belki bünyen zayıfladı bahar senide vuruyo artık, olamaz mı, olabilerr

Ama şubat ayından beri kaşınıyorum bitli gibi O bahar alerjisi sayılır mı :)

Benim de denemediğim temizlik ürünü kalmadı, vücuduma beyaz sabundan baska bisi de sürmüyorum gecsin diye yine bana mısın demedi pin up

[Himmmm kaşıntıdan başka belirti yok. Test yaptırmak şart

İki alerjen birleşip voltranı oluşturmuş olabilirler.
Babalarda atılmaz ayrıca.
baban seni atmasında kucağında kediyle

ahahah babam da uzaktan uzaktan seviyo zaten :) Dedesi diyince sinirleniyo, kapı önüne koyması kuvvetle muhtemel :)

Bu vahşi kedilerden değil, annesi gibi asil canı istemeyince yerinden kalkmıyo bile.

Benim de kabusumdu çöpten fırlayan kediler :)

Atar mıyımmm hiçç. Kaşınmaya devam da etsem ayrılmam ben minikkuşumdan.

Yazarken bile kaşınıyorum.

Geçen gün az daha kaza yapıyodum kaşınıcam diye

aklıma geldi kedi dışardan pire taşımış olabilir mi? kaşınıyorum diyosun çünküm

Valla daha 3 aylık, 1,5 aydır bende. Olabilir mi ki yaa.

Dermatologa görünmek sart o zaman. Hapşırmıyorum, tüyü falan da rahatsız etmiyo cidden cok az dökülüyo cünkü, benims acım ondan daha fazla dökülüyor

tüyüne alerji oluyosan traşta ettirebilirsin 8 9 aylık varsa.

Daha cok kücükkkk, kendi kuaförüme mi götürsem

hayvanlar oyuncak değil!!!! öyle canımız istemediğinde oraya buraya veremeyiz!!!onların da bebekten farkı yok!bebeğini canı sıkılıp veren var mı? lütfen biraz düşünceli olalım!

Espri yaptı tatlım nemesis. Benim atmayacağımı, onun da at demek istemediğini biliyorum :)

Ben de senin gibi düşünüyorum. Gecen yıl komple bir alerji testi yaptırmıştım, bünyem sadece cok tozlu ortamlarda alerjik reaksiyon gösteriyormuş ki doğru hemen hapsurmaya baslıyorum.

genelde bacak bölgem kasınıyo, acaba coraptan falan mı ki, malum kış ya.

Yine de bir losyon tarzı bişi edinsem iyi olacak.

bu nasıl bir uslup yaa onu ver?? biblomu bu oyuncakmı yada herhangibi bi nesne mi atsın bunu diyen insanları cidden anlamıyorum!!

canım benimde oğlum var seninki ile aynı cins bu aralar benim oğluta fena tüy döküyor her akşam hır gür tarıyorum öle sesler çıkarıyorki bazen dile gelse küfür eder sanırım
benim vet. bi hap önerdi hızlı tüy dökmesi için ismini hatırlamıyorum akşam eve gidince ö.m den yazarım ama en son msj kutun doluıydu
umarım alerjin ufaklığa değildir
ufaklığa olsa her kedi az çok tüy döker ama scottishler bu konuda en az dökeni diye biliyorum yani en baştan belli ederdi
umarım oğluşun yüzünden olmazda ikinizde rahat bi hefes alırsınız

cilde sürülenlerden ziyade ağız yoluyla alınanlar daha kesin çözüm sağlıyor elmayra... boşuna çekme kaşıntıları,isim bile vericem de yasak diye veremiyorum...
eşimin kronik alerjileri var ve oldukça ileri boyutta... ömür boyu ilaç kullanması gerekiyor,o vesile ile dahil oldum alerji konularına...

Şaka yapıyor o bana arkadaşım olduğu icin, yanlış anlaşılmasın.

Evet su sıra dökmeye basladı tüy, mevsimsel galiba.

Çok seviyorum onu, alerji olsam bile bırakmammmm :)

bakayım mesaj kutuma boşaltmıştım aslında.

Özelden gönderir misin lahesiscim, hem sorayım doktora uygun görürse yazdırayım.

bacak bölgesi diyorsun, pire olması kuvvetle muhtemel.
bizim bahçeye kedilerden pire gelmiş, bacaklarımızda kırmızı kırmızı noktalar, ama sivilce gibi değil.
kaşınıp duruyordu. pireleri temizleyince geçti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…